rupart80
4 Apr 2007, 14:14
Pozdravljeni!
Mene pa zanima če je gdo od vas že gdaj menjaval ketnico,ki pride čez odmične.Moja mazda 323f L97 ma zdej 160000 km,pa jo je ful že slišat.Ne vem ali se to kej menja ali je normalno,pa če slučajno gdo ve kolk dela je za to razkopat,pa kolk pride ta ketnca.Ful me moti ta zvok ko šumi.
uklopko
4 Apr 2007, 14:19
A ni to vse na glavnem jermenu???
A sm mal velik v temo brcnu!!!
ReDevil
4 Apr 2007, 14:30
Kokr vem tale avto nima verige, verige so mel včasih ful tamočni avti (kokr je men znano) in pa zdej nekteri novejši jo majo, tko da 1.5 mazda jo zihr nima!
rupart80
4 Apr 2007, 15:04
Jo ma zihr,k sem biu na servisu,pa mi je reku da je že mal obrabljena,sam da ni panike,da naj bi jo bilo slišat pri vsaki mazdi ki ma več kot 100 000km,sam je ful motljiv zvok.zobati jermen goni eno odmično,ta ketnca je pa speljana iz prve na drugo,tako da se obe vrtite ističasno.
Marko_mx-3
4 Apr 2007, 15:08
da ti ne šumi kak napenjalec ali ležaj na kakšnem altenatorju ?
kolk kilometrov pa že ima za sabo?
(rupart80 @ 4 Apr 2007, 15:14)

Moja mazda 323f L97 ma zdej 160000 km,pa jo je ful že slišat.
rupart80
4 Apr 2007, 15:12
Jo ma zihr,k sem biu na servisu,pa mi je reku da je že mal obrabljena,sam da ni panike,da naj bi jo bilo slišat pri vsaki mazdi ki ma več kot 100 000km,sam je ful motljiv zvok.zobati jermen goni eno odmično,ta ketnca je pa speljana iz prve na drugo,tako da se obe vrtite ističasno.
uklopko
4 Apr 2007, 15:42
moja ima 201876km pa ni slišat kakih zvokov!!!
Razen ležaj na alternatorju ki pod štantgasom poje svojo melodijo!!!!
preveri da ni kak ležaj,ker ketnca gre zelo poredko!! (po oddaljenih info)
Ampak se zgodi!!
rupart80
4 Apr 2007, 15:49
Ja tist ležaj je tud mal slišat pod štelgasom,sam tle pa k dodaš gas ke od 3000 obr. naprej je pa ketnca.Ah če razbije pa razbije.Bomo dal pa drug motor not pa bo.
In drgač fantje in punce bo kšno srečanje planirano zdej okrog 1.maja na prostem,da se spet mal dobimo?
uklopko
4 Apr 2007, 16:06
ma tkole je.........rinemo!!!
Uglas se kj čez hribe če boš kj utegnu!!!
rupart80
4 Apr 2007, 16:15
Ja lej sej sm skor vsak vikend na rakitni.Tam u krimčku pa u brunarci se ponavad zadržujemk grem do Roka ,če ga morde poznaš.
YavarYe X6V6
4 Apr 2007, 17:12
Model ulet do mene pa bova pogledala tvojo "ketno"

, sam pazi da se neuš spet zaletu !!
uklopko
4 Apr 2007, 17:18
(rupart80 @ 4 Apr 2007, 17:15)

Ja lej sej sm skor vsak vikend na rakitni.Tam u krimčku pa u brunarci se ponavad zadržujemk grem do Roka ,če ga morde poznaš.
Itaq da ga!!!!
Sej skup šravfava crosske!!!
No pol pa js tud kj pribrezam ke notr u tist sekret mejhn!!!

pozdrav,avto ma ketno ja,samo se meni tudi nic ne cuje pa mam zdaj 181000km,se pa cujejo ventili malo,ampak ni panike,vse se da porihtat
Marko_mx-3
4 Apr 2007, 18:08
mi ni čist točno jasno zakaj bi imel ketno?
rupart80
4 Apr 2007, 20:50
yavarye ja lahko uletim do tebe sam povej gdaj maš kej časa,da mal poslušaš mašinco.Pa upam da mi spet ne bodo kšni swifti sral po cesti.Ta drugi kreš u lajfu je bil ku sem šu k teb.Aja Uklopko,dej mogoče pa veš za kšno crosko,k glih zdele neki tacga kupujem,pa bi rad dobro dobu.K bom pa na rakitni te bom pa poklicu,pa bomo kšno pivo spil,no če bo le monika delala.No pa tud u krimčku so zadnč dve putani delale,tko da sm šu spet trhlen domov.
(ReDevil @ 4 Apr 2007, 15:30)

Kokr vem tale avto nima verige, verige so mel včasih ful tamočni avti (kokr je men znano) in pa zdej nekteri novejši jo majo, tko da 1.5 mazda jo zihr nima!

A potem je moj Nissan ful tamočn star avto?

Pa vse Micre 1.0 in od tam naprej vsi Nissani sploh?
Drugače pa je ketna namenjena ravno temu, da nimaš dela z njo ene 300-500.000 km tako da tako kmalu, da ti že ful ropota je men malo čudno. Si prepričan, da je ketna?
uklopko
4 Apr 2007, 23:08
(rupart80 @ 4 Apr 2007, 21:50)

yavarye ja lahko uletim do tebe sam povej gdaj maš kej časa,da mal poslušaš mašinco.Pa upam da mi spet ne bodo kšni swifti sral po cesti.Ta drugi kreš u lajfu je bil ku sem šu k teb.Aja Uklopko,dej mogoče pa veš za kšno crosko,k glih zdele neki tacga kupujem,pa bi rad dobro dobu.K bom pa na rakitni te bom pa poklicu,pa bomo kšno pivo spil,no če bo le monika delala.No pa tud u krimčku so zadnč dve putani delale,tko da sm šu spet trhlen domov.
UUf zdele ne vem za nobeno,sm pa lih svojo dobr poštelal!!!
Če bo kj ti javim!!!
(Marko_mx-3 @ 4 Apr 2007, 19:08)

mi ni čist točno jasno zakaj bi imel ketno?

kako pa ti ne ves da ima ketno,ketna zene obe odmicni gredi
Marko_mx-3
5 Apr 2007, 06:41
ja ni mi bilo jasno zakaj bi še ketna poganjala obe odmični, ker ponavadi jermenj poganja obe odmični.
pa v moji knjigci iz leta 1972 še ne poznajo 4 ventilske tehnike kaj šele dve odmični
rupart80
5 Apr 2007, 09:59
Uklopko,če uletim gor do tebe boš mogu dat en krog da vidmo kako se kej obnese al pa odnese

.Še razmišljam kaj bi nabavu.Al bi kšnga 4 taktarja al dvo taktarja.Da bo lažje

spizdit,ker nimam glih namena se z njimi pregovarjat.