Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Ene par težav z mx-3
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2
chercc
No končn sm si našparu za en fleten servis, pa me mal zanima ka bi kj blo z mojo lepotico, pa kok kj stane.
1.problem- pokanje(niam pojma česa) ko zavijam skrajno levo pri nizki hitrosti, najbol slišno zjutraj ko prvič speljem
2.problem- volan je premehek, maybe ma malo lufta, kr čutim da hoče it svojo pot
3.problem- zmanka mi štroma-to se mi je zgodilo ene trikrat dozdej-sm parkiru na bencinski, pa hočem vžgat, pa avto niti ne trzne, niti luči ne delajo, pač čist brez štroma ostane, pred kratkim sem menju akumulator, pri starmu mi tega ni delal...sm šov ven iz avta, potovku po kontaktih na akumulatorju pa je vžgal, zdj en kolega je neki omenju štarter pa klučavnico, sam nekak mi ni logično da bi klučavnica kj mela s tem, sj luči se itaq orginalno da vžgat brez kluča, ko se pa to zgodi pa sploh ni štroma, mogoč sem sam šlampast akumulator not dal, sam vseen vprašat ni greh...
tnx za help
KAALman
1. zglob zamenjat... pa bo nehalo

2. če je volan premehek, potem maš zračnost ali v vpetju obes (končniki - to potem ropota po grabah ponavadi) ali pa maš zračnost na volanski letvi

3. če potolčeš po kontaktih na akumulatorju, potem je tu problem... jaz ne vidim razloga iskat drugje... smile.gif

če kdo kaj več ve, pa bo itak napisal smile.gif
chercc
cene...cene...cene
smile.gif ?
RebroRX8
2 bureka pa 1 kebap, hec, poklici na servis pa ti bojo povedal za cene.
ReDevil
Na uradn servis niti ne klič, k te bo po tleh vrgl, sej je dost garažnih majstrov, ki ti zlo pocen uštimajo zadevo, npr. od MarkotaMX3 brat! party0024.gif happy0158.gif
chercc
mah valda da nem 13 let starga avta na mazdin servis furu!mam enga znanca k ma doma "garažo", pa bo on porihtu, cena bo itaq skromna, kaj se dela tiče, sam me zanima kolk približn mi bojo deli požrli
Tich
1. če samo enkrat pokne potem je kugla na roki (manj verjetno) - strošek cca 30€, drugače je homokinetični (če skoz poka ko speljuješ) - cca 120€

2. premehek volan? hm...to ne bi verjel. Je dost trši od novejših mazd - recimo 323F. Če imaš luft najprej preveri končnike - cena cca 20€ kom, sej to takoj vidiš. Nato pa še "špur štange" cena 30€/kom (pazi da bodo pravilne - men so zajebal - 2x!!!). V najslabšem primeru imaš gumijaste puše na rokah hin - to pa veš tak, da ko daš gas ti potegne avto v eno smer, ko zaviraš v drugo. Pa tut s pajsarjem se da probat ko je avto dvignjen.

3. verjetn kontakti na akkuju nimajo dost stika - najprej to preveri. Ravno zadnič je en starc bil pri meni, ko je menjal akku, mu ga je nekdo preveč zategnal in je pobral navoj na klemi - zato ni bla dost stisnjena. Pa tut polnilo ga ni glih vredi - ker pač ni blo dost kontakta (verjetn je šmelcal ko porkamadona skoz)

biggrin.gif
chercc
(Tich @ 11 Feb 2008, 20:09) *

1. če samo enkrat pokne potem je kugla na roki (manj verjetno) - strošek cca 30€, drugače je homokinetični (če skoz poka ko speljuješ) - cca 120€

2. premehek volan? hm...to ne bi verjel. Je dost trši od novejših mazd - recimo 323F. Če imaš luft najprej preveri končnike - cena cca 20€ kom, sej to takoj vidiš. Nato pa še "špur štange" cena 30€/kom (pazi da bodo pravilne - men so zajebal - 2x!!!). V najslabšem primeru imaš gumijaste puše na rokah hin - to pa veš tak, da ko daš gas ti potegne avto v eno smer, ko zaviraš v drugo. Pa tut s pajsarjem se da probat ko je avto dvignjen.

