Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
P: Visokosvetlece LED in izdelke iz njih
Mazda forum Slovenija > Razno > Mali oglasi
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
taubek
Lep pozdrav, verjetno nekateri ze veste da se ukvarjam z izdelovanjem vsega in svasta iz led diod. Dosti avtov sem ze "okrasil" z led diodami in do sedaj so bli se vsi zadovoljni.

Nekaj primerov kaj vse sem ze naredil lahko najdete na spodnji povezavi

http://taubek.moj-album.com/album/4316598/

Pa se nekaj stvari ki jih ne gre dat v album (filmcki):
Primeri utripanj stroboskopov:
3x6diod x4: http://video.google.com/videoplay?docid=163670632719392047
1x6diod x2: http://video.google.com/videoplay?docid=1595341777829035438
policija: http://www.youtube.com/watch?v=_-WkrsppAA0
3x6diod x 2: http://youtube.com/watch?v=N2L_LOev3W8

Primeri utripanj na letvici z 11, 21 ali 31 diodami:

Nightrider (z tremi, dvema ali eno diodo)
http://video.google.com/videoplay?docid=271422535884431995

Krizanje:
http://video.google.com/videoplay?docid=-2533983654965706834

Vklapljanje v sredino in iz sredine:
http://video.google.com/videoplay?docid=2802875623518765834

Vklop vseh iz strani (ene ali druge):
http://video.google.com/videoplay?docid=8472193212989061910

Vcasih pa sprogramiram se kaj drugega ce ma kdo kake posebne zelje smile

Ce kdo zeli lahko pri meni dobi tudi same diode.

Pa ce bi raje meli predoglede slik kr tukaj na forumu povejte pa jih bom dal tud gor da nebote rabli preko linka na albumih gledat.
LP
wiperboy
ooo ti si pa blizu mene no relativno blizu se bmo mogli srečati....... zanimivo ni kaj happy0158.gif
taubek
(wiperboy @ 10 Nov 2007, 21:51) *

ooo ti si pa blizu mene no relativno blizu se bmo mogli srečati....... zanimivo ni kaj happy0158.gif

Itak da se lahko srecamo, pa se kako lediko v avto zalotamo smile.gif happy0158.gif
suicidal
a potem najbrž ni problem narest zadnje luči pri Mazdi 6 v LED varianti, kajne. Me mika taka izvedba.
BOJČ
(suicidal @ 12 Nov 2007, 01:57) *

a potem najbrž ni problem narest zadnje luči pri Mazdi 6 v LED varianti, kajne. Me mika taka izvedba.

Mene tud! Gremo v akcijo?
wiperboy
mislim da bo biznis zalaufal happy0158.gif
uklopko
morda kake informativne cene!!!
nisde
A bi se dal da bi mi sprogramiral da mi štop lampa sveti iz sredine v sredino? Mam ene 80 ledic na spojlerju in bi znal zanimivo zgledat biggrin.gif
Lahko na ZS.

Lp
ReDevil
Men bi pa loh na črnem vouku naredu spred lučke alla najt rajdr! dry.gif happy0195.gif
taubek
ni problema pubeci smile.gif treba se zmenit pa se da vse naredit. Zadnje luci... da se jih naredit ja, samo je treba vrtat v one focuse al kaj pac majo, al ce je samo plastika... pa bpol ne vem kak bi blo to kaj kar se tehnicnega in policajev tice, drugac pa Let's go in action yahoo.gif

Najt rajderji so ze bli narjeni tak da ce se kdo odloci sploh ni blem, je na vrhu tud en link z njim za primer, kar se pa onih ledic tice za stop luc v spojleru, se da naredit ampak potem potrebuje vsaka ledica svoj kabl, pa se plac je treba najt za cip, problem je pa to da je lahko na enem cipu najvec 31 diod, tak da z 80 lih nebi slo zal.

Okvirne cene pa privat ko bo koga kaj zanimalo v toliksni meri da bi se odloco za to. Za luci pa niam pojma kolko bi blo ko niti ne vem kolko bi blo kaj dela s tem pa kolko diod itd... da pa se vsekakor.
suicidal
(taubek @ 12 Nov 2007, 23:16) *

... pa bpol ne vem kak bi blo to kaj kar se tehnicnega in policajev tice, drugac pa Let's go in action ..

