Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mal me tale 5ka heca
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
ReDevil
Probite mi mav svetvt, kaj zavraga se dogaja s strojam? dry.gif

Učeri zutri sm ga mev parkiranga v hosti (bliz ceste) nižje dol od hiše, pa hočem vžgat (zmer dam najprej kontakt), pa mal počakam (k d bi mev dizla tongue.gif ), pa pol še enkat kluč skrajno levo in pol kao štart, pa kar naenkat vse lučka izginejo, ne delajo več niti vsi žmigavci, pa besno odprem prtlažnik (kjer je akku), pa mal predrkavam kable in še enkat probam in užge ko šus.

Pol pa zdele zadno noč parkiram v moji slavni garaži in zutri probam štartat, pa so kontr. lučke, pa niti ne vergla, sam ko obračam kluč - PK, PK, ajde spet besno posežem v kufer premikam znamenite žice, obenem še avto enkat zaklenm na dalinc in odklenm, pa probam in zalaufa kot za šalo! z0tdntknw.gif

Ne vem al je obvezna procedura se dotaknt akkuja pred štartom (tko k Mališ k se prekriža pred se spusti) biggrin.gif al pa me kej u zvezi z blokado motorja - alarm jebe (kar pa ni logično niti mal), ker akku ima kable gor nataknene, mah sicer pa čudna scena vse skupi??? whatever.gif

Če ma kdo kake ideje, naj reče kaj mu je sumljivo glede tega! happy0158.gif

LP!

od hribolazca z nizkim avtom tongue.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 30 Jan 2007, 08:24) *

Probite mi mav svetvt, kaj zavraga se dogaja s strojam? dry.gif

Učeri zutri sm ga mev parkiranga v hosti (bliz ceste) nižje dol od hiše, pa hočem vžgat (zmer dam najprej kontakt), pa mal počakam (k d bi mev dizla tongue.gif ), pa pol še enkat kluč skrajno levo in pol kao štart, pa kar naenkat vse lučka izginejo, ne delajo več niti vsi žmigavci, pa besno odprem prtlažnik (kjer je akku), pa mal predrkavam kable in še enkat probam in užge ko šus.

Pol pa zdele zadno noč parkiram v moji slavni garaži in zutri probam štartat, pa so kontr. lučke, pa niti ne vergla, sam ko obračam kluč - PK, PK, ajde spet besno posežem v kufer premikam znamenite žice, obenem še avto enkat zaklenm na dalinc in odklenm, pa probam in zalaufa kot za šalo! z0tdntknw.gif

Ne vem al je obvezna procedura se dotaknt akkuja pred štartom (tko k Mališ k se prekriža pred se spusti) biggrin.gif al pa me kej u zvezi z blokado motorja - alarm jebe (kar pa ni logično niti mal), ker akku ima kable gor nataknene, mah sicer pa čudna scena vse skupi??? whatever.gif

Če ma kdo kake ideje, naj reče kaj mu je sumljivo glede tega! happy0158.gif

LP!

od hribolazca z nizkim avtom tongue.gif

Model nič nebi bilo narobe če bi si vzel 5 minut cajta in očistil kleme na akaumulatorju in na kablih.
Pol bo vse ql 100 %. yahoo.gif
ReDevil
Hm zna bit, ampak ko smo že glih tlele bom kr tebe vprašu za ležajčk! dry.gif

Zadnji (se mi zdi desni) mi tuli ko u risanki, ampak zadne cajte sm se tok ukvarju s sklopko - speljati ali ne speljati oz. speljati kuj al pa sploh ne, da sm na ležaj že kr mav pozabu, ampak me zanima, če maš kako idejo, kako zelo pocen skoz pridt, ker tale reč s pestom zna bit draga ko žafran, ker že za F makino sm pred 3 leti ruknu 26 smukov! z0tdntknw.gif