3. verjetn kontakti na akkuju nimajo dost stika - najprej to preveri. Ravno zadnič je en starc bil pri meni, ko je menjal akku, mu ga je nekdo preveč zategnal in je pobral navoj na klemi - zato ni bla dost stisnjena. Pa tut polnilo ga ni glih vredi - ker pač ni blo dost kontakta (verjetn je šmelcal ko porkamadona skoz)

biggrin.gif

1.poka ves čas ko speljujem(dokler mam navit volan v skrajno levo)
2.mal mi vleče volan, pač ful mehko mi deluje(občutek kot da bi se vozil po makedamu, čeprav se ne)

tnx za odgovore

pa še ena stvar, električni pomik sovoznikove šajbe mi ni nkol delu(od kar sm kupu avto), kok bi najlažje ugotovil zakaj je temu tako(stikalo, motorček...)
Marko_mx-3
Za električni pomik sem kar ene 70% da je stikalo, kot pa motorček, razen če ni kdo kaj presilil. Najbolje je razdreti in vse premeriti z probno lampo ali multimetrom
Tich
tist za volan je lahk tut optika...
x-layer
Kompletni homokinetični zglob -> eBay.
Večino stvari kopujem preko njega, ker je solidna kvaliteta za "normalno" ceno.
Sishi
(x-layer @ 12 Feb 2008, 12:24) *

Kompletni homokinetični zglob -> eBay.
Večino stvari kopujem preko njega, ker je solidna kvaliteta za "normalno" ceno.

Skupaj 72 EUR. To je za MX3 brez ABS-ja!
x-layer
Ja ok, nisem vedel da ima ABS. Nikjer ne piše..., v glavnem samo napotek sem dal. Večkrat najdem kaj ugodnega zato sem predlagal, da sam pogleda malo po ebayu.
Sishi
(x-layer @ 12 Feb 2008, 13:44) *

...Večkrat najdem kaj ugodnega zato sem predlagal, da sam pogleda malo po ebayu...

Se strinjam.
Jaz sem kupil homokinetični zglob za MX3 z ABS preko UK ebay-a za 17 + 5 GBP = 32 EUR party0024.gif prednje diske za MX3 za 18+7 GBP = 36 EUR happy0158.gif zadnjo luč za Xedos 6 za 5+5 GBP = 15 EUR tongue.gif

chercc
da nem nove teme odpiru, no odloču sem se, da nem prodal avta in ostajam mazdaš in je treba avto u nulo porihtat. zdj sm se pa namenu zadnje diske menjat, pa me zanima, če kdo ve, a bi tole men pasal : http://cgi.ebay.co.uk/MAZDA-MX3-REAR-2-BRA...0QQcmdZViewItem

sicer ne piše kolk je poštnina, ampak tut če je 20-30 eurov, se mi še vedno bolj splača kot pri nas vzet, razn če kdo ve za koga, k dila to po neki normalni, lahko tudi abnormalno niski ceni biggrin.gif
chercc
kaj nihče ničesar nea ve z0tdntknw.gif
Grega_
Zakaj bi navadne diske in ploščic kupoval iz UK??
chercc
mogoče zato ker so mi pr nas (na ferodi) rekli okoli 150€ za zadnje diske in ploščice
YavarYe X6V6
(chercc @ 15 Apr 2009, 13:11) *

mogoče zato ker so mi pr nas (na ferodi) rekli okoli 150€ za zadnje diske in ploščice

In pri nas imamo samo en tgovino ki to prodaja ? confused0059.gif

Poklič v TAPOS medvode, pa potem povej ceno.
chercc
(YavarYe X6V6 @ 15 Apr 2009, 13:13) *

mah men so ferodo svetoval, sam sem se kr ohladil, ko sem ceno zvedu. pač nism glih mojster kar se tiče nabave delov in zato raje tle vprašam. ne mislim nekih bajnih par ven devat, če z avtom ne nardim niti 10k km letno. bom poklicu in napisu ceno. hvala za info happy0158.gif
Ripcurll
(chercc @ 15 Apr 2009, 13:19) *

mah men so ferodo svetoval, sam sem se kr ohladil, ko sem ceno zvedu. pač nism glih mojster kar se tiče nabave delov in zato raje tle vprašam. ne mislim nekih bajnih par ven devat, če z avtom ne nardim niti 10k km letno. bom poklicu in napisu ceno. hvala za info happy0158.gif

