Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4
LabiGT
Exclusive je za nemski trg...
Nisem pa preprican a je to isto kot TE al GT?
Sokol
Za eno lušno nemško Mazdo 6 mi je celo en prodajalec odpisal na mail potem pa dobim reply:

Autogalerie Osterode (do tu je še v redu rečem kul, je firma) potem pa ime in priimek:
Vahdet Cankaya - Mislim WTF? Če to ni turk pa tud ne vem kdo je smile.gif

Drugače ceno je pa dal 11.000 EUR kot export preis. A mi zna kdo povedat čisto tako na splošno koliko je stroškov na ta export preis da lahko ti prijaviš avto v Sloveniji? (takse, carina itd.?)
LabiGT
Turk je pa kaj...itak jih je 6 miljonov tam

Export preis+DDV+DMV+eventuelno zacasne nemske tablice
Pa vse papirje mora met (EU homologacija, COC, racune itd)
Ce ni homologacije jo naredis pac tukaj.

Napis mu, da ti zrihta se popusta (indirim v turscini smile.gif ) pa je
Sokol
A ni tak da nemški davk dobiš vrnjen (MVS) pa ga potem tle pri nas plačaš (DDV)?
LabiGT
Sej ga je ze odstel (zato je Export preis)
Sokol
Ja samo on mi je napisal da z 11.500 EUR kolikor je prodajna gor naj bi bil export preis 11.000 EUR jaz pa če na to plačam 20% ddv-ja pridem na 13.200 EUR kar je mal velik.

Če ima oni gor prodajno 11.500 EUR bi moral bit export preis brez MwSt. 19% = 9.315 EUR al kako? police.gif

Drugače je pa tole slika notranjosti pa me zanima če kdo ve a je tole Alcantara oblazinjenje?
LabiGT
Ne nobena 6-ka nima alcantare...je pa serijsko oblazinjenje stare 6-ke TE oprema...
Mehko je pa res smile.gif

Glede Mwst-ja: itak smo EU tako da ce je on placal, potem ti nimas kaj placat. Ostane ti DMV pa tablice pa registracija
Nekako tko (zelo priblizno)
-tehnicni pregled v nemciji (ce ga nima) je okoli 50eur
-zacasne tablice (zavarovanje) 150eur
-dmv pa 5% od 11000eur
-ekoloska taksa cca. 100 eur

tko nekak, naj me popravi kdo, ce sem grdo falil
Sokol
Mislim da bo res tako nekako ja. Drugače sem pa malo srfal zdaj in slučajno naletim na eno temo na Avtomobilizmu kjer je en tipo primerjal Passata in Mazdo 6 pa sem samo confused0059.gif ker jo je spljuval do konca.

