Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 spi
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
LabiGT
evo se je zgodilo to kar sem bolj ali manj pircakoval...
zadnje dni ko je bil bolj mraz tezje in tezje vzgala...danes pa noce vzgat blink.gif
ji bom skuhal en vroc caj, pa bomo vidl ce kaj boljs

medtem pa bicikl klice wallbash.gif
mazdohist
mam zlo podoben problem mi ker z tezavo uziga in tudi ko uzge se nestetokrat ugasne!!

sam da bi me pa za enkrat pustila na cedilu se pa se ni zgodil!!
ker ve da jo pol pozig caka!! happy0195.gif
Boss
(LabiGT @ 20 Dec 2006, 11:08) *

evo se je zgodilo to kar sem bolj ali manj pircakoval...
zadnje dni ko je bil bolj mraz tezje in tezje vzgala...danes pa noce vzgat blink.gif
ji bom skuhal en vroc caj, pa bomo vidl ce kaj boljs

medtem pa bicikl klice wallbash.gif

še vedno mislim, da je nekaj narobe z grelnimi svečkami... ker da bi šlo za tako velik padec kompresije pa sploh ne verjamem.
Marko_mx-3
Pa imate o dizle kopujete biggrin.gif meni je do sedaj še vedno v 1. vžgala

Malo počakaj da jo sonce obsveti če bo kaj bolje, če ne pa kot je Boss rekel MES biggrin.gif
LabiGT
po mojem ma boss prav, grelne svecke zajebavajo...

sej me je tud na minus 27 vzgala s prvo.

bomo vidl...
Marko_mx-3
Poskus 2x predgretje če bo kaj pomagalo
LabiGT
ne spi vec...smile.gif
sem poklical mes, so prisli po avto odpeljal na gamo, diagnoza: fuc akumulator!
no zamenjali so mi akumulator, placal 16.000sit in zdaj je spet kot se sika happy0158.gif
spet moram gamo (Stefana se posebej) hvalit...res so carji
dobu 10% popust in nc za delo

ceprav ce bi vedel, da je akumulator bi ga sam zamenjal...cudno, da ni kazal nobenih znakov da je zanic
no ja happy end
Boss
tole je pa hecno... a si sploh kaj opazil, da zaganjač slabo motor obrne, ker tole je mal čuden vzrok, razen, če sta napajanje grelnih svečk in vžig pumpe za gorivo večja porabnika od zaganjača pa sta že onadva odpovedala z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif

Mah nič, važen je, da Mazda spet šiba

Sem pa jutri zjutraj tudi jaz naročen za servis na 80.000 tako, da tako kot lani tudi letošnje darilo za božička spet dobi Mazda laugh.gif
LabiGT
je res, da je tezje "verglal" zjturaj...sam nisem mislil. da je akumulator...no zdaj pa vzge kot bomba smile.gif
pri 80.000 sem dal najvec do zdaj...prva stvar januarja mene caka 120.000km servis
happy0158.gif
aja dal so mi Yuasa akumulator 95Ah
Boss
jap, na 80.000 te baje kar dobr olupijo - a se mogoče spomniš koliko si ti plačal?
Sishi
ashamed0001.gif

Sam važn da zdej pali happy0158.gif
Marko_mx-3
95Ah kaj pa imaš Vlačilca biggrin.gif

Pri Berlingu imamo mi 45 Ah in to pri 1.9 D oa brez problema vergla in vse dela ok, še radio ne vgasne ko zaštartaš

Drugače je pa kar ugodna cena, jaz sem dal za 55 Ah 10 500 sit Topja Ca al Cu ne vem kaj točno piše (pozabu)
LabiGT
pali pali in to kako smile.gif

@boss: evo racun z dne 23.12.2005
Marko_mx-3
TČK karterja? kaj naj bi to bila alu. oz. bakrena podložka ali kar cel čep za olje?

Kaj si imel obe pozicijski žarnici zanič biggrin.gif
LabiGT
ne za tablice zadaj...
Violet
(LabiGT @ 20 Dec 2006, 19:08) *

je res, da je tezje "verglal" zjturaj...sam nisem mislil. da je akumulator...no zdaj pa vzge kot bomba smile.gif
pri 80.000 sem dal najvec do zdaj...prva stvar januarja mene caka 120.000km servis
happy0158.gif
aja dal so mi Yuasa akumulator 95Ah

labisman, kot da bi prvič v minusu zakurblal avto biggrin.gif - kar preveč znano ...
kakšen akumulator je bil pa prej in koliko časa je zdržal
da moraš paziti tudi na številko in znamko ak. .... spet se učim od kraja

danes zjutraj se je motor pri mazdi nekam čudno oglašal, ima to kaj povezave z dvojnim predgretjem al kaj...
aleksander
Če nimaš bencinarja je bolš da .... happy0195.gif
Marko_mx-3
(Violet @ 20 Dec 2006, 21:18) *

labisman, kot da bi prvič v minusu zakurblal avto biggrin.gif - kar preveč znano ...

danes zjutraj se je motor pri mazdi nekam čudno oglašal, ima to kaj povezave z dvojnim predgretjem al kaj...

