Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4
Sokol
Pozdravljeni,

Najprej vsem en lep pozdrav, to je namreč moj prvi prispevek na tem forumu party0012.gif

V prihodnjih mesecih (marec-april-maj) bom verjetno iskal rabljeno Mazdo 6 karavana. V poštev prideta letnika 2004 in 2005 zato je že tu prva dilema. Včeraj sem peljal 120-konjskega dizla Mazdo 6 limuzinsko različico in se mi je zdelo da bi pri karavanu prav prišel še kak dodaten konj v avtu (poleg mene) smile.gif Problem pa je ker z 2005 letnikom so pa kolikor sem slišal druge mašine in je močnejša verzija prek 100 kW tako da padeš v višji rang zavarovanja je to res?

Tako da me zanima najprej nasledje:
- Ali raje izbrati 2004 letnik z močnejšim dizlom ali 2005 letnik z šibkejšim dizlom?
- Tudi drugače kakšna je primerjava med motorji 2004 letnikov in 2005 letnikov? Kakšne bistvene razlike? Cene vzdrževanja? Problemi?
- Mazda 6 ima generalni servis na 120.000 km? Ima kdo izkušnje ali imajo avti iz uvoza z cca. 140.000 km prevoženih narejen generalni servis?
- Slišal sem da bi se naj Xsenonske luči bolj kvarile od navadnih je to res? Kaj je tu boljše izbrati navadne ali xsenon?

Toliko zaenkrat in že vnaprej hvala za odgovore!
sipi
Če gledaš karavane vzemi tisto 04letnik z 100kw-136ks saj padeš v isti registracijski razred kot pri 120ks.Drugače pa mislim,da je ta avto vredu izbira.Jaz sem jo pripeljal iz Italije,ker tu so tako ali tako večinoma pripeljane iz tam in jih tukaj potem trgovci prodajajo za višjo ceno pa večinoma poklepane....
YavarYe X6V6
Mojster vzemi šibkejšo !120km) in jo malo okrepi. Sem preizkusil inadeva res trga.
Boss
Najprej lepo pozdravljen med nami.

Pri prenovljeni (facelift) Mazdi od konca leta 2005 naprej je močnejši motor "žal" pridobil bore 3kW in zaradi tega po slovenskih zakonih padel v višji razred. Diesli v prenovljenih Mazdah 6 so pridobili tudi filter trdnih delcev, ki se je izkazal prej problematičen kot ne.

Predvsem velja to za režime vožnje, kjer motor ne dosega obratov nad 3.000 - se pravi mestna vožnja, kratke relacije, ipd. Če ustrezaš temu je verjetno bolje, da se prenovljene Mazde 6 diesel izogneš.

V kolikor boš izbiral motorja pri starejših modelih Mazde 6 (se pravi pred prvo polovico 2005) imaš na voljo en motor v deh izvedbah in dveh največjih nazivnih močeh (89kW (121KM) in 100kW (136KM)) vendar z enakim največjim navorom 310Nm.

Ker se diesli vozijo tako, da izkoriščaš navor je več ali manj vseeno kater motor vzameš. Močnejši se malenkostno bolj izkaže šele v višjih vrtljajih (nad 4000 obratov) vendar priganjat diesla v visoke vrtljaje je bolj nesmisel kot to, da boš veliko pridobil.

Predvsem se osredotoči na to, da je avto v redu, ohranjen in kakšno opremo ima. Pri avtih iz uvoza (predvsem Italija) bodi previden, ker kilometrom na števcu ni za zaupat - zanimivost pri teh je, da se kilometri na števcih pri teh več ali manj gibljejo tam nekje med 80.000 in 95.000. Ker ne veš realnega števila kilometrov in če se ne da z gotovostjo ugotoviti ali je jermen menjan ali ne je pač bolje, da pač pljuneš še tisti denar za menjavo jermena in si vsaj do neke mere miren naslednjih 120.000km.

