Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
mazda 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
majči22
Sem nova članica na forumu! Lepo vas pozdravlam. Za vas bi imela vprašanje glede tehničnuh okvar in pomakljivosti motorja, če so slučajno prisotne.
To pa me zanima zaradi pretekle slabe izkušnje, in sicer z Renaul Cliom in njihovimi šobami (dizel)? Ker sm dobila informacijo da ima Mazda ravnotako od Dlefija šobe, me zanima če je imel kdo od vas kakšne probleme z tem oziroma če opažate kakršne koli težave pri njihovih dizlih.(pumpa, šobe, turbina,...)
Najlepša hvala vsem, ki mi boste lahko pomagali.

poky
Pozdravljena na forumu! happy0158.gif Prvo kot prvo,Mazde NE moreš primerjati z Renojem!!!! confused0059.gif Sploh pa ne Mazde 6 on R. Clia.... sad.gif Kaj več pa ti bodo sigurno povedali srečni lastniki teh Mazd. wink.gif
mazdohist
pozdravljena na forumu!!!

ham nimas se kaj bat ker mazda ni clio!!!!

kako tocno je pa za dieselske masinke naj pa tisti povedo ki se z njimi okol vozijo!!! biggrin.gif
LabiGT
zivjo majci22
meni je crknila delphi pumpa pri 9000km (cist na zacetku), ampak mislim, da sem eidini tak primer 8I feel special smile.gif )
drugace pa, menjam filter za gorivo na vsakem servisu (20.000km) in nimam nobenih tezav tudi z gorivom iz makedonije (dalec najslabsi)...
drugo pa pri 125.000km povsem brez problema,dizel motor v mazdi6 je (zame) fenomenalen happy0158.gif
irumed
Kar se samega motorja tiče ti tudi jaz lahko povem da ne boš imela težav, jaz imam prevoženih 106000km in še vedno BP
Boss
Lepo pozdravljena

Dieselski motor v šestici je dobro preverjena zadeva, ki ob normalni uporabi ne bo kar tako odpovedala. Je pa tako, da kakor jaz vem, ni še nihče na tem forumu z šestico prevozil več kot 150.000km in tako (še) ne vemo kako se bo tak motor obnašal tam nekje pri 250.000km in več.

Bottomline
Če z dieslom pri Mazdi ravnaš tako kot se spodobi (ne teraš mrzlega in pravilno ohlajaš ogretega) načeloma ne bi smelo biti nobenih težav razen, če si po naravi smolko ali pa prerada pozabljaš na določene nasvete. Pri turbodieslu je pač treba paziti na več stvari kot pa je to pri bencinarju wink.gif
majči22
Hvala lepa za tako hitre odgovore!
No upam tudi jaz, da bom imela večjo srečo pri novem nakupu. Kaj pa kej predlagate glede motorja(kok konjev al 121 al 136)?
LabiGT
QUOTE(majči22 @ 16 Feb 2007, 18:36) *

Hvala lepa za tako hitre odgovore!
No upam tudi jaz, da bom imela večjo srečo pri novem nakupu. Kaj pa kej predlagate glede motorja(kok konjev al 121 al 136)?

karkol je boljs ohranjeno, nekih velikih razlik ni...136 potegne mal boljs, poraba je pa ista.
YavarYe X6V6
(Boss @ 16 Feb 2007, 16:29) *

Lepo pozdravljena

Dieselski motor v šestici je dobro preverjena zadeva, ki ob normalni uporabi ne bo kar tako odpovedala. Je pa tako, da kakor jaz vem, ni še nihče na tem forumu z šestico prevozil več kot 150.000km in tako (še) ne vemo kako se bo tak motor obnašal tam nekje pri 250.000km in več.

Bottomline
Če z dieslom pri Mazdi ravnaš tako kot se spodobi (ne teraš mrzlega in pravilno ohlajaš ogretega) načeloma ne bi smelo biti nobenih težav razen, če si po naravi smolko ali pa prerada pozabljaš na določene nasvete. Pri turbodieslu je pač treba paziti na več stvari kot pa je to pri bencinarju wink.gif

Boss, kolega moj ima preko 300 kkm z mazdo 6 CD120. Nobenih problemov nikoli.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 16 Feb 2007, 22:35) *

Boss, kolega moj ima preko 300 kkm z mazdo 6 CD120. Nobenih problemov nikoli.

