Jaz, hvala bogu, s policaji nimam pogostih srečanj. Se pa spomnim enega dogodka izpred cca. 15 let, ko so me ustavili na Hrvaškem, kakšne 3 km pred Novigradom. Tole spada sicer bolj v "ta smešno" rubriko, ampak vseeno.
Greva z drago, takrat še s Škodo na morje. Jaz seveda "frajer" in vozim z meglenkami sredi belega, zelo sončnega dneva, pa šipe odprte, pa muska na glas... Ustavi me

, pa hoče prometno, pa vozniško, na koncu pa le izkašlja, da vozim z meglenkami in, da je kazen toliko in toliko. Jaz ga gledam in začnem cvilt, če se lahko kako drugač zmeniva, da to res ni nič tako groznega, me drugi boljše vidijo in bla, bla, bla, pa mi tipček reče: "Slušaj, jer ti znaš koliko ima sada stepeni ovdje vani?" Pa ga jaz zaboden gledam in mi ni nič jasn. Pa tipček nadaljuje. "Ima 35 u sjeni!". Pa jaz njemu: "Da, i???". Pa on meni: "Znaš li ti šta imamo mi u policijskoj stanici?". Pa ga še bolj zabodeno gledam, kaj on sedaj misli. Pa on nadaljuje: "U policijskoj stanici imamo klimu i samo mi još jedan fali, da ga zaustavim i mogu otić u hladovinu!" Jaz pa nisem mogel biti tiho in sem mu zabrusil: "Znači vi policajci ovdje u Hrvatskoj radite na normu? Jao, pa gdje ste vi pali...". Pol je pa čist znoru, mi skor avto okol obrnu, potem pa je le povedal koliko mu moram plačati. Ker sva komaj prišla na morje, seveda nisva imela ničesar drugega kot marke, pa ga vprašam koliko je to u DEM. Pa je še enkrat ven padel in rekel: "Pa na šta ti ja ličim, na mjenjačnicu?" Pol sem mu moral pa potni list pustit, se zapeljat v Novigrad, zamenjat DEM in se vrnit k njemu. Ampak sem bil žleht in sem po menjalnici zavil še na sladoled in se prav počasi odpeljal nazaj k

. Švical je kot konj, pa nisem mogel biti tiho in sem mu rekel: "Jel vruće, a?", potem sem plačal in šel. Danes tega seveda ne bi več naredil, konec koncev kaj pa sem glumil frajerja z meglenkami... Ko si mulc, si pač mulc...