Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
OMW 100-tka
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Marija
Hoj!

Najprej HVALA pri xenon žarnicah - mi je vsaj malo bolj jasno sedaj. Ker vidim da na tem forumu res obvladate avteke happy0158.gif me pa sedaj zanima, kaj se naredi če tankaš namesto 95 bencin, 100-tko pr OMW? A je to kej hudega za avto, al je to bolje za avto? Al sploh ni nobene velike razlike? In kaj se naredi če to ves čas delaš?

Hvala, pa lep dan!
Marija

p.s.: se opravičujem za avtomehanično NEznanje, sem bolj iz bioloških krogov blink.gif
Grega_
Jest tankam stotko že pol leta v mojo 323f-ko. Jah ne vem, zdej sem že navajen da je tako kot je, motor lepše teče, kolk in če manj pije ne vem, ker nimam board compa. Konjev pa kej preveč tud ni pridobil smile.gif ..no pa sej ni tolk dražji od 95 pa še bolj čist je tako da...jest kar na 100-tki ostanem razen če se pretirano ne podraži.
Lenuh007
Nic ne skodi. Kar brez skrbi. Se koristis mu biggrin.gif
ReDevil
Po mojem osebnem mnenju velike razlike ne bo v nobenem primeru, pri prejšnjem avtu mi je s 100tko celo več potrošiv, sicer samo kakšen decilitr, pa tut letev ni nič bolj kot s 95ko! cool.gif
YavarYe X6V6
Moj V6 ima manjšo porabi in lepše dela z 100 oktani, tako da 95 oktanov nisem točil ža 2 leti. happy0158.gif
mazdohist
kar lepo 100 not nic bat se bo mal bl poznal pri teku motorja nima bit pa kaj narobe

@ReDevil normalno je da ti 100 oktanskega mal vec popije sla pa je 100% vsaj mal bl!?! dry.gif
simons
Ko sem kupu avto, je mašinca delala zeloo mirno in predvsem tiho.
Ker sem seveda tankal 95, pa se mi je po nekaj časa dozdevalo, da je motor bolj glasen in nemiren, predvsem v prostem teku na mestu sem ga slišal, tako znotraj kot tudi zunaj.

Pa sem probal z OMVjevo 100tko in moram povedat, da je razlika OBČUTNA, da ne rečem, kot s prvim bencinom, ki so ga natankal na Japonskem. Tut drugi se čudjo, ko jim pravim, da avto laufa, pa se motorja dobesedno ne sliši.

Probite - na moji M3 je to užgal in od takrat tankam sam še 100tko.

P.S.
Možgančke moje rdeče mrhe pa moram crtlat, da se ne bojo preveč matral.
ReDevil
Baje je treba mal predvžig nastavt, če daš notr namest 95 100ko, ker je bl eksplozivn, pa da je pol vse idealno! z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 14 Feb 2007, 10:44) *

Baje je treba mal predvžig nastavt, če daš notr namest 95 100ko, ker je bl eksplozivn, pa da je pol vse idealno! z0tdntknw.gif

Model motor nardi to sam,s pomočjo senzorja za klenkanje, lambde in ostalih.
Prestavlat je treba stare avte, ki tega vsega nimajo.
ReDevil
Mah sej veš kako je to, vsak ti po svoje pamet soli, drgač pa fajn, da se moj voz uvršča že med novejše! biggrin.gif
mazdohist
(ReDevil @ 14 Feb 2007, 10:51) *

Mah sej veš kako je to, vsak ti po svoje pamet soli, drgač pa fajn, da se moj voz uvršča že med novejše! biggrin.gif

med novejse polnoletne stroje!!! tongue.gif
ReDevil
To pa ne - prometna je merodajna in tm piše 95 letnik! party0024.gif
mazdohist
(ReDevil @ 14 Feb 2007, 11:37) *

To pa ne - prometna je merodajna in tm piše 95 letnik! party0024.gif

happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif

na kok podlage!!!! to te je un ko ti jo je prodav ziher nategnu!!! happy0195.gif
zemir
(mazdohist @ 14 Feb 2007, 11:42) *

na kok podlage!!!! to te je un ko ti jo je prodav ziher nategnu!!! happy0195.gif

ReDevil
Kva če bi se mi mal vrnl na temo, ne pa kok je kdo koga našponu! dry.gif happy0195.gif