ko sem jaz na uradnem servisu spraševal, če obstajajo LED luči za Mazdo 6, je rekel, da ne, razen, če mi jih kdo naredi. iz tega sklepam, da dovoljeno je, samo bi bilo potrebno homologirat. No ja, prej je še treba poizvedet kakšnšni so standardi in zahteve na tem področju. taubek, ti kaj veš o tem področju?
Marko_mx-3
zdej pa že malo preveč komplicirate, kdo bo pa gledal če so stop luči homologirane in tudi če bo in če je lepo narejeno se tudi opazilo ne bo. LED dioda je pa izvor svetlobe, kot navadna žarnica in če je v rdeči barvi mislim da ne sme biti problem.
suicidal
jah, oprosti če se tebi zdi moje vprašanje butasto, ampak do sedaj nisem imel nobene ne-stock opreme in ne vem kakšna so pravila igre glede kakršnekoli predelave in prijavljanje le te. Če se pravi da potem ni treba nič prijavljat, homolomo ipd., meni je še bolj prav. happy0158.gif
BOJČ
Pravno gledano gre za svetlobna telesa, tako da po moje ni teorije brez homolomo... whatever.gif
taubek
Ziher je treba homologacijo za to, ceprav ne poznam nobenega ki bi jo sploh sel delat za led diode razen ce jih je original kupil v trgovini. Jaz o standardih in zahtevah za tehnicnega ne vem kaj dosti, so pa to modifikacije na vozilu za katere je potrebna homologacija 100%.

Sicer pa ostanimo v realnih zeljah za osvetljevanje vozil kot so osvetljevanje podvozij, notranjosti, stropne lucke, ostale stvari na avtu, oziroma to kar lahko vidite na zgornjih linkih, luci so v prometu vlkega pomena in se nebi sau spilat z njimi ce potem ne svetijo kot original luci ampak boljse, ali slabse, ponoci ledice zagotovo lahko precej oslepijo voznika za nami, medtem ko ga navadne luci ne.
matej mx3
tak pa izgleda 3x6diodx4 na mojem avtu biggrin.gif happy0158.gif

http://www.youtube.com/watch?v=OAVF6g1oIIs
uklopko
(taubek @ 13 Nov 2007, 19:33) *

Ziher je treba homologacijo za to, ceprav ne poznam nobenega ki bi jo sploh sel delat za led diode razen ce jih je original kupil v trgovini. Jaz o standardih in zahtevah za tehnicnega ne vem kaj dosti, so pa to modifikacije na vozilu za katere je potrebna homologacija 100%.

Sicer pa ostanimo v realnih zeljah za osvetljevanje vozil kot so osvetljevanje podvozij, notranjosti, stropne lucke, ostale stvari na avtu, oziroma to kar lahko vidite na zgornjih linkih, luci so v prometu vlkega pomena in se nebi sau spilat z njimi ce potem ne svetijo kot original luci ampak boljse, ali slabse, ponoci ledice zagotovo lahko precej oslepijo voznika za nami, medtem ko ga navadne luci ne.

ma jebeš oslepijo........................imaš norce k pri belem dnevi svetijo z meglenkami in seveda norce ki vozijo z dolgimi!

Tukaj imamo tudi Audija ki ima že serisko led diode zadaj ,in prav tako tudi peugeot!!

Zato nebi smelo biti niti naj man sumlivo glede tega!!!
taubek
jaz ti jih naredim, ni blema, samo ce te skifi vstavijo pa bi ti gnjavli nisem jaz kriv al pa ce na tehnicnem nebi slo skozi
suicidal
se bom jaz na servisu pozanimal (ga imam v četrtek) kako je s tem, pa bom potem povedal kaj so rekli.
taubek
(suicidal @ 13 Nov 2007, 22:12) *

se bom jaz na servisu pozanimal (ga imam v četrtek) kako je s tem, pa bom potem povedal kaj so rekli.

in si zvedo kaj?
suicidal
Nič. sad.gif . Mislim, pogovarjal sem se s fantom, ki je sprejel avto, vendar nisem zvedel nič novega. Svetoval mi je naj grem vprašat na LPP (homolomo).
qwerty
(suicidal @ 16 Nov 2007, 10:50) *

Nič. sad.gif . Mislim, pogovarjal sem se s fantom, ki je sprejel avto, vendar nisem zvedel nič novega. Svetoval mi je naj grem vprašat na LPP (homolomo).

mater država hoče sam služit dry.gif
Boss
QUOTE(suicidal @ 16 Nov 2007, 10:50) *

In kaj bi ti na LPP-ju rekli? "Seveda je absolutno nujno potrebna homologacija, ker brez homologacije si smrtno nevaren za vse ostale udeležence v prometu". "Lučke pri zaviranju lahko odletijo in poškodujejo otročka, ki ga mamica pelje v vozičku po pločniku, da ne govorim kako močna svetloba iz LED-ic vrta luknje v zenice zadaj vozečih" happy0195.gif happy0195.gif
Symon
Čist ste zakomplicirali zadevo.... dry.gif Za vsak drek pri nas rabiš homologacijo ampak če boš sam (ali pa da ti en drug) predeloval originalne luči ni Boga da te spravi čez homologacijo. Lahko kupiš aftermarket luči, ki imajo atest in jih homologiraš ali pa nič. Ne pa tak roman kot ste napisali, al se da al ne.... blink.gif karkol sam delaš (pa naj bo to menjava fedrov, home made odbijači ali pa ledice v originalnih lučeh) pa nimaš atesta in ne je brezveze da sploh sprašuješ. Edina varianta je da greš v Nemčijo delat TUV ampak najbrž to ni opcija tko da ne komplicirajte... whatever.gif
suicidal
Zgleda, da bodo ostale original luči.

