Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Ene par težav z mx-3
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2
Tich
In ko ga boš mel narazen - se da priredit kakšno drugo stikalo od mazd podobnega letnika. Jaz sem imel tako narejeno...

aha - pa s tem sem še dodal funkcijo - stisni do konca - pa je šipa šla sama do konca happy0158.gif
chercc
(mazda_mx @ 10 Jul 2009, 17:39) *

Zlomi se samo jezicek na stikalu. Podri stikalo in rocno premakni tisti del ki ga jezicek sedaj ne more premikat.

to sem probu, pa nea gre. zgleda da je tist dela ko je za voznikovo stran čist hin

(Marko_mx-3 @ 10 Jul 2009, 16:02) *

Če boš kaj okoli Domžal hodil ti pa lahko jaz na hitro zaprem smile.gif

tnx, če nebo druge opcije, se bom že pelal na izlet biggrin.gif
chercc
huh ja, sm nekemu avto štromarju pelu pa mi je zapru šipo, sam sem se včeri neki vozu okol in sem jo ponesreči spet odprl, nism pa si zapovnu ktere žice je oni stric dal skupi, da je zapru okno, me zanima, če bi mi kdo znal kak tutorial dat. pol pa je še ena čudaška stvar, že ena dva mesca kupujem desni homokinetični zglob, mel sem jih menda že ene pet razlićnih pa noben ni bil ta pravi. ka je res možno, da je za en avto narejenih miljon verzij zglobov pa noben ne paše. da je stvar še bol hecna, mam avto brez absa, na starih zglobih pa je gor obroček za abs confused0059.gif sj več ne vem ka naj nardim, najraje bi itaq zapelu avto na prvi odpad, pol pa se spovnem kok sem že not vložu pa me mine ta ideja
Marko_mx-3
tist zobnik od ABSa se lahko odstrani, da bi bilo toliko problemov z enim zglobom z0tdntknw.gif svojega sem dobil v gamma centru v LJ in je pasalo brez problema, kar je bilo treba ta obroček z zobniki od ABSa prestavit.
chercc
(Marko_mx-3 @ 18 Jul 2009, 14:30) *

tist zobnik od ABSa se lahko odstrani, da bi bilo toliko problemov z enim zglobom z0tdntknw.gif svojega sem dobil v gamma centru v LJ in je pasalo brez problema, kar je bilo treba ta obroček z zobniki od ABSa prestavit.

mah so težave s temu zglobu, daš človeku v trgovini prometno in ti da tri zglobe in niti en ne paše, niti men ni jasno kak je to možno, da ne omenim, da je čudaško da ma avto zglob z obročkom za abs, abs-a pa nima. en serviser mi je reku naj probam zglob za ford probe-a, bom še to probu, drgač pa bom še gammo šov obiskat.

nevezano na vso zadevo, šipo sem zopet gor spravu, sm neki brkljal po kablih, pa ni nič ratal, pol pa sm na blef na stikalu stisnu gumb za gor, pa je šla šipa gor z0tdntknw.gif
chercc
no zglob je končno zamenjan, kaj bi se mogoče morala nardit optika po menjavi zgloba, k se mi zdi, da mi avto ful trese pri neki avtocestni hitrosti, prej pa mi tega ni delalo z0tdntknw.gif
aja pa še mal dela sem sam sebi naredu, med tem, ko sem mel odprto šipo na voznikovi strani in je nism mogu gor spravt, sem js brihtna buča to dol zalepu, torej folijo z selotejpom preko odprtine problem pa je nastal, da sem js to šele po parih dneh dol šov odstrant in se je selotejp dobesedno zapeku na pleh in ne vem kk bi to kvalitetno dol spravu z0tdntknw.gif .če ma kdo kak predlog bi se priporočal.
drgač, pa so mi pri šerbineku končno naročal odbijač in smernik, pa je treba čakat do 3.8. da pridejo deli sad.gif
Marko_mx-3
Si kaj sčistil z žičnato krtačo sedež od diska in tam okoli? Lahko disk ni dobro sedel, se je kakšna umazanija zataknila in je malo krivo vse skupaj.
chercc
mah nism nič čistu, k niti nism js ničesar menju. stvar je taka, da mi je avto bolj kot ne skos treslo pri 100 in več km/h, pol pa sem pred kratkim menju sprednje gume in jih seveda dal centrirat in ni več treslo niti pri 200km/h, zdj pa ko sm dal zglob menjat, pa se mi zdi, kot da je spet isto
Marko_mx-3
(chercc @ 27 Jul 2009, 09:51) *

