Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Gume 2008
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
LabiGT
sej sem napisal na zacetku pol sem se premislil biggrin.gif
(cevapi so v igri, tko da moram pazit mal)

aja mogoce bom vseen mogu kupit zimske gume
najbru bojo padle good year ug7+ ali pa conti 810ts
Allyssa
(LabiGT @ 26 Nov 2008, 11:35) *

Pol sm js peder? confused0059.gif
LabiGT
QUOTE(Allyssa @ 26 Nov 2008, 11:36) *

Pol sm js peder? confused0059.gif

Ne, offtopic
jures
Jaz sem probal gume-direkt.si....pazi, Slovenec te kontaktira iz Nemčije, plačaš na NLB v Ljubljani, gume pridejo iz Avstrije....smile.gif

in to po 7h dneh, in za CX-7 so bile skupaj 380€ ceneje pri njih kot drugje!!!
RoKo
(jures @ 26 Nov 2008, 11:38) *

Jaz sem probal gume-direkt.si....pazi, Slovenec te kontaktira iz Nemčije, plačaš na NLB v Ljubljani, gume pridejo iz Avstrije....smile.gif

in to po 7h dneh, in za CX-7 so bile skupaj 380€ ceneje pri njih kot drugje!!!

Jaz tud kupujem pri gume-direkt, dobiš res to kar obljubljajo, pa nobenih težav s plačilom s kartico.. happy0158.gif
Alex
(LabiGT @ 26 Nov 2008, 11:35) *

Jaz ne ugasnem nič,ker mi itak stalno svetijo te lučke za zdrsavanje pa za motor noter. tongue.gif
In me nič ne zanaša in nič v prazno ne vrti.Pozimi sem kar "žagal" domov po snegu in moram rečt,da me ni nobeden prehitel.Kar v redu za Mazdico...pa tudi za primorca,ki vidi sneg samo na smučanju in po televiziji. w00t.gif
brezy
(LabiGT @ 22 Nov 2008, 09:26) *

probaj z 2.8
(manj kot 2.6 ne bi sel)

Malo sem pozen ampak hvala. Sem imel na 2.5 pa nisem imel dobrega občutka. Tnx
YavarYe X6V6
(LabiGT @ 26 Nov 2008, 11:29) *

je pa res, da me DSC-ji ESP-ji ful motijo in jih ponavadi ugasnem...ni mi vsec, da mi nekdo narekuje kako bom popravil zanasanje pa to...

X 2 happy0158.gif
madmax
Kako je to fajn, ko lahko po zaslugi zimskih "allmighty" pneumatik vsako leto zastonj obnavljam znanje v oddrsavanju in lovljenju avta v ovinkih dry.gif love0030.gif

Bridgestonke so letos gor tretjo sezono in 100% tudi njihovo zadnjo, navkljub še skoraj vsemu profilu whatever.gif

prekletosranjeodzimskihgum.press mad.gif

LabiGT
ce prav razumem je v sloveniji manj kot 7 stopinj, torej niso krive gume ampak neprilagojena hitrost tongue.gif
madmax
he, he happy0158.gif biggrin.gif

Ma ne ni to krivo je to ku imam bencinarja pa ni treba skor nč šaltat, pa full leti tongue.gif happy0195.gif ph34r.gif
jernic
jaz pa ne bi rekel ,da je mazda6 švoh za sneg..
men se je zdela kot tank, nč je ni ustavilo ,teža dizla in njega navor je gnalo avto čez vse zimske radosti..
z novo zimsko gumo sevede.
če pa lih nišlo ,pa dcs..dsc..scd..kaj že?... off, pol pa sam še veselica.. biggrin.gif

bencinarska varianta pa se mi ne zdi lih tako prepričljiva.. sad.gif
opazno lažji nos,sicer zelo dobrodošel v suhem,in švohcen navor (ne) naredita svoje..
no ni zime za eskime..
je teba pač mauhitrej pelat, pa gre.. wink.gif
YavarYe X6V6
(jernic @ 11 Dec 2008, 18:59) *

bencinarska varianta pa se mi ne zdi lih tako prepričljiva.. sad.gif
opazno lažji nos,sicer zelo dobrodošel v suhem,in švohcen navor (ne) naredita svoje..
no ni zime za eskime..
je teba pač mauhitrej pelat, pa gre.. wink.gif

