Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Prižgana lučka!
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Sorti
V mazdi mx-3 se mi prižiga oranžna lučka! V kateri je narisana ovinkasta cesta na njej pa avto! Lučka mi je gorela cel teden potem mi je spet ugasnila za cirka 4 dni, sedaj mi pa spet konstantno gori že več kot en teden!!

Biu sm pri mehaniku, kateri ni imel računalnika za meritve moje mazde... Rekel je da moj avto sploh nima selmarju- za kar pa menim da se moti! In da je to verjetno ASR lučka (možno tudi da je kratek stik), nato pa me je napotil k A2S (pooblaščeni servis za mazde)

Na ta servis še nisem šel, ker menim da mi bodo velik zaračunal...

Kaj menite kaj bi lahko ta lučka pomenila??? unsure.gif

Jutri priložim še kakšno slikco!!
Marko_mx-3
Naredi diagnostiko, če imaš Autodata ti noter lepo piše, če ne ti pa bom probal jutri poiskat.

ASR - kao elektronika za stabilnost vozila? ne verjamem da bi imeli na MX-3 to funkcijo.

pomoje je za kak ABS in da ti kak senzor nagaja
ReDevil
Točno ta lučka mi je u 323F svetla, ko mi je nek jebivetrski mehankar ob menjavi sklopke in teflonov razjebu nek senzorček za ABS! dry.gif

Pol smo kar lučko ven dal, k me je preveč živciral, pa še zima se je bližala in pozim pa je itak (vsaj jz tko mislm) se laži oz. hitrej ustavlat brez omenjenga sistema! z0tdntknw.gif

ASRja pa mx3 zihr nima! biggrin.gif
Sorti
Evo slikco, kera lučka mi gori!!

Pogledal sem v knjigo z navodili od mojega avta in sem našel to lučko, piše sicer v nemščini, zato ne zastopim ...

Kulkr sm zastopu- če je prižgana ne delujejo zavore oz. ABS pravilno...
uklopko
kolikor se jaz zastopim je lučka za ABS taka kjer piše ABS gor

Poglej bremze malo, da nimaš že toliko obrabljene in (imaš morda senzorje za to)da javlja obrabljenost ploščic ipd.

Preveri tudi količino zavornega olja!!
Sorti
Aha, tudi to je možno ker imam ploščice že res slabe (bol ko ne pri koncu)...

Sam čudi me pa to da nimam posebej lučke ABS, hmm... unsure.gif unsure.gif
YavarYe X6V6
Graš na makadam ostro zaviraš in vidiš če ti dela abs, pri prižgani lučki.Ponavadi crkne samo kak senzor ali pa je kek konektor s salbim kontakdom, cen pa mogoče tam do 100€.
Ča pa ABS dela brez problema ko ti lučka sveti, pol so pa mogoče ploščice, samo kontakt od ploščic je ponavadi na lučo od ročne zavore vezan.

Lahko pa da samo nimaš dovolj zavornega olja.
Sorti
Za zavorno alje je druga lučka (!)

Verjetno bo abs...hmm...

bo zgleda res potrebno it na mazda servis?!

Mogoče še kdo kaj ve??
nisde
(Sorti @ 4 Apr 2007, 12:41) *

Za zavorno alje je druga lučka (!)

Verjetno bo abs...hmm...

bo zgleda res potrebno it na mazda servis?!

Mogoče še kdo kaj ve??

Prepiš kaj piše vn iz knjige pa ti bo že kdo prevedu, tok da boš zihr kaj je da te naujo nategnil na servisu.
blindek
to je ABS smile.gif v knigi vse lepo piše...lučka se ob kontaktu mora prižgat za par sekund potem pa ugasnit.
Jaz bi na tvojem mestu prvo probal če sploh abs dela, potem pa menjat še zavorne ploščice(ne glede na lučko)
uklopko
(blindek @ 4 Apr 2007, 13:24) *

to je ABS smile.gif v knigi vse lepo piše...lučka se ob kontaktu mora prižgat za par sekund potem pa ugasnit.
Jaz bi na tvojem mestu prvo probal če sploh abs dela, potem pa menjat še zavorne ploščice(ne glede na lučko)

Ne razumem!!!

