Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Avtomatska klima - Mazda 3/2007
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
emil
Pozdravljeni!

Pri moji Mazdi dela avtomatska klima tako, da ko je zunaj tempertaura recimo 25 stopinj, notranja temperatura je nastavljena na 21 stopinj - avtomatika preklopi tako, da piha samo na sredinskem delu. Ne piha ne na šipo ne pod noge (tudi pod zadnje sedeže ne).
Vse avtomatske klime, ki sem jih imel možnost spoznati (VW, Renault, Peugeot, Audi) so hladile tako, da so pihale tudi pod noge.
Ne vem, ali je to mogoče napaka (kar dvomim) ali pa res dela tako. Rad bi vaše izkušnje pred tem, da jim po nepotrebnem zatežim na servisu.

lp
Emil
YavarYe X6V6
Ročno zbereš kam naj piha pa je.

Sicer pa večinoma klime na avtomatiki takoj ko se vsedeš v vroč avto pohajo samo iz armataure na srednih zračnikih in ventilator je do konca.To pa zato de čimhitreje prehladi voznika, sovoznika in ohladi vozilo.
Kako dolge vožnje pa si imel ko ti je pihalo samo na sredini ?
Marko_mx-3
Kot je meni znano se hladen zrak spušča in zato je najbolje usmeriti navzgor klimo, topel se pa dviga in se zato pozimi največkrat greje noge z0tdntknw.gif
emil
(YavarYe X6V6 @ 23 May 2007, 13:40) *

Ročno zbereš kam naj piha pa je.

Sicer pa večinoma klime na avtomatiki takoj ko se vsedeš v vroč avto pohajo samo iz armataure na srednih zračnikih in ventilator je do konca.To pa zato de čimhitreje prehladi voznika, sovoznika in ohladi vozilo.
Kako dolge vožnje pa si imel ko ti je pihalo samo na sredini ?

Tako piha ves čas, dokler zunanja temperatura ne pade pod 20 stopinj. Potem usmeri tok zraka tudi proti nogam.
YavarYe X6V6
Živela ročna klima !!!!!!!!!!! happy0158.gif
daSKAn
Hm, pri meni je enkao, samo me ne moti da piha v sipo, ker sipi je lahko vorce men pa ne wink.gif. Je pa res da zana biti malo motece da nic ne piha v noge. Ampak se rocno prehendla pa je.
Allyssa
mnja,..tole z avtomatsko klimo gre tud men na živce,..piha na ful in direkt vame,..pol pa apcih in tako dalje,...js jo pržgem sam če je res za popizdit vroče, tok da se shladi al pa če mam mt u avtu k je tečna, da ji je vroče happy0195.gif
Alex
(Allyssa @ 23 May 2007, 16:36) *

mnja,..tole z avtomatsko klimo gre tud men na živce,..piha na ful in direkt vame,..pol pa apcih in tako dalje,...js jo pržgem sam če je res za popizdit vroče, tok da se shladi al pa če mam mt u avtu k je tečna, da ji je vroče happy0195.gif

Ja,pa sej zato so narejene loputice na zračnikih. tongue.gif
Usmeriš zrak v sprednjo šipo,pol pa gre po strehi nazaj in ti ne šiba mrzlega zraka v fris. wink.gif
Jap,tudi pri 6-ici piha najprej na ful in samo zgoraj.To je po mojem zato,ker si poleti obut v sandale
in bi se prehladil drugače v noge. bleh.gif
Allyssa
(Alex @ 23 May 2007, 18:39) *

Jap,tudi pri 6-ici piha najprej na ful in samo zgoraj.To je po mojem zato,ker si poleti obut v sandale
in bi se prehladil drugače v noge. bleh.gif

komar
Res je zanimivo tole prebirat in ugotavljat - blond barva pač dela svoje happy0195.gif - ni lažjega, kot temperaturo nastavit, pa smer pihanja, pa moč ventilatorja in ti avtomatika vseeno (po svojih najboljših močeh) ohlaja ali greje - piha pa kam si ti določil in z močjo, ki si jo ti določil. Uauuu, koja znanost confused0059.gif
Allyssa
Komar,..a maš slučajn kej prot blond barvi? confused0059.gif
poky
Ma ja,to se mi zdi majo vse Mazdure z avt.klimo tak,ker je že 3ka mela tak,pa ma RX8 tudi. whatever.gif
uklopko
Prodejte avto pa si kupte avto brez klime in ne boste mel teh problemov!!! happy0195.gif happy0195.gif
Allyssa
(uklopko @ 24 May 2007, 00:35) *

Prodejte avto pa si kupte avto brez klime in ne boste mel teh problemov!!! happy0195.gif happy0195.gif

kdo ma pa probleme?
komar
(uklopko @ 24 May 2007, 00:35) *

Ali pa - včasih pomaga, če prečitaš navodila za uporabnika ... happy0195.gif happy0158.gif

(Allyssa @ 23 May 2007, 23:07) *

Komar,..a maš slučajn kej prot blond barvi? confused0059.gif

Neeeeeeeee, jaz obožujem blondinke - blondinci me ne ganejo tolko ... love0030.gif love0072.gif
Allyssa
(komar @ 24 May 2007, 06:44) *

Neeeeeeeee, jaz obožujem blondinke - blondinci me ne ganejo tolko ... love0030.gif love0072.gif

happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif happy0158.gif
R_sport
(YavarYe X6V6 @ 23 May 2007, 14:56) *

Živela ročna klima !!!!!!!!!!! happy0158.gif

Točno tako. Jaz sem pri svoji šestki že tud obupal nad avt. klimo (pa verjetno bi pri vsakem avtu, zato ni mazda kriva tongue.gif ). Pa ne toliko zaradi smeri pihanja, ampak zato ker vedno premočno piha, jaz pa sem občutljiv na prepih (sinusi pa to). Rajši ročno naštimam na nižjo temperaturo in dam ventilator na nižjo stopnjo. Celo zdi se mi, da se avto tako hitreje shladi. smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.