Kolega Spid mi je sicer reku, da je nek tip iz Krana ki mu je zadni ležaj za V6ko zrihtu komplet in to novga za 18, kar se mi zdi dost kul, zdej pa me zanima če ma kdo kako pocen varianto oz. idejco! z0tdntknw.gif

P.S. Tale tema upam da bo v prihodnosti (z moje strani) čimbl prazna, ker imam v planu v njej pisat in sprašvat o mojih težavah z aktualnim strojem, na kerga upam da bom čimbl gorak, kar pa ne bom v primeru, če me bo preveč pogosto smukov! tongue.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 30 Jan 2007, 08:49) *

Zadnji (se mi zdi desni) mi tuli ko u risanki, ampak zadne cajte sm se tok ukvarju s sklopko - speljati ali ne speljati oz. speljati kuj al pa sploh ne, da sm na ležaj že kr mav pozabu, ampak me zanima, če maš kako idejo, kako zelo pocen skoz pridt, ker tale reč s pestom zna bit draga ko žafran, ker že za F makino sm pred 3 leti ruknu 26 smukov! z0tdntknw.gif

Kolega Spid mi je sicer reku, da je nek tip iz Krana ki mu je zadni ležaj za V6ko zrihtu komplet in to novga za 18, kar se mi zdi dost kul, zdej pa me zanima če ma kdo kako pocen varianto oz. idejco! z0tdntknw.gif

P.S. Tale tema upam da bo v prihodnosti (z moje strani) čimbl prazna, ker imam v planu v njej pisat in sprašvat o mojih težavah z aktualnim strojem, na kerga upam da bom čimbl gorak, kar pa ne bom v primeru, če me bo preveč pogosto smukov! tongue.gif

Napiš letnik pa se lahk pozanimam.
Drugač pa je med zdanjim ležajem na f-ki čisto drugačen kot na mx5, pravtako pa tud cena. sad.gif
madmax
(ReDevil @ 30 Jan 2007, 08:49) *

Nov ležaj za MX-ko: http://www.herkules.si/index.php?productID=19050

Zdej ga pa le zamenjaj! party0024.gif

mazdohist
ham kar se samega akumolatorja tice bom jaz takole reku!!!! klem ne rabis menat ali cistit ker sem jih jaz pred kratkim zamenu!!!!
je men izto pocela ceprav ne tako pogosto kot tebi zame je bilo ze 1x na mesec to prevec!!!!

kokr sm se jaz pozanimu ma ta avtek nek pizdarijo z minusom sam kje pa kakp pa ne vem kajti dav sem pregledat vso elektro instalacijo in neki so mi jo tud zamenal pa rekl da bo zaj kao ql ampak kot si tudi ti ugotovu ni niti najmanj ql!!!! sad.gif
YavarYe X6V6
(madmax @ 30 Jan 2007, 10:09) *

Nov ležaj za MX-ko: http://www.herkules.si/index.php?productID=19050
Zdej ga pa le zamenjaj! party0024.gif

Piki zadnji in ne sprednji ležaj, seveda pa niti pod razno nista eneka.
Najbližji je od rx7 cena pa je kr ok 162 €.
Nimajo ležaja za MX-5 zadaj.
ReDevil
Pr Fermiju je natanko nič več in nič manj kot 60 Ojroslavov! happy0158.gif
nisde
No pa naj bo tema tažave Denisovega in Borutovega avta, da ne odperam nove teme. biggrin.gif Moti me nagravžno cviljenje jermenov bodisi servo volana bodisi jermena za vodno pumpo. Težavo sem najprej probu rešt z wd-jem, a to je blo začasno. Nato sem kupil sprej namenjen tem zadevam in je res delovalo, ampak samo en dan. Sedaj mi jermeni cvilijo ŠE močneje in ŠE dalje. Kako naj bi bil pravilno napet jermen, recimo da bi ga z roko probal premaknt malo obrnit sem ter tja, za koliko se mora jermen premaknit? Ker to cviljenje je res nagravžno in se ne spodobi za mazdo. A se kdo javi da mi pomaga pogledat zadevo??? Nad spreji sm obupu, bi blo še nekak če bi delovali usaj tedn dni ne pa CEU BOŽJI DAN in potem še slabše rata use skp. Prosim za pomoč!
YavarYe X6V6
(nisde @ 30 Jan 2007, 20:34) *

