Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4
poky
A moje? Ker meno so cool,samo 17" bi mogle bit. wink.gif
Sokol
(poky @ 5 Mar 2008, 10:29) *

A moje? Ker meno so cool,samo 17" bi mogle bit. wink.gif

Men so tele z ravnimi kraki ful lepe. Tako da bom poskusil kje te dobit če se bo dalo.
LabiGT
QUOTE(Sokol @ 5 Mar 2008, 11:32) *

Men so tele z ravnimi kraki ful lepe. Tako da bom poskusil kje te dobit če se bo dalo.

Te tud nislo slabe...tezko jih bos pa dobil
Razen seveda na Mazdi za 1000000 eur smile.gif
Sokol
Mogoče pa obstaja kakšna replika tongue.gif
Kuscar
(Sokol @ 5 Mar 2008, 09:56) *

Tako ena lepotica je pa zdaj čisto zares ogledana in če bo vse po sreči jo v kakšnem dnevu dveh pripeljem domov yahoo.gif

Bi imel pa še eno vprašanje in sicer okrog enih felgen.

- A so to original mazda platišča?
- 16 ali 17 col?
- kako se reče modelu platišč?

Kater letnik je to, kilometri, oprema in cena?
Sokol
Tole je bila ena nemška ki je že zginila z neta je bila pa 2004 al pa 2005 letnik in sem jo dal samo za primer felgen zraven.
Sokol
Danes sem šel gledat tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1703950 v upanju da bom kupil stvar. Iz oglasa in po pričavanju prodajalca super ohranjeno, ravno narejen velik servis itd. Ko pa sem si v živo ogledal avto pa obutan levo, obutan desno, zadaj blatnik, zgoraj zadnja vrata prtljažnika, neke lise na strehi, zgleda kot da bi bil po enem boku štrihan, grozni problemi za videt servisno knjižico, ki je potem tudi nisem videl, tudi notri slabo ohranjena, volan kar zdelan, sredinska konzola z vidnimi znaki obrabe itd. a človek hoče zanjo 14.000 EUR blink.gif Aja pa pozabil sem omenit še da je sprednje vetrobransko steklo razbito in ga bo treba menjat, xsenon ni originalen notri ampak naknadno montiran itd. whatever.gif

Tako da the search goes on... dry.gif
Alex
(Sokol @ 6 Mar 2008, 20:00) *

Danes sem šel gledat tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1703950 v upanju da bom kupil stvar. Iz oglasa in po pričavanju prodajalca super ohranjeno, ravno narejen velik servis itd. Ko pa sem si v živo ogledal avto pa obutan levo, obutan desno, zadaj blatnik, zgoraj zadnja vrata prtljažnika, neke lise na strehi, zgleda kot da bi bil po enem boku štrihan, grozni problemi za videt servisno knjižico, ki je potem tudi nisem videl, tudi notri slabo ohranjena, volan kar zdelan, sredinska konzola z vidnimi znaki obrabe itd. a človek hoče zanjo 14.000 EUR blink.gif Aja pa pozabil sem omenit še da je sprednje vetrobransko steklo razbito in ga bo treba menjat, xsenon ni originalen notri ampak naknadno montiran itd. whatever.gif

Tako da the search goes on... dry.gif

He,he,bi prej napisal,kaj je bilo sploh na tej mazdi v redu,kot kaj ni štimalo biggrin.gif
Sokol
Ja sam res. smile.gif
Kuscar
Če se vrnemo na temo s ključi in če koga zanima - z Mazda Močnik firme so mi odgovorili, da so preverili v Avstrijo in da se ključ stare M6 ne da zmontirati v ključ od nove M6 (preklopni)... sad.gif Pa tako sem se ga že veselil. Sedaj mi ostanejo samo še fake preklopni ključi a-la kitajsko sranje baje...

Lp Kuscar
Allyssa
(Kuscar @ 1 Mar 2008, 14:39) *

LEPO LEPO PRELEPO!!!