jst mam zadnje diske pa ploscice ,bili so novi(kakih 1000 kilometrou prevozeni),zdej so pa stal kake pou leta,pa so zarjaveli,sam mislm ce bi jih dau podrejat(zbrusit) bi bili dobri
chercc
(Ripcurll @ 15 Apr 2009, 13:32) *

jst mam zadnje diske pa ploscice ,bili so novi(kakih 1000 kilometrou prevozeni),zdej so pa stal kake pou leta,pa so zarjaveli,sam mislm ce bi jih dau podrejat(zbrusit) bi bili dobri
če bi js poznal koga, ki to brusil bi blo dosti lažje. kok pa češ met za to?lahko tudi na ZS. pa paše to na mojo mx-3 (v6 brez absa)
Ripcurll
(chercc @ 15 Apr 2009, 13:36) *

če bi js poznal koga, ki to brusil bi blo dosti lažje. kok pa češ met za to?lahko tudi na ZS. pa paše to na mojo mx-3 (v6 brez absa)

lahko ji jst nesem podrejat (10 euru za oba diska),pa men das ene 30,se prau use skup 40 euru,za diske pa ploscice,pa smo zmejen wink.gif

aja te diski so bili na mx3 uni ku ma 1.6 masino,pa abs,sam mislm de pase to tut na tvojo,nism pa 100 procentn..
chercc
(Ripcurll @ 15 Apr 2009, 13:42) *

lahko ji jst nesem podrejat (10 euru za oba diska),pa men das ene 30,se prau use skup 40 euru,za diske pa ploscice,pa smo zmejen wink.gif

aja te diski so bili na mx3 uni ku ma 1.6 masino,pa abs,sam mislm de pase to tut na tvojo,nism pa 100 procentn.
če bo kateri znalec potrdil, da paše na moje, se kamot zmenma happy0158.gif
chercc
(YavarYe X6V6 @ 15 Apr 2009, 13:13) *

cena je bolj kot ne enaka, torej +-5€ dry.gif
a mi zna kdo poveat, če tisto z ebaya paše na mojga, ker ni vrag, da bom tle v sloveniji kjer mamo trikrat nižji standard kot v UK plačar 4 krat več za isto zadevo angry.gif
Ripcurll
(chercc @ 15 Apr 2009, 18:02) *

cena je bolj kot ne enaka, torej +-5€ dry.gif
a mi zna kdo poveat, če tisto z ebaya paše na mojga, ker ni vrag, da bom tle v sloveniji kjer mamo trikrat nižji standard kot v UK plačar 4 krat več za isto zadevo angry.gif

neki sm gledu moje diske pa une na ebay-i,in so isti,isto ploscice,sej mislm de j isto 1.6,al pa v6 model avta kar se disku tice. ABS j itak na pestu,tko de nima veze.uglavnem pasejo wink.gif
chercc
(Ripcurll @ 16 Apr 2009, 15:14) *

neki sm gledu moje diske pa une na ebay-i,in so isti,isto ploscice,sej mislm de j isto 1.6,al pa v6 model avta kar se disku tice. ABS j itak na pestu,tko de nima veze.uglavnem pasejo wink.gif

no disku so rešeni, sm dobu nove za 70€ happy0158.gif , tak, da nem rabu tvojih, je blo prepoceni, da nebi vzel

a kdo ve, če paše homokinetični zglob od mazde mx-3 v6, ki ima 98kw, na mojo, ki ima 100kw.
Pred kratkim sem menju zglob, sam nisem dal novga, ampak sem kr iz domače zaloge porabu, ker sem nameravu avto prodat, zdj pa sm se odloču, da ga bom še naprej vozu in bi rad pač čist porihtu zadevo in kupujem nov zglob. problem pa je, da majo po vseh trgovinah ktere sm klicu, samo zglob za uno z 98kw in mi niso znal poveat a bo pasal al ne. sicer mam podatke o zobih in ostalih zadevah na temu zglobu, ki ga nudijo, samo nea vem zdj, kak bi prišel do podatkov, za moj orginalen zglob. ena možnost je, da se narazn vzame in pogleda, samo sm vse prej kot mehanik in pač me zanima, če ma kdo kak info.

