Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Gume 2008
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Segi
evo še ene gumice sem najdu, in sicer Vredestein Sportrac 3 ter Ultrac..je že kdo preizkušal te gume, Sportrac 3 je imel brat gor in so se dobro obnesle, torej me zanima bolj za Ultrac ?

lp
LabiGT
Ultrac so bolj sportne ampak majo pa tendenco zagaste obrabe, kar pomeni da so glasne...
Sicer pa v redu guma. Kaksna je cena in kaksna dimenzija?
Segi
Ultrac so bolj sportne ampak majo pa tendenco zagaste obrabe, kar pomeni da so glasne...
Sicer pa v redu guma. Kaksna je cena in kaksna dimenzija?

potem nej bi ble sportrac bolj tihe kakor ultrac ??(ultrac majo tak fensi profil smile.gif )
za sportrac3 (195-60-15) vem da je bla lansko leto okoli 50eur po komadu, predvidevam da so ultrac potem malo drazje z0tdntknw.gif ..jaz bom pa rabu 195-50-15 in po vsej logiki bi morale bit se cenejse

labi si ze mel kej od vredesteina na avtu?
madmax
(Segi @ 2 Mar 2008, 00:20) *

labi si ze mel kej od vredesteina na avtu?

Moje izkušnje z vredesteinkami..........če kej pomaga z0tdntknw.gif

(madmax @ 16 Nov 2007, 11:56) *

vredestein-ke so se morm rečt obnesle kar presenetljivo dobro, za ta denar love0030.gif yahoo.gif

po cca 15k prevoženih je stanje sledeče; profila je še nekje 5mm in to na vseh 4 pneumatikah skoraj u nulo enaka obraba happy0158.gif , kar se mi zdi da je kar dober dosežek glede na to kje in kako se vozim (70% relacija PO-Il. Bi-Podgrad (sami ovinki), in dokaj hitra vožnja), oprijem kar dober, edino zdi se mi da se v ovinku malce zvijajo (balon efekt) aja so pa 195/65/15.
Moti me edino glasnost, ker glasne so pa za pop***t! dry.gif Se ti zdi kot da se voziš po cesti ki je uničena od tankovskih gosenic (če kdo ve kako to zgleda).

Uglaunem bottom line; kar dosti muzike za sorazmerno malo denarja! thumbsup.gif

poky
(Allyssa @ 1 Mar 2008, 11:10) *

poky me bo usak cajt sam trešču okol kepe,..če mu ne težim za simse mu pa za feltne pa gume biggrin.gif

confused0059.gif Kolkokrat pa sn te že?? tongue.gif Ja felne napredujejo,gume so že takorekoč izbrane,tak da don't worry baby! happy0158.gif
LabiGT
Katere gume? Pa kere feltne?
Allyssa
nimam pojma biggrin.gif
Alex
Da se vrnemo malo k gumam.Zanima me,če je potrebno za 17-ke delat homologacijo ali ne,glede na to,da ima 6-ka benz original 17"? whatever.gif
Mraušk Mčk
215/45R17 87W / 215/45R17 87Q piše med drugim v rubriki "dovoljene pnevmatike" na Izjavi o ustreznosti in tehnični brezhibnosti za mojo dizlco.
LabiGT
Marko daj tiste poste v kr neki

Alex: bojc ima tudi italijansko 6-ko in pri njemu je na homo. kartonu max. 205/55 16...kar je cudno
Pri meni pa isto kot pri mrausu...215/45 17
Alex
(LabiGT @ 3 Mar 2008, 17:18) *

Marko daj tiste poste v kr neki

Alex: bojc ima tudi italijansko 6-ko in pri njemu je na homo. kartonu max. 205/55 16...kar je cudno
Pri meni pa isto kot pri mrausu...215/45 17

Sej pri meni je isto,zato vprašam.Je pa finta,da jim naknadno vpišejo,če vprašajo,225/45/17.
Kuscar
(Alex @ 3 Mar 2008, 17:41) *

Sej pri meni je isto,zato vprašam.Je pa finta,da jim naknadno vpišejo,če vprašajo,225/45/17.

Kje ti to vpišejo - na tehničnem ali na homologaciji (proti plačilu) ? Meni ravno tako dovoli homologacijski kartonček max 16 colke...

Lp Kuscar
Alex
(Kuscar @ 3 Mar 2008, 23:03) *

Kje ti to vpišejo - na tehničnem ali na homologaciji (proti plačilu) ? Meni ravno tako dovoli homologacijski kartonček max 16 colke...