Glede Xenonk - jaz sem imel probleme v prvem letu, ko je bil avto nov in so menjavali kompletne luči?!?! Od takrat je več ali manj normalno stanje se je pa pri fantih na forumu izkazalo, da so dostikrat krive samo žarnice. Ker gre to za standardne Philipsove xenonke nakup teh na prostem trgu tudi ni prevelik finančni zalogaj.
Sokol
Hvala za prve odgovore, ki mi bodo kar v pomoč. Torej 2005 verzija ni nekaj bistveno boljša da bi se splačalo gledati za njo, tako da bom verjetno res kar 2004 iskal. Sem pa nekaj slišal da bi naj italjanske Mazde 6 imele neko 6-letno garancijo? Ampak na kaj, verjetno ne na ves avto? Sicer je pri italjanih še drug problem da ne znajo na avte pazit smile.gif Drugače pa sem kar se Xsenona tiče zdaj mišljenja da bi ga imel če bo opcija. Samo sem videl same kombinacije ko je bil Xsenon+usnjeni sedeži, usnja pa nebi imel notri. Samo so verjetno tudi Mazde 6 z Xsenonskimi lučmi in brez usnjenih sedežev... Drugače se pa ne da videt ali je bil števec prevrten ali ne?

Drugače pa jermen bom sigurno menjal pa ni važno kaj bodo rekli. Me pa zanima koliko drugače pride generalni servis na 120.000 km? Pa ni nujno da na pooblaščenem sevisu, koliko približno stane materjal?

P.S.
Mazda 6 letnik 2004 je že imela šesto prestavo?
RoKo
Pozdravljen na forumu happy0064.gif

Super, spet en karavan v prihodnosti, avto je vsaj po moje enkraten glede na ceno , šeste prestave pa ni v tem letniku... whatever.gif
Glej, da dobiš čimbolj ohranjeno, pa servisno knjižico potrjeno,pa v računalnik pogledat obvezno na Mazda servisu, kaj se je dogajalo z avtom; bilo kje v EU je bil kupljen... Glede moči pa tud ni problema,če se ti zdi 120KM podhranjena, si pomagaj s čip tuningom, jaz sem s 120 KM prišel na 143KM.. povsem legalno z Mazdino garancijo happy0158.gif
Xsenonke pa po začetnih problemih delujejo brezhibno, tko da bi ti jih priporočal, pa jasno Bose ... yahoo.gif

LP
Alex
(Sokol @ 17 Jan 2008, 17:29) *

Hvala za prve odgovore, ki mi bodo kar v pomoč. Torej 2005 verzija ni nekaj bistveno boljša da bi se splačalo gledati za njo, tako da bom verjetno res kar 2004 iskal. Sem pa nekaj slišal da bi naj italjanske Mazde 6 imele neko 6-letno garancijo? Ampak na kaj, verjetno ne na ves avto? Sicer je pri italjanih še drug problem da ne znajo na avte pazit smile.gif Drugače pa sem kar se Xsenona tiče zdaj mišljenja da bi ga imel če bo opcija. Samo sem videl same kombinacije ko je bil Xsenon+usnjeni sedeži, usnja pa nebi imel notri. Samo so verjetno tudi Mazde 6 z Xsenonskimi lučmi in brez usnjenih sedežev... Drugače se pa ne da videt ali je bil števec prevrten ali ne?

Drugače pa jermen bom sigurno menjal pa ni važno kaj bodo rekli. Me pa zanima koliko drugače pride generalni servis na 120.000 km? Pa ni nujno da na pooblaščenem sevisu, koliko približno stane materjal?

P.S.
Mazda 6 letnik 2004 je že imela šesto prestavo?

Čau.Imam 6-ko iz Italije in kot sem že večkrat ponovil ob drugih prilikah,ne kupujte nikoli avta brez izpolnjene servisne knjižice na uradnih servisih.Z servisno knjigo(izpolnjeno)lahko uveljaviš garancijo tudi pri nas,ki mimogrede,velja 3 leta in ne 5 kot za in samo za M6 registrirane v Italiji.Z xenonom sem imel tudi sam težave(bolj z mehanizmom za avtomatsko liveliranje luči ) in so mi oba modula na obeh lučeh menjali v garanciji.Jaz imam 136 konjsko,leather& Bose(pri nas GT) in sem drugače zelo zadovoljen z porabo in samo vožnjo.Če se ti da malo zafrkavat in imaš čas,se splača iti osebno do prodajalca v Italiji(ne kje ob naši meji-kak Milano ali kaj podobnega) in boš prišparal kake 3 tisočakae ali pa še več €€. wink.gif Edino papirje boš pol čakal kak mesec ali dva iz Italije.Moj je bil odlično ohranjen(kot nov-brez praskice),letnik 2004. in je imel 50000km(preverjenih,ker so mi pustili vse račune od servisov v avtu-nalašč ali pa so vse skupaj pozabili ven vzet happy0158.gif ).Kar se pa tiče prevrtenih kilometrov mi je majstor prodajalec v Milanu namignil,da to delajo naši Slo-mački,ki pridejo z neko aparaturo in kar na avtih naloženih že na šleperju "uredijo" zadevo.Oni so pa kar se tega tiče dokaj usrani,ker so kazni za to pri njih astronomske+ ovzem dovoljenja za prodajo avtomobilv za vekomaj.Vprašaj še kaj,če te konkretno zanima. biggrin.gif
RoKo
(Alex @ 17 Jan 2008, 20:30) *

