Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
NAKUP MAZDE 5 GT CD143
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
genius77
Pozdrav vsem "Mazdašem" !

Sem nov na tem forumu in sicer z namenom, da izvem kaj več o tej znamki, ki me odkrito povedano mika že nekaj let... Avte namreč menjujem na 3 leta, ker našibam 40 - 50.000 km letno.

Odločam se za nakup novega enoprostorca in moja pozornost se je ustavila na dveh avtomobilih. Mazda 5 in Toyota Corolla Verso. Nekako bolj me vleče k Mazdi, saj se mi zdi, da za isti denar dobim več.

Ko pregldujem malo te forume pri eni in pri drugi znamki, so povsod kar razprte debate o serijskih okvarah, zanič servisnih storitvah, problemih z dizli... itd... in me pol nekako malo premetava sem in tja, pa se ne morem odločit... Mater je to en napor in uzitek hkrati... kupovat nov avto namreč... :-)

No, bistvo vsega je, da bi tiste ki vozite dizl 5-ko prosil da podate kakšno odkrito mnenje, pluse, minuse oz. morda kakšen nasvet o tem modelu.
Odločam pa se za CD143 z GT opremo...

V naprej hvala tistim, ki si boste vzeli kakšno minuto za razrešitev moje dileme... Pa dajte mi kakšen vredu nasvet kak "staro" utišat, ko mi mori s tem, da je to prevelik avto, kak bo ona parkirala, bla bla bla .... Jo bom še nekrat v avtošolo poslal....
LabiGT
ce bi mazdo primerjal s kakim drugim podobnim potem bi se bila dilema, toyota verso pa je dalec nazaj (to mislim iz vozniskega vidika: volan, lega, ovinki, in obcutek v voznji)
pa ta dizel v mazdi je res dober, ti bo se kaksen uporabnik, ki ima mazdo 5 vec povedal.
sicer pa: dobrodosel med nami happy0158.gif
ReDevil
Heh, men osebno je oblikovno mazdurina čist ena druga pesem! biggrin.gif

Ne bom pa reku, da na tem forumu (nekteri) nismo "malo" pristranski! z0tdntknw.gif
peo
toyota ter mazda sodijo med najzaneslivejše avtomobile na svetu, tako da odločitev sloni predvsem na vsečnosti, največ pa pripomore k odločitvi testna vožnja.
Kochi
Lahko ti povem svoje izkušnje z Mazdo 5, 110 KM, po 14. 000 KM. Do sedaj sem zelo zadovoljen in nimam nobene negativne izkušnje. Poraba je izredno nizka- cca 6-7 l/100 km, avto je brezhiben, prostoren, udoben... Malo se bojim prvega servisa na 20.000 - baje je zelo drag. Vsekakor priporočam avto vsakemu!

LP KM
janik
Sicer nista ravno modela, za katera se zanimaš. pa vendar:

imam mazdo6 (dizl 136), ki sem jo nabavil kot (takrat še) zagrizen zagovornik bencinarjev. Zelo mi je všeč, da je večina moči skoncentrirane med tistih 2-3000 obratov. Avto se zelo lepo vozi.

Občasno vozim tudi toyoto rav4 (bencinar 2.0), ki je tudi zelo soliden avto. Notranjost je po mojem okusu celo lepše oblikovana kot pri M6.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.