Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Xenon na M6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Alex
Pred nakupom M6 z xenon lučmi,sem bil malo skeptičen.Mnogo lastnikov z xenonkami je imelo težave
z njimi.
No,in včeraj ko sem se zvečer odpravljal ven,sem opazil,da se mi ni dvignu confused0059.gif-- desni xenon !! mad.gif .Vsakič namreč,ko prižgeš xenonke,se izvši "avtolivelizacija" luči-majhen gib gor in dol-in luči se nastavijo glede na težo v avtomobilu.
Parkrat sem ugasnu in prižgal xenonke in vedno isto sad.gif .Zdi se mi ,da leva xenonka sveti celo previsoko(to se mogoče zdi samo meni).
Zadnjič,ko sem se pogovarjal z Štefanom iz Gama servisa,mi je rekel,da najlažje probaš če dela motorček od luči tako,da ugasneš motor--prižgeš xenonke--pritisneš na havbo nad lučjo in slišati moreš motorček,ki uravnava luči.Pred luči postaviš nekoga da kontrolira --ponavadi ženo-- (ne gledat direktno v xenonke-je nevarno!!) in luči se morajo premikat gor-dol ob vsakem pritisku ali spustu havbe.
No,jaz sem tako testiral in ugotovil,da desni motorček res ne dela whatever.gif
Kakorkoli,ven smo vseeno šli s tem da je vse skupaj svetlo bolj švoh-ena luč v tla,druga pa previsoko(to sem ugotovil,ker so mi nasproti vozeči vneto blendali...
Vsekakor se moram najavit v Gama servisu,da mi to čimprej poštelajo.Al je šel motorin od luči,al pa je kaj narobe z elektroniko od xenona.Možno je,da je treba računalnik samo na novo naložit...

LP Alex.

LabiGT
ne vem ce je motorcek isti tudi za navadne luci...
meni so ga enkrat ze zamenjali, zdaj mi je drugi crknil...
crknil mi je tudi motorcek za dvig sipe
vsi ti motorcki so made by bosch
Alex

Hja,sej pol ni čudno,da crkujejo...ko vidim kje "made by bosch",se mu v velikem ovinku ognem...
Valjda mi ne bojo crkavali tudi potem,ko ne bo več garancije whatever.gif
Bomo vidli,kaj se bo rešlo...

LP Alex.
Alex

Včeraj sem bil na servisu v Kopru,in po posvetovanju z avstijci confused0059.gif ,so mi obljubili,da mi bojo zamenjali
elektroniko na obeh xenonkah...baje,da so imele vse mazde 6 od leta 2002-2005 (še posebej na italijanskem trgu-in moja je italijanska) težave z xenonkami...težavo naj bi z face- lift 6-ko rešili..

Upam,da bom imel pol mir...

LP Alex.
LabiGT
avstrijci, ker je tam glavna baza za nase mazde (at, slo, hr itd)
pohvalno pa, da ti ne delajo nobenih problemov, ker mas IT mazdo in ti velja garancija tudi tukaj...(eni bi znal tud glede tega komplicirat) EU gor dol
Alex

ja,saj ko so najprej vidli servisno knjigo v italijanščini,so se primli za glavo biggrin.gif .
pol pa so pogledali v njo in ko so vidli not žig od forda,je bla še večja štala...pol je šef nekaj klicaru okoli in
ugotovil,da imajo italijančki vedno skupaj Mazda-Ford servise...no,glavno da je gazda avstrijec odobril popravilo...ker garancija mi velja še do novega leta happy0158.gif

LP Alex.
Alex
Juhu...danes so mi zamenjali oba modula od xenona...not so mi dali elektroniko"druge generacije"...
Se pravi,da ob vsakem prižiganju luči resetira prejšnje stanje-vsakokrat nastavi na novo.
Pri prejšnji elektroniki pa je bilo tako,da če sem bil sam v avtu in sem luči ugasnil in ponovno prižgal se ni zgodilo nič(naj bi bile naštelane od prej)
Kakorkoli,upam da bo to zdaj delalo,kot se šika za Mazdo happy0158.gif .So pa tej moduli od ta nove 6-ke(face-lift).
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.