No pa naj bo tema tažave Denisovega in Borutovega avta, da ne odperam nove teme. biggrin.gif Moti me nagravžno cviljenje jermenov bodisi servo volana bodisi jermena za vodno pumpo. Težavo sem najprej probu rešt z wd-jem, a to je blo začasno. Nato sem kupil sprej namenjen tem zadevam in je res delovalo, ampak samo en dan. Sedaj mi jermeni cvilijo ŠE močneje in ŠE dalje. Kako naj bi bil pravilno napet jermen, recimo da bi ga z roko probal premaknt malo obrnit sem ter tja, za koliko se mora jermen premaknit? Ker to cviljenje je res nagravžno in se ne spodobi za mazdo. A se kdo javi da mi pomaga pogledat zadevo??? Nad spreji sm obupu, bi blo še nekak če bi delovali usaj tedn dni ne pa CEU BOŽJI DAN in potem še slabše rata use skp. Prosim za pomoč!

Si mogoče pomislil da imaš obrabljene jermene, ali pa premalo napete ?? blink.gif
nisde
(YavarYe X6V6 @ 30 Jan 2007, 20:38) *

Si mogoče pomislil da imaš obrabljene jermene, ali pa premalo napete ?? blink.gif

Jermeni so bili menjani 9000 km nazaj, skupaj z vodno pumpo, oljem in oljnim filtrom. Glede tega da so premalo napeti pa sm skor 100% da je to to sam jih ne znam sam napet.
YavarYe X6V6
(nisde @ 30 Jan 2007, 20:39) *

Jermeni so bili menjani 9000 km nazaj, skupaj z vodno pumpo, oljem in oljnim filtrom. Glede tega da so premalo napeti pa sm skor 100% da je to to sam jih na znam sam napet.

Pol imaš premalo napete ni debate.
Zmeni se z maretom pa ti jih v nedelo nategemo do tišine. dry.gif
nisde
(YavarYe X6V6 @ 30 Jan 2007, 20:41) *

Pol imaš premalo napete ni debate.
Zmeni se z maretom pa ti jih v nedelo nategemo do tišine. dry.gif

No hvala, se bom zmenu. Ker tišino res pogrešam v mazdi, sicer pa zjutaj ko sem zaspan me usaj malo zbudi, sam škoda k se ni kšnga druzga načina spomnla biggrin.gif

P.S. Bom pa tud mal počastil da ne boste delali zastojn! happy0158.gif
Marko_mx-3
ok

kaj prinesem, moterajzel (al kako se že napiše) mal orodja, ta veliko macolo če ne bo šlo zlahka happy0195.gif

še kaj biggrin.gif
nisde
(Marko_mx-3 @ 30 Jan 2007, 20:58) *

ok

kaj prinesem, moterajzel (al kako se že napiše) mal orodja, ta veliko macolo če ne bo šlo zlahka happy0195.gif

še kaj biggrin.gif

knjigo kako našponati jermen brez macole happy0195.gif
zemir
(nisde @ 30 Jan 2007, 21:47) *

knjigo kako našponati jermen brez macole happy0195.gif

Brez macole je zmer dalši način happy0195.gif
ReDevil
Denis, dobrodošu u moji temi! Upam da bo s strani obeh čimbl prazna! happy0158.gif tongue.gif
YavarYe X6V6
(Marko_mx-3 @ 30 Jan 2007, 20:58) *

ok

še kaj biggrin.gif

Tavelk pajsar, pa kšn kluč, kako lampo bo pa klopko meu sabo, al pa clo js. happy0195.gif
wiperboy
jaz mam novo flekso doma pa bi rad probal mogoče bo pomagali happy0195.gif
kupil v baumaksu za 10 eu
nisde
(wiperboy @ 31 Jan 2007, 17:39) *

jaz mam novo flekso doma pa bi rad probal mogoče bo pomagali happy0195.gif
kupil v baumaksu za 10 eu

