Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Počasen odziv motorja
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
aleksander
Zdravo !
Pojavil se mi je problem z odzivom motorja na pritisk stopalke za plin. Zelo počasi se odziva na pritisk stopalke in tudi kadar jo spustim. Motor počasi pridobi obrate in jih počasi zgubi. Kakšna ideja, v čem je napaka ? sad.gif
Boss
Če bi bolj na pamet govoru bi rekel, da je problem s potenciometrom na gasu - lahko pa da se je tudi računalniku kaj zmešalo.

A ti gori kakšna lučka? recimo tista v obliki motorja. Če je kaj narobe z motorjem zadeva prestavi v varni način delovanja.

Preveri konektor na merilcu pretoka zraka, če ima kakšen slab stik. Resetiraš lahko tudi računalnik, tako, da za ene 15minut odklopiš kleme iz akumolatorja.
YavarYe X6V6
(aleksander @ 11 Feb 2007, 10:22) *

Zdravo !
Pojavil se mi je problem z odzivom motorja na pritisk stopalke za plin. Zelo počasi se odziva na pritisk stopalke in tudi kadar jo spustim. Motor počasi pridobi obrate in jih počasi zgubi. Kakšna ideja, v čem je napaka ? sad.gif

Kleme dol (samo minus pol ali pa plus pol ni treba obeh) pa 30 sekund tiščat na zavoro, samo toliko da bi posvetile stop lučke zadaj.
Lahko pa se ti je zapacala loputa na sesalnem kolektorju, in jo elektromotor težko obrača in tako so težave.
Najbolj simpl pa je če greš na servis, če je avto še v garanciji, to bodo to zrihtal, ker verjetno nisi edin s to težavo.
aleksander
Nič lučk ni viška na armaturki biggrin.gif ker se je pa stvar pojavla čez noč, bi kar verjel, da je neki z elektronko.
Bom kar vse skupaj prepustil servisu, ker je avto še v garanciji. Hvala itak vsem. cool.gif
YavarYe X6V6
(aleksander @ 11 Feb 2007, 14:43) *

Nič lučk ni viška na armaturki biggrin.gif ker se je pa stvar pojavla čez noč, bi kar verjel, da je neki z elektronko.
Bom kar vse skupaj prepustil servisu, ker je avto še v garanciji. Hvala itak vsem. cool.gif

Ne pozabi poročat kaj je blo.
aleksander
Opravil sem servis in tam so mi poleg rednega serivsa ponovno naložili program. Po preverbi delovanja motorja mi je rečeno, da mazda deluje brez problemov. Ker pa sam ugotavljam, da je problem še vedno isti, se je pokazala možnost v samem bencinu. Res pa je, da sem pred pojavom tega problema tankal bencin. Sedaj čakam, da pokurim tale tank in bom potem videl, če se bo zadeva izboljšala. confused0059.gif
Me pa le zanima, ali se ne bi v primeru kakšne slabe kvalitete bencina pojavljalo kakšno cukanje ali pa klenkanje ali kaj podobnega. Ima kdo kakšne izkušnje s slabim bencinom?? blink.gif
Boss
Kaj, a ponavad tankaš kaj druzga kot bencin? confused0059.gif biggrin.gif

Tole je sicer sumljivo saj bi slab bencin z vmešano vodo počel točno to kar pišeš v zadnjem postu. Pač ni druge, da počakaš in pokuriš tank pol pa novo tankanje. Bi bilo pa priporočljivo, da nato zamenjaš tudi filter za bencin, ker je možno, da so notri smeti, ki ovirajo pretok goriva.
aleksander
Ko so nam dvigovali cene bencina, me je pa včasih res popadla ideja, da bo not nalil kakšno pocen tekočino biggrin.gif
Sem pa že kar nekajkrat slišal, da zna bit kvaliteta bencina različna. Ali kdo kaj več ve o tem ?
madmax
(aleksander @ 16 Feb 2007, 08:52) *

Sem pa že kar nekajkrat slišal, da zna bit kvaliteta bencina različna. Ali kdo kaj več ve o tem ?

Baje bi ti znali na petrolu kej več o tem povedat whatever.gif
aleksander
Po opravljenem servisu in porabljenem cca 1/2 novega tanka bencina ugotavljam, da se stvar ni spremenila na bolje. Kakšna ideja, v čem bi bil vzrok za moje probleme confused0059.gif
Marko_mx-3
Kaj so pa na servisu povedal?
aleksander
(Marko_mx-3 @ 28 Feb 2007, 21:59) *

Kaj so pa na servisu povedal?

Pravzaprav nimajo idej! Spucali so loputo na sesalnem kolektorju, zamenjan je bil še vakumski regulator (se mi zdi) in to je to. Meni pa stvar še vedno ne štima in zgleda, da se bom prijel tiste variante s klemami na akumulatorju. blink.gif
Boss
kleme na akomulatorju? WTF blink.gif blink.gif
komar
(Boss @ 5 Mar 2007, 10:43) *

kleme na akomulatorju? WTF blink.gif blink.gif

S tem misli verjetno računalnik resetirat - mislim, da je to tukaj nekdo svetoval ... z0tdntknw.gif whatever.gif party0016.gif
Boss
QUOTE(komar @ 5 Mar 2007, 11:50) *

S tem misli verjetno računalnik resetirat - mislim, da je to tukaj nekdo svetoval ... z0tdntknw.gif whatever.gif party0016.gif

aja to je mislu, danes zgleda bolj težko dešifriram zadeve; ampak glede na to, da je avto že bil na servisu so verjetno opravili tud reset CPU-ja, kar pomeni, da verjetno iz te moke ne bo kruha.
R_sport
Nevem, kaj pa če bi probal tankat Super100? Jaz zadnjih 8 mesecev tankam samo še ta bencin, ker se mi zdi da je motor malenkost tišji, bolj mirno teče, poraba pa se mi je zmanjšala za cca. 0,2 litra (ravno toliko in še malo čez, da opraviči višjo ceno bencina). Je pa res, da moraš pokurit ene 2-3 polne tanke, da opaziš efekt. Koliko prevoženih km pa ima avto? Je bolj mestna vožnja ali so relacije?
aleksander
Imam kar večji del voženj po obvoznici in se mi zdi, da nisem ravno zamoril mašine. Bom še poskusil z 100 maliganskim bencinom, da vidim, kaj bo. Sicer pa ima motor nekje 35.000 km. Ravno prav zlaufan. Samo malo me zajeb... biggrin.gif smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.