Lp Kuscar

Sej glih to sprašujem,ker ne vem,kako to poteka.Čez,v Ital. jim to dimenzijo(225/45/17) vpišejo zastonj v kartonček,če zaprosijo. z0tdntknw.gif
Marko_mx-3
ene feltne, ki so 17 col in imajo na papirjih napisan vaš model avtomobila in na LPP lepo skeširat dinarce tongue.gif

ali pa jim it težit zakaj nekaterim piše 16 drugim pa 17 col v kartončku
LabiGT
Michelin Pilot Exalto2: 94 eur
Continental Sportcontact 2 in Premium contact2: 79 eur
Bridgestone Turanza ER300: 79 eur
Dunlop Fastresponse: 81 eur

Vse 205/55 16V, v Brezicah, montaza brezplacna, polnjenje s plinom, centriranje 4eur/kolo.

Eno od teh bom sigurno dal gor smile.gif
David
(LabiGT @ 5 Mar 2008, 08:16) *

Vse 205/55 16V, v Brezicah, montaza brezplacna, polnjenje s plinom, centriranje 4eur/kolo.

Aaam... se mi samo zdi al so te cene e skoraj smešno nizke??? blink.gif

BOJČ
(LabiGT @ 5 Mar 2008, 08:16) *

Labi, kaj od tega priporočaš? z0tdntknw.gif
poky
Labi,ti si pri teh cenah že popust na gotovino upošteval?Ker na njihovi strani so drugačne cene. whatever.gif
LabiGT
@ David: so se pocenile gume v tej dimenziji...
@Bojc: vse so ok...odlocam se med michelin pa bridgestone
@poky: danes sem poklical pa m je povedal vse (s popustom itak)
Boss
Labi, a vse te gume imajo na zalogi al jih morajo prej naročat?

Pirelli P7 pa ne bi al je nimajo?

LabiGT
Vse te so na zalogi...
P7 majo tud, stane pa 81 eur. (Lasic pa Furlan)
Sem se odlocil, da ne bom dal P7, ker je ze stara. Ravno tako tudi Sportcontact2 odpade zaradi tega...ce ze kupujem, naj bo novejsa guma.

edit: mislim, da je tehtnica trenutno v prid Michelina...
Sam pol v tem primeru lahko jo dobim preko interneta za 94.6eur, plus montaza v LJ za 36eur, kar pomeni, da ni treba v Brezice...
Se en teden mam, da se odlocim unsure.gif
Sokol
(LabiGT @ 5 Mar 2008, 12:08) *

Vse te so na zalogi...
P7 majo tud, stane pa 81 eur. (Lasic pa Furlan)
Sem se odlocil, da ne bom dal P7, ker je ze stara. Ravno tako tudi Sportcontact2 odpade zaradi tega...ce ze kupujem, naj bo novejsa guma.

edit: mislim, da je tehtnica trenutno v prid Michelina...
Sam pol v tem primeru lahko jo dobim preko interneta za 94.6eur, plus montaza v LJ za 36eur, kar pomeni, da ni treba v Brezice...
Se en teden mam, da se odlocim unsure.gif

Ja Lašič je malo odročen ampak nazadnje ko sem šel k njemu sem šel s prikolico po gume pa smo naložili enih 16 gum tongue.gif V slogi je moč (in prihranek) happy0195.gif
Alex
(Marko_mx-3 @ 4 Mar 2008, 16:34) *

ene feltne, ki so 17 col in imajo na papirjih napisan vaš model avtomobila in na LPP lepo skeširat dinarce tongue.gif
ali pa jim it težit zakaj nekaterim piše 16 drugim pa 17 col v kartončku

Meni je bolj všeč ta druga varianta. tongue.gif happy0158.gif
KAALman
odločitev je padla... 17ke ostanejo na avtu... danes naročil 2 kosa Fulda Carat Exelero 215/45ZR17 (85 € / kom)

nove grejo na zadnjo os, stare pa na sprednjo...

zdaj še samo moram distančnike potuhtat, da dam felnam ene 45 ET smile.gif pa smo za 2 sezoni ven z letnimi gumami
Boss
Jaz sem tudi včeraj razrešil dilemo in namontiral nove gume. Sem se pa spet izneveril samemu sebi in namesto touring gum sem spet na športnih - Bridgeston Potenza ER050A.

Prvi občutki so fenomenalni čeprav to še nič ne pomeni saj je tako vedno, ko zamenjam letne z zimskimi. Po treh mesecih končno spet čutim cesto happy0158.gif

Čisti užitek, ko lahko avto tudi na vlažni cesti zapeljem v ovinek tako kot se zagre. Nobenega drsenja, vrtenja v prazno, da o zaviranju sploh ne govorim.