Raj prnes sod WD-ja pa če še zmeri nau utihnla bom jo kr u WD not zapelu pa naj pol cvlil če če biggrin.gif

@ Borut - enako happy0158.gif
ReDevil
No da vam povem kva se mi je pa učeri pol po Celu zgodil, no u bistvu, pol še kasnej okol 21h, ko sm se tut že iz Kranstrdama vraču prot Lublani, kjer smo šli kasnej u maškare! biggrin.gif

Tko da če je ponoč in zjutri kdo vidu mojga voza pred bencinsko u Medvodah (nvrh klanca pr krožnem) parkirano, morm povedat na niso maškare lastnika tok zdelale, da je pozabu na voz in kje obležal! happy0195.gif

Blo je pa tkole; pelu sm se od krana prot međuvođama pa ko je un zadnji klanče, enih 500 m do omenjene bencinske ki je pol na desni tik pred krožnim, sem začutu med vožnjo, kot da mam blokado na cca. 2000 obratih in avto total brez moči, pa sm probu še s tok kokr mam zaleta nardit vsaj tok, da se nekje kokr tok umaknem s ceste. Pelu sm se rečmo ene 80 kmh, moči nula, čutu sm pa da neki ornk ne štima z vozom, pol pa ko sm zagledu tisto benzo pred mano sm samo se ustavu, dav u ler, kripa pa prec guzne, brez da me karkol vpraša, če sm gorak na to da mi da kajlo! z0tdntknw.gif happy0195.gif

Pa probam prkurblat še enkat, pa kajla, pa še enkat pa spet kajla itd. skratka vergla in vžig mi deli kajle! dry.gif

Pa se sprjaznem, pa kličem SDI kolega, ko se je lih vozu iz Radovlce prot lublan za u maškare in sva še neki se trudla okol voza, pa dobila spet novo pošiljko kajl, pri tem sm že razmišlu na odvoz avta do mehankarja u Sutjesko (mam paket z asistenco, se prav je đabe prevoz), pol pa sm razmišlu, da mogoče je bolš tisto asistenco še mav pršparat in sm mev pol nekako u glavi mehankarja od Ajvarja ki je glih nekje u Medvodah! happy0158.gif

Vmes sm še klicu Apčiha in Markota, za par nasvetov, no pol sva se pa z omenjenim dedcem zmenla, da je šov dans z mano do pokopališča mazdurine u Medvodah, pa probava užgat in užge odšuba! whatever.gif

Pol si pa samo mislm, pitaj boga kva se mu je starmu stroju dogajal u njegovih možganih, ampak mav razmišlam da če je bla slučajno kaka smet u benzu (pol me Petrol itak nav nkol več vidu) mad.gif

A obstaja kaka logična razlaga, u čem bi biv loh trik te pikirancije učeri zvečer, ker upam da je bla res samo kaka smet al kej tacga, ker v nasprotnem primeru nism nč rešu in glih to je najbol gniv občutek! ashamed0001.gif
YavarYe X6V6
A Peleta(simona) si v nedelo spravi šraufat ? blink.gif
ReDevil
Ne vem zdej kerga mislš, ampak ponavad mi markota uspe nafehtat za take jebaćine in tko je blo tut tokrat, TNX temu dedcu še enkat! happy0158.gif
mazdohist
no bos se kaj povedu kako je zaj z vozom al lavfa al ne!!!!

am zaj kaka bez pupa lih nebi smela bit problm k je bla pred 7k km menana!!!
laghk je kaka smet al pa strom napalava za pumpo saj bos slisu ko das kontakt al ti pumpa poje al je tisina!!!
ker men je to 2x naredla pa sm dav vsakic nove kable not vlect!!

