Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Prosim za malo pomoči
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
phiro
pozdravlljeni obiskovalci foruma imam eno vprašanje rad bi kupil mazdo xedos 6 1.6
ce vete za katero prosim če me obvestite .
Našel sam pa eno na netu oz 2 ki pa se mi zdijo malo predrage ali mi prosim lahko kaj svetujete ali je ta avto toliko vreden ?!
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1192901

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1220493

hvala že vnaprej
nisde
Men se ne zdita predraga, sploh prvi zgleda lepo ohranjen in čuvan za ta dnar. Mislm pa da boš meu porabo kr visoko glede na težo avta sicer pa naj ostali povejo več. Vem sam da je zansljiv avto ker je MAZDA! happy0158.gif
Marko_mx-3
pri prvemu ni originalnih litk samo to lahko pomeni karkoli, drugače izgleda lep

za drugega ne vem z0tdntknw.gif samo tole mi je mal čudno biggrin.gif

Opombe:
poponoma nove zimske gume sava eskimo s3. dodam letne gume. telefon nokia s komunikacijskim paketom. brezhiben. zamenjani vsi jermeni

razen če ima inštalacijo za Nokie

Najbolje da greš v živo pogledati kako in kaj.

Zakaj pa ne raje V6 biggrin.gif
KAALman
lastil in vozil X6 1.6 16V (79kW-107KM) 11 mesecev...

poraba 8.5 do 9 litrov

vozne lastnosti povprečne, teža vozila se je kar poznala...pri prižgani klimi je Mazdica postala "samo" navadno prevozno sredstvo
izredno dobra zvočna izolacija
podvozje udobno, malenkost premehko, osnovna obutev kot klobase...

težav nobenih, vendar lahko pri rabljenih pričakuješ stiskanje zadnji zavornih cilindrov (precej pogost pojav pri teh vozilih, serijska napaka), moja je bla letnik 97, od 1. lastnika in 100.000 prevoženih... kot nova...

če razumeš nemško glej tukaj : http://www.mazdaxedos6.de

zelo redek avto, po evropi jih je blo baje prodanih samo 72.000 primerkov... večinoma v nemčiji wink.gif

deli za karoserijo so dragi ko žafran smile.gif

neoriginalnih delov je bolj malo...

avto za ljubitelja, po mojem mnenju to ni avto, namenjen samo vožnji od A do B

če je pa redno in pravilno vzdrževan, pa itak, je dober nakup, tako kot vsaka druga znamka ...

1.6 16V se je razlikoval od V6 po tem, da ni imel usnjenega oblazinjenja in litih platišč (pa po motorju seveda wink.gif )
zgodnješi modeli pred letom 94 se znajo najti tudi kakšni, ki niso imeli klime

drugače je v vozilu bila vsa potrebna oprema (ABS, klima, 4x električna stekla)

serija XEDOS je pri Mazdi neke vrste višji razred od povprečne serije 626 in 929
YavarYe X6V6
Vse je že povedano. Edino poraba je pri obeh motorjih je enaka, le da pri V6 dobiš VEČ party0024.gif , samo pri registraciji pa te užgejo sad.gif .
Strom
Yep... če se kdo zaleti vate traja 3 mesece da se avto zrihta (poceni - 1500€)
Pač toliko traja da najdeš poceni dele.
Na zavarovalnici je samo videl cenilec napis mazda, napisal totalka pa šel naprej pisat.
Ampak se je popravilo pokrilo z maljoni od zavarovalnice.
Pri gami so našteli delov za cca 1.5 mio sit. Brez dela seveda.
Sicer pa blazno fletkan avto za peljat. Če te ne moti registracija, vzemi V6.. so cenejši (za kupit).
96+ letnik išči.... 79kW in 2 airbaga... starejši že padejo v višji razred za registracijo.
Pred nakupom preveri vse električne zadeve pa klimo če dela... sicer pa nič posebnega. Če se pelje naravnost pa te standardne zadeve. Ene par jih je na avtonetu, ki imajo nekaj čez 100kkm. Povprašaj če so bili menjani jermeni.
Glede porabe.... cca 9-11 mestna vožnja. Ampak imam še eno luknjo v avspuhu za zaflikat pa lambda sondo za pomert/zamenjat po potrebi.
Avto uporabljam za A do B, če si ljubitelj, kupi RX7... mislim da je tudi ena na avtonetu.

LP
Marko_mx-3
Tist je edina RX-7 FD in še ta bo šla v tujino sad.gif
poky
(Marko_mx-3 @ 29 Jan 2007, 16:21) *

in še ta bo šla v tujino sad.gif

Ni rečeno.... tongue.gif
wiperboy
poky kak to misliš ni rečeno maš zopet viška soldov biggrin.gif
mazdohist
(poky @ 29 Jan 2007, 23:13) *

Ni rečeno.... tongue.gif

kaj bos kupu?? dry.gif biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.