Verjetno se ti je webasto vklopil
LabiGT
QUOTE(Violet @ 20 Dec 2006, 21:18) *

prej je bil pa 80Ah, zdrzal je 119000km...to je po besedah serviserja se kar.

QUOTE(aleksander @ 20 Dec 2006, 21:28) *

Če nimaš bencinarja je bolš da .... happy0195.gif

...vzames dizla, sploh v mazdi 6 biggrin.gif
BOJČ
(LabiGT @ 21 Dec 2006, 09:12) *

Ja, avion je pač avion! happy0158.gif
Violet
(LabiGT @ 21 Dec 2006, 09:12) *

prej je bil pa 80Ah, zdrzal je 119000km...to je po besedah serviserja se kar.

sj pravim, da je dizel ZAKON - love0072.gif
zdej greš lahko tud na Antartiko k božičku thumbsup.gif

(Marko_mx-3 @ 21 Dec 2006, 07:18) *

Verjetno se ti je webasto vklopil

kaj in kako deluje; podrobno opiši, če veš, vem samo to da se vključi predgretje in gretje....
Marko_mx-3
vem samo da ga ima kako pa dela pa ne vem, bo moral kdo drug povedat
Boss
(LabiGT @ 20 Dec 2006, 19:43) *

pali pali in to kako smile.gif

@boss: evo racun z dne 23.12.2005

Bom kar tole temo malce onesnažil

Servis na 80.000km je za mano - cena z 10% božičnim popustom je bila 59.540sit happy0158.gif zraven pa sem bil še deležen garancijske menjave vseh štirih diskov in pranja avtomobila. Mislim, če niso face na Gami pol res ne vem kje so - vsaka čast in spet en velik plus za njih.

yahoo.gif yahoo.gif
David
(Boss @ 22 Dec 2006, 09:38) *

Servis na 80.000km je za mano - cena z 10% božičnim popustom je bila 59.540sit happy0158.gif zraven pa sem bil še deležen garancijske menjave vseh štirih diskov in pranja avtomobila. Mislim, če niso face na Gami pol res ne vem kje so - vsaka čast in spet en velik plus za njih.

yahoo.gif yahoo.gif

To si pa "malo" dal... evo jaz ga po novem letu peljem na servis 60k km.... računam tudi tam okoli 60 k sit... will see... smile.gif
dravni
LabiGT

A to daješ v motor Castrola SLX, pa če kako se ti kaj obnese.

Marko_mx-3

TČK - Tesnilo Čepa Karterja

LP
RoKo
(Boss @ 22 Dec 2006, 09:38) *

zraven pa sem bil še deležen garancijske menjave vseh štirih diskov
yahoo.gif yahoo.gif

Hej, whats up! Povej malo več o tej garancijski menjavi confused0059.gif confused0059.gif

LabiGT
castrol slx je super...pozimi tudi pri -27 (po merilcu na displayu) nobenih tezav.
Poraba olja je pa minimalna (samo ob visjih temperaturah, dolijem cca 1 liter med servisoma)
dravni
(LabiGT @ 22 Dec 2006, 23:15) *

castrol slx je super...pozimi tudi pri -27 (po merilcu na displayu) nobenih tezav.
Poraba olja je pa minimalna (samo ob visjih temperaturah, dolijem cca 1 liter med servisoma)

Jaz sem ga prej imel v mašini 1,5 ccm zdej pa 2.0 pa ne vem če se bi mi obnesel. Pri motorju 1,5 se mi je zelo dobro obnesel in ga nisem rabil niti kapljice dolivat na 20.000km
Boss
(RoKo @ 22 Dec 2006, 19:30) *

Hej, whats up! Povej malo več o tej garancijski menjavi confused0059.gif confused0059.gif

hmmm, kaj bi rad vedel? Verjetno je bil to vpliv prazničnega časa obdarovanj pa sem bil še jaz deležen te sreče oziroma je moja Mazda dobila še eno božično darilce. happy0064.gif
RoKo
(Boss @ 23 Dec 2006, 20:22) *

hmmm, kaj bi rad vedel? Verjetno je bil to vpliv prazničnega časa obdarovanj pa sem bil še jaz deležen te sreče oziroma je moja Mazda dobila še eno božično darilce. happy0064.gif

Ja, mi ni jasno, kaj pomeni "garancijska menjava vseh 4-rih diskov" če se lahko malo razpričaš; sicer pa servis pred prazniki sploh ni slaba ideja,si pa res dobro tempiral... love0030.gif
Boss
(RoKo @ 23 Dec 2006, 21:02) *

