Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Lučke
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Marija

Zivjo!

Mene pa zanima, kašne luči so to, ki "spreminjajo" barvo iz oranžne v modro in v belo, vse skupaj pa je zelo hladna svetloba confused0059.gif .

So zelo moteče če ti prisvetijo nasproti in če ti svetijo od zadaj. Zadnjič sem mislila, da mi nekdo non-stop mežika za ritjo, pa sem ugotovila, da na vsakem kucerlu na cesti "spremeni" barvo. Pustila sem ga da me prehiti, ker so te luči RES grozno moteče. Ko me je prehitel sem videla da je to Mazda6. Torej, kakšne žarnice so to in ali so res boljše / koristnejše, kakšne so prednosti slabosti…

Hvala in lep dan vam želim!

Marija
mazdohist
evo to so xsenon lucke ki se sedaj prav na veliko vgrajujejo v vozile!!!
Marija

A pa so te žarnice kej boljše in ce se jih da namestiti v vozila starejših letnikov, kot je npr.: xedos 6 96?
in ali je slabost samo ta, da nasproti vozeče in pred sabo vozeče spravljaš ob živce blink.gif ?

lp Marija
mazdohist
(Marija @ 12 Feb 2007, 10:31) *

A pa so te žarnice kej boljše in ce se jih da namestiti v vozila starejših letnikov, kot je npr.: xedos 6 96?
in ali je slabost samo ta, da nasproti vozeče in pred sabo vozeče spravljaš ob živce blink.gif ?

lp Marija

jah zarnice zlo zlo lepse in bolse dellajo sama svetloba pred vozilom je orenk bolsa!!!!

seveda se da to vgradit tudi v ta voz samo bo potrbno kupit celoten kit pa se kaka vgradnja bi znala mal € pobrat! dry.gif
ReDevil
Da ni biv slučajno kakšn fejk ksenon! dry.gif
mazdohist
(ReDevil @ 12 Feb 2007, 10:33) *

Da ni biv slučajno kakšn fejk ksenon! dry.gif

jah mozno je vse sam tako al pa tako te te xsenon lampe totalen zablescijo sploh pa u mxsi a ne borut!!! tongue.gif
uklopko
Da se vgradit tud v tvoj avto take lučke!!!

ziher gre za xenon luči kjer se barva spreminja s kotom pogleda nanje!!!!!(kot voznik s takimi lučmi pa ne doživljaš razlike)

Npr. jaz imam vijola xenon in se vidi vijolčno pod drgačnim kotom modrikasto od bližje pa belo!!!(to je normalno)
YavarYe X6V6
(Marija @ 12 Feb 2007, 10:31) *

lp Marija

Js jih mam na xedosu in so zakon sploh ni primerjave z original H1 žarnicami.
Ob žive se spravlja samo nasproti vozeče, ki imajo oči preobčutljive in se jim prepočasi privajajo na spremembo svetlobe.Je pa res da na "bleščanje" zelo vpliva tudi svinjarija na steklih luči.
uklopko
(YavarYe X6V6 @ 12 Feb 2007, 14:35) *

in so zakon sploh ni primerjave z original H1 žarnicami.

Se strinjam!!!
(zato pa pravjo da bi mogl met tisti ki imajo xenonke urejeno pranje žarometov)

Boss
S Xenoni je takole - sicer bom napisal za Mazdo 6, načeloma pa velja za vse avtomobile s serijso vgrajenim Xenonom.

Po zakonu morajo imeti Xenonke vgrajeno avtonivelacijo višine snopa luči in pranje žarometov. Pranje ni toliko pomembno kot pa samodejna nastavitev višine. Serviserji zadevo nastavijo privzeto višino na neobremenjen avto, ko pa je avto naložen (potniki, prtljaga, prikolica) pa skrbi avtomatika, ki na osnovi senzorjev na vseh štirih obesih ugotavlja obremenjenost posameznih koles in temu primerno uravnava višino luči.

Logika (oziroma neke vrste enostaven program) pa skrbi da na osnovi podatkov iz senzorjev tudi skrbi za primerno višino. Se pa zgodi (in ne tako poredko) da pri nas nekateri serviserji ob menjavi žarometa "pozabijo", da rabi luč tudi vnos teh parametrov, kar nato pomeni, da ta luč pri obremenjenem avtomobilu ne vzdržuje višine in sveti visoko oz. zelo visoko ter moti nasproti vozeče. Je pa vseeno naloga voznika, da ko opazi (in pri xenonu je to sila enostavno - razlika med črtama, ki ju meče zgornji rob snopa) pomanjklivost v delovanju, da to na servisu čimprej odpravi.

Tolk o xenonkah in zakaj je lahko zadeva problematična za nasprotivozeče wink.gif - aja, če imajo pa še dodatno znižane avte in SLOganksta' style vožnje je pa to dobitna kombinacija za rdeče oči.

YavarYe X6V6
Se strinjam z BOSS-om, je pa res tudi da tisti ki nimamo serjskih xenon žarometov imamo namenoma nožje nastavljene snope, tako da nasproti vozeče moti samo pari zelo hitrem speljevanju in pospeševanju, pa še to je odvisno od podvozja avta, je pa enako pri navadnih žarnicah, samo barva svetlobe je drugačna..Je pa malo bol "drek" pri ostrem zaviranju, ko luči posvetijo bilj na kratko- v tla, kar pa serijski xenon sam "porihta" in dvigne snop.

Osebno pa mislim da to svetenje no tak hud problem, huje je ko se svetloba zaradi svinjarije na steklu žarometa "razprši" in potem se res nasproti vozečemu zdi, da se pelje nasproti sonca z napačno barvo svetlobe.

Je pa tudi, bolj imaš imazano sprednje-zadnje steklo na avtU (ZUNAJ IN ZNOTRAJ) bolj te motijo vsakršne luči, pa naj si bodo xenon ali navadne.
uklopko
Skratka xenon rules!!!
Boss
QUOTE(uklopko @ 12 Feb 2007, 17:19) *

Skratka xenon rules!!!

brez dvoma - in naslednji avto jih bo tudi imel
YavarYe X6V6
(Boss @ 13 Feb 2007, 10:00) *

brez dvoma - in naslednji avto jih bo tudi imel

Moj tudi, če ne serijsko, pa bodo nachbau. party0024.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.