mah nism nič čistu, k niti nism js ničesar menju. stvar je taka, da mi je avto bolj kot ne skos treslo pri 100 in več km/h, pol pa sem pred kratkim menju sprednje gume in jih seveda dal centrirat in ni več treslo niti pri 200km/h, zdj pa ko sm dal zglob menjat, pa se mi zdi, kot da je spet isto

Potem pa nazaj k majstru, ki je rihtal in naj popravi!
chercc
ma kdo kaj delov za mazdo mx-3, po možnosti zelene barve whatever.gif
Sem dans končno ugotovil, zakaj se govri, da se babe in avta ne posoja. Avto, ki je bil praktično v nulo porihtan (človek bi rekel končno) je danes zopet šel po gobe. Rabim sprednji odbijač (čeprav se ga bo verjetno dalo popravt, odvisn kaj bo ceneje, pa da nebo pomote, ta odbijač je bil menjan pred mescem dni unsure.gif ), desni sprednjo luč (čisto celo) in pa pokrov motorja. pa mi zna mogoče kdo povedat, če že nima delov, kolk me bo to stalo, z delom vred. najraje bi itaq prodal avto, sam je problem, da sem že tok stvari menju, da praktično nima več kaj crknit, za njega pa verjetno ne dobim praktično nič, tko, da sem v vsakem primeru v k...u. Že v naprej vsem hvala za odgovore
chercc
avto je že v fazi popravljanja. dobil sem že havbo, desni blatnik, rabim še samo luč. se vam 80€ zdi dosti za luč?
KAALman
(chercc @ 8 Oct 2009, 09:47) *

avto je že v fazi popravljanja. dobil sem že havbo, desni blatnik, rabim še samo luč. se vam 80€ zdi dosti za luč?

če je cela, brezhibna in se znotraj ne lušči, to sploh ni dosti !
chercc
(KAALman @ 8 Oct 2009, 10:43) *

če je cela, brezhibna in se znotraj ne lušči, to sploh ni dosti !
hvala lepa za odgovor love0030.gif
mazdaman
Mislim da to ni dosti za luč, jaz sem za xedosa dal za luč 760€ novo seveda
Gorjup13
Zdravo, da ne odpiram nove teme bom kar sem pisal.
Kupil sem MX-3 in vse je bilo lepo in prav sedaj pa je nekaj narobe, avtu namreč med vožnjo zmanjka moči, gas dam do konca in se ne zgodi popolnoma nič, kot da bi imel turbo luknjo. To ni najhuje, občasno avto crkne sam od sebe, to se zgodi ko ustavim ali ustavljam. Obrati, ki bi morali obstati nekje na 600 zanihajo do nekje 1100 in potem padejo na nulo pri čemer avto ugasne in se ga na to približno 10 minut ne da zalaufat potem pa s5 par kilometrov dela normalno nakar crkne. Vozim ga lahko le tako da stalno držim obrate nad 2000 kar je pa resnično neprijetno. Ima kdo kakšno idejo kako to težavo odpravit, kaj bi lahko bilo?
Z M A J
Zgleda te elektrika baše, mogoče ti kje prebija al pa kej tacga? blush.gif
Marko_mx-3
Kdaj so bili menjani kabli in svečke? Pa a je V6?
YavarYe X6V6
Fajn bi blo povedat kater motor imaš.

