Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
cviljenje zadnjih zavor
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
umetnik
Pri majhni hitrosti ko zaviram mi cvilijo zadnje zavore.So pa od zadi bobni.Pa sem že menjal ležaje pa še mi vedno cvili.Zdaj pa me zanima če ve keri če so mogoče pakni krivi da cvili ali je kaj zvito.Pakne pa sem pred par meseci menjal tak da še čist obrabljeni niso.Pa tudi če ročno malo potegnem mi cvili.Gre pa mi že ful na živce.Če je že mel keri podoben problem prosim za odgovor!
theBill
mal z WD-40 našprici, ne bo nič več cvilil....

...sam enkrat bo pol orenk počl... happy0195.gif
uklopko
Lej če si menjal pakne in so še nove pol je razumlivo da malo pocvilijo!!!
Kaj pa rob dromenlov si dal kaj postružit!!!!(morda se niso še dobro usedle pkne)

Probaj tako ,da kake par 100 metrov pelješ z zategneno ročno zavoto(ampak ne da kolesa blokirajo)
da malo znucaš pakne(da jih malo segreješ in da se še malo usedejo!!! če se še niso)

Ponavadi je pomagalo
!!!

umetnik
nove več niso pkne ker senže naredu kar nekaj kilometrov,mehanik mi je reku da so mogoče dromenli upognjeni.Sam nebi reku.
Marko_mx-3
čisto možmo je, da so krivi

in zadnje bremze se dalj časa uležavajo kot sprednje, zato mogoče nebi bilo slabo poskusit klopkotovo idejo!
uklopko
meni je bilo tako k sm kupil avto da je vse neki hotl cvilit!!!

Pa sm parkrat bremzal tako na polno za spredaj in se peljal z zategneno ročno za zadaj!!!

Očitno je nucalo!!! happy0158.gif
Probaj in napiši rezultat
lp
BOBI
happy0158.gif kot je uklopko svetoval,pri meni je blo isto pri vec avtih,posebej ce so robi na dromlah,peljat se z rocno malo,ali pa tudi rahlo bremzo drzis pri voznji,ce pa ne pomaga pa so pakne za en kurac kvalitete,al pa dromle podrejat najboljse cele ne samo roba
umetnik
Moram poveat da sem se danes peljal z malce zatenjeno ročno dobrih 8 kilometrov pa mi zdaj manj cvili.
Srdelo pa je ko svinja ko sem se ustavo.
uklopko
normalno če se je pa grelo!!! happy0158.gif

Če ti bo še cvililo pa lahko še vse pakne razdreš in jih malo ošmirglaš!!!
drugače pa le da je šlo na bolše!! happy0158.gif
Marko_mx-3
pomoje si malo pretiraval z 8 kilometri biggrin.gif
Alex
Ja,verjetno je bla tolko dolga pot ali opravilo. tongue.gif
happy0195.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.