Drgač pa, se pridružujem tistim, ki ful hvaljo Agip benz, tko da če boste dostkat slišal, da kdo nardi tut do 50 km več z isto količino benza (ampak baj Ađip), mu kr vrjemte!
mazdohist
(ReDevil @ 16 Feb 2007, 08:47) *

Kva če bi se mi mal vrnl na temo, ne pa kok je kdo koga našponu! dry.gif happy0195.gif

Drgač pa, se pridružujem tistim, ki ful hvaljo Agip benz, tko da če boste dostkat slišal, da kdo nardi tut do 50 km več z isto količino benza (ampak baj Ađip), mu kr vrjemte!

ma ja pa to bi se verjev da s tastarim benzom sam so se prav lepo poslabsal u kvaliteti benzina tako da jih ze prav lepo OMV ujev pa ne da bi jih zaj kaj zagovarju samo je resnicno kvaliteta OMVjevega benzina trenutno stevilka 1 u slo!!! dry.gif
Symon
Jaz lahko rečem, da moj 1.5 z 100 oktani veliko lepše dela v prostem teku. Ko sem po dolgem času natankal 95ko se mi je zdel kot tank. blink.gif
Moje mnenje: škoduje ne, če ima pa zato motor samo za 5% daljšo življenjsko dobo, se splača. party0024.gif
mazdohist
(Symon @ 16 Feb 2007, 09:37) *

Jaz lahko rečem, da moj 1.5 z 100 oktani veliko lepše dela v prostem teku. Ko sem po dolgem času natankal 95ko se mi je zdel kot tank. blink.gif
Moje mnenje: škoduje ne, če ima pa zato motor samo za 5% daljšo življenjsko dobo, se splača. party0024.gif

absolutno je bolje 100 nopt tankat kot pa eno mesanco ala95!!!

jaz sem itak total razocaran ker ne vem kaj borut sploh not uliva ko pa je lubica tako lepo lavfala na 100 oktanih no ja kdaj se mal ces!!!! tongue.gif biggrin.gif
ReDevil
Zadnja dva tanka je notr padla 98ka od petrola u Kamnku, sicer pa nism jz kriv da so nardil OMV na npačn stran ceste, gledano iz lublane! dry.gif happy0195.gif
mazdohist
(ReDevil @ 16 Feb 2007, 11:17) *

Zadnja dva tanka je notr padla 98ka od petrola u Kamnku, sicer pa nism jz kriv da so nardil OMV na npačn stran ceste, gledano iz lublane! dry.gif happy0195.gif

jah kaj pa gledano iz suteske???

drugace se da pa tud iz lj starni lepo not zavit pa ne naredis cist nobenga prekrska!!! tongue.gif
poky
Madona,tolko hvalite ta 100 oktanski benz,da ga bom še sam začel nalivat not! biggrin.gif
ReDevil
Mazdohist, gledano iz Sutjeske je pa problem, ko grem zmeri zutri orng pozn (dostkat po zaslugi RedWinda, k je gorak dovg spt), pa kestl je jasno zmer ob nepravm času prazn in je pol čist odveč vse skupi! z0tdntknw.gif
mazdohist
(ReDevil @ 16 Feb 2007, 11:31) *

Mazdohist, gledano iz Sutjeske je pa problem, ko grem zmeri zutri orng pozn (dostkat po zaslugi RedWinda, k je gorak dovg spt), pa kestl je jasno zmer ob nepravm času prazn in je pol čist odveč vse skupi! z0tdntknw.gif

jah pol pa ne vem jaz!!!1

sicer je to tako men je na osnovi vseen kaj ti not tocis ce gres u cro na ino tankat 95 z dodatkom vode!!!
jaz sem ti sam povedu kaj je blo v voz skoz toceno to je pa to!!! tongue.gif
ReDevil
Čaz kšn tedn zna bit itak že plin notr, če bo šlo vse po planu, tko da pol nav več fore o vsem skupi! biggrin.gif

Sicer pa dans dobim od Siriusa nektere preparate v smislu dodatkov k bencinu! love0076.gif
mazdohist
(ReDevil @ 16 Feb 2007, 11:42) *