Model ti imaš verjetno težave z kar nekaj deli, naprej poglej vse drobne cevke po motorju, rebrasto cev med filtrom in loputo plina, potem če tukaj ni napake, potem poglej če ti prebijajo vžigalni kabli, lahko pa so najbolj banalno svečke.
Gorjup13
1.6 mam 66 kw, svečke so delvale vredu, res pa ne vem kdaj je blo kej od štroma menjano, bom še enkrat pogledou cevke po motorju, tista cev med filtrom pa loputo plina je pa vredu kokr vem. torej ste nekako mnenja da gre za elektično napako. hvala vam, bom pregledal, kako pa ugotovim če mi kje prebija? blush.gif

kt se opazl sm nou na tem področju passifier.gif hvala za pomoč bom povedal ko se kaj odkrije, kaj se je odkrilo.
Marko_mx-3
(Gorjup13 @ 15 Jun 2010, 17:49) *

1.6 mam 66 kw, svečke so delvale vredu, .....

Kako pa preveriš če svečka deluje vredu?
Gorjup13
iskro so dale, prznam da nism strokovnjak ampak a ni da če da isrko da je to dost?če je pa ne da pravočasno je timinig in ne svečka? a se motim?
Marko_mx-3
Iskra mora biti dovolj močna, prave barve in tud slišat se jo more ne samo videti.

Kdaj so pa bile menjane svečke? Če že dolgo niso bile priporočam, da jih kar menjaš.
Gorjup13
Mal smo tut z enim kolegom gledal in prav da so svečke vredu. zdj me pa zanima kam bi blo avto za pelat v ljubljani? da to pogledajo pa povejo kaj mi je za narest? pač jst sm že ugotovu da sam nimam kj gledat. tko da me zanima če se ve za kšnga vredu mehanika k bi to pogledu, pa po možnosti uštimov za normalno ceno.
Z M A J
od Avtoelektričarjev je Kogovšek (vodnikova cesta) na nivoju, oz. jz mam od njegovga uslužbenca cifro, ponavad se z njim pol kej zmenim! tongue.gif
bleki
na pm mi pisi ce hoces , pa ti dam telefonsko od mojga kolega ki servisira vsega boga.. da ne bo kdo rekel da delam na javnem reklamo smile.gif je pa ok pa dokaj poceni nardi. je pa ze doktoriral na 323f smile.gif
Gorjup13
Težave se kr ne odpravjo, nikjer noben ne ve kaj bi bilo narobe z mojim avtom še par stvari se bo prabal,zahvala gre blekiju če ne pa ne vem razmilam o prodaji za dele pa nakupu http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3906099&show=1 tega če kdo kj pozna da se mi pove če se mi splača, je pa novejša od moje, čeprav imam problem da trenutno nimam tok denarja,v tega sm pa po nakupu že 300 skor dau pa ni nč nouga, oziroma avto je vse prej kot zanesljiv in to mi ni ušeč.
Tako da če kdo o tem kj ve naj pove, kr še ene nedelujoče mx-3 res ne bi kupoval, (pa ta je ob nakupu delovala lepo kar naenkrat je šlo pa vse narobe), tako da prosim za vse informacije o tej mazdi ki so na voljo, lastnik pa če je res lastnik 16 let in ljubitelj je sigurno na forumu=) lp
jures
Maš ti še vrtajler? Če ja a ti vžge z zamikom?
Gorjup13
kokr vem ga mam, mal zamika je ja, obrati nihajo pa ko se mašina ogreje (včinoma so stabilizirani okoli 500 ampak se usake tolko tut do nule spustijo skor, lih tok da avto ne crkne)
jures
(Gorjup13 @ 5 Jul 2010, 11:49) *

kokr vem ga mam, mal zamika je ja, obrati nihajo pa ko se mašina ogreje (včinoma so stabilizirani okoli 500 ampak se usake tolko tut do nule spustijo skor, lih tok da avto ne crkne)

vrtajler bi jest rekel pol, probaj dobiti od nekoga za probat, nove se pa na ebayu dobi za cca 150€ ali pa v slo pri kakem maherju
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.