Kar se pa tiče prevrtenih kilometrov mi je majstor prodajalec v Milanu namignil,da to delajo naši Slo-mački,ki pridejo z neko aparaturo in kar na avtih naloženih že na šleperju "uredijo" zadevo.Oni so pa kar se tega tiče dokaj usrani,ker so kazni za to pri njih astronomske+ ovzem dovoljenja za prodajo avtomobilv za vekomaj.

No tu se pa ne bi strinjal.. da so tuljoti glede prevar usrani... confused0059.gif Mi jim niti do popka ne pridemo.. tongue.gif

Sicer pa so že "pozabljeni računi" hudo sumljivi... jaz nimam niti enga v avtu..kaj šele od vseh servisov... whatever.gif

Sokol
V bistvu ja se mi kar da zafrkavat smile.gif Ker bi rad dobil čimbolj ohranjen avto in pa seveda po neki pametni ceni. Zdaj sem nekako že odločen da:
- če bo možnost bom nabavljal tako Mazdo da bo imela Xsenonke
- če je navor pri obeh verzijah bolj kot ne enak potem tako lahko šibkejšega dizla vzamem
- drugače pa kar se kilometrov tiče sem pa naredil zdaj v 3 in pol letih 120.000 km tako da tudi novemu avtu ne bo dolgčas in bo lepo vožen smile.gif tako da ne vem razmišljam če ima 2005 letnik še šesto prestavo je pa le fina stvar...

Drugače pa misliš da bi se dalo tako konkrentno prišparat pri italjanih? Ker bom imel čez kak mesec kar dosti časa in lahko grem tudi kam globje v italijo. Sem bil lani z mojo Xsaro v Rimu na nogometni tekmi lige prvakov (Roma-Manchester) tako da do Milana tud nebi bilo problema it. Ampak 3 tisočake da bi se prišparalo? Jaz bi že za prihranek kakšnih 1.500-2.000 EUR takoj šel kakšno takšno varjanto iskat. Imaš mogoče kakšne kontakte od koga, ki se s tem bavi?
YavarYe X6V6
Kar se xsenona tiče, ga je izi naknadno montirat, pa še pocen je. biggrin.gif
LabiGT
Sokol, poglej link, ker sem testiral obe varianti: (mojo (5 prestav) pa novo (6 prestav)
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=2964
Sokol
(LabiGT @ 17 Jan 2008, 21:45) *

Sokol, poglej link, ker sem testiral obe varianti: (mojo (5 prestav) pa novo (6 prestav)
http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=2964

Evo to mam rad da ljudje lepo razložijo zadeve. smile.gif Torej ni kaj za študirat, 2004 letnik mašina katera pač bo, pač 6. prestave ni je pa zato kaj drugega boljše, pa samo da bo čimveč opreme, xsenon lahko pa tud pol montiram ja. Kolko pa kaj pride cena montaže?
Alex
(RoKo @ 17 Jan 2008, 20:52) *

No tu se pa ne bi strinjal.. da so tuljoti glede prevar usrani... confused0059.gif Mi jim niti do popka ne pridemo.. tongue.gif

Sicer pa so že "pozabljeni računi" hudo sumljivi... jaz nimam niti enga v avtu..kaj šele od vseh servisov... whatever.gif