Ali kdo ve če se da za M6 narest takle ključ? Oz premontirat iz starega ključa v tole lepoto?
love0030.gif

da se,..čeprou morš mal zatežit, da veš da se da,..ker prvič k sm prašala se je dal,..

drugič so prvič slišal za to,..in k sm zatežila da nej se že odločjo, pol je ugotovu da se res da,..ampak morš plačat del v naprej, ker se jih velik premisl ko slišji za ceno,..ne vem pa kašna je zdj cena,..to sm js 2 let nazaj komplicirala okol tega,..

je bil pa en oglas na bolhi, k je en ponuju podobne kluče,..kao predelava kluča al kaj js vem z0tdntknw.gif
Kuscar
(Allyssa @ 7 Mar 2008, 08:33) *

da se,..čeprou morš mal zatežit, da veš da se da,..ker prvič k sm prašala se je dal,..

drugič so prvič slišal za to,..in k sm zatežila da nej se že odločjo, pol je ugotovu da se res da,..ampak morš plačat del v naprej, ker se jih velik premisl ko slišji za ceno,..ne vem pa kašna je zdj cena,..to sm js 2 let nazaj komplicirala okol tega,..
je bil pa en oglas na bolhi, k je en ponuju podobne kluče,..kao predelava kluča al kaj js vem z0tdntknw.gif

Ja smo uno sranje n abolhi je res srajne kitajsko za 45€ za kos... Na mazdi naj bi prišlo nekje okol 100-120€ za 1 kom ključa - itak si pa mislim dat narest samo enga - glavnega - rezervo bom obdržal tale smešni ključek, ki sem ga dobil zraven...

Bom šel še direkt sam vprašat in se zmenit - pa vam pol javim, če je uspelo...

Lep vikend vsem - grem v Koper na Grašotov koncert - peljem mojo kao za 8. marec - beri se ga grem napit s kolegom, ki ma rd in živi dol.

Kuscar

(Sokol @ 5 Mar 2008, 11:32) *

Če jih rabiš - se dajo zrihtat brez problema, tko kot kakršnekoli druge feltne - če jih naročiš pri meni z gumami skup - ti dam še free montažo...

LP Kuscar
Sokol
Kolko pa pridejo takšne felgne?
Kuscar
(Sokol @ 8 Mar 2008, 12:14) *

Kolko pa pridejo takšne felgne?

16 col samo se da dobit - tuv za M6 - 137€ za komad... cool.gif

LP Kuscar

p.s. zdej pa res grem od doma biggrin.gif
Allyssa
(Kuscar @ 8 Mar 2008, 11:43) *

Ja smo uno sranje n abolhi je res srajne kitajsko za 45€ za kos... Na mazdi naj bi prišlo nekje okol 100-120€ za 1 kom ključa - itak si pa mislim dat narest samo enga - glavnega - rezervo bom obdržal tale smešni ključek, ki sem ga dobil zraven...

Bom šel še direkt sam vprašat in se zmenit - pa vam pol javim, če je uspelo...

pol so konkretno spustil ceno...men je reku tip takrat, da se mi niti pod razno ne splača menjat,..ker pride okol bivših 100k sit,..

mogoče je zdj nižja cena, ker majo vse tanove mazde tak kluček z0tdntknw.gif
Jest
(Sokol @ 5 Mar 2008, 09:56) *

Tako ena lepotica je pa zdaj čisto zares ogledana in če bo vse po sreči jo v kakšnem dnevu dveh pripeljem domov yahoo.gif

Bi imel pa še eno vprašanje in sicer okrog enih felgen.

- A so to original mazda platišča?
- 16 ali 17 col?
- kako se reče modelu platišč?

Jaz imam na svoji take 17"

Bo pa naprodaj enkrat jeseni smile.gif ...

Več podatkov
KAALman
(mazda6 @ 10 Mar 2008, 17:45) *

Jaz imam na svoji take 17"

Bo pa naprodaj enkrat jeseni smile.gif ...

Več podatkov

ej... moje feltne maš tongue.gif !
Jest
(KAALman @ 10 Mar 2008, 19:16) *

ej... moje feltne maš tongue.gif !

Ne... te so moje ze od vsega zacetka tongue.gif ...

Kuscar
(mazda6 @ 10 Mar 2008, 19:18) *

Ne... te so moje ze od vsega zacetka tongue.gif ...

Kolk si dal za strešne nosilce, ki pridejo na originalne strešne sani na tem modelu...

