Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
zračni filter
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Segi
rabm par nasvetov od mojstrov...

nekej časa me je mučla cev ki gre od filtra naprej da zajema zrak...
in glej ga zlomka, uzadno ko sem mel preveč časa sem se spravu šraufat škatlo za filter (airbox?) da bi najdu kje imam tisto cev za zajemanje zraka...torej sem jo končno najdu (speljano v levi blatnik čisto na vrhu)...
zdej me pa zanima, kaj se lahko zgodi če jest to cev odstranm, ker tam ko zajema zrak v blatniku (direkt za žmigavcem) se mi zdi da ga od nikoder nima kaj dost za zajet - torej sem jo lepo odstranu in zdej zajema zrak pod airboxom (kjer pride vsaj kej zraka vmes)

zanima me a lahko kej zjebem ? (predvidevam da ne, sej se je povečal samo dotok zraka??)

zdej me pa muči še tista cev ko je speljana nad hladilnik in povezana z neko plastično zaprto cevjo ki pojma nimam za kaj bi služila (mogoče da greje zrak??) - tudi to sm odklopu, jo obrnu navzdol da še ta pobira zrak izpod odbijača...

povrhu pa sem še navrtal par lukenj v spodnji del airboxa..

torej vse cevi so pod filtrom (tak da po mojem mnenju svinjarije ne more potegnit v mašino)- gotovo bo samo mal bol pogosto treba menjat filter ko se bo hitreje umazu ??

Zdej mi pa vi povejte ali je bla to dobra poteza, al nej raj vse skupaj nazaj dam v prvotno stanje in čez tiste lukne ko sem jih zvrtu nalepim selotejp ?? Prednosti, slabosti ?

mam občutek da je avto mal bol živ pod nizkimi obrati, in povru še malo bolj muka smile.gif

Lp
Marko_mx-3
vprašanje kolk bi ti zdaj lahko topel zrak vleklo, samo če si dobro napeljal vse cevi nebi smelo.

Zaprte cevi in posode ki so tudi napeljane na Airbox pa so ponavadi za dušenje zvoka, da ne "muka"
Segi
(Marko_mx-3 @ 19 Feb 2007, 20:17) *

vprašanje kolk bi ti zdaj lahko topel zrak vleklo, samo če si dobro napeljal vse cevi nebi smelo.

Zaprte cevi in posode ki so tudi napeljane na Airbox pa so ponavadi za dušenje zvoka, da ne "muka"

če sem te prav razumel, morem jest samo poskrbet da ne vleče toplega zraka, temveč mrzlega ane? ali ravno obratno?
za cev ki je bla napeljana v zaprto posodo sem 100% da sedaj vleče mrzel zrak, za tisto ko je bla speljana na vrh blatnika bo pa treba še malo poskrbet pa speljat malo nižje v blatnik..

kako je pa potem če pride voda v filter ko bodo cevi speljane malo nižje (naprimer če zapeljem čez kako lužo), zna avto crknit al kaj?

lp
Marko_mx-3
zna crknit če misliš po vodi vozit.

tisto cev ki je napeljana v blatnik bi jaz kar pustil, ker tam tudi vleče hladen zrak, pa čim manj raznih zavitih cevi, mora biti čim bolj direktno.

pa zdajle pozimi ni ravno najboljše da sesa hladen zrak, ker dalj časa dela pod zaugom in več žre.
Segi
(Marko_mx-3 @ 19 Feb 2007, 20:49) *

zna crknit če misliš po vodi vozit.

tisto cev ki je napeljana v blatnik bi jaz kar pustil, ker tam tudi vleče hladen zrak, pa čim manj raznih zavitih cevi, mora biti čim bolj direktno.
pa zdajle pozimi ni ravno najboljše da sesa hladen zrak, ker dalj časa dela pod zaugom in več žre.

bom probu obvit vse luže na cest biggrin.gif

evo cev sem šel slikat ker se mi zdi precej ozka na nekaterih delih in tudi zavita..napeljana pa je kot sem že napisal za levi žmigovc in žaromet, od kot zrak jemle mi ni jasno - ker sem malo firbcal tam okoli pa ni nobene odprtine+predvidevam da poleti ko se črn pleh zgreje vleče zelo vroč zrak...

edina rešitev je potem da se malo blatnik poflexa in pokita pa da se naredi to da vleče mrzel zrak (ampak zopet me muči vprašanje kako je zdej s tem, ker voda z lahkoto pride noter v cev)

lp wink.gif
Marko_mx-3
vidim da imaš podoben Airbox kot jaz biggrin.gif in ti lahko ob priliki pokažem kako imam jaz narejeno.