Sam sem bil lastnik Passata 1.9TDI 110HP + chip tunning, Karavan, Fourmotion, Hightline, naredil z njim 100.000 km in sem trenutno lastnik mazde 6 136CD GT in tudi na njej imam 100.000km.
Moje izkušnje s pasatom so bile naslednje: Lega na cesti bistveno boljša, vendar je treba vedeti da je bil 4x4, zato ni lih dobro primerjati z 6. Poraba pasata 4x4 6.1 L/100km kmbinirane vožnje, Mazda 6 porabi pri enakem stilu vožnje, 7.1 L/100km. Izdelava notranjosti bistveno boljša pri passatu, boljša plastika, kvalitetnejši materiali, dizajn, ...., pri mazdi, plastika na vratih pretanka, skoraj noben plastični del ni pritjen, armaturka cenena, sedeži slabši kot v passatu. Zunanji izgled mi je pri mazdi boljši, mislim da so masko dobro zadeli in ji dali športni videz. Glede pločevine in kvalitete barve, podvozja, je sama izdelava pri passatu bila boljša, pri mazdi imam probleme z rjavenjem podvozja, in jeklenih prečk na zadnjih oknih(trikotnih), originalna alu platišča so se mi na mazdi že zluščila. Motor pri Mazdi je tišji uglajenejši, ne pije nič olja med servisnim intervalom, pri passatu sem moral dolivati 0.7L med servisnim intervalom, serviser pa mi je odgovoril da je to normalno. Pri passatu mi je urezala turbina na 99 tisoč km, tudi pri bratovi mazdi 6 je urezala turbina nekje na 80 tisoč kn, na mojem še deluje.
Najbolj me je razočarala elektronika v Mazdi 6 ESP, ESC, Traction control, mislim da je v prospektu omenjenih enih 5 sistemov, ampak delujoč je edino ABS, vse ostalo pa se vklopi prepozno in kakšnega drugega efekta kot prižiganje lučk na armaturki nima, govorim zato, ker sem se na lastne oči prepričal kako bi elektronika morala delovati, test je bil z Mercedes E 320CDI, mazda ima elektroniko zanič. Na Mazdi sem imel probleme tudi z xenonskimi lučmi, menjal sem luč že 3 krat, tu mislim da so imeli neko serijsko napako, ki pa so jo odpravili, sedaj mi ni crknila luć že 3 leta, prej sem menjaval na pol leta. Kar se servisnih uslug tiče, VW(Porshe LJ) je bistveno bolj profesionalen od AC Cosmos v LJ, v AC Cosmosu, ti rečejo da te pokličejo ko bo avto gotov, ko jih pa čez 2 dni pokličem, pa pravijo de je avto bil gotov že včeraj, še nikoli me niso oni poklicali, kdaj lahko pridem avto iskati, pri VW pa so se držali tistega kar so rekli, prevzem avta pri VW traja 10min, pi Cosmosu pa kakšno uro ali več.

Nagradno vprašanje ali tip prodaja buče? Pa na obeh avtih je vsul turbino na manj kot 100k prevoženih whatever.gif driver wannabe verjetno...
Boss
Takim zgodbam ne preveč verjet... na tem forumu najs je že ogromno, ki smo že davno prestopili mejo 100.000km pa še vseen turbince delujejo tako kot morajo. Se jo da pa hitro uničit, če se malce potrudiš. Zjutraj ko je mraz gas do konca do blokade pol pa na avtocesto pa 200 na uro za 10minuta pa takoj ustavit pa avto ugasnit. Po moje to narediš ene 5x - 6x pa je turbina za na odpad.

DSC deluje popolnoma v redu oziroma cel za malenkost prezgodaj ampak ker je varnost na prvem mestu je to OK. Z mrcedesom tega sploh ne moreš primerjat, ker ima pogon na drugem koncu in se stabilnostni sistem mora odzivat popolnoma drugače. Skratka ne primerljivo.

Originalna platišča se ne luščijo in mislim, da nobenmu od naših čalnov tudi ne.

Strinjam se z ugotovitvijo glede ksenonk (urejeno z novejšo verzijo elektronike).

Porabe, ki jo omenja je en velik bullshit, ker jaz vozim tako Mazdo 6CD in Golfa 1,9 TDi in kljub temu, da je golf ene 200kil lažji je poraba samo za cca 0,3 litra v povprečju v prid Golfu. Če bi bila avta enako težka bi bila poraba enaka pri istem režimu vožnje.

Primerjava Mazde in omenjenega passata tudi ni na mestu, ker je bila nakupna razlika sigurno 1,5 milje SIT v prid Mazdi. Kar se pa tiče plastike, dizajna, notranjosti je pa tako, da imajo vsake oči svojega malarja in kar je enemu všeč drugemu ni in obratno - men je ravno dizajn notranjosti veliko lepši kot v VW-ju.
Sokol
Ja saj se je tud men zdelo da mora bit to en "fauve" fanatik smile.gif Notranji dizajn je pa tudi meni dost lepši na mazdi kot pa oglatost pri nemcih.

