Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Gume 2008
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
LabiGT
Da vidmo kako ste se odlocili letos?
Katere in dimenzije?

Nekaj novih gum (letos pa lani)

-Dunlop Fastresponse ,naj bi nadomescala SP01, ki je bla povprecna. Touring guma, dobro se odreza po testih

-Yokohama C-drive, touring guma, tudi ni slaba, v Sloveniji prodaja Sitar pneumatic,

-Yokohama S-drive, bolj sportna varianta tiste zgornje...

-Yokohama A-drive, tudi iz nove druzine "drive", ta je vstopni model za manj zahtevne dimenzije

-Firestone Firehawk SZ90 (mi), novo pri Firestonu (hcerinska tovarna Bridgestone), bolj sportna guma

-Pirelli Cinturato P4, guma za manjse dimenzije, povdarek je na ekonomicnosti in ekologiji
(isto velja tudi za P6 cinturato, ki ima isti dezen kot navadna P6)

-Good Year Dura Grip tudi za manj zahtevne dimenzije, v rangu prejsnih GT gum

Osebno se nimam pojma katere bom dal...kmalu se bom odlocil smile.gif
Alex
Labi,več ko pišeš o gumah,bolj mi ni več jasno,kaj bom dal gor. whatever.gif Te Firestone se mi zdijo kar v redu.Še,če so v navezi z Bridgestone...bomo videli,kaj je za naredit...
LabiGT
Men so tudi vsec...sam, ce bi kupi bi kupil cist na slepo...
Pa sej, ves katere so glavne slabosti Potenze RE050A, ce te ne motijo ti ostane odlicna sportna guma happy0158.gif pa se draga ni, kot takrat ko sem jo jaz kupil...
Alex
(LabiGT @ 28 Feb 2008, 19:51) *

Men so tudi vsec...sam, ce bi kupi bi kupil cist na slepo...
Pa sej, ves katere so glavne slabosti Potenze RE050A, ce te ne motijo ti ostane odlicna sportna guma happy0158.gif pa se draga ni, kot takrat ko sem jo jaz kupil...

Ne,sej so mi Potenza RE 050 A všeč...moti me le to,kar si napisal o njih,da rabijo čas,da se segrejejo.In jaz večino prevozim po mestu in se bojim,da mi ne bodo "delale" prav-se ne bodo niti ogrele za vožnjo. whatever.gif
LabiGT
Ja za mestno ovznjo odpadejo takoj...sploh v LJ, kjer mas un gladek zlizan asfalt...drsi.
kowkele
JAz sem ze 2 meseca nazaj nabavil Bridgestone Turanza ER300. Bomo vidl cez 14 dni, kako se kaj obnesejo.

lp
Alex
(kowkele @ 28 Feb 2008, 20:04) *

JAz sem ze 2 meseca nazaj nabavil Bridgestone Turanza ER300. Bomo vidl cez 14 dni, kako se kaj obnesejo.
lp

No,glih prav,da bomo videli,kako se bodo na tvoji Mazdi obnesle. biggrin.gif
LabiGT
Kowkele, ti si nase upanje smile.gif

AJa se to, a mas V ali W indeks?
kowkele
Itak, bom testni zajcek...Ma po testih so bile zlo dobre, pa tudi tisti, ki so jih ze imeli so rekli, da so uredu. Pa se cena je bla kar ugodna-82 eur po komadu. biggrin.gif

lp
Boss
Zanimiva je stran Tyre test, kjer so zbrani vtisi uporabnikov in ne samo testi novih gum - gume so nove prvih par tisoč kilometrov potem pa se šele začne videti prava vrednost le teh in zanimivo je Conti Premiumcontact 2 izjemno dobra izbira kot tudi Fireston Firehawk (Ok, prejšnja različica SZ80).
YavarYe X6V6
Ej pri ženskah tud tolk komplicirate ? biggrin.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 28 Feb 2008, 20:14) *

ja tongue.gif
Alex
(YavarYe X6V6 @ 28 Feb 2008, 20:14) *

Sej v bistvu ne kompliciramo,ampak samo na glas modrujemo. biggrin.gif wink.gif
LabiGT
Jap tyre test je ok stran, ceprav vcasih pride do napak, ker pri nemcih je najboljsa ocena 1 (tyre test je originalno nemska stran) pri vseh drugih (logicno) visja ocena je boljsa...in potem dobijo ene cudne gume zelo dobre ocene.

Je se nekaj, italijani ponavadi dajejo dobre ocene trsim gumam (bridgestone, pirelli) nabjrz zaradi tega, ker je italijanski asfalt bolj grob od drugih in mehke gume hitreje pobira...(to sem zdaj filozofiral do konca, kar je ok, ker sem bolan in lezim tongue.gif )

Ajvar, ma kaki...pri zenskah je enostavno, lahko testiras, ce ti ni vsec gres po drugo smile.gif
kowkele

AJa se to, a mas V ali W indeks?
[/quote]

Imam W indeks.