drgač pa me tudi neki druga zanima, enkrat smo že razpravljali o mastni šipi (vetrobranski), pa me zanima, kak so tisti, ki so meli enak problem, to rešli, ker je hudo hudo nadležno, dež+noč pomeni, da se ven iz avta skorda nič ne vidi, js še nekak lahko vozim, samo, ko pa sm komu posodu avto in je bla zgoraj omenjena kombinacija na delu, se raje niso nikamor pelali, ker se res nea vidi nič, posebi, če nisi vajen
KAALman
(chercc @ 18 Apr 2009, 12:45) *

a kdo ve, če paše homokinetični zglob od mazde mx-3 v6, ki ima 98kw, na mojo, ki ima 100kw.

brez problema wink.gif

MX-3 starejši letnikov je pač v različnih državah imela različno deklarirano moč, v osnovi pa gre od 1991 do 98 za popolnoma enak motor, po letu 1994 je malce popravljena krmilna elektronika zaradi EU norm...

v SLO so ble npr. MX-3 V6 večinoma z 98kW, moja je bila nova uvožena iz IT in je imela 100kW.... drugače pa isto "sranje" samo drugo označevanje smile.gif
chercc
(KAALman @ 18 Apr 2009, 14:40) *

brez problema wink.gif

MX-3 starejši letnikov je pač v različnih državah imela različno deklarirano moč, v osnovi pa gre od 1991 do 98 za popolnoma enak motor, po letu 1994 je malce popravljena krmilna elektronika zaradi EU norm...

v SLO so ble npr. MX-3 V6 večinoma z 98kW, moja je bila nova uvožena iz IT in je imela 100kW.... drugače pa isto "sranje" samo drugo označevanje smile.gif

najlepša hvala za odgovor love0030.gif love0030.gif love0030.gif
chercc
spet js, spet novo vprašanje biggrin.gif

opazil sem, da se mi po daljšem času spet ponavlja, da ko speljujem iz parkirišča in mal bol namotam volan nekaj ful boli oziroma rajsa, kot človek, ki nima pojma o mehaniki avtomobilov bi reku, da je neki s servo pumpo, ker se mi je to že prej dogajal, k sem mel ful nizek nivo servo tekočine, pol sm pač kupu olje, dolil, pa je en čas bil mir, zdj pa se pač spet ponavlja. vsaka informacija je dobrodošla ashamed0001.gif
Marko_mx-3
Preverit nivo olja biggrin.gif in če je prenizko še pogledati če mogoče kje spušča
chercc
(Marko_mx-3 @ 19 Apr 2009, 23:11) *

Preverit nivo olja biggrin.gif in če je prenizko še pogledati če mogoče kje spušča

preveru, ne manjka nič, vseeno cvili whatever.gif
YavarYe X6V6
(chercc @ 19 Apr 2009, 23:30) *

preveru, ne manjka nič, vseeno cvili whatever.gif

Volana ne smeš nikoli zavit do kolca in ga tam držat, ker preobemenjuješ hidravlični sistem in jermen.
Pač zaviješ do konac in potem kako stopinjo ali dve nazaj in nič ne bo ropotalo, kdor ne verjame naj si pogleda va navodila, piše malo večje in povdarjeno.
chercc
(YavarYe X6V6 @ 20 Apr 2009, 07:13) *

Volana ne smeš nikoli zavit do kolca in ga tam držat, ker preobemenjuješ hidravlični sistem in jermen.
Pač zaviješ do konac in potem kako stopinjo ali dve nazaj in nič ne bo ropotalo, kdor ne verjame naj si pogleda va navodila, piše malo večje in povdarjeno.

ma daleč od tega, da bi do konca navil volan, pač ob normalnem speljevanju z parkirišča, kjer moram recimo za polovico obrnit volan se že dere kot noro, s tem, da to dela samo ko je avto hladen
mazda_mx
Verjetno je servo pumpa ze utrujena.
Hmm, da ne drsi jermen na pumpi?
YavarYe X6V6
(chercc @ 20 Apr 2009, 10:12) *

ma daleč od tega, da bi do konca navil volan, pač ob normalnem speljevanju z parkirišča, kjer moram recimo za polovico obrnit volan se že dere kot noro, s tem, da to dela samo ko je avto hladen