Je najbolj enostavno in direkt piha noter hladen zrak, brez karoserijski predelav, edino brez meglenk sem biggrin.gif

Predvidevam da imaš podobno škatlo, samo da je bolj desno tam ko imam jaz ekspanzijsko posodo.

nisde
Marko, kok časa se pa porab da se une posode zarad katerih filter ne muka dol poberejo? Me mika da bi sprobu filtr če ma sploh kj zvoka 323F-ka.
Marko_mx-3
ne vem na pamet koliko časa bi trajalo
Segi
Marko: ko bom naslednjič hodu v vaše kraje po kakšne rezervne dele ti prej sporočim pa se oglasim da vidim to čudo...meglenk itak nimam, sam gotovo bo treba lukne vrtat v odbijač (ko bo dinar bom lepo nabavu še en odbijač pa se malo s fiberglassom poigral pa bomo vidl kako pa kaj wink.gif )

nisde: če sem prav markota zastopu je za "nemukanje" kriva samo tista posoda nad hladilnikom, torej odtegneš tisto objemko na cevi, potegneš dol cev in to je to...minutko dela

lp
Marko_mx-3
ni samo ena posoda, eni jih imajo več

se lahko brez problema v naših koncih ustaviš biggrin.gif
zemir
(nisde @ 19 Feb 2007, 22:04) *

Marko, kok časa se pa porab da se une posode zarad katerih filter ne muka dol poberejo? Me mika da bi sprobu filtr če ma sploh kj zvoka 323F-ka.

Muka tudi z posodami biggrin.gif
YavarYe X6V6
(Marko_mx-3 @ 19 Feb 2007, 20:49) *

Ne prodajaj buč !
Kater avto pa še laufa na tople zrak, mazde nimajo lopute za topel zrak že cca 20 let !
Segi
(YavarYe X6V6 @ 20 Feb 2007, 07:36) *

Ne prodajaj buč !
Kater avto pa še laufa na tople zrak, mazde nimajo lopute za topel zrak že cca 20 let !

torej mi ni treba skrbet da mi bo zaug kakih par km več laufal in bi bla s tem višja poraba...
yavarye: sam avto je pa tut že skor 20let str, če smo natančni 17 biggrin.gif

lp
YavarYe X6V6
(Segi @ 20 Feb 2007, 07:56) *

torej mi ni treba skrbet da mi bo zaug kakih par km več laufal in bi bla s tem višja poraba...
yavarye: sam avto je pa tut že skor 20let str, če smo natančni 17 biggrin.gif

lp

Ni zauga in podobnih stvari, samo kak promil več benza si našprica v cilindre. Pa funkcija zauga je popolnoma drugačna, kot to da v hladen motor vleče topel zrak. Kukr pa vem pa ti nimaš več kakega pokrova čez izpušni kolektor in iz njega potegnjene cevi v filter in naprej v motor, lahko pa da se motim.

PS. Hladen zrak je zakon, bolj je mrzel boljš e se pelje moj V6 !
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 20 Feb 2007, 08:08) *

PS. Hladen zrak je zakon, bolj je mrzel boljš e se pelje moj V6 !

Yap, več molekul kisika na isti volumen poskrbi za boljše izgorevanje - zato pa se uporabljajo razni intercoolerji in podobna krama za hlajenje. biggrin.gif
Marko_mx-3
Mal se pa tudi moram motit biggrin.gif

No vglavnem več pridobiš z to predelavo kot izgubiš
YavarYe X6V6
Saj js tud ne vem vsega, samo nekaj malega pa vseen. ashamed0001.gif

Saj pri štromu boš pa ti mene kej nauču, pa bova kvit. smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.