Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
nadgradnja grelca v mazdi 5
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
zvonko
zanima me ali je že kdo vgradil uro ali daljinec v mazdo 5, ker vem da je v mazdi 5 vgrajen grelec drugega proizvajalca kot pri ostalih mazdah -tam je vgrajen webasto grelec in ga je mogoče nadgraditi pri serviserjih Webasto in ni potrebno,da je ravno na mazdinem servisu, saj se vgrajuje Webasto za prvo vgradnjo in garancija velja četudi ni vgrajen na mazdi ,to omogoča nova evropska zakonodaja ,po kateri mora mazda priznati garancijo za del kateri je bil vgrajen del pa čeprav na drugem servisu npr fiatu , del kateri se vgrajuje pa mora biti tak kot ga vgrajuje mazda in mora garancilo priznati tudi mazda čeprav ni bil vgrajen na mazdinem servisu, s to evropsko zakonodajo je preprečen monopol servisov,saj si prej moral v času garancije samo pri njih če nisi želel ,da ti garancija preneha,
Boss
Zanimivo, da so dali predgrelec od drugega proizvajalca (a mogoče veš od katerega?), ker kakor je meni znano je webasto najbolj renomiran proizvajalec teh reči za osebna vozila. z0tdntknw.gif

Jaz sem za šestko šel direkt na Webasto (cesta dveh smetarjev), ker se pri zastopniku lažje pogovarjaš za ceno, kot pa pri ostalih.
zvonko
vgrajen ima grelec prav tako priznanega proizvajalca EBERSPAECHER,kateri je bolj znan po vgradnjah v avtodomih,vgrajuje pa jo pri nas podjetje BEJA d.o.o. lj-šmartno,tel, 362 57 77,fantje na servisu so zelo prijazni,vendar pa me je odvrnila cena katero pa sem prepričan ,da diktira Mazda -cca 290.000,kar je občutno preveč. na webastu pa ponujajo svoj grelec za 360.000 SIT kar je pa sploh absurd,
KARLO
(zvonko @ 9 Dec 2006, 13:24) *

zanima me ali je že kdo vgradil uro ali daljinec v mazdo 5, ker vem da je v mazdi 5 vgrajen grelec drugega proizvajalca kot pri ostalih mazdah -tam je vgrajen webasto grelec in ga je mogoče nadgraditi pri serviserjih Webasto in ni potrebno,da je ravno na mazdinem servisu, saj se vgrajuje Webasto za prvo vgradnjo in garancija velja četudi ni vgrajen na mazdi ,to omogoča nova evropska zakonodaja ,po kateri mora mazda priznati garancijo za del kateri je bil vgrajen del pa čeprav na drugem servisu npr fiatu , del kateri se vgrajuje pa mora biti tak kot ga vgrajuje mazda in mora garancilo priznati tudi mazda čeprav ni bil vgrajen na mazdinem servisu, s to evropsko zakonodajo je preprečen monopol servisov,saj si prej moral v času garancije samo pri njih če nisi želel ,da ti garancija preneha,

V moji 5 GT 143 imam nadgradnjo že vgrajenega grelca. V petke vgrajujejo osnovo, proizvajalca Ebenspecher. Meni deluje odlično in mi ni žal denarja - le prave zime NI. Ndagranjo so mi izvedli v INTERCLASU. Imaš dve opciji in sicer z daljinecm, ki je bistvno dražja ali s tajmerjem, ki ga lahko programiraš za tri dni v tednu.

lp karlo

(KARLO @ 15 Dec 2006, 17:10) *

V moji 5 GT 143 imam nadgradnjo že vgrajenega grelca. V petke vgrajujejo osnovo, proizvajalca Ebenspecher. Meni deluje odlično in mi ni žal denarja - le prave zime NI. Ndagranjo so mi izvedli v INTERCLASU. Imaš dve opciji in sicer z daljinecm, ki je bistvno dražja ali s tajmerjem, ki ga lahko programiraš za tri dni v tednu.

lp karlo

preveri ceno pri Interclasu.
zvonko
glede na moje poizvedovanje po različnih servisih sem prišel do spoznanja ,da je v Mazdo 5 vgrajen grelec kateremu ni pomoči,kar se tiče nadgradnje, njegova zapletenost ,pač presega znanje mazdinih serviserjev v Sloveniji,ne vem kako je v tujini,ali ima kdo izkušnje?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.