Drugače pa dajte mi malo povedat kakšne so opcije glede materjalov sedežov? Kolikor je meni jasno je ena opcija ko so sedeži skoraj celi črni v najbolj oskubljeni verziji Mazde 6. Potem po moji logiki so naslednji eni ki imajo stranske robove črne, notranji del pa je malo svetlejši. Potem sem videl še takšne svetle kot so ti na zgornji sliki in na koncu je usnje. Je kvaliteta sedežev v tem vrstnem redu?

Drugače pa bi rad slišal komentarje lastnikov usnjenih sedežev kako se obnesejo. Moje laično mnenje glede usnja na avto sedežih (še nisem poskusil). Nekoliko bi po moje moral drset, pozimi mrzel, poleti vroč, prej ti začne tečt švic po hrbtu in pa prej se začne gubat, izgubljat obliko kot sedeži iz blaga. Ga je pa verjetno lažje čistit. Tako da bi res prosil kdor ima usnje če lahko napiše svoje mnenje glede usnjenih sedežev glede na navadno blago.
poky
(Sokol @ 30 Jan 2008, 16:15) *

Moje laično mnenje glede usnja na avto sedežih (še nisem poskusil). Nekoliko bi po moje moral drset, pozimi mrzel, poleti vroč, prej ti začne tečt švic po hrbtu in pa prej se začne gubat, izgubljat obliko kot sedeži iz blaga. Ga je pa verjetno lažje čistit.

Si že vse napisal. biggrin.gif
primto
(Sokol @ 29 Jan 2008, 17:28) *

Mislim da bo res tako nekako ja. Drugače sem pa malo srfal zdaj in slučajno naletim na eno temo na Avtomobilizmu kjer je en tipo primerjal Passata in Mazdo 6 pa sem samo confused0059.gif ker jo je spljuval do konca.
Nagradno vprašanje ali tip prodaja buče? Pa na obeh avtih je vsul turbino na manj kot 100k prevoženih whatever.gif driver wannabe verjetno...

No, jaz sem se kar nekaj prevozil s passatom in na občutek je res precej robusten, materiali kao boljši kot pri mazdi, plastika vrat, kljukice so pri mazdi res malo japonski. Sicer pa je passat kot en kamion za vozit, sicer novega kao hvalijo, ni pa dost boljš, čeprav na nekaterih testih kar nekaj zmaguje (Autobild, pri nas...) - poleg tega vse mine ko prižgeš tega dizla, dane govorim o cukanju motorja. Je pa VW menjalnik nekoliko lepše tekoč, po drugi strani je pa passat rahlo trdo podvozje. Nekako ni prav veliko stvari, ki bi te navduševale pri passatu.

Sploh pa ne verjamem da je imel s 4x4 passatom 6.1 porabo, kolega je imel 110 konjskega in je vozil kot po jajcih, pa je porabil okoli 6.2, 6.3, če dodate 4x4 vsaj pol litra več in če je tip vozil da je zjebal turbino, potem ga je moral res gnat in ni variante za 6.1. Je pa dejstvo, da novejši dizli zaradi ekoloških norm ne morejo porabiti več tolk malo kot pa stari TDIji, ki se za njimi kadi in grdo ropotajo. Passat je overal soliden avto brez kakršnekoli prefinjenosti, medtem ko ima mazda sigurno več karakterja. Passat samo daje vtis da se pozneje razšklopotal kot mazda, pa ni v tem nič boljši. Glede elektronike ni kakšne velike razlike v delovanju, pri mazdi zelo solidno dela vse skupaj.