Drugač se pa ni treba tok razburjat. Če človek ne ve, vpraša, a ne.
Alex
Mah,na ženinem Pugiju so LED -ice že štiri leta zadej gor,pa avspuh imam home-made iz rosfraja,
pa sprednji odbijač drugi,pa zadnji spojler home-made,pa 15" alu feltne gor,pa nič homologacije.
Pa na tehničnem me še nikoli ni noben nič vprašal pa niti organi pregona niso nič protestirali proti predelavam. biggrin.gif
Tako,da je vse relativno. tongue.gif
taubek
tocno tak, vse je relativno in odvisno na koga naletis...
Boss
Če nisi nekaj še vizualno spreminjal bo težko dokazat, da to ni originalno oziroma ni bilo vgrajeno ob nakupu novega vozila.

Edina zadeva od predelave originalnih svetil, ki se zadnje čase vtikujejo so xenoni pa mislim, da jih bo tudi to počasi minilo.
Alex
(Boss @ 19 Nov 2007, 10:44) *

Če nisi nekaj še vizualno spreminjal bo težko dokazat, da to ni originalno oziroma ni bilo vgrajeno ob nakupu novega vozila.

Edina zadeva od predelave originalnih svetil, ki se zadnje čase vtikujejo so xenoni pa mislim, da jih bo tudi to počasi minilo.

Točno tako.Če res ne odstopa bistveno od originala(da se vidi na 100km),je res težko jim kaj težit.
Sem bil zadnjič na servisu mazda v Kp,in je tip gledal,kakšne pedalke iz Alu. imam gor.
Pa sem rekel,da je to blo že gor original in je na L&Bosse za Italijanski trg to normalna oprema.
In je samo prikimal,ker je mislil,da je to res.Tudi na moje dodatne štop luči je nasedel.
Se vidi,kolko imajo tukaj v Kp pojma o opremah mazde 6.Verjetno je to isto z policaji.
Pa sej ima vedno več novih avtomobilov že original zatemnjene šipe.
ReDevil
Se strinjam z Alexom, vsega lih ni treba homologirat, no če si usaj mal mojster blefa in ne zmrzneš totalno, če te police.gif mal "potipa" tongue.gif

Glede predelave luči, pa mislim, da bi se dal tut da neki doma improviziraš, pa pol dobiš neke papirje, ki se kao navezujejo na to pa se makar homologira, use se da če se hoče! happy0158.gif
LabiGT
Sam za ta tehnicni delate cel halo...sem ga naredil z cist zlizanimi gumami pa noben mi ni nc rekel...
Ali pa druga stvar: obvezna oprema: men jo niso nikol pogledali
Sam luci mi je nastimal (in to prenizko in sem tako moram se do mazde pol) in to je to!

S prejsnjim avtom sem ga tud naredil brez tezav pa ceprav sem imel nehomolgirane nizje vzmeti (Eibach) + trse amortizerje...
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 11:26) *

Sam za ta tehnicni delate cel halo...sem ga naredil z cist zlizanimi gumami pa noben mi ni nc rekel...
Ali pa druga stvar: obvezna oprema: men jo niso nikol pogledali
Sam luci mi je nastimal (in to prenizko in sem tako moram se do mazde pol) in to je to!

S prejsnjim avtom sem ga tud naredil brez tezav pa ceprav sem imel nehomolgirane nizje vzmeti (Eibach) + trse amortizerje...

Ma valjda.Kaj vse nisem imel na moji nekdanji S-16-ki(pugiju) predelano,pa so me policaji fulkrat vstavli,pa nič.
In na tehničnem,kot je omenil Labi, mi jeponavadi samo luči nastavil in kako manšeto je opazil,če je bla počena.Lahko,da je kje drugje bolj strogo,tukaj pri nas ni. biggrin.gif
Marko_mx-3
eni bi bili radi brez skrbi tongue.gif

Drugače pa za tehničnega je glavno kolk primejo bremze in kakšni so izpušni plini, pa mogoče kakšne luči. Se pa zna zgoditi, da kdo kaj zakomplicira.
taubek
Bolj kot tehnicni so problem policaji... kazni za nehomologirane stvari so dokaj visoke in zaka bi mel neke skrbi dodatne ko se vozis okol ce ni potrebno.
Alex
(taubek @ 19 Nov 2007, 11:46) *

Bolj kot tehnicni so problem policaji... kazni za nehomologirane stvari so dokaj visoke in zaka bi mel neke skrbi dodatne ko se vozis okol ce ni potrebno.