No,ko sem bil z kolegom drugič v Milanu(tudi kupil enako kot jaz,prišparal 3000€ happy0158.gif ) je ravno ko sem bil pri trgovcu upadla finančna policija. In to kot v filmu-obkolili so concesionario(plac,kjer je imel avte) in vse nas legitimirali ter ga začeli razturavat po dolgem in počez.Vzeli so si na piko par avtov(tip jih je prodajal par tisoč) in pregledovali vse papirje od avtov.Z njimi sta bila tudi dva mehanika,ki sta vse živo prekontrolirala na dveh
avtih.V glavnem,midva sva se pobrala,ker nama je prodajalec zatrdil,da bo trajalo cel dan.Tako,da ne bi rekel,da se mu splača kaj "mutit".ker sem gledal avte in ima razporejene po vrstah od 20000km do 250000 km
v zadnjih vrstah.In še enkrat-pri njih finančna policija deluje.Ne bom pa trdil,da se tudi tam ne dogajajo lumparije.In "pozabljene" račune so imeli skoraj vsi avti kar v predalih.Pa ne samo to,celo računi od kuplenih gum so bili zdraven. Ko sem prevzel avto,so mi oni naredili redni servis na pooblaščenem Mazda servisu. tongue.gif biggrin.gif

(Sokol @ 17 Jan 2008, 22:07) *

Evo to mam rad da ljudje lepo razložijo zadeve. smile.gif Torej ni kaj za študirat, 2004 letnik mašina katera pač bo, pač 6. prestave ni je pa zato kaj drugega boljše, pa samo da bo čimveč opreme, xsenon lahko pa tud pol montiram ja. Kolko pa kaj pride cena montaže?

Čez v IT.so večinoma 136-konjske(90% z usnjem in xenonom).Ne gledat pri privat fiz.osebah,ker imajo navite cene.In z trgovci se glihaj za ceno vedno na licu mesta-nikoli po telefonu.Izberi si par avtov na internetu v enem mestu in si vzemi čas,za pogledat vse.
Za tam kupljen avto ne moreš dobiti probnih tablic-ali montiraš gor svoje (Slo) ali pa avtovleka.Na dokumente čakaš nenormalno dolgo-italijanska ležernost in slow motion delovanje občin.
Srečno pri nakupu. wink.gif
RoKo
(Alex @ 18 Jan 2008, 15:39) *

No,ko sem bil z kolegom drugič v Milanu(tudi kupil enako kot jaz,prišparal 3000€ happy0158.gif ) je ravno ko sem bil pri trgovcu upadla finančna policija. In to kot v filmu-obkolili so concesionario(plac,kjer je imel avte) in vse nas legitimirali ter ga začeli razturavat po dolgem in počez.Vzeli so si na piko par avtov(tip jih je prodajal par tisoč) in pregledovali vse papirje od avtov.Z njimi sta bila tudi dva mehanika,ki sta vse živo prekontrolirala na dveh
avtih.V glavnem,midva sva se pobrala,ker nama je prodajalec zatrdil,da bo trajalo cel dan.Tako,da ne bi rekel,da se mu splača kaj "mutit".ker sem gledal avte in ima razporejene po vrstah od 20000km do 250000 km
v zadnjih vrstah.In še enkrat-pri njih finančna policija deluje.Ne bom pa trdil,da se tudi tam ne dogajajo lumparije.In "pozabljene" račune so imeli skoraj vsi avti kar v predalih.Pa ne samo to,celo računi od kuplenih gum so bili zdraven. Ko sem prevzel avto,so mi oni naredili redni servis na pooblaščenem Mazda servisu. tongue.gif biggrin.gif

Le kaj išče pri trgovcih finančna policija? confused0059.gif Zastonj že ne delajo racij.. se ti ne zdi? whatever.gif

Sicer pa je znanec pred leti kupil laguno diesel z 20.000km staro leto in pol iz Rima, notranjost je še dišala po novem... pa je bila notranjost res popolnoma nova,armatura, sedeži, volan itd , pa se jo je hitro znebil, ko so mu na servisu dokazali, koliko ima resničnih km! tongue.gif
Saj ne trdim, da so vsi trgovci lopovi, mislim pa da Italijane nima smisla učit lumparij! happy0195.gif
Alex
(RoKo @ 18 Jan 2008, 16:45) *

Le kaj išče pri trgovcih finančna policija? confused0059.gif Zastonj že ne delajo racij.. se ti ne zdi? whatever.gif

Sicer pa je znanec pred leti kupil laguno diesel z 20.000km staro leto in pol iz Rima, notranjost je še dišala po novem... pa je bila notranjost res popolnoma nova,armatura, sedeži, volan itd , pa se jo je hitro znebil, ko so mu na servisu dokazali, koliko ima resničnih km! tongue.gif
Saj ne trdim, da so vsi trgovci lopovi, mislim pa da Italijane nima smisla učit lumparij! happy0195.gif