No to pa je lepo za slišat happy0158.gif se pravi, da čez kakšni dve leti mi ne bo nujno treba razmišljati o menjavi biggrin.gif

Boss
QUOTE(LabiGT @ 16 Feb 2007, 19:32) *

karkol je boljs ohranjeno, nekih velikih razlik ni...136 potegne mal boljs, poraba je pa ista.

Malce te bom dopolnil - 136KM potegne bolje zgolj v višjih obratih, s pravi nad 3500 obrati v minuti. Glede na to da diesli niso namenjeni teranju v obrate le to ni preveč pomemben podatek.

Tudi končna hitrost (nepomemben podatek smile.gif ) je pri močnejšem motorju le za 2km/h večja od šibkejšega motorja. Ravno tako je pospešek od 0-100km/h za zgolj 4 desetinke sekunde boljši kot pri šibkejši. Medtem, ko je največji navor pri obeh motorjih popolnoma enak (310Nm) in to pri dieslih največ šteje, ko se pogovarjamo o zmogljivostih.

Moje mnenje je, da raje izberi več opreme s "šibkejšim" motorjem, kot pa manj pa močnejši motor, drugače pa tako kot pravi Labi vzemi tisto, ki je najbolj ohranjena za dobro ceno wink.gif
majči22
Boss hvala za info. Sej če ti po pravici povem mi konji res niso tako pomembni. Važno mi je, da se avto lepo pelje, pa če rabiš za prehitet, da nimaš problemov (kar pa mislim, da je dost konjev). Sem pa delala primerjavo z VW in opazila, da dobiš absolutno več opreme pri Mazdi in tudi večina, ki so dizli imajo zelo veliko dodatne opreme.
Hvala še enkrat vsem.
Boss
Prehitevat s tem avto je šala mala in glede na to, da si že imela diesla potem veš, da se ne prihteva na visoke obrate ampak v obratih, kjer je največ navora (recimo od 2.000-3.500). In če to upoštevaš potem vidiš, da konji tukaj sploh niso pomembni.

Za še boljšo primerjavo so fantje merili pospeševanja z napravico G-tech, kjer je bil Labi, s svojo 121 konjsko šestko, hitrejši tudi od več kot 20 konjev močnejših in 300 in več kil lažjih strojev.
komar
(Boss @ 16 Feb 2007, 16:29) *

. Je pa tako, da kakor jaz vem, ni še nihče na tem forumu z šestico prevozil več kot 150.000km in tako (še) ne vemo kako se bo tak motor obnašal tam nekje pri 250.000km in več.

Tukaj je napačna navedba - moja "bivša" 6-ka CD136 TE ima pravkar 153.000 prevoženih km, pa motor teče lepše kot prvi dan! happy0064.gif Torej, nič bat - samo gorivo točit pa gasa... party0027.gif
wiperboy
ja papa tomi ti še živiš???????????
Alex

Probaj dobiti kako čim mlajšo in čim manj kilometrov...
Sam sem imel srečo,da sem "skinu"eno z malo km,pa še eno leto garancije ima... happy0158.gif

Pazi tudi na to,da ima potrjeno servisno knjižico!...Jaz sen mojo pred nakupom zapeljal na Mazda servis.
Če ti ne dovolijo,je že sumljivo... ph34r.gif
Čau,pa veliko sreče pri nakupu. wink.gif
komar
(wiperboy @ 25 Feb 2007, 10:05) *

ja papa tomi ti še živiš???????????

Aha, še kar ja ... happy0195.gif party0024.gif
primto
tisti, ki imate 150.000 km ali zgoraj omenjen s preko 300.000 km - poleg glavnega servisa ste kaj menjali? turbina, kakšen luft messer, kakšen senzor , karkoli?
LabiGT
luftmesser sem menjal jaz ze preden sem mel 100.000km
od senzorjev pa za sovoznikov airbag
YavarYe X6V6
(primto @ 28 Feb 2007, 13:38) *

tisti, ki imate 150.000 km ali zgoraj omenjen s preko 300.000 km - poleg glavnega servisa ste kaj menjali? turbina, kakšen luft messer, kakšen senzor , karkoli?

Iz preventive zamenjana turbina pri 290 kkm, avto se je vozil na dolge fure in niso hoteli rizkirat kake okvare, drugače pa luftmesser NI bil zamenjan nikoli.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.