torej..imam en majhen problem..
kakšen teden nazaj sem se odločil da bom menjal sprednje zavorne ploščice, ker mi je gospod na tehničnem pregledu povedu da imam ploščice že bolj proti koncu..
..in sem se lotil jih zamenjat, odšraufu kolo, na čeljustih odšraufu še tista dva vijaka in že sem imel en del čeljusti v rokah (simpl ko pasulj sem si mislu), odstranil še tiste 2 kajle ki držita ploščice, izvzel ploščice, vzel v roke cvingo (tisto mizarsko) in stisnil bat da bom lažje nazaj gor nataknu nove ploščice..
..vstavil nove ploščice in ponovil vajo v obratnem vrstnem redu..zame ko je blo prvič je blo to približno urco dela za obe strani..
..krasno sem si reku, se probam peljat par metrov pa mi stopalka za bremzo samo pumpa v prazno in nič ne prime..
seveda panika
petkrat močno pohodit stopalko potem pa do konca pritisnit in držat, potem pa odšravfat vijak pri čeljustih da malo zraka in olja ven špricne, in to še 3x ponovit (na levi strani projekt uspešen, na desni pa je bil vijak tako pojeden da prvo malo probavam s ključem št.8 - ni šlo, se vrti v prazno, vzamem v roke šubler in
izmerim, premer 7,5mm?!?!?
----
dost nakladanja, zdej pa par vprašanj za vas
1- zavore
1-1- Ali je možno da je poseben ključ za spuščat zrak iz bremz [en mehanik mi je reku da je, drug pa da je ponavadi 7 ali 8]?
1-2- Koliko zavorne tekočine potrebujem če jo hočem zamenjat?
1-3- Katero zavorno tekočino ? (doma imam eno od petrola [dot 4]- sivo-srebrna piksna)
1-4- Na koliko časa oz. kilometrov je priporočljivo menjat tekočino?
1-5- Kolega mi je reku da ni treba spuščat zraka če so bremze brezhibne?
---
2- menjalnik
2-1- Koliko olja gre v menjalnik?
2-2- Katero olje nalit v menjalnik?
2-3- Kje se ga sploh naliva/menja/izpušča, vem da je en čep na prednji strani menjalnika (sta mogoče 2? eden za izpustit ven, in drugi za nalit..)?
2-4- Katero orodje bom potreboval (brizge, kakšne posebne pumpice..)?
2-5- Na koliko časa oz. kilometrov je priporočljivo menjat olje?
----
P.S. avtek je pa 323hb, l.90, 1.6l sohc
to bo zaenkrat vse in že vnaprej hvala za odgovore
Lp, G.