Se strinjam,da so povsod razni koristoljubci,tako pri nas kakor tudi v tujini.
Prvo pravilo:vse kar je nižje od Firenz je It.jug,se pravi ne delaj biznisa z njimi. biggrin.gif Sem spada tudi Rim.
Drugo pravilo:pelji avto pred nakupom vedno na najbližji uradni servis-če tega ne dovolijo,se jim izogni v širokem loku.
Tretje pravilo:kupuj avte pri renomiranih prodajalcih,kateri nudijo garancijo,ne nekih zakotnih in neuglednih preprodajalcih.Sam sem podpisal overjeno kupoprodajno pogodbo,po kateri bi lahko pripeljal avto nazaj,če bi ugotovil,da je z njim karkoli narobe.
Četrto pravilo:Obvezno preizkusi avto,kako se obnaša v vožnji(nekateri ne dovolijo,češ,da nimajo tablic).
Takemu reči takoj -arrivederci amore.
Peto pravilo:ko kupuješ rabljen avto je to vedno loterija-lahko je bil razbit,lahko niso pravi kilometri,lahko je bil ukraden,lahko je bil večino časa po servisih in se je stalno kvaril,lahko ima kako tovarniško napako,katere ne znajo ali ne morejo odpravit....(vzemi s sabo dobrega mehanika)
Šesto pravilo:ko kupuješ avto v tujini je priporočljivo,da dobro obvladaš njihov jezik in vsaj bežno poznaš njihove zakone in postopke pri prodaji rabljenih avtomobilov,da se ne boš kasneje kesal,kaj si podpisal...
Sedmo pravilo:ko ga končno po vseh mukah pripelješ domov je dobro,da ga še pri nas pelješ na uradni servis.Tam ti po potrebi ali pa v vsakem primeru opravijo servis in si pol miren......recimo. tongue.gif biggrin.gif
Sokol
Saj drugače če je kdo od vas kaj maherja za italjanščino/mehanika itd. in bi bil pripravljen it zraven ga z veseljem povabim. S seboj bom drugače vzel kolega, ki zna italjansko in pa kakšnega mehanika z aparaturami za testirat. Drugače pa glede tablic si napisal da je opcija da daš gor svoje, kako to misliš? Kako bi pa lahko dobil predčasno tablice za avto?
RoKo
(Sokol @ 18 Jan 2008, 22:21) *

Drugače pa glede tablic si napisal da je opcija da daš gor svoje, kako to misliš? Kako bi pa lahko dobil predčasno tablice za avto?

Edino če se jih sposodiš pri kaki mazdi,ki je glih taka kot jo misleš kupit.... happy0195.gif Pol jih pa seveda vrneš... mogoče je tko mislu... confused0059.gif
LabiGT
Alex ima izkusnje z balkanom (mitrovica pa to tongue.gif ) in je 100% mislu, da das pac ene tablice gor (katerikole) pa riskiras domov...itak, moznost, da te ustavijo je minimalna smile.gif
Tudi sam sem to za naredil iz kopra do ljubljane...pa je slo smile.gif
Alex
(LabiGT @ 18 Jan 2008, 23:35) *

Alex ima izkusnje z balkanom (mitrovica pa to tongue.gif ) in je 100% mislu, da das pac ene tablice gor (katerikole) pa riskiras domov...itak, moznost, da te ustavijo je minimalna smile.gif
Tudi sam sem to za naredil iz kopra do ljubljane...pa je slo smile.gif

Točno tako,kot si napisal,Labi happy0158.gif Ene x tablice od drugega avta gor(slovenske)in gasa domov in upaš,da te ne bodo ustavili ali pa da ne boš imel nesreče z avtom.Doslej je vedno palilo. tongue.gif
P.s:tega ti nisem jaz povedal. wink.gif
Sokol
A so res imele Mazde 6 v Italiji 6-letno garancijo? Ker sem jih zdaj že ene par videl 2004 letnikov po oglasnikih da imajo še eno leto in pol do dve leti garancije? Ampak tisto lahko potem samo v Italiji verjetno uveljavljaš?
RoKo
(Sokol @ 20 Jan 2008, 10:38) *

A so res imele Mazde 6 v Italiji 6-letno garancijo? Ker sem jih zdaj že ene par videl 2004 letnikov po oglasnikih da imajo še eno leto in pol do dve leti garancije? Ampak tisto lahko potem samo v Italiji verjetno uveljavljaš?