No še en kolega je izbiral med novim 2.0TDI in 6-ko, potem pa je dobil 5-ko za peljat isti dan kot passata in je vzel 5-ko, nekako mu passat sploh ni sedel in ima precej za skritizirat, tko da vsakemu svoje,noben ni slab, mazda tudi ni popolna, VW pa ša manj - pa še bogato plačaš vsako malenkost.
YavarYe X6V6
(Sokol @ 30 Jan 2008, 16:15) *

Drugače pa bi rad slišal komentarje lastnikov usnjenih sedežev kako se obnesejo. Moje laično mnenje glede usnja na avto sedežih (še nisem poskusil). Nekoliko bi po moje moral drset, pozimi mrzel, poleti vroč, prej ti začne tečt švic po hrbtu in pa prej se začne gubat, izgubljat obliko kot sedeži iz blaga. Ga je pa verjetno lažje čistit. Tako da bi res prosil kdor ima usnje če lahko napiše svoje mnenje glede usnjenih sedežev glede na navadno blago.

Nimam M6 mam pa 14 let starega Xedosa 6, za usnjem in povem ti oblike ne izgubljajo, če je mrzel prižgem gretje happy0158.gif če pa je vroč pa je bolj jeba sad.gif , ali pa tudi ne ker so bež barve, samo ko jih sonce orng dobi so lahko tud beli, pa boš skočil iz avta confused0059.gif ko se boš gor usedel v kratkih hlačah. Koliko in kdaj zašvicaš pa je odvisno od posameznika, jaz grem cca 5 minut predno grem iz službe( letos bo tudi to remote controlled party0024.gif ) in poženem klimo in jo usmerim v sedež, potem pa se v miru prepedenam in se dejansko usedem na relativno hladen sedež yahoo.gif in se oddrajvam proti domu. Tako da če se zanjdeš je ql, drugače pa ti raje priporočam navadne tekstilne sedeže, je manj dela, razen z pucanjem. biggrin.gif
Sokol
Aha potem se mi je kar približno prav zdelo. Bom ostal kar na tekstilnih sedežih. smile.gif
Alex
(YavarYe X6V6 @ 30 Jan 2008, 21:42) *

Nimam M6 mam pa 14 let starega Xedosa 6, za usnjem in povem ti oblike ne izgubljajo, če je mrzel prižgem gretje happy0158.gif če pa je vroč pa je bolj jeba sad.gif , ali pa tudi ne ker so bež barve, samo ko jih sonce orng dobi so lahko tud beli, pa boš skočil iz avta confused0059.gif ko se boš gor usedel v kratkih hlačah. Koliko in kdaj zašvicaš pa je odvisno od posameznika, jaz grem cca 5 minut predno grem iz službe( letos bo tudi to remote controlled party0024.gif ) in poženem klimo in jo usmerim v sedež, potem pa se v miru prepedenam in se dejansko usedem na relativno hladen sedež yahoo.gif in se oddrajvam proti domu. Tako da če se zanjdeš je ql, drugače pa ti raje priporočam navadne tekstilne sedeže, je manj dela, razen z pucanjem. biggrin.gif

Točno tako,kot si napisal YavarYe X6V6,če je sedež hladen pozimi prižgeš gretje sedežev,poleti pa daš kako brisačo čez sedež. biggrin.gif Oblike ne izgubijo(baje mazda v 6-kah uporablja zelo kvalitetno usnje-tega nisem jaz ugotovil,ampak drugi).Čiščenje in vzdrževanje je zelo enostavno.Zadaj,na zadnjih sedežih res zna malo drseti,če voziš malo "hitreje" v ovinke. tongue.gif Razpoke so minimalne(od vsakdanje uporabe)in nič drastičnega.Jaz ne bi menjal več za navadne sedeže. wink.gif
RoKo
(Alex @ 2 Feb 2008, 18:21) *

Točno tako,kot si napisal YavarYe X6V6,če je sedež hladen pozimi prižgeš gretje sedežev,poleti pa daš kako brisačo čez sedež. biggrin.gif Oblike ne izgubijo(baje mazda v 6-kah uporablja zelo kvalitetno usnje-tega nisem jaz ugotovil,ampak drugi).Čiščenje in vzdrževanje je zelo enostavno.Zadaj,na zadnjih sedežih res zna malo drseti,če voziš malo "hitreje" v ovinke. tongue.gif Razpoke so minimalne(od vsakdanje uporabe)in nič drastičnega.Jaz ne bi menjal več za navadne sedeže. wink.gif