Kakašen je zate švohcen confused0059.gif , pri meni ni problema, je pa res da je obupen za v sneg in je TREBA izklopit DSC, drugače enostavno počaka.
jernic
no ,navor bencinarja je švoh v primerjavi z dizlom,se ti ne zdi ?
sicer pa sem čist zadovoljen z bencincem..
YavarYe X6V6
(jernic @ 12 Dec 2008, 08:16) *

no ,navor bencinarja je švoh v primerjavi z dizlom,se ti ne zdi ?
sicer pa sem čist zadovoljen z bencincem..

Švoh al pa ne, je pa že z mesta lažje bencinarja spelat kot pa dizla.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 12 Dec 2008, 09:09) *

a veš kaj mi je všeč pri bencinarju... da ga lahko zahodm v prvi in drugi do daske brez, da bi pazil pa ne bo krize (nima tsc-ja).... hehe bogi Opel, si bo zapomnu dan ko so ga določili da postane Opel wink.gif

Sicer ne vem kje si to prebral ali slišal glede diesla, je pa res, da spelat z dieslom ne smeš s polnim gasom, ker bo samo vrtelo v prazno... mal občutka je treba imet pa gre. Drugač pa ni neke bistvene razlike pri speljevanju.
jernic
(YavarYe X6V6 @ 12 Dec 2008, 09:09) *

točno tako in tud zato sem se tud odločil za bencinarja,
sem to že nekje razlagal..
Rocky
(Rocky @ 22 Oct 2008, 10:37) *

lansko leto sem se "prešvercal" z letnimi gumami. Letos imam namen kupiti zimske in sicer:
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?deta...n=Wi&Achse=

mnenja?

Dobrodosli tudi drugi predlogi v tem cenovnem rangu?

Hvala in lep pozdrav,

tele gume so pa tirnice po domace... nikoli se nisem peljal avta, ki bi imel tak oprijem. ZADOVOLJEN cist!

priporocam...
zemir
(Rocky @ 16 Dec 2008, 10:35) *

tele gume so pa tirnice po domace... nikoli se nisem peljal avta, ki bi imel tak oprijem. ZADOVOLJEN cist!

priporocam...

A si probal kakšne letne tongue.gif Rocky hec, da ne bo gdo narobe razumel!? z0tdntknw.gif
iceman22
na kok morem napumpat gume zdej za pozimi ce imam letne gor 225/45/18.

lp
Barkley
Pumpi tolk časa da počjo potem pejt pa zimske kupit tongue.gif
BOJČ
(Barkley @ 17 Dec 2008, 06:52) *

Pumpi tolk časa da počjo potem pejt pa zimske kupit tongue.gif

Pa ne no...

happy0158.gif happy0195.gif happy0195.gif
Rocky
(zemir @ 16 Dec 2008, 22:48) *

A si probal kakšne letne tongue.gif Rocky hec, da ne bo gdo narobe razumel!? z0tdntknw.gif

GY F1 letne so za mokro cesto bomba, sem jih imel na meganu...
Boss
QUOTE(iceman22 @ 17 Dec 2008, 00:22) *

na kok morem napumpat gume zdej za pozimi ce imam letne gor 225/45/18.

