Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Servis pri 20 tisoč
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
btrafela

skoraj bo teh 20 tisoč.
Sedaj pa me zanima, če je potrebno pri tem prvem nastavitvah nastavljati ventile, saj
dizel motorji še nimajo hiravličnih ventilov, ampak klasika preko SOHC (ena odmična gred).

Lp,
LabiGT
jok brate ni treba....smile.gif
(vsaj pri m6 ne)
YavarYe X6V6
(btrafela @ 13 Feb 2007, 23:11) *

skoraj bo teh 20 tisoč.
Sedaj pa me zanima, če je potrebno pri tem prvem nastavitvah nastavljati ventile, saj
dizel motorji še nimajo hiravličnih ventilov, ampak klasika preko SOHC (ena odmična gred).

Lp,

Ni treba ker imajo mazde od letnika 91 naprej samodejno hidravlično nastavljive ventile, tako da se samodejno nastavijo vsakič ko zaženeš motor. happy0064.gif

PS. Teha še honde nimajo. z0tdntknw.gif
btrafela
(YavarYe X6V6 @ 14 Feb 2007, 08:07) *

Ni treba ker imajo mazde od letnika 91 naprej samodejno hidravlično nastavljive ventile, tako da se samodejno nastavijo vsakič ko zaženeš motor. happy0064.gif
PS. Teha še honde nimajo. z0tdntknw.gif

Mislim, da to za dizle ne drži. Dizel (čeprav je 16V) ima še klasične ventile in eno odmično gred (SOHC), in
zobati jermen. Bencinarji pa imajo že nekaj časa verigo.

Če je kdo bliže tehničnim podatkom o motorju, me naj prosim popravi.
Boss
V uporabnikov priročnik poglej, kaj se vse počne pri 20.000km... Jaz tud še nisem slišal, da bi bilo potrebno kakšne ventile ročno nastavljat - ma še pri Wartburgu iz leta 1990 so se nastavljali samodejno?!?!
btrafela
(Boss @ 14 Feb 2007, 09:56) *

V uporabnikov priročnik poglej, kaj se vse počne pri 20.000km... Jaz tud še nisem slišal, da bi bilo potrebno kakšne ventile ročno nastavljat - ma še pri Wartburgu iz leta 1990 so se nastavljali samodejno?!?!

Nimam trenutno priročnika, bom zvečer pogledal. Ima kdo možnost dostopa
do tehničnih podatkov za mazdine dizle?

Lp,
btrafela
(btrafela @ 14 Feb 2007, 12:15) *

Nimam trenutno priročnika, bom zvečer pogledal. Ima kdo možnost dostopa
do tehničnih podatkov za mazdine dizle?

Lp,

Uradno stališče od serviserja.

Na Mazdinih dizlih se pri 20 tisoč MORAJO nastaviti ventili, kar pomeni, da nima avtomatskega (hidravličnih)
ventilov.

Sem malo razočaran, leto 2007 in ročna nastavitev ventilov, pa 16 V SOHC motor namesto DOHC...... sad.gif

Ma kaj te dizle razvijajo za vzhodu Sibirije mad.gif

YavarYe X6V6
(btrafela @ 15 Feb 2007, 12:36) *

Na Mazdinih dizlih se pri 20 tisoč MORAJO nastaviti ventili, kar pomeni, da nima avtomatskega (hidravličnih)
ventilov.

Sem malo razočaran, leto 2007 in ročna nastavitev ventilov, pa 16 V SOHC motor namesto DOHC...... sad.gif

Tole smrdi po ...
unsure.gif
IngvarL
(btrafela @ 15 Feb 2007, 12:36) *

ventilov.

In zaradi cesa bi bil DOHC boljsi od SOHC v konkretnem primeru?
LabiGT
btrafela, sem sel iskat tale moj manua lza seviserje za mazdo 6. Imas prav, stelajo se ventili na privh 20.000km, in potem vsakih 120.000km
evo slika
aha se to: takrat ko je ta motor sel ven je bil (skoraj) prvi z 16v tehniko...
Marko_mx-3
(IngvarL @ 15 Feb 2007, 13:33) *

po mojem, je zaradi tega boljši ker je manj delov in je odmična direktno nad ventilom, mogoče zaradi tega bolj odzivni ventili z0tdntknw.gif
btrafela
(IngvarL @ 15 Feb 2007, 13:33) *

Kaj pa za variabilno časovno krmiljenje odpiranje ventilov še nisi slišal in to
bolj težko izvedeš z SOHC.

Lp,
YavarYe X6V6
(btrafela @ 18 Feb 2007, 18:32) *

Kaj pa za variabilno časovno krmiljenje odpiranje ventilov še nisi slišal in to
bolj težko izvedeš z SOHC.
Lp,

Se da, ker imajo honde vti to.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.