Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
NOVA MAZDA 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
retail
No, pa sem le dobil novo M6 malo za preizkušnjo. Na prvi pogled bi lahko rekel mala mešanica
tamalega Lexusa. Precej večja, bolj nabita. Mašina zaenkrat 1.8 bencin, lepo potegne, preseneti
te pa tišina v kabini, bixenon, ergonomija, uporabnost; vse na dosegu roke, najbolj sem se pa
razveselil funkcij na volanu, ki po novem vse opravljaš na njem (moč ventilacije, klima, kam piha...)
vse pohvale pa tipki bluetoth tudi na volanu (odlično 5). Vse je povezano z jezikovnim izbiranjem.
Najprej določiš jezik nato te po meniju glasovno vodi gospodična in ponavljaš besede za njo=>
sprejem besed odlično 5. In vsakič ko se vsedeš v vozilo te avtomatsko seznani s telefonom.
Posebnost barve - mislim da so perle

Skratka vse pohvale novi šestici, komaj čakam prihod diezlov

Cene limuzina : cca. 21.000 - 30.000 eur => slednja bo GT z vso opremo + navigacijo, 18" alu...

Cene karavan : + 1000eur več

Cene diezlov : še ni znano

Za cene so mi potrdili, da so informativne

Grafitno sem slikal v skladišču

Sorti
Kapo dol!!!(bi reku Katanec)

happy0064.gif happy0064.gif
love0030.gif
nisde
Kaj pa občutk v vožnji? A je zoom-zoom tko k pr ostalih mazdah?
retail
S tremi besedami zoom-zoom-zoom, zelo so se potrudili glede nove šestice. Imel sem jo 48h,
premalo da bi vse odkril...
Marko_mx-3
Kaj pa kakšne slabosti?
David
Jap... prodaja bo stekla v roku 2 tednov... cene za diesel motorje so pa znane že več čase.... prav tako tudi cene za opremo.

In ja... tudi naročila že veselo sprejemajo. w00t.gif

LP David

P.S. Retail... lahko poveš na katerem servisu si jo testiral?? A-Cosmos Celovška??
primto
Jaz sem bral primerjavo v zadnjem Autobildu, kjer je šestica za passatom in mondeom, grajajo volan brez filinga, ki razvodeni športni občutek zaradi podvozja, kao da je passat top, jaz v passatu nisem imel nevemkakšnega hudega občutka, tko da ne vem odkod jim taki superlativi

sicer jemljem to avtorevijo z rezervo, ker vedno zmaga VW, ampak vseeno - tam je 2.0 na testu, piše velika poraba in je porabila 8,7 passat pa mala poraba in je porabil 8,4, ima pa turbo 1.8 motor, ki menda res dobro vleče

ima mogoče še kdo bolj direktno primerjavo med passatom in šestico? (sicer passata se ne dotaknem niti v sanjah, ampak realen je pa treba bit)
nisde
Čudno da v Nemških revijah vedno nemci zmagujejo whatever.gif
Nemci so itak najjači happy0195.gif
LabiGT
Ko je sla ta moja 6-ka ven, je zmagala na testu v auto bildu, tako da to ne drzi povsem smile.gif
David
(primto @ 17 Jan 2008, 14:45) *

J

ima mogoče še kdo bolj direktno primerjavo med passatom in šestico? (sicer passata se ne dotaknem niti v sanjah, ampak realen je pa treba bit)

Glej.... z novim passatom sem naredu kakih 800 km.... in to z diesel motorjem 2.0.

Trenutno čakam na novo 6ko diesel katero bi mogu dobit nekje v drugi polovici aprila.... tako da zaenkrat ne morem še dat neke legitimne primerjave...

Dejstvo je da so novi motorji pri mazdi6 oziroma stari motorji common rail baje kar ok... kot sem spremljal malo po netu sem naletel tudi na ruski test nove 6ke... in to celotne palete motorjev, in seveda najbolj hvalijo nov 2,5 bencinski motor, kateri naj bi dejansko bil velik korak naprej od prejšnjega 2,3 motorja. Kar se diesla tiče pravijo da je motor dovolj poskočen, stabilnost in obnašanje avta pa fantastična.

Ta podatek z volanom se mi zdi malo za jajc prvlečen glede na to da pri vseh zgoraj omenjenih testi hvalijo prav to. Torej elektromehanizem ki prilagaja trdoto volana....

No... pravo primerjavo bom pa lahko dal malo kasneje.... čez kak mesec.... happy0158.gif

LP DAvid
nisde
(LabiGT @ 17 Jan 2008, 15:17) *

Ko je sla ta moja 6-ka ven, je zmagala na testu v auto bildu, tako da to ne drzi povsem smile.gif

Enkat v dveh desteletjih pa mora tud kšn drug avto k nemc zmagat biggrin.gif
retail
volan ni naravnan kot pri novi bmw m3, ampak je še zdaleč odličen => dovolj trd in ob enem mehak

odg. za Davida (testiral sem ga preko uvoznika)
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.