V glavnem - poezija party0024.gif party0024.gif

LabiGT
Opa...cestitam happy0158.gif
Si pa vzel verjetno najboljse sportne gume smile.gif

Boss
QUOTE(LabiGT @ 8 Mar 2008, 18:31) *

Opa...cestitam happy0158.gif
Si pa vzel verjetno najboljse sportne gume smile.gif

Včeraj je bilo prav fajhtno po tleh in sem zadevo sprobal na enem ovinku, kjer je tako drseč asfalt, da se pri zimskih konstantno DSC oglaša. Sreča, da je ovinek pregleden, da lahko prilagodiš hitrost, če nasproti prihaja vozilo- No v glavnem sred tega ovinka cuknem z volanom v ovinek, da bi videl kdaj zdrsne avto pa je tako prijelo, da sta se moja draga in tamal znašla s ksihtom na stranski šip.

Draga je sicer nekaj pizdila, da bi jo lahko vsaj opozoril ampak sem bil še sam presenečen, da je tako prijelo in to pri temperaturi 0°C. Men je šlo pa samo na smeh in sem komaj razložil, da se ne smejim njima, ko butata z glavo ob šipo ampak temu, kako odlične so te gume napram M+S sranju.
LabiGT
Na kok jih mas pa napumpane?
Jaz sem jih mel med 2.4 pa 2.6 pa je blo to super.
Boss
2,8 spredaj in 2,6 zadaj -ko so bile tople... bom preveril, kolk je to ko so hladne oziroma, ko se temperature dvignejo.
Alex
(Boss @ 8 Mar 2008, 18:20) *

Jaz sem tudi včeraj razrešil dilemo in namontiral nove gume. Sem se pa spet izneveril samemu sebi in namesto touring gum sem spet na športnih - Bridgeston Potenza ER050A.

Prvi občutki so fenomenalni čeprav to še nič ne pomeni saj je tako vedno, ko zamenjam letne z zimskimi. Po treh mesecih končno spet čutim cesto happy0158.gif

Čisti užitek, ko lahko avto tudi na vlažni cesti zapeljem v ovinek tako kot se zagre. Nobenega drsenja, vrtenja v prazno, da o zaviranju sploh ne govorim.

V glavnem - poezija party0024.gif party0024.gif

Bravo,jaz bom najverjetneje tudi na teh pristal. happy0158.gif A si jih dobil kje po ugodni ceni?
Boss
QUOTE(Alex @ 8 Mar 2008, 20:23) *

Bravo,jaz bom najverjetneje tudi na teh pristal. happy0158.gif A si jih dobil kje po ugodni ceni?

Lašič - 83€
Alex
(Boss @ 8 Mar 2008, 20:45) *

Lašič - 83€

Aha,zanimivo.Thanks. wink.gif
LabiGT
Koliko so se pocenile gume v primerjavi z 2 leti nazaj...to mi je vsec...ce bi blo za vsako stvar tko sad.gif
QUOTE(LabiGT @ 25 Mar 2006, 19:30) *

prihodnji teden grem v brezice po gume. Kocka je padla: Bridgestone Potenza RE050A, za 23900/kos. Montaza brezplacno happy0158.gif

poky
Boss,kaj maš ti 16 ali 17" ??
LabiGT
Pa dobr a se hecas ti al kaj?
A ves kaksna je poraba z 17"???
poky
He he,samo vprašam............ happy0195.gif Drugače pa jebeš minimalno razliko v porabi,izgled je važn. happy0158.gif
LabiGT
QUOTE(poky @ 9 Mar 2008, 10:54) *

He he,samo vprašam............ happy0195.gif Drugače pa jebeš minimalno razliko v porabi,izgled je važn. happy0158.gif

Ce ni postimano podvozje, se 16" Mazde 6 bolje peljejo kot tiste z 17"....
ampak res bolje zgleda, to je res
Alex
(LabiGT @ 9 Mar 2008, 10:56) *

Ce ni postimano podvozje, se 16" Mazde 6 bolje peljejo kot tiste z 17"....
ampak res bolje zgleda, to je res

Kako misliš"bolje peljejo" 16-ke? confused0059.gif Kaj avto boljše drži v ovinkih,ali je boljše udobje ali manj trese v avtu?Ker sem mislil,da 17-ka boljše drži,ker ima nižje boke,pa še širša je ponavadi. biggrin.gif
LabiGT
Da ne kompliciram prevec: ce se ne zniza podvozje je avto z 16" bolj odziven kot un z 17". Je sicer res, da se zdi da je 17" bolj stabilen (pri zaviranju na suhem je tudi res) ampak glede handlinga je boljs 16" (na originalnem podvozju).