A pol men ne dela ABS k se mi nikol pred štartom ne prižge!!!!!?? pa imam 100%ABS ki dela dry.gif
ReDevil
Ja če so bremze preveč obrablene, naj bi bla drgačna signalizacija, tko da ti skor zihr ABS ne dela, razn če je sam kašn stik pr lučki, no probi pa pol povej če ti dela omenjeni sistem! z0tdntknw.gif
nisde
Tud pr naši Lantri se lučka za ABS pržge, sveti 2 sekundi in ugasne, pa sistem pravilno deluje. Kako je pr F-ki pa nebi vedu.
uklopko
pri meni nič ne zagori razn če pregrejem malo bremze začne ABS lučka svetit (se zgodi v zimskem času če preveč izvajaš in probavaš)

Nato pa ugasneš in prižgeš ter lučka ugasne in ABS spet deluje!!! happy0158.gif
Sorti
Ja kot sem izvedel v prevodu...

Je to res po vsej verjetnosti lučka za ABS, ta lučka sicer kontrolira ABS, piše da tudi motor in tudi zaradi akomulatorja lahko pride do vžiga te lučke...

Tako piše v knjigi z navodili...

Men pa gori konstantno to pa pomeni da se ABS izklopi in da se vklopijo navadne zavore....

Po moje je pa možno tudi da je lahko prišlo kje do kratkega stika...

Sedaj me pa zanima kaj mi priporočate MAZDA SERVIS ali ELEKTRIČARJA??? unsure.gif

(ReDevil @ 4 Apr 2007, 15:03) *

Ja če so bremze preveč obrablene, naj bi bla drgačna signalizacija, tko da ti skor zihr ABS ne dela, razn če je sam kašn stik pr lučki, no probi pa pol povej če ti dela omenjeni sistem! z0tdntknw.gif

Sem poskusil in sem ugotovil da mi ABS res ne dela...
Hmm??
blindek
če maš kakega poznanca idi k njemu...mazda servis je verjetno predrag in se ne splača...če pa ne zaupaš nobenemu tak potem pa kar na mazda servis smile.gif

meni je na mazdi vedno se prižgala lučka za olje in lučka za abs ko sem dal kontakt,enako je tudi na coupeju
uklopko
Za olje se prižge v vsakem avtu in ko avto zalavfa naredi nek tlak v motorju in zato ugasne!!!
Za ABS ma kar se tiče mazde BA se pred štartom nikoli ne prižge !!

Ne vem ugotavljajte dalje pa je!!!

Pelji nekam mazdo na tester ali pa vzemi ven varovalko od ABS pa boš videl kaj se pol zgodi!!!
Če še zmerom zasveti tista lučka!!!
Sorti
No danes sm šeu mal na makedam bremzat..

In ko sem prvič zabremzal se je lučka takoj ugasnila in abs je začel delovati...Nato sem naredil nekaj km in avto ugasnil....

Ob ponovnem užigu avta se je spet posvetila lučka in sedaj mi ponovno gori... z0tdntknw.gif

ReDevil
Kaj če bi ga probu resetirat oz. za neki cajta odklopit od akku-ja, mogoče ne bo pomagal, se pa splača probat, ker škodvat ti zih ne more! z0tdntknw.gif
Sirius
Kot si sam ugotovil je to signalizacija ABS. Vkolikor ti stalno gori pomeni, da je nekaj narobe z ABS sitemom, ki ob taki signalizaciji ne dela. Preveri, ali ni mogoče vlaga prodrla na spoj senzorja. V naslabšem slučaju je senzor za nič.
Sorti
Sedaj sem končno bil glede lučke pri pooblaščenem mazda servisu Selmar in ob priklopu na računalnik so ugotovili:da je možno da je šou rele, ali pa servo čerpalka (kar me pa čudi, saj servo volan deluje OK.)

Sedaj so mi rekli da še moram enkrat avto pripeljat k njim da mi to popravijo....in avto naj bi pri njih pustil 2 dni...

Zanima me če kdo ve kakšne so kaj cene relejov oz. servo črpalk...??

Verjetno pa kljub ugotovitvi napake nimam druge izbere kot da avto še enkrat peljem nazaj k Selmarju!?
Sorti
(Sorti @ 14 May 2007, 18:51) *

Sedaj sem končno bil glede lučke pri pooblaščenem mazda servisu Selmar in ob priklopu na računalnik so ugotovili:da je možno da je šou rele, ali pa servo čerpalka (kar me pa čudi, saj servo volan deluje OK.)

Sedaj so mi rekli da še moram enkrat avto pripeljat k njim da mi to popravijo....in avto naj bi pri njih pustil 2 dni...

Zanima me če kdo ve kakšne so kaj cene relejov oz. servo črpalk...??

Verjetno pa kljub ugotovitvi napake nimam druge izbere kot da avto še enkrat peljem nazaj k Selmarju!?

hmm, ka dobedn ne ve??
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.