Hvala
Kuscar
Jest
(Kuscar @ 10 Mar 2008, 20:31) *

Kolk si dal za strešne nosilce, ki pridejo na originalne strešne sani na tem modelu...

Hvala
Kuscar

Se ne spomnim... niso bil tako dragi... pol manj od Thule in vec kot pol manj od original Mazda...

So pa FAPA smile.gif ... Ce me spomin ne vara so bile tacke okoli 14.000 SIT in precke ravno tako okoli 14.000 SIT ...
mirkot
Da se vrnem k prvotni temi.

Tudi jaz imam namen kupiti eno Mazdo 6 karavan v bližnji prihodnosti. Nekako sem odpisal bencinski model, ker jih je premalo na izbiro, sploh iz tujine. Prevozim okoli 20.000km/leto. Kupujem letnik nekje 2004 diesel 100KW s čim več opreme. Želja je vsaj xenon in bose, v praksi bo verjetno težko. Zanima me ali se splača dati nekaj več denarja in kupiti letnik 2005 facelift. Kaj bi pridobil/izgubil? Katerega mesca leta 2005 je prišel ven faceliftan model?

LP
Alex
(mazda6 @ 10 Mar 2008, 21:33) *

Se ne spomnim... niso bil tako dragi... pol manj od Thule in vec kot pol manj od original Mazda...

So pa FAPA smile.gif ... Ce me spomin ne vara so bile tacke okoli 14.000 SIT in precke ravno tako okoli 14.000 SIT ...

confused0059.gif Sej so original od M6(ki jih mimogrede dela za mazdo thule) 85€,vse skupaj.Kakšne tačke in prečke posebej??to pride vse skupaj v kompletu. wink.gif
Jest
(Alex @ 11 Mar 2008, 15:15) *

confused0059.gif Sej so original od M6(ki jih mimogrede dela za mazdo thule) 85€,vse skupaj.Kakšne tačke in prečke posebej??to pride vse skupaj v kompletu. wink.gif

Sem zamesal... pri prejsnjem avtu so bile tacke posebej, precke pa posebej... Tukaj, kjer so sanke, je vse v kompletu... in je bilo pomoje okoli 14.000 SIT... Vsaj toliko so se vedno na spletni strani, ki ocitno ze celo vecnost ni bila posodobbljena, ker so cene se v SIT smile.gif ... >> http://www.rdo.si/slo/rdo_shop/ponudba_fapa.htm

Je pa tako, da Fapa je ena cena, Thule je ponavadi skoraj se enkrat visja, Mazda (ki so v bistvu Thule z mazdino znacko) pa so se ene 20% drazje od Thule brez mazdine znacke smile.gif ...
Kuscar
(mazda6 @ 12 Mar 2008, 11:31) *

Sem zamesal... pri prejsnjem avtu so bile tacke posebej, precke pa posebej... Tukaj, kjer so sanke, je vse v kompletu... in je bilo pomoje okoli 14.000 SIT... Vsaj toliko so se vedno na spletni strani, ki ocitno ze celo vecnost ni bila posodobbljena, ker so cene se v SIT smile.gif ... >> http://www.rdo.si/slo/rdo_shop/ponudba_fapa.htm

Je pa tako, da Fapa je ena cena, Thule je ponavadi skoraj se enkrat visja, Mazda (ki so v bistvu Thule z mazdino znacko) pa so se ene 20% drazje od Thule brez mazdine znacke smile.gif ...

dry.gif

Zdej mi pa res nekaj ni jasno - na servisu so mi podmazali nekaj v volanskem sistemu da je nehalo pokljat ob motanju volana. z0tdntknw.gif ZDAJ JE PA SPET ISTO in to po 200 prevoženih km. Ali je kdo imel iste težave? unsure.gif Je mogoče treba podmazati kaj drugega ali pa samo ponavljati to mazanje na vsakih 200 km sad.gif ...