jz upam da ni kaj resnega!! sad.gif
ReDevil
No sej zdej ene 100 km sm že prevozu od tkt, pa zaenkat je ok, je pa šit tole ko pol takoj zalaufa in se ti niti prbližn ne sanja kva bi loh blo! z0tdntknw.gif
mazdohist
(ReDevil @ 19 Feb 2007, 08:11) *

No sej zdej ene 100 km sm že prevozu od tkt, pa zaenkat je ok, je pa šit tole ko pol takoj zalaufa in se ti niti prbližn ne sanja kva bi loh blo! z0tdntknw.gif

lej moje mnenje je da je cist mozn da je kaka smet u kestlu lahk pa mas spet ke luft na uni cevi za zracen filter ker ves da mem lopute wagen ne lavfa!! dry.gif
ReDevil
Loputa je ok - preverjeno tut baj marko aka majster! happy0158.gif

Jz tut upam da je bla smet, kar pomen da se bom do nadalnega oz. do primera kake skrajne sile Petrolovićem izogibu! z0tdntknw.gif cool.gif
mazdohist
(ReDevil @ 19 Feb 2007, 08:45) *

Loputa je ok - preverjeno tut baj marko aka majster! happy0158.gif

Jz tut upam da je bla smet, kar pomen da se bom do nadalnega oz. do primera kake skrajne sile Petrolovićem izogibu! z0tdntknw.gif cool.gif

saj to se da kuj videt snames zadi tapete pa mas kestel uspodi no ja mislim da je se ena vezna stena z 4 sravfi prej pol pa 8 sravfkov odsravfas pa bos vidu ce mas kaj smetu u kestlu in ce je kriza ga dol snem pa prepuci!!! sad.gif
Symon
Ja tale Marko je zlata vreden kolega, ravno danes je bil tako prijazen, da me je zapeljal do AMZSja čeprav mu je že lučka za bencin svetila! love0030.gif
ReDevil
Ja Simon, sej to nekteri že kr neki cajta vemo, da je res žvav in pov kar se tega tiče! happy0158.gif party0024.gif
ReDevil
Drugač pa mi je Sirius svetvov, da je mogoče kaka masa sneta, glede elektrike, pa da je u tem problem, edino kar ne štekam, zkva je pol tkt mrzu odšuba zalaufu! z0tdntknw.gif

Sicer bo pa Sirius vedu več povedat, če bo le pr volji! happy0158.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 22 Feb 2007, 14:23) *

Drugač pa mi je Sirius svetvov, da je mogoče kaka masa sneta, glede elektrike, pa da je u tem problem, edino kar ne štekam, zkva je pol tkt mrzu odšuba zalaufu! z0tdntknw.gif

Sicer bo pa Sirius vedu več povedat, če bo le pr volji! happy0158.gif

Mogoče je preveč "gorak" na lastnika in mu namenoma nagaja. biggrin.gif
ReDevil
A pol mi iz same gorkote deli gorke kajle? z0tdntknw.gif happy0195.gif

Ne sam resno me zanima kva bi blo za prevert, ker zdej sm mev relativno srečo, ne bi blo pa lušn da se to zgodi enkat ful u gužvi npr. na Štajrski cesti (ta ko gre od krožnga Tomačevo prot Brnčićki), to pa nebi bla niti mav morala! sad.gif
ReDevil
Evo nova zadeva na vidiku, sicer se kr vozm po sistemu: dokler dela - dela! happy0158.gif happy0195.gif

In zadeva je sledeča, na vsake tolko mi una cev dol pade (okol zračnga filtra in er flov mitra), pa to zdej ni bistveno, skratka prosti tek avta je totalno nestabilen, k prbremzam na kakem semaforju mi skor crkne k obrati tok padejo, enkat je celo res crknu, pol ko dol šaltam mi u auspuhu poka k u risanki, avto je na nizkih obratih izredno nerazpoložen za potegnt, se prav če ga vozm na dobrih 2 tavžnt obratih ni nč od nč, po en stran podobn občutk k pr starejših vozih če maš frgazar čist zapacan! z0tdntknw.gif