Ja jaz pa nikoli ne bi imel usnje notri, prava katastrofa, peljal sem Vel Satis ..(opcija nema da nema).. 900Km poleti,ne moreš verjet, vse se lima kljub klimi itd..confused0059.gif
pri mojem si rahlo vlažen po hrbtu po 900 km.. happy0158.gif preverjeno..!
Alex
(RoKo @ 2 Feb 2008, 22:31) *

Ja jaz pa nikoli ne bi imel usnje notri, prava katastrofa, peljal sem Vel Satis ..(opcija nema da nema).. 900Km poleti,ne moreš verjet, vse se lima kljub klimi itd..confused0059.gif
pri mojem si rahlo vlažen po hrbtu po 900 km.. happy0158.gif preverjeno..!

Not shure,če je pravo usnje,ne boš nič vlažen po hrbtu(razen,če imaš koga zdraven na sedežu,ki je pomanjkljivo oblečen-a, in se pol potiš po celem telesu tongue.gif ).In pa ne moreš primerjat Vel Satisa z pravim avtom-tam v tistem čudu so mogoče montirali skaj namesto usnja. wink.gif V glavnem,ni nikoli nobenih problemov z usnjem-ne poleti ne pozimi,razen če si problemov sam ne narediš.
RoKo
(Alex @ 3 Feb 2008, 08:14) *

Not shure,če je pravo usnje,ne boš nič vlažen po hrbtu(razen,če imaš koga zdraven na sedežu,ki je pomanjkljivo oblečen-a, in se pol potiš po celem telesu tongue.gif ).In pa ne moreš primerjat Vel Satisa z pravim avtom-tam v tistem čudu so mogoče montirali skaj namesto usnja. wink.gif

A misliš,da si Renualt privošči skaj v tem avtu?! confused0059.gif Sicer pa je vožnja v tem avtu( 3.0 d tiptronic)
najmanj 2x udobnejša kot v moji Mazdi; pa zdej ne mislit,da bi mojo šestko menjal za tisto grdobo tongue.gif , samo kar se udobja tiče, kapo dol.... love0030.gif
Sicer pa probaj nardit 500 km brez postanka na usnju pa zunaj +35! blink.gif
Alex
(RoKo @ 3 Feb 2008, 09:25) *

A misliš,da si Renualt privošči skaj v tem avtu?! confused0059.gif Sicer pa je vožnja v tem avtu( 3.0 d tiptronic)
najmanj 2x udobnejša kot v moji Mazdi; pa zdej ne mislit,da bi mojo šestko menjal za tisto grdobo tongue.gif , samo kar se udobja tiče, kapo dol.... love0030.gif
Sicer pa probaj nardit 500 km brez postanka na usnju pa zunaj +35! blink.gif

Sem naredu lani julija,ko smo šli na Sardinijo na dopust- še več km v enem šusu. tongue.gif Ko smo se vračali,smo se peljali mimo Bologne,kjer je na semaforju pisalo:+40-stopinj namreč.In ti moram reči,da nisem bil niti najmanj poten v Mazdi le ko sem stopil iz avta,se je vsul pot iz mene.In to je bilo edino potenje v vsej vožnji. wink.gif
RoKo
(Alex @ 3 Feb 2008, 08:14) *

razen,če imaš koga zdraven na sedežu,ki je pomanjkljivo oblečen-a, in se pol potiš po celem telesu tongue.gif ).