Vsake vaše izkušnje bom vesel, ker bi rad popedenal tole mazdico, da mi bo delala vsaj še 2 leti da se cene CX-7 še mal spustijo in da se začne prodajat rabljen dizel...pol bom šele menjal biggrin.gif

Lep pozdrav
Kuscar
Boss
Mal volan ven pa not, gor in dol premikaj. Tako, da se bo drog namazal pa preveri a je kaj bolje? Jaz na vsake toliko mal takole potreniram pa je za nekaj časa dobro.
sphinx
(Kuscar @ 7 Mar 2008, 07:52) *

Če se vrnemo na temo s ključi in če koga zanima - z Mazda Močnik firme so mi odgovorili, da so preverili v Avstrijo in da se ključ stare M6 ne da zmontirati v ključ od nove M6 (preklopni)... sad.gif Pa tako sem se ga že veselil. Sedaj mi ostanejo samo še fake preklopni ključi a-la kitajsko sranje baje...

Lp Kuscar

Jest vem, da h Avto Močnik nikoli ne peljem avta. Razlogov imam malo morje. Če začnem samo pri tem, da se nikoli ne držijo rokov(reče v ponedeljek,potem se pa samo podaljšuje.Pravi: bom poklical, pa nikoli tega ne doživiš) , pa vse do tega, da je moj oče kupil nov avto pri njih in ko so bili zmenjeni za prevzem niso avta nikjer našli. Potem so ga pripeljali bogve od kje polnega snega. Po približno treh urah se je oče lahko odpeljal z novim avtom.

Tudi sam sem imel mnoooogo slabih izkušenj z njimi. Od tega, da so narobe nastavli "frtajler" pri moji sedaj že bivši Mazdi 121 in je tako novemu lastniku crknil po 14 dneh. Pa tudi do tega, da mi ni hotel preverit v računalniku Mazde 6, ki sem jo kupoval in me je le nakuril, kaj si mislim, da kupujem rabljeno šestko 6 80.000km, ki je iz Italije. Je rekel, da je škoda časa in da se bom samo nasral...In mi sploh ni hotel preverit številke motorja.

Toliko o njih....

Sori...Izven teme, ampak Avto Močnik-> wallbash.gif wallbash.gif (tukaj bi mogu bit tist bruhi smajli)
Kuscar
(Boss @ 15 Mar 2008, 19:44) *

Mal volan ven pa not, gor in dol premikaj. Tako, da se bo drog namazal pa preveri a je kaj bolje? Jaz na vsake toliko mal takole potreniram pa je za nekaj časa dobro.

Super Boss...je pomagala telovadba...zdej je spet nehal pokljat. Aja pa še mal sm pazu ta rezervoar in mi je ratal porabo spravit na 7,58....celih 711 km sm zmogu z enim tankom narest. Če bi konstantno delal prek 700 km z enim obiskom črpalke bi še kar šlo...

Lp Kuscar
nofrus
Kaj zdej dec @sokol kupil M6? Preberem temo, pa vidim, da je brez zaključka biggrin.gif
YavarYe X6V6
(sphinx @ 18 Mar 2008, 09:26) *

Jest vem, da h Avto Močnik nikoli ne peljem avta. Razlogov imam malo morje. Če začnem samo pri tem, da se nikoli ne držijo rokov(reče v ponedeljek,potem se pa samo podaljšuje.Pravi: bom poklical, pa nikoli tega ne doživiš) , pa vse do tega, da je moj oče kupil nov avto pri njih in ko so bili zmenjeni za prevzem niso avta nikjer našli. Potem so ga pripeljali bogve od kje polnega snega. Po približno treh urah se je oče lahko odpeljal z novim avtom.

Tudi sam sem imel mnoooogo slabih izkušenj z njimi. Od tega, da so narobe nastavli "frtajler" pri moji sedaj že bivši Mazdi 121 in je tako novemu lastniku crknil po 14 dneh. Pa tudi do tega, da mi ni hotel preverit v računalniku Mazde 6, ki sem jo kupoval in me je le nakuril, kaj si mislim, da kupujem rabljeno šestko 6 80.000km, ki je iz Italije. Je rekel, da je škoda časa in da se bom samo nasral...In mi sploh ni hotel preverit številke motorja.

Toliko o njih....