lp

ne posluš neumnosti ki ti jih pravjo... lepo jih pumpaj normalno, mogoče mal več k poleti... edin če bo sneg po cestah, takrat pa raj avto doma pusti.
Barkley
Sj problem ni v tem, da avto pustiš doma, če pada sneg.
Večji problem je, če se nahajaš kje drugje kot doma in sneg pada wink.gif
Sicer vsak po svoje ampak jaz sem kr trden pristaš tega, da so zimske gume za pozimi in letne za med letom. Pa tud prevečkrat vidmo po kakih 24 ur pa tudi v živo sm že mel priložnost videt nekajkrat kako se ljudje obračajo na cestah in povzročajo nepregledne kolone zaradi letnih pa tudi po pravici povedano slabih zimskimi gum. Roko na srce...kdorkoli je že sprobal letne gume na snegu lahko prizna, da so porazne...prvi klanc že stojiš.
Na žalost sm iz krajev kjer sneg ne špara na količinah mad.gif
Grega_
Meni je z letnimi v prvem sneženju prejšnji mesec kopalo, z mesta je bilo težko speljati v koloni in na ravnini, na parkirišču pred blokom sem pa skoraj ostal v 5-7cm nespluženem snegu, gume so pa še original Bridgestonke 205/60/16, profila še dosti. Tudi po mokrem se tele zimske zelo zelo zelo bolje držijo kot letne na mojem avtu. Še dobro da sem potem v dveh dneh namontiral zimake ker prej nisem felten dobil.
Carr
(YavarYe X6V6 @ 12 Dec 2008, 09:09) *

Ja, tole je držal za mojo prejšnjo trojko s CD 110 mašino, ki je še imela tisti sunek okrog 2500 rpm. V spodnjem območju vrtljajev je bil len, kar se je pokazalo tud pri speljevanju. Motor pri novi šestici CD 140 je drugačen. Precej enakomerno vleče čez celo območje vrtljajev, zato se tudi z mesta bistveno lažje spelje. Mislim, da glede tega sploh ni več bistvene razlike do bencinarja.
Boss
QUOTE(Carr @ 17 Dec 2008, 15:00) *

Ja, tole je držal za mojo prejšnjo trojko s CD 110 mašino, ki je še imela tisti sunek okrog 2500 rpm. V spodnjem območju vrtljajev je bil len, kar se je pokazalo tud pri speljevanju. Motor pri novi šestici CD 140 je drugačen. Precej enakomerno vleče čez celo območje vrtljajev, zato se tudi z mesta bistveno lažje spelje. Mislim, da glede tega sploh ni več bistvene razlike do bencinarja.

Po moje nima smisl, da razlagaš, ker ne vem če verjamejo... happy0195.gif saj veš bencin je zakon wink.gif diesel se iz mesta sploh ne premakne, če ne stopiš ven pa mal porineš happy0195.gif happy0195.gif
iceman22
ok nisem dobu konkretnega in pametnega odgovora.. mogoce kdo ve kok morem napumpat gume?boss mogoce?
Boss
18 colske pumpam tam nekje med 2,6 do 2,8
LabiGT
sicer brezveze napisat, ker je ze znano ampak vseen:
mazda na letnih (michelin pilot exalto pe2) prisel cez ljubelj (okoli je sneg, na cesti pa samo mokro, temperatura 0 stopinj) in se pelje kot po tracnicah...

Carr
(iceman22 @ 18 Dec 2008, 00:57) *

ok nisem dobu konkretnega in pametnega odgovora.. mogoce kdo ve kok morem napumpat gume?boss mogoce?

Zimske 205/60 R16 napumpam na 2.4 bara.

LP A
Boss
QUOTE(Carr @ 18 Dec 2008, 12:14) *

Zimske 205/60 R16 napumpam na 2.4 bara.

LP A

16 colske jaz mal več za cca 0,2 bara več kot ti
LabiGT
zimske gume se naceloma pumpajo za 0.2 bara vec kot letne...
iceman22
in zakaj je to dobro ce smem uprasat ker glede gum pa feltn sem res laik..
LabiGT
zimske so mehkejse (bok gume je mehkejsi) in se zato taka guma "vec" deformira (zvija)
zato jo moras vec napumpat da bo "trsa"
Alex
Letne 205/55/16 pumpam 2,6,zimske Dunlop D3 195/65/15 pa 2,8 spredaj in zadaj.
Če so manj je res vse skupaj kot ena barka-twist in to. biggrin.gif
iceman22
sam js mam letne 225/45/18..
Boss
QUOTE(Boss @ 18 Dec 2008, 01:24) *