(YavarYe X6V6 @ 28 Feb 2008, 20:14) *

Nc, samo malo prasal okrog ter kupil. Prow zanic ze ne morejo bit.... biggrin.gif happy0158.gif
Alex
(LabiGT @ 28 Feb 2008, 20:19) *

Jap tyre test je ok stran, ceprav vcasih pride do napak, ker pri nemcih je najboljsa ocena 1 (tyre test je originalno nemska stran) pri vseh drugih (logicno) visja ocena je boljsa...in potem dobijo ene cudne gume zelo dobre ocene.

Je se nekaj, italijani ponavadi dajejo dobre ocene trsim gumam (bridgestone, pirelli) nabjrz zaradi tega, ker je italijanski asfalt bolj grob od drugih in mehke gume hitreje pobira...(to sem zdaj filozofiral do konca, kar je ok, ker sem bolan in lezim tongue.gif )
Ajvar, ma kaki...pri zenskah je enostavno, lahko testiras, ce ti ni vsec gres po drugo smile.gif

Ampak to o Italijančkih bo kar držalo.Tam nimajo radi preveč športnih gum gor na mazdah(verjetno res jim jih hitro pobere).In pol najdejo ene čudne gume,ki mi tukaj sploh še slišali nismo za njih...in jih hvalijo po 1000 prevoženih kilometrih po suhi cesti... tongue.gif happy0195.gif
LabiGT
Alex, ce bos dal 18" col od Bridgestona ti preostane edino Potenza, ker Turanze ER300 v 18 col (215/45 18 ali 225/40 18) sploh ni...

Alex
(LabiGT @ 29 Feb 2008, 00:06) *

Alex, ce bos dal 18" col od Bridgestona ti preostane edino Potenza, ker Turanze ER300 v 18 col (215/45 18 ali 225/40 18) sploh ni...

Ah,trenutno niso v prvem planu.Bom zaenkrat kar na 16-kah moral ostat. dry.gif
Rocky
jst sem vzel Continental SportContact3 in morm rect, da sem zelo zadovoljen.
Allyssa
js tud ne vem kere gume bi,.. + tega da še ne vem kere feltne bi dry.gif

ah ja,..
BOJČ
(Allyssa @ 29 Feb 2008, 12:14) *

js tud ne vem kere gume bi,.. + tega da še ne vem kere feltne bi dry.gif

ah ja,..

Vprašaj moža za nasvet. tongue.gif
Allyssa
mnja,..sej sm,..

pa še vedno ne vem kaj bi,..če so mi že ušeč feltne, pol pa na netu vržeš te kao na mazdo,..pol pa zgleda krneki,..

LabiGT
Na netu, ti nc ne pomaga kako zgleda...
Katere priblizno gledas?
Se vedno 17col?
Allyssa
ja še vedno ja,..
Boss
QUOTE(BOJČ @ 29 Feb 2008, 12:16) *

Vprašaj moža za nasvet. tongue.gif

če bi bil nesramen bi rekel da so Durex najbolj primerne gume za nepredvidene situacije... tongue.gif
David
(Boss @ 29 Feb 2008, 15:59) *

če bi bil nesramen bi rekel da so Durex najbolj primerne gume za nepredvidene situacije... tongue.gif

Bwahahahaha.... ampak še te niso najbolj zanesljive... sej veš kako hitro jo lahko na kakem "robniku" prebiješ.... w00t.gif w00t.gif
Ninja
(Boss @ 29 Feb 2008, 15:59) *

Hmmm, nasploh so te vrste gume samo 87% zanesljive. Tko da... Treba met res ketne zmer zravn. biggrin.gif
LabiGT
Takih gum pa nisem nikol maral...sploh ne cutis ceste smile.gif

Ninja
(LabiGT @ 29 Feb 2008, 16:19) *

Agree. happy0158.gif No jest jest sploh ne čutm, da bi se kam pelala biggrin.gif
LabiGT
V moj izbor sem dal se Michelin Pilot Exalto PE2...
Sem pozabil na to gumo...sportna in udobna.
Minus bo najbrz trdota po parih letih ampak, itaj jo bom prej zamenjal. Drugi minus je ta, da je drazja kot vse druge...
Heh vsakic ista pesem glede gum smile.gif
Se dobr, da me to veseli
Boss
QUOTE(LabiGT @ 29 Feb 2008, 16:19) *

ampak so še posebej dobre v vlažnih in mastnih odsekih, predvsem v tunelih. Če jih uporabljaš z občutkom zdržijo dolgo, če si pa nasilen je pa nevarnost nesreče lahko velika. police.gif bi temu rekel neprilagojena hitrost. bleh.gif