Čaz kšn tedn zna bit itak že plin notr, če bo šlo vse po planu, tko da pol nav več fore o vsem skupi! biggrin.gif

Sicer pa dans dobim od Siriusa nektere preparate v smislu dodatkov k bencinu! love0076.gif

aha pol bo pa treba na barje hodt to bo sele pproblem!! dry.gif

bos porocu kako se te preparati kaj v praksi znajdejo?! dry.gif
LabiGT
ena gas pumpa je na verovskovi
Symon

A je bila plača zdajle a? tongue.gif

Sem slišal ja. Samo a ni vseeno, če tankaš 100ko, namesto vlivaš octane boosterje? Octane boosterji so mislim da v osnovi bolj primerni za kakšne ki ne poznajo drugega ki 95 oktanov 200km okoli, ali pa za kakšne angleže, ki uvažajo avte iz japonske kjer za to "scavnico" od 95ke še niso slišali. happy0195.gif
ReDevil
Ne simon, plača je bla 5. v mescu in ni bla nevem kaj, tko da zdej so drugi viri prihodkov koriščeni! Plača je itak totalna tuga! dry.gif

mazdohist
(LabiGT @ 16 Feb 2007, 11:45) *

ena gas pumpa je na verovskovi

katera bolj natancno prosim!! blink.gif
LabiGT
QUOTE(mazdohist @ 16 Feb 2007, 11:49) *

katera bolj natancno prosim!! blink.gif

petrol, pri energetiki, pri triglavu, za mlekarno..itn smile.gif
mazdohist
(LabiGT @ 16 Feb 2007, 11:50) *

petrol, pri energetiki, pri triglavu, za mlekarno..itn smile.gif

kolk casa pa ze tam plin ponujajo!!
ker priznam se sedaj ti prvic slisu!!
hvala za info! happy0158.gif
LabiGT
tle je po mojem najstarejsa plin pumpa v LJ...
mazdohist
(LabiGT @ 16 Feb 2007, 12:05) *

tle je po mojem najstarejsa plin pumpa v LJ...

zanimivo!!!!
jaz sem za lj sam za barje vedu! sad.gif
Ciko boy
jst sem tud za OMV- 100
je prejšn lastnik to tankal pa je bil motor bol odziven
koker pa men ko tankam 98 zdej mi pa cuka na nizkih obratih sad.gif
Marija
Fantje hvala za vse nasvete in izkušnje!
Kje pa še imajo 100tko v smeri Lj - Bled, razen na OMV v Lescah? Ima mogoče Petrol tud kej tacga?
Vam nisem hotla priznat, sam sem med tem ko sem tankala čvekala po telefonu in sem 100 tko tankala, pa še dobr da dizla nisem not nalila... ashamed0001.gif je pa res da motor nekam tiho teče (sej ne da je kdaj tulu).

A ha pa še to; ni ravno za to temo, samo vseeno... www.xedos-shop.de

ali kdo pozna to stran in ali je že kdo kupoval tukaj???

cau
Marko_mx-3
dizla ne moreš natankat, ker je cev pri dizlu debelejša in ne gre not. So pa bili že specialci ki so natočil dizla v bencinarja. Lažje naliješ bencin v dizla ker pištola not gre in nisi pozoren.

Petrol nima 100ke ampak samo 98, 100 mislim da samo OMW trži
ReDevil
Jz pa (če sm res) na Petrolu dubu neko svinjarijo v bencinu, me Petrol nav več vidu, kar pomen, dabom za začetk začev raj hodt čez cesto k (boljšemu) sosedu, na že omenjeni istrabenc! party0024.gif
Boss
Če je tolk hudo, da maš čist zasvinjan filter, kar verjemi, da tole ni od zadnjega tankanja ampak od bohvedi kdaj.
mazdohist
(ReDevil @ 19 Feb 2007, 13:33) *

Jz pa (če sm res) na Petrolu dubu neko svinjarijo v bencinu, me Petrol nav več vidu, kar pomen, dabom za začetk začev raj hodt čez cesto k (boljšemu) sosedu, na že omenjeni istrabenc! party0024.gif

da te popravim ni vec istrabenz ampak zgoljk OMW!!!

pa koncno si le sklenu eno stretesko pravilno odlocitev!!! happy0195.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 19 Feb 2007, 13:33) *