Jap, pol bo pa to krivo pri meni.... happy0195.gif
Boss
Pa ne moreš Vel satisa s šestko primerjat sploh pa ne po ceni. Čudi me, da Vel satis nima prezračevanja sedežev sploh po tem da je treba za tak avto dat >45.000€ za kolikortoliko spodobno opremo.
RoKo
(Boss @ 3 Feb 2008, 14:36) *

Pa ne moreš Vel satisa s šestko primerjat sploh pa ne po ceni. Čudi me, da Vel satis nima prezračevanja sedežev sploh po tem da je treba za tak avto dat >45.000€ za kolikortoliko spodobno opremo.

Ma ne, saj ne primerjam, samo sem hotu povedat, da me je edino usnje motilo - poleti, seveda! sad.gif
Alex
(RoKo @ 3 Feb 2008, 15:58) *

Ma ne, saj ne primerjam, samo sem hotu povedat, da me je edino usnje motilo - poleti, seveda! sad.gif

Kaj pa,če bi bil heavy metalec in bi moral nosit usnjene hlače in jakno tudi poleti,a? tongue.gif biggrin.gif
Sokol
Tako, trenutni avto je šel še na lišpanje odbijačev (zavarovanje parkirišča), ter popravilo par malenkosti, potem gre pa v prodajo. Pol pa v akcijo. cool.gif
RebroRX8
Kakorkoli uzames, usnje je zakon tako ali drugace. Kar se mrzlih stolov pozimi tice mas itak gretje sedezev. Kar se pa poletja tice pa tud ni take pene. Jst sm meu doskrat avto na soncu pa me ni neki hudo v rit peklo. Ze sam z esteskega vidika je usnje zakon biggrin.gif
Sokol
(RebroRX8 @ 8 Feb 2008, 11:22) *

Kakorkoli uzames, usnje je zakon tako ali drugace. Kar se mrzlih stolov pozimi tice mas itak gretje sedezev. Kar se pa poletja tice pa tud ni take pene. Jst sm meu doskrat avto na soncu pa me ni neki hudo v rit peklo. Ze sam z esteskega vidika je usnje zakon biggrin.gif

Ma ne vem. Kar se usnja tiče se še nisem čisto odločil. Se bom pa v nedeljo verjetno peljal z enim Audijem z leder zici pa bom na lastne oči videl kako se obnese zadeva wink.gif
qwerty
(Sokol @ 8 Feb 2008, 20:16) *

Ma ne vem. Kar se usnja tiče se še nisem čisto odločil. Se bom pa v nedeljo verjetno peljal z enim Audijem z leder zici pa bom na lastne oči videl kako se obnese zadeva wink.gif

pa da se ne boš pol ki za audija odločo biggrin.gif biggrin.gif
suicidal
Jaz osebno sem zelo zadovoljen, da imam lederzice.
Sokol
Torej če prav razumem ste vsi ki imate leder zice z njimi zadovoljni, potem že ne morejo bit slabi. Mogoče bom pa iskal L&B varjanto smile.gif
Sokol
Še dva mini vprašanja.

En mehanik mi je omenil da naj bi bile Mazde6 letnik 2005 bolj varne kot letnik 2004? Je kaj bistvenega na tem? Po NCAP testih je sicer malenkost v prednosti 2005 letnik ampak kolikor razumem nič bistvenega. Airbagi so ostali isti al ne?

In pa še eno pomembno vprašanje. Ali je razlika med 120 konjsko in 136 konjsko Mazdo 6 2004 letnik samo v čipu ali tudi kaj drugega? (Spremenljivo geometrijo lopatic turbine imata obe?)

lp David
Sokol
Kaj res nihče ne ve če je kakšna razlika v turbini med 120 konjsko in 136 konjsko mašino pri Mazdi 6? sad.gif
LabiGT
Seveda, da vemo...(smo pisali o tem mogoce 100 krat smile.gif )
Razlika je samo v elektroniki, 136 konjska ima malo boljse pospeske pri visjih vrtljajih in to je to.
Sokol
(LabiGT @ 21 Feb 2008, 08:11) *

Seveda, da vemo...(smo pisali o tem mogoce 100 krat smile.gif )
Razlika je samo v elektroniki, 136 konjska ima malo boljse pospeske pri visjih vrtljajih in to je to.

