Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
poraba...mazda 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
kekec
....pozdravljeni!

Sem nov uporabnik in tudi novi lastnik Mazde 6, sportcombi disel. Mazdo sem kupil rabljeno in moram reči, da sem zadovoljen z njo. Me pa neka stvar jezi in sicer poraba. Pa ne to, da porabi kolikor porabi ampak to, da mi naprimer račinalnik kaže, da imam povprečno porabno na 100km 5.4L, ko pa natankam in izračunam porabo pa je dejansko poraba okoli 6,6km kar je za več kot 1L razlike. Se še komu dogaqja kaj takega, je to običanjo?

Že v naprej hvala za vaše odgovore
IngvarL
(kekec @ 6 Mar 2007, 22:23) *

....pozdravljeni!
Sem nov uporabnik in tudi novi lastnik Mazde 6, sportcombi disel. Mazdo sem kupil rabljeno in moram reči, da sem zadovoljen z njo. Me pa neka stvar jezi in sicer poraba. Pa ne to, da porabi kolikor porabi ampak to, da mi naprimer račinalnik kaže, da imam povprečno porabno na 100km 5.4L, ko pa natankam in izračunam porabo pa je dejansko poraba okoli 6,6km kar je za več kot 1L razlike. Se še komu dogaqja kaj takega, je to običanjo?

Že v naprej hvala za vaše odgovore

Lahko si nastaviš potovalni računalnik - KLIK
Boss
Ne sekiraj se - to se namreč dogaja vsem šestkam diesel. Pri meni se zlaže od cca 0,7litra do 1litra na tisto kar piše na BC in kar je zračunano na "roko".

Vem, da je tečno amapak se privadiš pa ti je ta poraba zgolj v informacijo ali kaj odstopa od prejšnji tankanj ali ne oz. ali avto preveč goniš ali pa si pogruntal najbolj varčno vožnjo.

Kar se tiče navodil na Ingvarjevem linku je žal tako, da se po nekem času te nastavitve resetirajo in če jih spet ne nastaviš , ti ponovno kaže napačno.

Bolje je da v glavi tej številki na BC-ju dodaš še en liter pa skoraj točno veš kolk je poraba, številke na ekrančku pa imaš zato, da se lahko pohvališ pred sopotniki kolk malo Mazda porabi happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
R_sport
Tako je, to je pri vseh Mazdah 6 dizel. BC kaže za kak liter premajhno porabo. Zanimivo, da pri bencinarjih pa kaže pravilno oz. so odstopanja največ do 0,15 litra (spet v smeri manjše porabe, kot je v resnici). z0tdntknw.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.