Sori...Izven teme, ampak Avto Močnik-> wallbash.gif wallbash.gif (tukaj bi mogu bit tist bruhi smajli)

Ah dej no to pa ne verjamem, men so že 3X štrihal prag in lavi blatnik pa je še vedno barva stran padla in pazi izgovor nimaš gor prahih-predpisanih gum, kar pa tud slučajno ni res, skratka šalab....
Če maš kej za na tester prklopit kr men povej.
Boss
o my god... iz kerga naftalina pa ste tole temo zvlekli blink.gif

Drugač pa sem pri Bojču videl kako zgleda štriharija M6 po 4 mesecih... confused0059.gif na pragu je vso barvo popeskalo dol in zadeva rjavi 100 na uro (zaenkrat sreča samo površinsko). Saj vem, da je tole naloga ličarjev ampak recimo pri conradu se da dobit neko prozorno folijo, za zaščito, ki jo je dokaj enostavno nalepit in bo ščitila dele, ki so najbolj na udaru.
YavarYe X6V6
(Boss @ 20 Apr 2010, 10:54) *

Drugač pa sem pri Bojču videl kako zgleda štriharija M6 po 4 mesecih... confused0059.gif na pragu je vso barvo popeskalo dol in zadeva rjavi 100 na uro (zaenkrat sreča samo površinsko). Saj vem, da je tole naloga ličarjev ampak recimo pri conradu se da dobit neko prozorno folijo, za zaščito, ki jo je dokaj enostavno nalepit in bo ščitila dele, ki so najbolj na udaru.

Dobim do konc tedna, pol bomo rezal, za na grobnik, če bo kdo hotel tud za "normalne"fure.
Alex
(Boss @ 20 Apr 2010, 10:54) *

Ali pa avto odpeljat k kakšnemu kvalitetnemu ličarju in uredit stvar kot se šika...seveda na svoje stroške. sad.gif
lupen
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu,ker bi rad kaj novega izvedel o Mazdi6 letnik 2007.Namreč moja mi ne da miru in govori samo še o Mazdi6 Karavan.Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?Hvala za odgovore.L.p
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3777542&show=1Ne ve,če je primu link.Gre za avto hišo Ated v Ljubljani.Je bele barve.Izgleda lepa.Kaj pravite?
jures
(lupen @ 1 Nov 2010, 18:37) *

Pozdravljeni!
Sem nov na forumu,ker bi rad kaj novega izvedel o Mazdi6 letnik 2007.Namreč moja mi ne da miru in govori samo še o Mazdi6 Karavan.Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?Hvala za odgovore.L.p
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3777542&show=1Ne ve,če je primu link.Gre za avto hišo Ated v Ljubljani.Je bele barve.Izgleda lepa.Kaj pravite?

Videti lepa, preveri velik servis....in celotno digitalno servisno knjigo
lupen
(jures @ 1 Nov 2010, 19:15) *

Videti lepa, preveri velik servis....in celotno digitalno servisno knjigo

Oprosti,kaj je to digitalna servisna knjiga?Sorči,če sem izpadel teleban
Boss
QUOTE(lupen @ 1 Nov 2010, 19:34) *

Oprosti,kaj je to digitalna servisna knjiga?Sorči,če sem izpadel teleban

Servisno knjigo vodijo na servisu in bi morali imeti podatke o vsakem servisu tega avtomobila. Žal pa tole slabo velja, če je avto bil kakšen poslovni najem v Italiji, kjer tele elektronske servisne knjige jemlejo malce po svoje. Aja zakaj naj bi bila italijanska? Ta nivo opreme (GT) pri nas ni bil na voljo z motorjem 121KM diesel ampak le z najmočnejšim motorjem.
jures
Tako je, drugače pa vzami Št šasije in preveri sam:

3€ te stane:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=7589

Jaz sem za mojo vedel da je italijanka, da pa je iz Brescie pa ne smile.gif
Gustav
Tale avto se po mojem občutku prodaja že pol leta. Lahko da je kaj narobe njim. Dobri se ne prodajajo dolgo, če je cena kolikor tolko normalna. Je pa tale mal zlo pocen za tak letnik....
lupen
Tudi meni se tako zdi,namreč,glede cene.Saj je najcenejša na forumu od istih letnikov.
Alex
(lupen @ 2 Nov 2010, 22:25) *

Tudi meni se tako zdi,namreč,glede cene.Saj je najcenejša na forumu od istih letnikov.

Sej ena itak mora bit,ne? wink.gif
Z M A J
Lahko da se samo kermu mudi in zato ponuja ceneje kot drugi glare.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.