Hvala. Če ni druge razlike, koliko stane pa čipanje z 120 konjske na 136?
YavarYe X6V6
(Sokol @ 21 Feb 2008, 08:31) *

Hvala. Če ni druge razlike, koliko stane pa čipanje z 120 konjske na 136?

Stric, če že boš jo daj na 166, isti strošek, oziroma maminimalna razlika.
Sokol
(YavarYe X6V6 @ 21 Feb 2008, 08:38) *

Stric, če že boš jo daj na 166, isti strošek, oziroma maminimalna razlika.

Ja to je res načeloma da bi šlo še višje lahko če se že čipira. Ampak na 166 ravno nebi ker nebi rad preveč obremenjeval mašine ampak na kakšnih 145 bi pa verjetno lahko. Tako ne mislim dirkat (pride v nekaj tednih naraščaj k hiši in to ne eden ampak dva smile.gif) gre se mi samo za to da imam nekaj več moči, da če se spraviš prehitevat kakšnega pacienta, ki ti začne potem tiščat gas ko vidi da ga prehitevaš, da prideš lepo mimo. A kdo od forumašov mogoče čipira? Oz. ali je že kdo dal kam čipat in bi lahko koga priporočal?
YavarYe X6V6
(Sokol @ 21 Feb 2008, 08:45) *

Ja to je res načeloma da bi šlo še višje lahko če se že čipira. Ampak na 166 ravno nebi ker nebi rad preveč obremenjeval mašine ampak na kakšnih 145 bi pa verjetno lahko. Tako ne mislim dirkat (pride v nekaj tednih naraščaj k hiši in to ne eden ampak dva smile.gif) gre se mi samo za to da imam nekaj več moči, da če se spraviš prehitevat kakšnega pacienta, ki ti začne potem tiščat gas ko vidi da ga prehitevaš, da prideš lepo mimo. A kdo od forumašov mogoče čipira? Oz. ali je že kdo dal kam čipat in bi lahko koga priporočal?

Za čipanje kontaktiraj Wildcat - aka AS Skorenšek.

Si pa res model, kr 2 naenkrat ? happy0158.gif
Sokol
Ja če se enkrat dela se orenk naredi pa je pol mir tongue.gif Zato pa kupujem karavana smile.gif

Glede kontakta pa hvala bom kontaktiral.
Nesmrtnik
(Sokol @ 21 Feb 2008, 10:51) *

Ja če se enkrat dela se orenk naredi pa je pol mir tongue.gif Zato pa kupujem karavana smile.gif

Glede kontakta pa hvala bom kontaktiral.

Tudi jaz vozim dva mala na zadnjih zicih mazde 6 karavan yahoo.gif
Alex
(Sokol @ 21 Feb 2008, 08:45) *

Tudi z 136-konjsko prideš z lahkoto mimo pacientov,verjemi. biggrin.gif In nekateri te pol samo čudno gledajo,ko se pelješ mimo njih...

(Nesmrtnik @ 21 Feb 2008, 13:54) *

Tudi jaz vozim dva mala na zadnjih zicih mazde 6 karavan yahoo.gif

Enako,plus ponavadi nabasan prtljažnik. wink.gif biggrin.gif
Mraušk Mčk
Moj mehankar sicer trdi, da 120 konjska brez filtra trdih delcev potegne bolje, kot 136 s filtrom. A je to drži na splošno ali samo z zabasanim filtrom, ne vem.
Alex
(Mraušk Mčk @ 21 Feb 2008, 15:07) *

Moj mehankar sicer trdi, da 120 konjska brez filtra trdih delcev potegne bolje, kot 136 s filtrom. A je to drži na splošno ali samo z zabasanim filtrom, ne vem.