Ja če je registrirana v Italiji, drugač pa ne velja sad.gif , sicer je pa Alex strokovnjak glede uvoza iz Italije... tongue.gif
Alex
(Sokol @ 20 Jan 2008, 10:38) *

Tako kot ti je napisal že Roko-5 letna garancija ti velja edino za avte registrirane v Italiji.Čim izvoziš Mazdo 6 v kako drugo državo(bilo katero vključno z SLO),ti velja 3-letna ali 100000 km,kot povsod drugje v Europi.Pogoj za uveljavitev je izpolnjena servisna knjižica(na uradnem servisu,ki je pri njih v Italiji ponavadi Ford-mazda,in boš videl v knjižici žig od Forda-nič bat,to je v redu).Če boš M6 vzel letnik 2004 je garancija v vsakem primeru že potekla.Je pa varianta,da ti prodajalec da 6 mesečno garancijo,ki jo pa lahko uveljaviš le pri njemu...
Sokol
Aha dobro garancija torej odpade (ampak morajo pa biti računo od originalnih servisov). Drugače pa si napisal še glede papirjev da se jih dolgo čaka. To pomeni da potem pri nas avta ne moreš registrirat dokler ne dobiš papirjev al kako? A se ne uredi vse to na licu mesta in dobiš papirje že zraven?
Alex
(Sokol @ 21 Jan 2008, 08:08) *

Aha dobro garancija torej odpade (ampak morajo pa biti računo od originalnih servisov). Drugače pa si napisal še glede papirjev da se jih dolgo čaka. To pomeni da potem pri nas avta ne moreš registrirat dokler ne dobiš papirjev al kako? A se ne uredi vse to na licu mesta in dobiš papirje že zraven?

Ne,papirje dobiš pozneje domov.Moj kolega,ki je lani prav tako uvozil Mazdo 6,je papirje čakal iz Milan-a kake tri mesece,pol pa jih je v Trstu tožil.čez kakšen mesec je tožbo dobil in pol so mu še en komplet letnih gum dali kao zdraven in še ceno so mu spustili,ker je vse skupaj čakal na papirje 4 mesece in je ta čas avto že zgubu na vrednosti tongue.gif
...Yes,dokler čakaš na papirje avta ne moreš registrirati,ampak ga lahko samo žalostno gledaš v garaži ali pred blokom.To je pa zato,ker v Italiji vse skupaj melje zelo počasi-da avto odjavijo.Tako je pač in nič ne moreš pomagat.Jaz sem imel srečo,da sem dobil papirje v enem mesecu. biggrin.gif
Sokol
(Alex @ 21 Jan 2008, 13:55) *

Ne,papirje dobiš pozneje domov.Moj kolega,ki je lani prav tako uvozil Mazdo 6,je papirje čakal iz Milan-a kake tri mesece,pol pa jih je v Trstu tožil.čez kakšen mesec je tožbo dobil in pol so mu še en komplet letnih gum dali kao zdraven in še ceno so mu spustili,ker je vse skupaj čakal na papirje 4 mesece in je ta čas avto že zgubu na vrednosti tongue.gif
...Yes,dokler čakaš na papirje avta ne moreš registrirati,ampak ga lahko samo žalostno gledaš v garaži ali pred blokom.To je pa zato,ker v Italiji vse skupaj melje zelo počasi-da avto odjavijo.Tako je pač in nič ne moreš pomagat.Jaz sem imel srečo,da sem dobil papirje v enem mesecu. biggrin.gif

confused0059.gif omg cel šport. Plačaš jim pa tak že vse ko avto odpelješ... Potem se bom moral pa kar kmalu spravit zraven če se bom hotel aprila kaj vozit. A pri nas pa tud kakšnih testnih tablic ne moreš dobit za ta čas? Kaj pa drugače iz nemčije recimo so isti problemi? Ker to pa prvič slišim da je treba tolko čakat. sad.gif A nimajo oni avtov že odjavljenih iz prometa in brez tablic?
Alex
(Sokol @ 21 Jan 2008, 15:11) *

confused0059.gif omg cel šport. Plačaš jim pa tak že vse ko avto odpelješ... Potem se bom moral pa kar kmalu spravit zraven če se bom hotel aprila kaj vozit. A pri nas pa tud kakšnih testnih tablic ne moreš dobit za ta čas? Kaj pa drugače iz nemčije recimo so isti problemi? Ker to pa prvič slišim da je treba tolko čakat. sad.gif A nimajo oni avtov že odjavljenih iz prometa in brez tablic?