18 colske pumpam tam nekje med 2,6 do 2,8

sej sem ti že napisal za 18-ke
iceman22
hvala.ygleda da sem spregledal..
smash
imam mazdo 6 2.0 diesel , 2004 Nov (trenutno imam letne gume 205/55 R16)

še nikoli nisem kupoval gum pa me zanima...

ali raje kupiti za zimo gume 205/55 R16 ali 195/65 R15 skupaj s platišči..

gledaj sem teste za 195/65 R15 in videl da so ok goodyear UG7+, za 205/55 R16 pa pojma nimam..

kaj mi torej svetujete?

lp
Boss
15 colske zimske so bistveno cenejše pa ravno tako se boš lepo vozil tako, da na tvojem mestu bi vzel prav to dimenzijo.
smash
cenejše že, samo rabim zraven še platišča ane...skupaj s platišči pa potem že pridem nekak na ceno R16 gum..ni tko?
Boss
Drži, sam imaš nato dva kompleta koles in na leto prihraniš za dve menjavi koles kar je na uč cca 70€. Če pa prišteješ teh 70€, ki si jih prihranil, v nakup platišč, pa namesto kovinskih že dobiš alu feltne. Govorim za nove feltne, če pa kupiš rabljene pa si lahko celo ceneje skozi, kot pri 16 colskih. Razmisli wink.gif
Z M A J
Se strinjam, pa tudi za feltne in sploh gume ni dobro, da jih dvakrat letno vulkanizer dol "mesari", poleg tega, če imaš dvojna platišča, si jih lahko v cca. pol urce (odvisno pač od motoričnih sposobnosti in pripomočkov) sam premontiraš, s tem prihraniš na času, živcih ter tudi denarcih! happy0158.gif tongue.gif

Se je pa dobro pozanimat če sploh gredo gor 15, da nima morda prevelikih diskov in je najmanjša možna dimenzija 16 (samo ugibam)? cool.gif
smash
verjetno gre gor tud R15..imam na vratih napisan smile.gif
Boss
Ni problema ... na šestko prve generacije so serijsko gor kovinska platišča 15 col pri opremah CE in TE.

Bojč recimo ima zimske na 15 colah alu pa avtu prav dobr pašejo. Moj fotr recimo tudi, sam da so gor letne, ampak letnim vseeno bolj pašejo vsaj 16 al pa raje 17 colske wink.gif
LabiGT
QUOTE(Boss @ 9 Jan 2009, 22:39) *

raje 17 colske wink.gif

hehe odkar mas 18col si spremenil mnenje o velikosti feltn...bom moral mal iskat, ko si govoril da je 16 vrh glave ph34r.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 9 Jan 2009, 22:45) *

hehe odkar mas 18col si spremenil mnenje o velikosti feltn...bom moral mal iskat, ko si govoril da je 16 vrh glave ph34r.gif

Še vedno trdim, da je za staro šestko 16 colska optimalna (udobje in izgled)... odkar pa so cene večjih dimenzij gum padle pa tud 17-ke niso več slab nakup, medtem ko so 18-ke pač preseravanje ashamed0001.gif
Alex
(Boss @ 9 Jan 2009, 22:53) *

Še vedno trdim, da je za staro šestko 16 colska optimalna (udobje in izgled)... odkar pa so cene večjih dimenzij gum padle pa tud 17-ke niso več slab nakup, medtem ko so 18-ke pač preseravanje ashamed0001.gif

Meni pa se zdi,da so vseeno 17 optimalne-kar se tiče izgleda in "udobje" je še vedno tu.(stare 6-ke,se razume biggrin.gif Lahko dobiš 17-ke z rahlim doplačilom za ceno 16-k.)
Sem pa že videl novo z 19-kami gor in moram reči,da je izgledalo fenomenalno.Boss?? tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.