Pa dobro,kako naj en policaj oceni,ali so na tretji štop luči ledice original ali si jih sam montiral,če je delo narejeno profesionalno?
LabiGT
Tocno tako...policaj v slucaju mazde 6 ne bo imel pojma...
sploh, ker take lucke so original v mazdi 3...
Suicidal ti kar daj smile.gif
taubek ti mu pa zrihtaj lep popust pa bomo vsi srecni pol biggrin.gif
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 11:54) *

Tocno tako...policaj v slucaju mazde 6 ne bo imel pojma...
sploh, ker take lucke so original v mazdi 3...
Suicidal ti kar daj smile.gif
taubek ti mu pa zrihtaj lep popust pa bomo vsi srecni pol biggrin.gif

Jes,pa pol na koncu eno lepo fotko gor in bo stvar kot je treba. happy0158.gif
LabiGT
Ej kaj ce bi dali ledice na vratu kitare namest tistih belih pikic na poljih?
Tko nekak kot ma Vai na svoji srebrni?
Bi bla fora ne? smile.gif
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 12:08) *

Ej kaj ce bi dali ledice na vratu kitare namest tistih belih pikic na poljih?
Tko nekak kot ma Vai na svoji srebrni?
Bi bla fora ne? smile.gif

Aha,samo nimam pojma,kako bi to dali noter,ko je vrat že izdelan? whatever.gif
Če bi delali nov vrat,bi se to dalo,tako pa bomo morali drsati "obične" pikice in shark-delta inlaye naprej. tongue.gif biggrin.gif
LabiGT
jaz mam sharkice tko da pri men to odpade sad.gif
Vseen bi dal ledice nekam...makar na mostu smile.gif

tko nekak: klik
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 12:22) *

jaz mam sharkice tko da pri men to odpade sad.gif
Vseen bi dal ledice nekam...makar na mostu smile.gif

Ali pa-v pas.Jaz imam enega z ogledalci,pa bi montiral not ledice in bi lahko slepil občinstvo. happy0064.gif
LabiGT
Hehe to!
Bi bil znan kot sajnajoci se kitarista smile.gif

No jaz sem resno zacel razmisljat, da bi dal ledice po vratu...itak bom cez nekaj casa kupil novo kitaro.
Taubek a bi se dalo to? In koliko stane?
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 12:30) *

Hehe to!
Bi bil znan kot sajnajoci se kitarista smile.gif

No jaz sem resno zacel razmisljat, da bi dal ledice po vratu...itak bom cez nekaj casa kupil novo kitaro.
Taubek a bi se dalo to? In koliko stane?

Samo,res je problem jih pozneje dat noter,ker ,kako jih boš povezal med seboj,ne da bi vrtal v vratu?
Pa baterijo kam boš montiral?
BDW,katero lepotico pa imaš v mislih?
LabiGT
Ciljam na nekaj takega: Ibanez
cena mi edino dela mal problemov (cca. 780 eur) sad.gif
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 12:46) *

Ciljam na nekaj takega: Ibanez
cena mi edino dela mal problemov (cca. 780 eur) sad.gif

Magneti tle gor niso bogve kaj. whatever.gif Jih boš moral menjat,če boš hotu kaj profi sounda.
Al pa ne...odvisno,kaj ti je všeč...

Drugače pa,dobra izbira,še posebno vrat(tremolo na Ibanezkah ni jaka stran).Vratovi pa love0076.gif ,takoj za
Charvel. tongue.gif
LabiGT
Ja ta je zacetni model serije...pol gre samo navzgor (cenovno predvsem)
Bomo vidli, itak preden bom karkol kupil ti bom tezil smile.gif
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 12:52) *

Ja ta je zacetni model serije...pol gre samo navzgor (cenovno predvsem)
Bomo vidli, itak preden bom karkol kupil ti bom tezil smile.gif

Valjda,da ne boš kupu žaklja v mačku( al pride obratno). whatever.gif
Glej,da ima vsaj Dimarziote gor.Preverjeno.Meni so bolj všeč Seymour Duncan. happy0158.gif
LabiGT
Kaksne se ti zdijo ESP? Te so mi tudi vsec...
Alex
(LabiGT @ 19 Nov 2007, 12:57) *

Kaksne se ti zdijo ESP? Te so mi tudi vsec...

Te so tudi prva liga. happy0158.gif Ponavadi imajo vse že dobro opremo gor,pa tudi vratovi so kul.
Tudi sam sem jo hotel kupit...
Boss
Pimp my Guitar

A se vama ne zdi, da smo way offtopic z0tdntknw.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.