Ja,nemčija je pa čisto druga pesem happy0158.gif .Tam mislim,da lahko,če si iznajdljiv v enem dnevu na občini odjaviš avto,tablice kupiš začasne in se odpelješ veselo dogodivščinam z novo Mazdo naproti.Oni to rešijo z nemško natančnostjo in hitrostjo.

-Pri nas obstajajo tudi začasne tablice ampak kaj ti pomagajo,ker veljajo samo nekaj dni- za tam čez v It. pa ne pridejo v poštev.
Dokler avta ne odjavijo in ne dobiš papirjev,da je vse v redu z njim,ga ne moreš registrirat pri nas....Nažalost. z0tdntknw.gif
sipi
Jaz sem na papirje iz Italije čakal približno en mesec.Avto doma pa brez registracije dry.gif !No dvakrat sem se pregrešil pa kar tablice od drugega avta dol pošraufal pa na svojga ruknil in hop hitr en krog tongue.gif
Alex
(sipi @ 21 Jan 2008, 15:32) *

Jaz sem na papirje iz Italije čakal približno en mesec.Avto doma pa brez registracije dry.gif !No dvakrat sem se pregrešil pa kar tablice od avta,ki je od moje babnice dol pošraufal pa na svojga ruknt in hop hitr en krog tongue.gif

Hvala enako,s tem da sem šel jaz z njim malo dlje-ne povem do kje. devil.gif
Pa kar hitro si dobil paperse.Je kar za pohvalit.Kaj pa,če so se medtem kaj popravili tudi italijančki?? confused0059.gif
sipi
Hm kaj pa vem te papirje mi je en mojster rihtal in on se že nekaj časa ukvarja z uvozi avtomobilov iz Italije in je bilo pomojem zato malo "hitreje".
Alex
(sipi @ 21 Jan 2008, 17:24) *

Hm kaj pa vem te papirje mi je en mojster rihtal in on se že nekaj časa ukvarja z uvozi avtomobilov iz Italije in je bilo pomojem zato malo "hitreje".

Hja,mogoče,čeprav dvomim,ker ne moreš nič naredit proti njihovi cepljenosti proti hitrosti. happy0195.gif
Sokol
Nova vprašanja smile.gif

A ima kdo oznake modelov Mazde 6, ki so se prodajali leta 2004? Morebiti celo spisek opreme?

Ker te novejše imajo nazive:
- CE
- TE
- Plusline
- Active
- Evolution III
- GT

Kako je bilo pri 2004 letnikih?
Videl sem CE, TX, Plusline in GT so bile še kakšne druge oznake?
Alex
(Sokol @ 24 Jan 2008, 20:18) *

Nova vprašanja smile.gif

A ima kdo oznake modelov Mazde 6, ki so se prodajali leta 2004? Morebiti celo spisek opreme?

Ker te novejše imajo nazive:
- CE
- TE
- Plusline
- Active
- Evolution III
- GT

Kako je bilo pri 2004 letnikih?
Videl sem CE, TX, Plusline in GT so bile še kakšne druge oznake?

Leather & Bose(max.oprema). wink.gif
Boss
- CE je osnovna oprema z ročno klimo

- TE ima avtomatsko klimo, DSC (stabilnostni sistem), TCS (torque control system, proti spodrsavanju pogonskih koles), ogrevana ogledala, tempomat, potovalni računalnik, usnjen volan, prestavna ročica in ročna zavora... pa še kaj bi se našlo

- Evolution II (Samo za Diesel 121KM) ima vse kar ima TE + ksenonski žarometi, bose ozvočenje (6 zvočnikov in woofer) z vekslerjem, original 16" alu platišča

- GT (Samo za močnejši diesel in najmočnejši bencinar) je Evolution II oprema + usnjeno oblazinjenje, ogrevanje sedežev, električni pomik sedežev, navigacija, 17" Alu

