Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Klima M6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
IngvarL
Zdravo,

Ima mogoce kdo izkusnje s klimatsko napravo v sestici? Vceraj sem namrec opazil, da klima ne deluje, kot bi morala / skratka, ne hladi. Vklop / izklop kompresorja se slisita. Gre samo za pomanjkanje plina, ali je kaj drugega lahko tudi narobe?

Hvala za odgovore!
Alex

Jaz jo že par dni uporabljam(tukaj pri nas ga že pošteno kuri).Pri moji M6 začne pihat mrzel zrak že po par sekundah...
Najbrž bo res kakega plina zmanjkalo whatever.gif ...
Kolko je pa stara tvoja M6?

LP Alex.
IngvarL
(Alex @ 16 Apr 2007, 14:08) *

Jaz jo že par dni uporabljam(tukaj pri nas ga že pošteno kuri).Pri moji M6 začne pihat mrzel zrak že po par sekundah...
Najbrž bo res kakega plina zmanjkalo whatever.gif ...
Kolko je pa stara tvoja M6?

LP Alex.

Konec maja bo 4 leta.
Alex
Pol bi pa res znalo bit to,da je mogoče premalo plina(lahko ti kaka cev pušča whatever.gif ).
Najboljše,da skočiš do servisa pa da prekontrolirajo,preden pride prava vročina wink.gif happy0158.gif

LP Alex.
urban
je morda tvoja 6ka 2002 letnik? če slišiš cviljenje jermena ob razbremenitvi le ta ni zadostno napet. stvar se reši z dvema vijakoma in novim jermenom
aleksander
Imam 2,5 leta staro šestico in mi je ravno pred kratkim nehala delat klima. Na servisu so napolnili plin in ga obarvali, čez par dni pa sem šel na kontrolo in so pregledal cel sistem klime. Našli niso nič, bi blo pa lahko možno, da so v fabriki nalil premalo (spodnja meja) plina blink.gif . Zaenkrat dela b.p. sem pa še malo skeptičen, če je to taprav vzrok sad.gif .
Alex
(aleksander @ 29 Apr 2007, 18:03) *

Imam 2,5 leta staro šestico in mi je ravno pred kratkim nehala delat klima. Na servisu so napolnili plin in ga obarvali, čez par dni pa sem šel na kontrolo in so pregledal cel sistem klime. Našli niso nič, bi blo pa lahko možno, da so v fabriki nalil premalo (spodnja meja) plina blink.gif . Zaenkrat dela b.p. sem pa še malo skeptičen, če je to taprav vzrok sad.gif .

Ja,saj to je vedno najslabše,če se ne odkrije napake.Lahko,da je res že tovarniška napaka,ali pa se ti bo ponovila ravno takrat,ko to najmanj rabiš-poleti v kaki koloni sad.gif
Bolje bi bilo po mojem mnenju,da če je že kaka napaka v sistemu,da se odkrije pred poletjem.

LP Alex.
IngvarL
(urban @ 26 Apr 2007, 08:03) *

je morda tvoja 6ka 2002 letnik? če slišiš cviljenje jermena ob razbremenitvi le ta ni zadostno napet. stvar se reši z dvema vijakoma in novim jermenom

Je letnik 2003. Sem bil ravno na servisu in so napolnili plin. Ob priliki se bom ponovno zapeljal do servisa, da pregledajo, če slučajno kje pušča (so dodali obarvan plin). Lahko to z jermenom mogoče malo pojasniš. Ker klima sicer spušča neke cvileče zvoke.
Boss
Sicer malce neumestno vprašanje al pa tudi ne z0tdntknw.gif

Fantje a slučajno klimo ugašate pozimi? Ker načeloma je najbolj zdravo, da je klima prižgana tako poleti kot pozimi saj tako se zmanjša možnost, da bi se kaj "sprijelo" zaradi neuporabe.

Pri meni je klima nonstop na avtomatsko, pozimi nastavljena na 20 stopinj, poleti pa 22 stopinj.
komar
(Boss @ 5 May 2007, 16:59) *

Pri meni je klima nonstop na avtomatsko, pozimi nastavljena na 20 stopinj, poleti pa 22 stopinj.

Pri meni enako - no, temperature se ne ujemajo ... tongue.gif
Alex
Tudi jaz imam klimo na avtomatiko non- stop...pozimi na 22° C,poleti pa se še nisem vozil z M6,ker je še nisem imel wink.gif
Violet
(Boss @ 5 May 2007, 16:59) *

Fantje a slučajno klimo ugašate pozimi?

in punce.... odvisno od tega kolk me zebe, al mi je prevroče
Allyssa
js pa še polet nimam "skor" nikol pržgane confused0059.gif (razn če je mt zravn k je ful tečna, da ji je vroče happy0195.gif )
komar
(Allyssa @ 6 May 2007, 10:48) *

js pa še polet nimam "skor" nikol pržgane confused0059.gif (razn če je mt zravn k je ful tečna, da ji je vroče happy0195.gif )

Hmmm, ti kača biti?

Ali pa premalo ješ - si lačna in te zato tudi poleti zebe... devil.gif
Alex
(Allyssa @ 6 May 2007, 10:48) *

Tukaj pri nas na morju pa ni preveč zdravo,če nimaš klime...poleti,ko je v senci 38°(a sence nikjer), tongue.gif
ti hitro skuha možgane,če imaš parkiran avto na soncu wink.gif
Allyssa
z0tdntknw.gif

je pa res, da velik bolš prenašam vročino kukr mraz,...

jem pa sigurn ne premal
Alex
(Allyssa @ 6 May 2007, 12:49) *

z0tdntknw.gif

je pa res, da velik bolš prenašam vročino kukr mraz,...

jem pa sigurn ne premal

Fuj,mraz...to ni zame... sad.gif

Vročina rulz happy0158.gif
Allyssa
jaaaaaaa,..sončk je zakon
Alex
(Allyssa @ 6 May 2007, 12:57) *

jaaaaaaa,..sončk je zakon

No,no,zato poleti čim večkrat sem dol,kopalke gor(al pa tudi ne)in juuuuuuupi... party0024.gif
Allyssa
mhm,..pridem u soboto,..ma nečak b-day happy0195.gif
Alex
(Allyssa @ 6 May 2007, 13:00) *

mhm,..pridem u soboto,..ma nečak b-day happy0195.gif

Ups,malo smo udarli mimo teme whatever.gif

LP Alex.
urban
(IngvarL @ 2 May 2007, 23:29) *

Je letnik 2003. Sem bil ravno na servisu in so napolnili plin. Ob priliki se bom ponovno zapeljal do servisa, da pregledajo, če slučajno kje pušča (so dodali obarvan plin). Lahko to z jermenom mogoče malo pojasniš. Ker klima sicer spušča neke cvileče zvoke.

meni je ob obremenitvi oz. v desnem ovinku cvilil jermen. razlog ki so mi ga navedli je, da se premika kompresor glede na jermen. to so mi odpravili z dvema svinjsko dragima vijakoma. še vedno pa se mi povavlja občasno cviljenje zavor...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.