Blazslo
21 Dec 2004, 10:36
Zivjo
imam mazdo6 cca 6 mesecev staro, dizel.
Na kratkih razdaljah, predvsem mestnih vožnjah ugotavljam, da mi glasno dela ventilator (tuli) ali pa klima tam nekje pod motorjem in to še nekaj sekund po tem ko je avto parkiran in motor vgasnjen. Na daljših relacijah pa tega zvoka ni.
Ali kdo ve kaj bi to bilo in če je to sploh normalno.
Hvala
Dodatni grelec motorja,ki je samo pri dizelskih modleih...neke vrste standheizung...če dokupiš timer ga lahko uporabljaš kot pravi standheizung...je pa od Webasta. Namreč na krajših relacijah se ti motor ne segreje dovolj,na daljših pa tega problema ni.
lp vuk
To je popolnoma normalen pojav in lahko si hvaležen, da je to del serijske opreme v novejših dizelskih Mazdah saj ti drastično zmanjša čas ogrevanja motorja in notranjosti avtomobila, kar je ob trenutnih temperaturah sploh en velik plus.
V bistvu se sliši, kot recimo grelec od centralne kurjave v hiši in zna delovati še par minut, če se med kratko vožnjo avto ni ogrel dovolj. Deluje približno še toliko časa, dokler ne porabi vse nafte, ki je še v samem grelcu zato se ga sliši še nekaj časa, ko je motor že ugasnjen.
Blazslo
22 Dec 2004, 11:43
Ej, hvala za odgovore.
Prej sem imel sicer VW passata dizla, kjer tega ni bilo niti ni imel klime pa sem se ustrašil, da je kej narobe. Kar pa se mi je zdelo čudno glede na vse ostalo.
Hm dodatne + točke za Mazdo6, ki si jih je ze pridno veliko nabrala.
Predlagam, ti da se pozanimaš glede vgradnje timerja,da boš lahko to možnost dodatnega gretja izkoristil v celoti...če se prav spomnim je bila nazadnje cena okoli 86.000 SIT...lp vuk
| QUOTE (Blazslo @ Dec 22 2004, 11:43) |
Ej, hvala za odgovore.
Prej sem imel sicer VW passata dizla, kjer tega ni bilo niti ni imel klime pa sem se ustrašil, da je kej narobe. Kar pa se mi je zdelo čudno glede na vse ostalo.
Hm dodatne + točke za Mazdo6, ki si jih je ze pridno veliko nabrala. |
Oj.
Razmišljam o nakupu rabljene Mazde 6 sport kombi, sedaj pa imam Passata. Ali lahko primerjaš ta dva avta in opišeš bistvene prednosti oz. slabosti Mazde napram Passatu.
M6 mi je res dober avto, morda me skrbi le to, da je nekoliko nižja od Passata (parkiranje z nosom do pločnika potem pa hrrrsssk..., nasedanje, vstopanje in izstopanje iz avta, )
A je res, da je servis nenormalno drag? (60k sit)
hvala.
lp, Pjotr.
DonFilipo
14 Jan 2005, 17:49
| QUOTE (pjotr @ Jan 2 2005, 00:06) |
Oj.
Razmišljam o nakupu rabljene Mazde 6 sport kombi, sedaj pa imam Passata. Ali lahko primerjaš ta dva avta in opišeš bistvene prednosti oz. slabosti Mazde napram Passatu. M6 mi je res dober avto, morda me skrbi le to, da je nekoliko nižja od Passata (parkiranje z nosom do pločnika potem pa hrrrsssk..., nasedanje, vstopanje in izstopanje iz avta, ) A je res, da je servis nenormalno drag? (60k sit)
hvala.
lp, Pjotr. |
Ni debate.
Mislim da je mazda dalec bolj kvaliteten avto kot VW. To kazejo tudi letosnje ADACove raziskave. Mazda je po kvaliteti prehitela dolgo nedotakljivo Toyoto. Mazda 6 je na hard-testo od 100.000km bila edino avto v zgodovino ki je ta test opravila brez ene same napake. Celo niti ena sama zarnica ni pregorela. Nazalost se pocasi moramo resiti predsotkov o kvalitetei "nemskih" avtov. VW je zasedel porazno predzadnje mesto. Poleg tega pa ti lahko povem da tisti ki enkrat proba japonski avto ga vec ne menja. Tako je pri meni in pri dosti drugih voznikov katere poznam.