Mislim, da je to približno vse kar se spomnim iz glave... seveda so pa to opreme za slovenski trg za modele do leta 2005 oziroma pred faceliftom. Za trenutno še aktualne faceliftane šestke pa najdeš seznam opreme na Mazdinih straneh.
LabiGT
TE ima DSC in TCS samo pri 136 dizlu in 2.0 bencinarju...drugace pa kot je boss povedal
YavarYe X6V6
Prvič slišim da obstaja mazda 6 z ročno klimo. confused0059.gif
Allyssa
(LabiGT @ 24 Jan 2008, 23:44) *

TE ima DSC in TCS samo pri 136 dizlu in 2.0 bencinarju...drugace pa kot je boss povedal

si ziher? unsure.gif

(YavarYe X6V6 @ 25 Jan 2008, 06:56) *

Prvič slišim da obstaja mazda 6 z ročno klimo. confused0059.gif

to pa še js vem tongue.gif
YavarYe X6V6
Benti pa res, a kdo pozna koga ki ima tako M6 ? sad.gif Zato da mu dam roko. blink.gif
Sokol
Evo ene z ročno klimo smile.gif http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1826721#

Allyssa
(YavarYe X6V6 @ 25 Jan 2008, 07:05) *

Benti pa res, a kdo pozna koga ki ima tako M6 ? sad.gif Zato da mu dam roko. blink.gif

Pa pohit predn gre v Nemčijo tongue.gif
YavarYe X6V6
(Allyssa @ 25 Jan 2008, 07:52) *

Pa pohit predn gre v Nemčijo tongue.gif

Kaj ma Mr. Labi tako 6-ko. confused0059.gif
LabiGT
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 25 Jan 2008, 07:05) *

skoda k nisi punca tongue.gif
poky
Ja,Mr.Labson ma CE opremo. wink.gif

(Allyssa @ 25 Jan 2008, 07:00) *

si ziher? unsure.gif

Ti jaz povem,da je tak v serijski opremi,možne so pa spremembe proti doplačilu. biggrin.gif
Allyssa
ja kukr js vem ma CE opremo, zato ker ma notr črno barvo,..ker mu siva ni ušeč k je v TE opremi z0tdntknw.gif
LabiGT
ja sej CE mam jaz...rocna klima pa crno notranjost
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 25 Jan 2008, 09:06) *

skoda k nisi punca tongue.gif

Sam sem pa pička po srcu, a to šteje ?
jagoda
(LabiGT @ 24 Jan 2008, 23:44) *

Moja M6 ima 120KM, pa ima tudi DSC in TCS. Mogoče zato ker je evolution, imam tudi tempomat, računalnik in ostalo prej naštete opremo.

Sokol
Malo gledam po Avtonetu koliko je kaj tole precenjeno? Ene 1.000 EUR? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1783371#
Boss
QUOTE(jagoda @ 25 Jan 2008, 20:09) *

Moja M6 ima 120KM, pa ima tudi DSC in TCS. Mogoče zato ker je evolution, imam tudi tempomat, računalnik in ostalo prej naštete opremo.

Bingo happy0158.gif
Boss
QUOTE(Sokol @ 25 Jan 2008, 23:11) *

Malo gledam po Avtonetu koliko je kaj tole precenjeno? Ene 1.000 EUR? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1783371#

Tak, ki tud oglasa ne napiše tako, kot se zagre ni zaupanja vreden... če se tok ne potrudi, da bi vsaj v naslovu prav napisal podatke pomeni, da gre pri njemu avto tako na hitrco čez sam, da se zasluži. Kupec pa pol naj sam ugotavlja kaj je res in kaj ne, katero opremo ima in katero ne. Pa še verjame naj mu, da so kilometri realni in je slika popolna - festival neresnosti in nategovanja. mad.gif

Avto, ki je iz italije po možnosti poslovni najem s prebarvanimi odbijači (da lepš zgleda), ker je bil prej čist pobutan je tole vsaj 2.000€ preveč. Vprašte Bojča kako zgleda, ko za silo prebarvajo odbijače pol se pa začne veselo luščit ob prvem dotiku. mad.gif
Sokol
Mhm se je meni tudi zdelo da bi lahko bilo kaj takšnega.

Kaj pa kaj takega, tole mi pa zgleda kar solidno ampak Exclusive oprema? To sploh obstaja?

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lccfxb4rlqhd
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.