To je bilo pri bratu, problem je bil samo premalo olja, in "potegne" zrak potem pa ropota kot da bo samo še narazen črpalka padla. Par let naza je bil tudi nelaj podobnega in je bil samo zrak v sistemu, ki ni mogel ven, kako smo to rešili pa sem pozabil. blush.gif
chercc
danes sm bol za foro šel na uradni mazda servis v mariboru, torej k šerbineku in sem vrpašal kolko pride homokinetični zglob. prodajalec pa mi čist hladnokrvno reče 300€+ddv party0024.gif
a se sam men to ne zdi normalno?
mislim itaq nism mev namena vzet tam, sm bol informativno šov, ampak 300€ + ddv, js pa ga dobim za 62€ confused0059.gif
Grega_
Pokliči na Gama center pa povprašaj.

http://www.gama-center.si/domov
chercc
a kdo ve, kje bi se dalo za neki normalni dnar nardit pregled vozila. torej, da js pripeljem avto, oni pregledajo avto v celoti in mi povejo kaj je treba zamenjat. mel sem namen prodat avto, pol sm si premislu, zdj pa bi rad vidu, kolk moram vložit v avto in kaj zamenjat, preden se čist fiksno odločim, a gre avto na popolno prenovo al za "staro železo".
mazda_mx
AMZS ponuja to storitev. Ali pa kaksen mehanik.
chercc
spet js dry.gif

včeraj sm mel mal izlet po sloveniji in v kranju se mi je pripetila manjša nesreča. na parkirišču nakupovalnega centra sem pelal skozi križišče, ena ženska pa je prevozla stop znak in zletela direkt pred mene, rezultat tega je zlomljen sprednji odbijač moje mazdice in pa počena luč in smernik. ženska je itaq vedla, da je ona kriva, sm policijo klicu, so mi rekl, da morama samo euro obrazec o prometnih nezgodah ispolnit in da oni nea rabijo hodit. torej zdj mene zanima, kakšen je postopek za naprej. kam moram js s tem euro obrazcem, na svojo al njeno zavarovalnico, kakšnemu cenilcu ali kako? z0tdntknw.gif
Boss
Na njeno zavarovalnico k cenilcu. Upam, da ti je napisala pod opombo, da je kriva saj jo bodo poklicali, ker bo morala uradno napisati kaj se je zgodilo.

Najbolje bi bilo, da ko greš na njeno zavarovalnico, da gre s tabo in tam na licu mesta podpiše svojo izjavo in prizna krivdo, ker tako bo najhitreje.
chercc
(Boss @ 21 Jun 2009, 12:52) *

Na njeno zavarovalnico k cenilcu. Upam, da ti je napisala pod opombo, da je kriva saj jo bodo poklicali, ker bo morala uradno napisati kaj se je zgodilo.

Najbolje bi bilo, da ko greš na njeno zavarovalnico, da gre s tabo in tam na licu mesta podpiše svojo izjavo in prizna krivdo, ker tako bo najhitreje.

hja poleg nebo mogla it, k je ženska iz nakla js pa iz maribora. bom jutri šel na njeno zavarovalnico, pa jo bojo itaq pol poklical, upam, da se bo držala tistga kar je tam na kraju rekla, bomo vidl.

Hvala za info
uklopko
Jaooo tole pa pogosto poka!

Policija ubistvi ni potrebna sploh(s tem se ogneš morebitni kazni) če seveda storilec takoj prizna napako in ni hujših posledic! In pa tudi zraven ne rabi hodit! Zate pomemben je samo EU poročilo.
Evropsko poročilo pa je vedno najbol če se da takoj izpolnit!
Poberi pač vse podatke ki jih rabiš in zrisajta kako in kaj j se je zgodilo . Pod opombe pa obvezno oba napisat eden da priznava krivdo in drugi da ni kriv
Tako in lahko jo pošleš na kavo ti pa s tem zapisnikom greš na sedeš njene zavarovalnice (ali pač tam kjer prijaviš škodo-odvisno od zavarovalnice) Tam na stojalih vzameš obrazec in vse kar je na EU poročilu premalaš na un obrazec-vseskupaj daš uni teti za šaltarjem!
Počakaš da še ona spiše ti da nekako napotnico (papir) in s tem avto zapeleš na cenilni trak(če je v voznem stanju) v kolikor ne se dogovarjaš za datum in kraj kjer bo lahka cenilec poslikal!!

ko gre vse skozi čakaš,čakaš,....da končno dobiš popravljen avto nazaj wink.gif
Boss
QUOTE(uklopko @ 21 Jun 2009, 21:24) *

Jaooo tole pa pogosto poka!

