Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zavore na novi Mazdi 3
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
emil
Pozdravljeni!

Moja Mazda 3 ima 1000 km. Opazil sem, da se pedal zavore prvič ko pritisnem nanj pogrezne skoraj do polovice, če to ponovim takoj, pa gre normalno. Če postopek ponovim po 10 sekundah, se zadeva ponovi. Ali bi lahko bil v sistemu kak zračni mehurček? Na servisu (po telefonu) so mi rekli, da je kaj takega skoraj nemogoče. Sem mlad lastnik Mazde (to je moja prva Mazda) pa ne vem, kako je z zanesljivostjo. Ali je to res tako zanesljiv avto. Prej sem imel renaulta, pa ni bil ne vem kako zanesljiv.
Ali ima (je imel) kdo mogoče kake podobne težave?

Hvala
uklopko
Lep pozdrav na forumu!!!

Res je (vsaj meni) malo čudno da se ti pogrezne toliko potem pa normalno in se postopek ponavlja!!!
Za vsak slučaj ti svetujem da najprej preveriš količino olja za bremze in pa same bremze!!!

V kolikor pa je avto pod garancijo
pa gass na servis in povedat kaj se dogaja (pa ne po teleonu) biggrin.gif

Drugače pa Mazda 3 lep avtek,in kake slikce bi blo lepo vidt!!!

lp
madmax
(emil @ 24 Feb 2007, 23:53) *

Sem mlad lastnik Mazde (to je moja prva Mazda) pa ne vem, kako je z zanesljivostjo. Ali je to res tako zanesljiv avto. Prej sem imel renaulta, pa ni bil ne vem kako zanesljiv.

Pa to ti je kot noč pa dan............reno zadnja leta slovi kot eden najmanj zanesljivih avtomobilov, kar dokazujejo tudi statistični podatki, kaj pa pravi statistika za mazde pa se kr sam malo pomatrej in pozanimej.........na koncu ti nebo žal! wink.gif

Majstr zdej se kr navadi na tankanje in redni srevis...........to je to! happy0158.gif

YavarYe X6V6
(emil @ 24 Feb 2007, 23:53) *

Pozdravljeni!

Moja Mazda 3 ima 1000 km. Opazil sem, da se pedal zavore prvič ko pritisnem nanj pogrezne skoraj do polovice, če to ponovim takoj, pa gre normalno. Če postopek ponovim po 10 sekundah, se zadeva ponovi. Ali bi lahko bil v sistemu kak zračni mehurček? Na servisu (po telefonu) so mi rekli, da je kaj takega skoraj nemogoče. Sem mlad lastnik Mazde (to je moja prva Mazda) pa ne vem, kako je z zanesljivostjo. Ali je to res tako zanesljiv avto. Prej sem imel renaulta, pa ni bil ne vem kako zanesljiv.
Ali ima (je imel) kdo mogoče kake podobne težave?

Hvala

Brezskrbi, ti se samo vozi.
poky
Hmm,sam sem mel Mazdo 3,pa se mi ni zdelo,da bi blo kaj narobe pri tem.... whatever.gif
kopit
No, meni se pa to ne zdi OK-ej.

Moja 3-ka je zdej stara dobro leto in pedal zavore prime zelo hitro, hitreje kot pri drugih avtomobilih ki sem jih prej vozil. Po tud dobr zagrabijo zavore...

Ajde, pri polnem zaviranju gre pedal tam nekje do polovice, ne pa pri vsakem.

Ja, zaneslivost...statistika govori v prid Mazde, kar se je pri moji izkazalo, če odmislim nekaj ''čričkov'' v armaturki. Pa recimo ''čivkanje'' zajle od menjalne ročke, recimo pri prestavljanju, pa tudi kdaj v 5. prestavi, tam med 80-90 km/h. Kar malo moteče, mislim da se bo dalo na servisu kaj uštimat ali našponat.

Mi pa motor zjutraj, predvsem pozimi ropota, o tem pa je odprta tema... no ja...bomo videli
komar
Alooooo!

Kaj tukaj admini spijo - kolikor je meni jasno na forumu niso zaželjena (ali dovoljena) komercialna sporočila!!?? whatever.gif
YavarYe X6V6
(komar @ 3 Mar 2007, 07:54) *

Alooooo!
Kaj tukaj admini spijo - kolikor je meni jasno na forumu niso zaželjena (ali dovoljena) komercialna sporočila!!?? whatever.gif

Bivši mazdaš ki je mel malenkostno težavo in je potem raje zamenjal avto, za američana.
komar
(YavarYe X6V6 @ 3 Mar 2007, 11:43) *

Bivši mazdaš ki je mel malenkostno težavo in je potem raje zamenjal avto, za američana.

Niks feršten! Kva dogaja? Koji američan...? z0tdntknw.gif blink.gif unsure.gif confused0059.gif
YavarYe X6V6
(komar @ 3 Mar 2007, 17:34) *

Niks feršten! Kva dogaja? Koji američan...? z0tdntknw.gif blink.gif unsure.gif confused0059.gif

Zavorni servis je prej imal xedosa9, pa mu je nagajal, in kljub dogovoru, da pridem pogledat, se ni oglašal na telefon potem pa je kupil wojagerja.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.