Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Ključavnica vrat
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Grega_
Evo, ko nekaj začne srat na avtu potem še kakšno težavico najdeš. V glavnem, problem je ker so verjetno ključavnice zabasane s svinjarijo. -pač glede na to da je daljinsko centralo se ključ bol mal vtika v vrata smile.gif Voznikova vrata že od kar imam avto ne morem odkleniti na ključ, sopotnikova so šla do včeraj ko sem probal na ključ zakleniti avto (še dobro da je blo tolk štroma v avtu da je dalinc svoje naredu in da se je tudi zjutraj vse odklenilo in izklopil alarm).
V glavnem zanima me s katerim čistilom se da to spucat (verjetno kakšen razmaščevalec)...WD ne dela tko da če ima kdo kakšno idejo oz. če je kdo že ta problem reševal naj kar napiše.
Še tolele...s katerim sprejem,mastjo oz. čemerkoli je najbolje namazati vodila za spust in dvig šip?
Marko_mx-3
WD ali kak podoben bi moral delovat, drugače imaš pa ključavnice razletene
Grega_
WD sem probal že na voznikovih vratih pa ni šlo. Hmm...od česa bi pa lahko ble razletene če se jih noben niti dotika ne? Prej mislm da je kej zarustan in zasvinjan. Aja pa da se ne bo kdo spomnu da naj jih vn vržem pa lukne pokitam happy0195.gif
YavarYe X6V6
(Grega_ @ 12 Feb 2007, 14:34) *

Aja pa da se ne bo kdo spomnu da naj jih vn vržem pa lukne pokitam happy0195.gif

Narediš to in ni več problemov z ključavnicami. happy0158.gif
ReDevil
Grega za tista vodila za šipe in nasploh za gumice raznorazne ponavat priporočajo silikonski sprej! happy0158.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 12 Feb 2007, 14:40) *

Grega za tista vodila za šipe in nasploh za gumice raznorazne ponavat priporočajo silikonski sprej! happy0158.gif

Stekla in raznorazne gumice niso klučavnica vrat.Ključavnica je ponavadi aluminij in medeninasti list, ki zaštekajo ali pa se zatikajo.Zato je najbolše, če vzameš kar wd in najprej zlaufaš ključ not in ven, (tako kot kaj drugega pri ženskah biggrin.gif ), pa šele potem poskusiš obračat ključ levo desno.Pa ničesar ne delaj na silo, ker boš lahko naredu kako sra..., pa še z kakim rezervnim ključem tudi nared to, ker je lahko ključ obrabljen in imaš že zaradi tega težave.
Grega_
Ok, bom probu vse tolele še enkrat...ključ gre pa samo do polovice notr. Kot bi YavarYe X6V6 reku: važn da gre pr ženskah do konca happy0195.gif
uklopko
kar se tiče klučavnic bom iz svojih izkušen povedal takole!!!

Pri prejšnem avtu imel take probleme,pa sm mazal šprical z vsem podobnim kar maže ražira itd.
Pa je delalo nekaj časa pa spet ni delal!!!

Pol sm pa komplet klučavnico odšravfal razdru in pobrisil rjo in namazal z mastjo in nism imel več problema!!
(v kolikor je rja problem in svinarija!!!)

Kar se pa šip tiče je pa tko!!!
Vodila so ponavad dost namazana problem pa je v ZAJLI ki je v ovoju znotraj vrat!!
Tam se mast posuši ali je zmanka in zajla gre na suho!!!!
Najbol je fajn našpricat s tekočo mastjo to zajlo če prideš kako zraven!!!
Vodila pa niso tak problem!!!

bom pa js to moral pri sebi na sovoznikovih vratih nardit!!

lp
Segi
te probleme sm tut sam imel - kluč na voznikovih vratih sem lahko vtaknu not, sam zavrtet se ga ni dal...
najprej sm probu našpricat z unim silikonskim sprejem - ni blo nč bolš...
pol sm pa vzel mast, jo namazu na ključ, ključ vtaknu not v ključavnico in to parkrat ponovu, zdej pa dela ko nova biggrin.gif (edino sranje je k maš pol kluč mal masten ko odklepaš, zaklepaš...)

vodila za šipe sm se pa danes spravu gledat ker komaj gor spravim šipe...vzel dol tapeto, pol sem odšraufu šipo iz vodil in jo tut vn vzel...vodila sem spet namazu z mastjo in vse nazaj vkup dal...mal razlike se pozna - ni treba več z roko prijemat šip pa gor vlečt biggrin.gif so pa namreč na štrom šipe...

uglavnem mast v roko pa udri po siromaku wink.gif

lp
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.