Ja, mi ni jasno, kaj pomeni "garancijska menjava vseh 4-rih diskov" če se lahko malo razpričaš; sicer pa servis pred prazniki sploh ni slaba ideja,si pa res dobro tempiral... love0030.gif

To pomeni, da imam zdaj 4 nove diske in da strošek menjave in diske krije Mazda garancija - sicer sem po eni strani hvaležen Gami za tak odnos, po drugi strani pa se mi to zdi nekako normalno saj sem se z isto težavo (zvijanje diskov) ukvarjal tudi na Clarusu pa so mi tekom garancije tudi KIA servisi brez kakršnega koli pregovarjanja 3x menjali diske.

Servis pred takimi prazniki res ni slaba ideja, čeprav sem potem v gužvi predprazničnega besnila rabil skoraj 20minut, da me je s pločevino zabasan BTC spustil iz svojih potrošniških krempljev.
RoKo
(Boss @ 23 Dec 2006, 21:34) *

To pomeni, da imam zdaj 4 nove diske in da strošek menjave in diske krije Mazda garancija - sicer sem po eni strani hvaležen Gami za tak odnos, po drugi strani pa se mi to zdi nekako normalno saj sem se z isto težavo (zvijanje diskov) ukvarjal tudi na Clarusu pa so mi tekom garancije tudi KIA servisi brez kakršnega koli pregovarjanja 3x menjali diske.

Servis pred takimi prazniki res ni slaba ideja, čeprav sem potem v gužvi predprazničnega besnila rabil skoraj 20minut, da me je s pločevino zabasan BTC spustil iz svojih potrošniških krempljev.

Ok,jaz bom prav kmalu imel servis na 40.000, ( če bi vedu za tvojo finto, bi se potrudu pred prazniki tongue.gif )
Pa mi morejo tud menjat prednje diske, pa mi je mehanik svetoval, da jih rajši postružijo, ker je pol mir,drugač jih bom spet menjal... blink.gif
Zgleda, da je materjal res preslab za ta avto in se to ponavlja....Sploh pa nevem , a bi raje z mojim doplačilom nabavil kaj boljšega.. z0tdntknw.gifwhatever.gif
R_sport
Jaz sicer nevem kaj se dogaja z diski pri vaših M6, ampak jaz ko sem zadnjič menjal prednje zavorne ploščice, je mehanik rekel, da so diski še skoraj kot novi (avto ima 75.000 km). Zadnje ploščice so pa zrabljene manj kot do polovice, zato so ostale gor. Aja za ploščice sem pa dal 8.900 sit (Nippan parts oz. Kashiyama co.), originalne bi me prišle 29.700 sit. confused0059.gif Baje da so original mazdine od iste oz. sorodne firme, samo da dajo potem gor pečat od mazde in so zato pač toliko dražje, kvaliteta je pa ista. Zaenkrat sem z njimi zelo zadovoljen. happy0064.gif
Boss
Saj diski niso izrabljeni ampak se začnejo zvijati in posledično to pomeni tresenje pri zaviranju, ki se čuti večino na samem volanu.

Zakaj se to dogaja pri nekaterih pri drugih pa ne, je večino verjetno kriv slab material, ki ali je narobe kaljen ali pa slabo "staran".

Zakaj se pa pri enih dogaja pri drugih pa ne? Recimo pri taksistih in tistih, ki imajo večino mestno in primestno vožnjo brez avtocest, se diski ne zvijajo saj ni ekstremnih obremenitev (nagla zaviranja pri višjih hitrostih) in naglih ekstremnih sprememb temperature diskov.

Pri tistih, ki pa večino kilometrov naredimo po AC pa skoraj ni dneva, da ne bi bili izsiljeni s strani kakšnega kretenskega kamionarja in je treba prevečkrat zavirat skoraj na polno, pa se večkrat dogajajo te ekstremne spremembe temperature diskov vključno z vožnjo po mokrem, ko voda špricne na vroč disk.

Samo, kljub temu se diski, bolj renomiranih aftermarket proizvajalcev, ne zvijajo navkljub neugodnih pogojih za njihovo delovanje zato bodo pač, po izteku garancije in pojavljanju težav s tresenjem, na Mazdico priromali eni bolj kvalitetni diski, ki ne nosijo mazdinih logotipov. cool.gif
cRaZY
Heh, to je res smešno, kako so lahko taka odstopanja. Na enem servisu ti diske zamenjajo v garanciji, v drugem pa te nategnejo, da ti jih 2x drejajo.

Jeba, pač ena šola več, da drugic izberem znamko, ki ima bolj fer servise?

Čeprav sem z mazdo zadovoljen.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.