Policija ubistvi ni potrebna sploh(s tem se ogneš morebitni kazni) če seveda storilec takoj prizna napako in ni hujših posledic! In pa tudi zraven ne rabi hodit! Zate pomemben je samo EU poročilo.

Seveda ne rabi zraven hodit, sam če hočeš, da se zadeva hitro premakne je najbolje, če ima možnost, da gre s tabo direkt na zavarovalnico. S tem se izogneš čakanju saj potem zavarovalnica najprej njo pokliče naj se zglasi na eni izmed enot in to lahko traja. Potem ko ona to podpiše te pa še zavarovalnica nateguje par tednov al pa kak mesec, da še niso dobili izjave povzročitelja kljub temu, da je že vse podpisano.

Tko se to dela pri naših zavarovalnicah in edini hiter način je le ta k sem ga opisal saj takrat ti ne morejo lagat, da še nimajo podpisane izjave povzročitelja... trust me... been there, done that wink.gif
chercc
ne morš verjet, zavarovalnica je odobrila moje popravilo, sprednji odbijač + desni blinker pri šerbineku z delom pride 805€ confused0059.gif

ampak, kot ponavadi vsaj pri meni, ma hudić spet dosti mladih. zadnić sem se peljal nekam in sem odprl šipo na voznikovi strani, zapret pa se je več ni dal, mi je stikalo crknilo(vsaj mislim, da je stikalo krivo). ponavadi, če se ni dalo nazaj odpret sem dol še mal spustu, pa je šlo nazaj gor, zdj pa pač ni več šlo in mam že tedn dni odprto šipo na voznikovi strani. zdj pa me zanima, če ma kdo kakšno stikalo za el. pomik stekel, za mazdo mx-3 voznikovo stran. ker pa je to malo verjetno, me zanima, če bi kdo bil taka duša, pa bi mi sam stikal posodu, da vsaj lahko zaprem šipo. dobi za pir, pepsi al pa kar pač želi...
Lojz
(chercc @ 10 Jul 2009, 13:54) *

ne morš verjet, zavarovalnica je odobrila moje popravilo, sprednji odbijač + desni blinker pri šerbineku z delom pride 805€ confused0059.gif

ampak, kot ponavadi vsaj pri meni, ma hudić spet dosti mladih. zadnić sem se peljal nekam in sem odprl šipo na voznikovi strani, zapret pa se je več ni dal, mi je stikalo crknilo(vsaj mislim, da je stikalo krivo). ponavadi, če se ni dalo nazaj odpret sem dol še mal spustu, pa je šlo nazaj gor, zdj pa pač ni več šlo in mam že tedn dni odprto šipo na voznikovi strani. zdj pa me zanima, če ma kdo kakšno stikalo za el. pomik stekel, za mazdo mx-3 voznikovo stran. ker pa je to malo verjetno, me zanima, če bi kdo bil taka duša, pa bi mi sam stikal posodu, da vsaj lahko zaprem šipo. dobi za pir, pepsi al pa kar pač želi...

Če bi rad stikalo samo zato, da boš šipo zaprl, komot to narediš brez stikala. Stakneš žice skup pa aleluja.
Za nasvet mi ne rabiš pepsija plačevat. Dej pa pri maši vbogaime 1€.
chercc
(Lojz @ 10 Jul 2009, 14:07) *

Če bi rad stikalo samo zato, da boš šipo zaprl, komot to narediš brez stikala. Stakneš žice skup pa aleluja.
Za nasvet mi ne rabiš pepsija plačevat. Dej pa pri maši vbogaime 1€.

probat ni greh, sam upam da nem napačnih žic skup dal blush.gif
Marko_mx-3
(chercc @ 10 Jul 2009, 14:36) *

probat ni greh, sam upam da nem napačnih žic skup dal blush.gif

Če boš kaj okoli Domžal hodil ti pa lahko jaz na hitro zaprem smile.gif
mazda_mx
Zlomi se samo jezicek na stikalu. Podri stikalo in rocno premakni tisti del ki ga jezicek sedaj ne more premikat.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.