umetnik
10 Jun 2007, 17:22
Pri majhni hitrosti ko zaviram mi cvilijo zadnje zavore.So pa od zadi bobni.Pa sem že menjal ležaje pa še mi vedno cvili.Zdaj pa me zanima če ve keri če so mogoče pakni krivi da cvili ali je kaj zvito.Pakne pa sem pred par meseci menjal tak da še čist obrabljeni niso.Pa tudi če ročno malo potegnem mi cvili.Gre pa mi že ful na živce.Če je že mel keri podoben problem prosim za odgovor!
theBill
10 Jun 2007, 17:48
mal z WD-40 našprici, ne bo nič več cvilil....
...sam enkrat bo pol orenk počl...
uklopko
10 Jun 2007, 19:14
Lej če si menjal pakne in so še nove pol je razumlivo da malo pocvilijo!!!
Kaj pa rob dromenlov si dal kaj postružit!!!!(morda se niso še dobro usedle pkne)
Probaj tako ,da kake par 100 metrov pelješ z zategneno ročno zavoto(ampak ne da kolesa blokirajo)
da malo znucaš pakne(da jih malo segreješ in da se še malo usedejo!!! če se še niso)
Ponavadi je pomagalo
!!!
umetnik
10 Jun 2007, 19:40
nove več niso pkne ker senže naredu kar nekaj kilometrov,mehanik mi je reku da so mogoče dromenli upognjeni.Sam nebi reku.
Marko_mx-3
10 Jun 2007, 20:04
čisto možmo je, da so krivi
in zadnje bremze se dalj časa uležavajo kot sprednje, zato mogoče nebi bilo slabo poskusit klopkotovo idejo!
uklopko
10 Jun 2007, 20:27
meni je bilo tako k sm kupil avto da je vse neki hotl cvilit!!!
Pa sm parkrat bremzal tako na polno za spredaj in se peljal z zategneno ročno za zadaj!!!
Očitno je nucalo!!!
Probaj in napiši rezultat
lp

kot je uklopko svetoval,pri meni je blo isto pri vec avtih,posebej ce so robi na dromlah,peljat se z rocno malo,ali pa tudi rahlo bremzo drzis pri voznji,ce pa ne pomaga pa so pakne za en kurac kvalitete,al pa dromle podrejat najboljse cele ne samo roba
umetnik
12 Jun 2007, 18:45
Moram poveat da sem se danes peljal z malce zatenjeno ročno dobrih 8 kilometrov pa mi zdaj manj cvili.
Srdelo pa je ko svinja ko sem se ustavo.
uklopko
12 Jun 2007, 19:44
normalno če se je pa grelo!!!
Če ti bo še cvililo pa lahko še vse pakne razdreš in jih malo ošmirglaš!!!
drugače pa le da je šlo na bolše!!
Marko_mx-3
12 Jun 2007, 23:48
pomoje si malo pretiraval z 8 kilometri
Ja,verjetno je bla tolko dolga pot ali opravilo.