Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
škripanje jermena
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
urban
poleg ostalih problemov na moji M6 120CD me moti tudi škripanje jermena. to se dogaja pri vročini nad 25°C. v levem ovinku se močno sliši cviljenje jermena. sem bil na servisu pa so mi zamenjali vijake za pritrditev kompresorja in cvili malo manj ampak še vedno preveč. poled cviljenja zavor še to... me je prav malo sram se voziti s takšnim avtom naokrog...
če je imel že kdo podobne težave naj mi prosim pove kako jih je rešil.
hvala in lp
daSKAn
Jest sem menjal jermen. Kot ze receno nekje na tem forumu, je bil jermen cisto v k****. Bil je preklan podolgem in resnicno pol ga ja menjkalo. dry.gif No meni je orenk cvililo ko sem startal avto.

Ja mene je tut sram z unim skripajocim bremzat okol skakat. smile.gif
urban
meni so jermen pregledali pa so rekli da bo zdržal do 120 kkm. sedaj jih imam 73.
Marko_mx-3
saj jermenj ni nek velik strošek, par tisoč bivših sit.

pa je dovolj nategnjen?

ne vem zakaj bi vijake na kompresorju menjal?

Bremze pa zato cvilijo ker premal bremzate tongue.gif

happy0195.gif
YavarYe X6V6
(Marko_mx-3 @ 22 May 2007, 13:52) *

saj jermenj ni nek velik strošek, par tisoč bivših sit.

Bremze pa zato cvilijo ker premal bremzate tongue.gif

happy0195.gif

To je to. 100%
daSKAn
Ja men je majster ko mi je menjal jermen reku da lahko zacne cez cas mal cvilit, pa da naj se oglasim pa da bo zategnil. Kar je dost logicno da dobi mal lufta. No zanekrat ni nic cvilio.

Marko: po moje bo pri meni to ker bolj na lah bremzam, ker drugace mi betezni sopotniki jambrajo, ce kake prehude sunke delam. unsure.gif

Lahko poves kaj bi bla resitev, je treba menjat ali brusit, spucat?? Spucal so bojda mi, pa ni nic bolje.
urban
jermen ima avtomatski napenjalec...
pa so mi rekli, da se ga ne da več zategnit. pri M6 je pas dolg nekje 2.4 m in temu primerna je tudi cena
Marko_mx-3
pa poskusi mal z WD jem ali čim podobnim malo našpricat jermenj?
Allyssa
(Marko_mx-3 @ 22 May 2007, 14:20) *

pa poskusi mal z WD jem ali čim podobnim malo našpricat jermenj?

happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif to me pa spominja na moje "operacije orbi" happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.