OK, back to topic
Labi spet naštevaš nove in nove modele a odloču se pa še nisi - pol pa še mene medeš. biggrin.gif Tako lepo sem prišel do izbora parih gum zdaj jih imam pa spet šest v igri rolleyes.gif
Alex
(Boss @ 29 Feb 2008, 22:12) *

ampak so še posebej dobre v vlažnih in mastnih odsekih, predvsem v tunelih. Če jih uporabljaš z občutkom zdržijo dolgo, če si pa nasilen je pa nevarnost nesreče lahko velika. police.gif bi temu rekel neprilagojena hitrost. bleh.gif

OK, back to topic
Labi spet naštevaš nove in nove modele a odloču se pa še nisi - pol pa še mene medeš. biggrin.gif Tako lepo sem prišel do izbora parih gum zdaj jih imam pa spet šest v igri rolleyes.gif

Ah Boss,nič hudega.Ene izbereš pa je.Če se zafrkneš z njim,kupiš druge in jih izprobaš.Kot na dirkah-enostavno kot pasulj. tongue.gif
uklopko
(LabiGT @ 29 Feb 2008, 16:19) *

Valda da ne rabiš gum-rabiš gosence happy0195.gif
Allyssa
vi se kr zajebavejte sad.gif packi,..js pa še vedno ne vem kašne feltne bi dry.gif
Alex
(Allyssa @ 1 Mar 2008, 08:15) *

vi se kr zajebavejte sad.gif packi,..js pa še vedno ne vem kašne feltne bi dry.gif

Dej,par jih zalimej gor,pa da vidimo,kaj bi pasalo. biggrin.gif
Allyssa
ammmm,..gledala v katalogu biggrin.gif in zdj že en tedn čakam na cene,..tipi pač dry.gif

LabiGT
QUOTE(Allyssa @ 1 Mar 2008, 09:05) *

ammmm,..gledala v katalogu biggrin.gif in zdj že en tedn čakam na cene,..tipi pač dry.gif

zakaj pa noces, da ti pomagam mal?
Kere sploh gledas pa kaj gledas pa kok bi dala max...?
madmax
ziher so kašne pink feltne tongue.gif

Allyssa
(LabiGT @ 1 Mar 2008, 09:40) *

zakaj pa noces, da ti pomagam mal?
Kere sploh gledas pa kaj gledas pa kok bi dala max...?

ma nimam pojma kaj gledam,..gledam en velk katalog,..pa bl k gledam mn mi je jasn,..da ne govorim o vseh dimenzijah, širinah in ne vem čem,..ker nimam pojma,..edina stvar k jo vem,..je 17 col biggrin.gif
LabiGT
Predlagam tele:
IPB Image

Al gledas 5 krake, veckraka? Kaksen so ti bolj vsec no? Pa kater kataog gledas?
Alex
(LabiGT @ 1 Mar 2008, 10:55) *

Predlagam tele:

Al gledas 5 krake, veckraka? Kaksen so ti bolj vsec no? Pa kater kataog gledas?

Od katere firme so te?
LabiGT
CMS C8...dobre feltne so. Men je dizajn kar vsec. Pa se prave karakteristike majo (7.5x17 ET48)
Allyssa
ja neki podobnga sm tud gledala,..

katalog pojma nimam ker je,..sm v službi,..bom doma pogledala,.

petkrake mi niso lih ušeč, razn ene od etabeta k je zvezdica srebrna ostalo pa temno,..ampak v katalogu so samo 18'' kar pa odpade sad.gif pa še mislm, da so samo special edition,..oz jih na njihovi strani nisva najdla za redno prodajo,..

poky me bo usak cajt sam trešču okol kepe,..če mu ne težim za simse mu pa za feltne pa gume biggrin.gif
Alex
Evo,tako nekako na hitro naj bi izgledale na Mazdici(na žalost ni najlepša barva,kot naše tongue.gif ):

Če pa jo še znižaš,še lepše:

In pol še šipe zatemniš,pa je. biggrin.gif
Kuscar
(Alex @ 1 Mar 2008, 12:08) *

Evo,tako nekako na hitro naj bi izgledale na Mazdici(na žalost ni najlepša barva,kot naše tongue.gif ):

Če pa jo še znižaš,še lepše:

In pol še šipe zatemniš,pa je. biggrin.gif

A daš link kje se da to računalniško narest po svoji sliki avtomobila - da vidim kako bodo zgledale SAMO ZADAJ zatemnenje šipe dry.gif
Marko_mx-3
Tole je pomoje v Photoshopu narejeno
Alex
(Marko_mx-3 @ 1 Mar 2008, 15:52) *

Tole je pomoje v Photoshopu narejeno

Yes. wink.gif
handan
al pa org. mazda tele sam nabavo
Alex
(handan @ 1 Mar 2008, 16:54) *

al pa org. mazda tele sam nabavo

Kaj so to 17-ke ali 18-ke?
handan
17" osamnajstke sem prodal devetnajstke tudi tko daso te nekak najbolj prav happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.