No pa še to loh rečm, da se kdaj vmes tko zgodi da ko stojim na mestu, da voz dobi kr en "fleš" in se tko odzove kot da bi mu klimo užgav (čeprov jo nima) in mu obrati za par 100 dol padejo pa pol hitr nazaj skočjo, pa to ni v primeru da se uklop ventilator, ampak kr tko u 3 dni enkat! blink.gif biggrin.gif

Skratka če je kdo kdaj slišu kšn avto (glih nedoug nazaj sm gledu enga Lanosa), k je blo tko kot da ma auspuh total zademfan in gre lih komi kej skoz njega, pa je biv un zvok ddddddd, pol pa le nekak čez prebije in se nprej normaln pela! confused0059.gif

Kšn k ma kako idejo zakva bi se šlo pr tem, nej kej namigne! yahoo.gif
poky
Ej,kaj če bi ti zamenjal tale tvoj avtoček za kaj "stabilnejšega"? tongue.gif
mazdohist
hm kaj pa kaj pred vzig kako je kaj nastelan!!!!
men voz tega ni delu!!!
pa se ti je to pojavl takat ko ti je prvic cev dol padla al kasnej al prej.... z0tdntknw.gif
ReDevil
Mazdohist nč bat, spet je biv trik u uni cevi ko je štukana, sam zdej na drug stran, kjer ni blo tok vidno in je stric Gustl takoj mi dav šraufncigr pa sm sam popedenu u max. 1 minuti in gre zdej voz spet ko duh! yahoo.gif

Se je pa Marko ponudu da po 1.maju itak pol tiste cevi trajno saniramo, pol gre pa še voz na orng servis, istočasno se pa začne na stajlingu orng dogajat tko da bo! love0076.gif happy0158.gif
mazdohist
(ReDevil @ 24 Apr 2007, 10:26) *

Mazdohist nč bat, spet je biv trik u uni cevi ko je štukana, sam zdej na drug stran, kjer ni blo tok vidno in je stric Gustl takoj mi dav šraufncigr pa sm sam popedenu u max. 1 minuti in gre zdej voz spet ko duh! yahoo.gif

Se je pa Marko ponudu da po 1.maju itak pol tiste cevi trajno saniramo, pol gre pa še voz na orng servis, istočasno se pa začne na stajlingu orng dogajat tko da bo! love0076.gif happy0158.gif

no se je men zdel ker vem da ta avto ne sme zraka mem lopute not vlect ker ga jebat zacne!!!!!!!!!!

am ce bos to alu cev slucaj mev namen stran uzet se pa lepo priporocam!! biggrin.gif
zemir
(ReDevil @ 24 Apr 2007, 10:26) *

Kaj bi mi brez strica Markota biggrin.gif No glej da bo do Junija vse zrihtan biggrin.gif
ReDevil
Ja Zelc, ker da bi biv tkt na tistmu placu ko sva se "merla" da bi biv uradn dogodk, bi pa bla sramota! z0tdntknw.gif happy0195.gif

Dvakat sm spelu, dvakat je cev odfukal, tko da brez Mareta bi biv pečenka! party0024.gif
zemir
(ReDevil @ 25 Apr 2007, 08:18) *

Ja Zelc, ker da bi biv tkt na tistmu placu ko sva se "merla" da bi biv uradn dogodk, bi pa bla sramota! z0tdntknw.gif happy0195.gif

Dvakat sm spelu, dvakat je cev odfukal, tko da brez Mareta bi biv pečenka! party0024.gif

Ja res nebi bilo dobr vidt tako da upam da se ti to nebo zgodilo na kakšnem uradnem dogodku wink.gif
ReDevil
Bomo delal u smeri, da se nabo! party0024.gif tongue.gif
madmax
Po obliki mi deluje tastar passat whatever.gif

happy0195.gif happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.