Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
NAKUP MAZDE 5 GT CD143
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
genius77
Pozdrav vsem "Mazdašem" !

Sem nov na tem forumu in sicer z namenom, da izvem kaj več o tej znamki, ki me odkrito povedano mika že nekaj let... Avte namreč menjujem na 3 leta, ker našibam 40 - 50.000 km letno.

Odločam se za nakup novega enoprostorca in moja pozornost se je ustavila na dveh avtomobilih. Mazda 5 in Toyota Corolla Verso. Nekako bolj me vleče k Mazdi, saj se mi zdi, da za isti denar dobim več. happy0158.gif

Ko pregldujem malo te forume pri eni in pri drugi znamki, so povsod kar razprte debate o serijskih okvarah, zanič servisnih storitvah, problemih z dizli... itd... in me pol nekako malo premetava sem in tja, pa se ne morem odločit... Mater je to en napor in uzitek hkrati... kupovat nov avto namreč... :-)
[u]
No, bistvo vsega je, da bi tiste ki vozite dizl 5-ko prosil da podate kakšno odkrito mnenje, pluse, minuse oz. morda kakšen nasvet o tem modelu.[/u] Odločam pa se za CD143 z GT opremo...

V naprej hvala tistim, ki si boste vzeli kakšno minuto za razrešitev moje dileme... Pa dajte mi kakšen vredu nasvet kak "staro" utišat, ko mi mori s tem, da je to prevelik avto, kak bo ona parkirala, bla bla bla .... Jo bom še nekrat v avtošolo poslal....

primto
(genius77 @ 18 Dec 2006, 23:56) *

Sem nov na tem forumu in sicer z namenom, da izvem kaj več o tej znamki, ki me odkrito povedano mika že nekaj let... Avte namreč menjujem na 3 leta, ker našibam 40 - 50.000 km letno.

Odločam se za nakup novega enoprostorca in moja pozornost se je ustavila na dveh avtomobilih. Mazda 5 in Toyota Corolla Verso. Nekako bolj me vleče k Mazdi, saj se mi zdi, da za isti denar dobim več. happy0158.gif

Ko pregldujem malo te forume pri eni in pri drugi znamki, so povsod kar razprte debate o serijskih okvarah, zanič servisnih storitvah, problemih z dizli... itd... in me pol nekako malo premetava sem in tja, pa se ne morem odločit... Mater je to en napor in uzitek hkrati... kupovat nov avto namreč... :-)
[u]
No, bistvo vsega je, da bi tiste ki vozite dizl 5-ko prosil da podate kakšno odkrito mnenje, pluse, minuse oz. morda kakšen nasvet o tem modelu.[/u] Odločam pa se za CD143 z GT opremo...

V naprej hvala tistim, ki si boste vzeli kakšno minuto za razrešitev moje dileme... Pa dajte mi kakšen vredu nasvet kak "staro" utišat, ko mi mori s tem, da je to prevelik avto, kak bo ona parkirala, bla bla bla .... Jo bom še nekrat v avtošolo poslal....

Za družinski avto smo kupili M5 CD110 in ga večinoma žena vozi, navadila se ga je takoj in ga raje vozi kot kakšen majhen avto (imamo še VTIja pri hiši...). Meni je idealen družinski avto s sprejemljivo ceno, preden sem kupil mazdo sem še preveril druge variante, a so odtehtali podvozje, udobje, prostornost, drsna vrata, tih motor, delovanje klime/grelca ... in kot že rečeno cenovna primernost nakup/vzdrževanje/zaneslivost (upajmo, da še velja).

Tega po katerem sprašuješ CD143GT priporoča tudi Jeremy Clarkson,

http://driving.timesonline.co.uk/section/0,,28429,00.html

zato sem avto potem bolj pogledal. Prvo petko, ki sem jo videl je bila 1.8 CE oprema in me je kar malo odvrnila od nakupa, tako da sem nekaj časa gledal konkurenco, potem sem šel pa probat različne variante motor/oprema in sem se na koncu kar hitro odločil, še en test je bil tisti čas v Avtofoto marketu, kjer so 143-tko samo hvalili.

Probaj avto pa boš videl
btrafela
(genius77 @ 18 Dec 2006, 23:56) *

[u]

Pri tem modelu nimaš kaj zgrešit. Za ta denar je avto maksimalno opremljen. Mi je kar žal, da nisem
vzel bolje opremljenega saj je bila razlika "le" 600k SIT. Porabo lahko pričakuješ od začetka nad 7l, kasneje pa se ti zna ustavit okoli 7 ali pa manj.

Od vsega skupaj je odvisno, zakaj rabiš avto. Recimo jaz ne bi zamenjal drsnih vrat za nič drugega, pa
magari kasneje kupim stari kombi ala traffic biggrin.gif. Še posebno otroci jih obožujejo, saj je vstop/izstop
enostaven.

Na probleme pa lahko danes naletiš pri bilokateri znamki, čeprav je lahko visoko po
lestvici zanesljivosti, vendar lahko imaš smolo in si ravno ti eden izmed 100-tih, ko lahko imaš probleme.

Vsekakor pa avto malo pelji, da dobiš občutek.

LP,

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.