Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Luft pri volanu?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
lesi
Opazil sem, da mi recimo ko avto stoji in sunkovito obračam volan levo-desno malo ropota oz. dela tk tk..., prav tako, če se počasi zapeljem čez kakšno neravnino, se čuti kot da bi bil kakšen luft na volanu. Zadeva se ne občuti izrazito, me pa vsekakor moti... Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo in kakšen udarec po žepu lahko pričakujem...
Marko_mx-3
Mogoče volanski končnik ali pa končnik stabilizatorja.
lesi
aha, hvala! Koliko pa stane eno in drugo pri uradnemu serviserju?
pri koliko km pa se ponavadi takšne stvari obrabijo? Jaz jih imam namreč 87.000...

hvala!
Marko_mx-3
aja, nisem vedel da je toliko malo kilometrov, zato malo mogoče da je to kar sem naštel.

a je avto še v garanciji ali nič več?

Lahko je tudi kaj narobe z volansko letvijo, težko je določiti kaj je narobe. Mogoče je imel že kdo drug kakšne podobne probleme z 6ko.
Boss
Včasih zaleže če ti volanski drog samo podmažejo.
lesi
hvala za odgovore, avto pa žal ni več v garanciji sad.gif se pa vsekakor mislim oglasit na servisu, samo malo sem hotel preverit, če je imel kdo že kakšne izkušnje, da me ne bi na servisu vozili levo desno biggrin.gif

Grem v kratkem na servis pa sporočim.

LP
lesi
bil na servisu, potrebno bo podmazat volan... vodja servisa je volan spustil gor in dol po višini in je bilo OK... razlog je v tem, da naj bi se mast na tem sklopu umaknila.
Boss
aha, potem sem kot kaže imel celo prav.... biggrin.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 13 Feb 2008, 12:43) *

aha, potem sem kot kaže imel celo prav.... biggrin.gif

Daš za party0027.gif ?
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 13 Feb 2008, 12:52) *

Daš za party0027.gif ?

a seveda - vedno in kadarkoli happy0158.gif
lesi
Ja, upam, da je res samo to. Dokončno bodo povedali, ko bo avto obdelavi... in če bo samo to, bi moral jaz dat za pivo party0016.gif
lesi
Zadeva končno dela biggrin.gif
Sem dolžen še poročilo s servisa. Res je bilo sam za podmazat yahoo.gif So mi zadevo podmazal, pa nardil še preventivni pregled, mal tekočine, dve žarnice in sem ob pogledu na račun spet happy0064.gif Vse skupi me je prišlo 32 EUR. Za enkrat so me na temle servisu samo pozitivno presenečal!

LP
sdspecy
(lesi @ 11 Feb 2008, 16:45) *

Opazil sem, da mi recimo ko avto stoji in sunkovito obračam volan levo-desno malo ropota oz. dela tk tk..., prav tako, če se počasi zapeljem čez kakšno neravnino, se čuti kot da bi bil kakšen luft na volanu. Zadeva se ne občuti izrazito, me pa vsekakor moti... Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo in kakšen udarec po žepu lahko pričakujem...

Baš to sm jst tud opazu, moja ma 125.000 zdej.
Sm pa včeri res volan parkar not pa ven potegnu, pa pustu v položaju "ven" (prej se sploh nism zrajtu, da gre tud not-ven), in trenutno zgleda, da je ok.

A pol pravte, da je cajt, da ga podmažem? dry.gif
Alex
(sdspecy @ 8 Aug 2008, 10:41) *

Baš to sm jst tud opazu, moja ma 125.000 zdej.
Sm pa včeri res volan parkar not pa ven potegnu, pa pustu v položaju "ven" (prej se sploh nism zrajtu, da gre tud not-ven), in trenutno zgleda, da je ok.

A pol pravte, da je cajt, da ga podmažem? dry.gif

Jap,ti ga samo not-ven,pa bo podmazan. wink.gif
sdspecy
Bolje happy0158.gif
Thx wink.gif

Je pa problem, komu vse zdej za pjačo dat... bo treba kr šank rundo udart tongue.gif party0012.gif
nisde
Sam povej kam pridemo biggrin.gif
Don
a a a
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.