Pa si ziher, nebi prej ša AGIP al pa TUŠ probal, ker rad experimentiraš ? happy0195.gif
Segi
(YavarYe X6V6 @ 20 Feb 2007, 07:30) *

Pa si ziher, nebi prej ša AGIP al pa TUŠ probal, ker rad experimentiraš ? happy0195.gif

za agipa potem pravte da je vredu al kaj?
glede tuša pa nevem kje bi ga mi gorenci tankal, sem samo enkrat vidu tuševo črpalko pa še to nekje bogu iza nogu - nek na koroškem (je pa pisal da imaš s tuševo kartico popust!! happy0195.gif ) - ma kdo kej izkušenj s tem bencinom ?
omw 100tka je pa itak zakon, pri men se pozna da avto z njo hitreje vžge, pri petrolovi 95ki sigurno rab sekundo več da kresne...tak da petrol je pri men na blacklisti že en lep cajt (edino če je res nuja se ustavim)

Marija: če se ne motim je še v kranju nekje omw, samo če se voziš v lj potem se ne splača ovinka delat...jest sem tut redna stranka na omwju v lescah wink.gif

lp
YavarYe X6V6
(Segi @ 20 Feb 2007, 08:03) *

za agipa potem pravte da je vredu al kaj?
glede tuša pa nevem kje bi ga mi gorenci tankal, sem samo enkrat vidu tuševo črpalko pa še to nekje bogu iza nogu - nek na koroškem (je pa pisal da imaš s tuševo kartico popust!! happy0195.gif ) - ma kdo kej izkušenj s tem bencinom ?
omw 100tka je pa itak zakon, pri men se pozna da avto z njo hitreje vžge, pri petrolovi 95ki sigurno rab sekundo več da kresne...tak da petrol je pri men na blacklisti že en lep cajt (edino če je res nuja se ustavim)

Marija: če se ne motim je še v kranju nekje omw, samo če se voziš v lj potem se ne splača ovinka delat...jest sem tut redna stranka na omwju v lescah wink.gif

lp

Oba sta boljša kot Petrol.

Pa v Škofji Loki je tud OMW !
ReDevil
Javar, itak je treba različne stvari izprobat, to itak! biggrin.gif

No sicer sm pa učeri začev tankat ta vaš magični izdelk alla 100 česarkol že pač ma, pa me zanima, če bom zdej rabu padalo da se bom ustavu! blink.gif happy0195.gif
YavarYe X6V6
(ReDevil @ 20 Feb 2007, 08:14) *

Javar, itak je treba različne stvari izprobat, to itak! biggrin.gif

No sicer sm pa učeri začev tankat ta vaš magični izdelk alla 100 česarkol že pač ma, pa me zanima, če bom zdej rabu padalo da se bom ustavu! blink.gif happy0195.gif

A plenice, ki jih rabiš pri pospeševanju, si na benzi dubu ? happy0195.gif
ReDevil
Nism, sm pa nabrav ful pvc rokavičk za benz tankat, tko da za prvo silo bo tut to dobr! party0024.gif tongue.gif
Segi
(YavarYe X6V6 @ 20 Feb 2007, 08:11) *

Pa v Škofji Loki je tud OMW !

genau tko, se ga zapomnim po tem da so v bufetu fletne kelnarce wink.gif
YavarYe X6V6
(Segi @ 20 Feb 2007, 08:39) *

genau tko, se ga zapomnim po tem da so v bufetu fletne kelnarce wink.gif

To pa itaq.
LabiGT
omv ne omw
mazdohist
(LabiGT @ 20 Feb 2007, 09:27) *

omv ne omw

ja bo drzalo se posipam z apepelom!!!!

drugace pa kar se tice agipa je pa stvar taka da so vcasih mel zlo kakovosten bencim upam trdit da najbol cist bencin v slo sam so se pa v zadnjem letu tako pokvaril da se ni vec vredno pri njih ustavit tako da je se zmeraj st 1 OMV na agipu se pa res ustavim samo takat ko voda u gru tece pa se to natankam zgolj za 5€ tok da do OMVja pridem!! biggrin.gif
YavarYe X6V6
(mazdohist @ 20 Feb 2007, 09:52) *

ja bo drzalo se posipam z apepelom!!!!

Nehi boš ves zaprašen in umazan. happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.