Nobena 136 konjska nima PDF. tongue.gif Tvoj mehanik izgleda nima dosti pojma o mazdah 6 in bolj ugiba kot ne.Samo face-liftane ga imajo in imajo tudi 143 konjičev namesto 136 . tongue.gif
Boss
Med 120 in 136 konjsko so tako majhne, da izbira med tema motorjema pride šele zadnje na vrsto

recimo pri karavanki

136KM..........pospešek 10,7s do 100km/h in 196km/h top speed
121KM..........pospešek 11,0s do 100km/h in 194km/h top speed

zanimivo koliko je limuzina bolj poskočna od karavana

136KM.........10,4s in 200km/h
121KM.........10,8s in 198km/h
Alex
(Boss @ 21 Feb 2008, 16:04) *

Med 120 in 136 konjsko so tako majhne, da izbira med tema motorjema pride šele zadnje na vrsto

recimo pri karavanki

136KM..........pospešek 10,7s do 100km/h in 196km/h top speed
121KM..........pospešek 11,0s do 100km/h in 194km/h top speed

zanimivo koliko je limuzina bolj poskočna od karavana

136KM.........10,4s in 200km/h
121KM.........10,8s in 198km/h

Tej pospeški so bolj kot ne teoretični.Ne vem,kako menjavajo in vozijo tej pobje,ki delajo te meritve.Vprašaj Labija,koliko mu rabi od 0-100. tongue.gif
Boss
QUOTE(Alex @ 21 Feb 2008, 16:11) *

Tej pospeški so bolj kot ne teoretični.Ne vem,kako menjavajo in vozijo tej pobje,ki delajo te meritve.Vprašaj Labija,koliko mu rabi od 0-100. tongue.gif

OK, to so uradni podatki tongue.gif vsi pa vemo, kolk Mazda 6 CD res potegne. happy0064.gif
Alex
(Boss @ 21 Feb 2008, 16:19) *

OK, to so uradni podatki tongue.gif vsi pa vemo, kolk Mazda 6 CD res potegne. happy0064.gif

Še posebaj na semaforju,ko ostanejo kaki benzinarji zadaj z dimom v očeh. biggrin.gif
Boss
QUOTE(Alex @ 21 Feb 2008, 16:21) *

Še posebaj na semaforju,ko ostanejo kaki benzinarji zadaj z dimom v očeh. biggrin.gif

jeaaah, samo dim nič rožic... screw you Petrol devil.gif
YavarYe X6V6
(Alex @ 21 Feb 2008, 16:11) *

Če ima kdo extremno željo po preizkusu realnih podatkov se lahko zmenimo, jaz prinesem G-tech RR in eden sproba vse avte, tako da nebo kakih razlik še med šoferji.
Sokol
Evo jaz o dvojčkih govorim in so me izgleda slišali, kajti danes sem lahko samo zalaufal mašino pa pičil v Ljubljano v porodnišnico kjer sem ravno še ujel akcijo. Tako da sem sedaj ponosen ata dveh fantkov. (Sicer malo prezgodaj rojenih ampak kolikor zaenkrat kaže bo vse v najlepšem redu). Jezus kaki vikend me čaka da poskrbimo da bodo zdravi party0016.gif party0012.gif
Nesmrtnik
(Sokol @ 21 Feb 2008, 23:21) *

Evo jaz o dvojčkih govorim in so me izgleda slišali, kajti danes sem lahko samo zalaufal mašino pa pičil v Ljubljano v porodnišnico kjer sem ravno še ujel akcijo. Tako da sem sedaj ponosen ata dveh fantkov. (Sicer malo prezgodaj rojenih ampak kolikor zaenkrat kaže bo vse v najlepšem redu). Jezus kaki vikend me čaka da poskrbimo da bodo zdravi party0016.gif party0012.gif

Čestike happy0064.gif Pa čim manj neprespanih noči happy0158.gif
zemir
(Sokol @ 21 Feb 2008, 23:21) *

Čestitke tudi od mene happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.