Glede udobja se itak ve
Alex
(LabiGT @ 9 Mar 2008, 13:42) *

Da ne kompliciram prevec: ce se ne zniza podvozje je avto z 16" bolj odziven kot un z 17". Je sicer res, da se zdi da je 17" bolj stabilen (pri zaviranju na suhem je tudi res) ampak glede handlinga je boljs 16" (na originalnem podvozju).

Glede udobja se itak ve

Na kratko-če misliš dat gor 17-ke ali 18-ke,ti to prinese še en kup stroškov zdraven z fedri in če hočeš res top performance,moraš zamenjati še amortizerje. whatever.gif
LabiGT
Hehe tko nekak...sam potem mas pa formulo. To je tud nekaj smile.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 9 Mar 2008, 10:51) *

Pa dobr a se hecas ti al kaj?
A ves kaksna je poraba z 17"???

ma ja no... kako lahko sploh vpraša? happy0195.gif happy0195.gif

Če si velik v avtu so žal naše ceste preslabe za 17". Zato odpade tudi nižanje kot tudi tršanje amortizerjev. Tako, da ostanejo le 16" za dokaj normalno vožnjo. Je pa tako, da mogoče je res fino kako avto zgleda ampak večino časa si notri in ga ne vidiš od zunaj, takrat je pa bistvo kako se avto vozi in če imaš veliko za prevozit je verjetno najbolj pomembno kako je udoben. wink.gif
Alex
(Boss @ 9 Mar 2008, 19:08) *

Če si velik v avtu so žal naše ceste preslabe za 17". Zato odpade tudi nižanje kot tudi tršanje amortizerjev. Tako, da ostanejo le 16" za dokaj normalno vožnjo. Je pa tako, da mogoče je res fino kako avto zgleda ampak večino časa si notri in ga ne vidiš od zunaj, takrat je pa bistvo kako se avto vozi in če imaš veliko za prevozit je verjetno najbolj pomembno kako je udoben. wink.gif

Ah,ni ga čez udobje- imaš prav. biggrin.gif
David
(Boss @ 9 Mar 2008, 19:08) *

No tukaj se mogoče ne strinjam najbolj s tabo....

Na leto prevozim cca 50 000km... od tega kakih 30 000 na letnih 17" gumah in seveda tudi na malo nižjih fedrih....

Pa morem rečt da resnično nimam problema z udobjem... neglede kje se vozim... mislim da se s časom kar navadiš na občasne močnejše tresljaje.... in jih dejansko ne čutim več... tongue.gif
Allyssa
ma zdj ste me pa čist zmešal sad.gif

zdj pa še tega ne vem več a hočm 16 al 17 feltne dry.gif sad.gif sad.gif sad.gif
poky
17 " hočeš. biggrin.gif Nisi ti taki extrem ko Labi,tak da........ wink.gif
Boss
QUOTE(David @ 9 Mar 2008, 23:09) *

No tukaj se mogoče ne strinjam najbolj s tabo....

Na leto prevozim cca 50 000km... od tega kakih 30 000 na letnih 17" gumah in seveda tudi na malo nižjih fedrih....

Pa morem rečt da resnično nimam problema z udobjem... neglede kje se vozim... mislim da se s časom kar navadiš na občasne močnejše tresljaje.... in jih dejansko ne čutim več... tongue.gif

Jaz sem zase govoril zakaj ne grem na 17" - Glede na to, da nisem več rosno mlad in da ne bi še rad imel težav s hrbtenico se mi pač zdi pomembno, da večino lukenj in tresljajev poberejo gume, vzmeti in amortizerji in ne moja hrbtenica.

Sploh mi pa še najbolj dol visi to, da avto kao boljš zgleda (od zuni ga vidim samo, ko je parkiran tongue.gif ), če je nižji in da se mnogo bolje drži ceste. To zadnje je bolj urbani mit kot ne, saj je čisto odvisno od cestne podlage. Ja, drži, če je cesta lepa gladka in ne drži, če je poflikana, narebrena in z veliko jamami. To zadnje se najlepše vidi v kakšnem ovinku, kjer je razlika že v tem koliko imaš napumpane gume kaj šele od vsega ostalega.
Boss
Sicer je več ali manj reklama samo se kar strinjam s tekstom čeprav bi morali bolj povdariti varnost oziroma nevarnost zimskih gum poleti

Letne pnevamtike nepotreben strošek?

p.s. le zakaj so tale članek dali med kroniko z0tdntknw.gif
Allyssa
ker je ta reklama tragična za vse prodajalce k ful služjo z gumami? biggrin.gif
madmax
Kakšna je kej napoved.........me že fulll mika da bi letne vrgu gor cool.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.