Kar se pa servisa tice. 60Ksit niti ni drago. Za mojo 626 je servis med 30-50K, za toyoto avensis okoli 75K, za bmw-a serije 3 okoli 100k. Seveda ce gres v pravi servis. Saj od tega zivijo. Pa pozabi da bos na kateremkoli novejsem avtu kej doma sam v garazi stimal. Tudi fus-mojstri so se pokazali za slabe, kajti prevec je tehnike. Olje pa itak ni problem zamenjat.
Ni nujno da je nizja. Mogoce ti se zdi zaradi oblike odbijacev. Ampak po zakonih EUa avti ki pridejo na trg ne smejo biti nizji od 85mm, vecina to dosti presega.
Pa se to: a ti mislis metiavto za voznjo po plocnikih? Kupi terenca!
| QUOTE (pjotr @ Jan 1 2005, 23:06) |
M6 mi je res dober avto, morda me skrbi le to, da je nekoliko nižja od Passata (parkiranje z nosom do pločnika potem pa hrrrsssk..., nasedanje, vstopanje in izstopanje iz avta, ) |
S tem niti ni problema, pa tudi če že zadaneš pločnik, ga zadaneš z delom, ki je namenjen pripenjanju vlečne kljuke, tako da ni hudega.
Blazslo
17 Jan 2005, 11:44
| QUOTE (pjotr @ Jan 1 2005, 23:06) |
| QUOTE (Blazslo @ Dec 22 2004, 11:43) | Ej, hvala za odgovore.
Hm dodatne + točke za Mazdo6, ki si jih je ze pridno veliko nabrala. |
Oj.
Razmišljam o nakupu rabljene Mazde 6 sport kombi, sedaj pa imam Passata. Ali lahko primerjaš ta dva avta in opišeš bistvene prednosti oz. slabosti Mazde napram Passatu. M6 mi je res dober avto, morda me skrbi le to, da je nekoliko nižja od Passata (parkiranje z nosom do pločnika potem pa hrrrsssk..., nasedanje, vstopanje in izstopanje iz avta, ) A je res, da je servis nenormalno drag? (60k sit)
hvala.
lp, Pjotr.
|
Ne vem katerega passata primerjaš. Imel sem passata tam iz 90 leta.
1. Poraba pri pasatu 1,6 passatu proti 120 Mazdi gre v korist VW ( za cca 1,5 dizla na sto), delnoma zaradi močnejšga stroja, drugič zaradi klime, ....
2. Ker VW ni bil kaj nič opremljen je oprema neprimerljiva.
3. Imel sem limunzino VW, prostor v prtljažniku je bil sicer velik, a zaradi oblike manj priročen. Mazda: popolnoma ravno dno.
4. Glede višine ne vem če je tole res, po moji oceni je Mazda kar tam nekje, Hrska na pločnik - se mi je že zgodlo pa ni panike, nič ne poči, če se posede avto na pločnik (npr. namesto ene osebe vstopita dve)
5. Imam občutek, da je VW kabina bila malce daljša. Sicer pa ni panike prostora je dovolj. Izstopanje vstopanje je OK.
6. servisa še nisem imel, tako da ti realne ocene ne morem dati, razen intrervalov 20.000 Km (M6) proti VW dizlu (7,500 km stari dizl pač).
7. Mogoče je na začetku malce težav glede parkiranja. Oblika pač škatla (VW) proti športnejšim Mazdinim linijam. Pa še nekaj: passat je imel spodnjo črto vratnih stekel vodoravno, Maza pa postrani in potem če si navajen se ravnati po tem, postrani parkiraš na začetku ? Navaditi se moraš tudi rikverc parkiranja. AMpak mislim da so to težave pri prehodu na drugo obliko avta.
8. Malce me je razočaralo le samo polaganje talnih oblog in njihov material, pa material za predpražnike in sedeže. Vendar se v sedežih sedi udobno in varno. Bolj kot v passatu. Da ne govorimo o 'varnostnem oblazinjenju'. Dva spredaj, dva v sprednjih sedežih pa še v stebričkih....
9. Voznikovo udobje pri vožnji je absolutno neprimerljiva, v korist m6. Čeprav imata oba avta skoraj enako dostopne komande, ima M6 boljše postavljen gumb za vse4 utripalke. Če pa vzameš različico z volanskimi komandami in tempomatom, pa sploh ni primerjave.
10. Vožnja se ne da primerjati zaradi dveh popolnoma različnih zasnov. M6 je trša in čutiš precej več ceste kot v passatu, ki je bolj nihal na dolgih grbinah. Ovinki, ni primerjave v korist M6.
Računaj da je M6 malce bolj športno zasnovano, ima nekaj Japonskih slabosti in veliko njihvoih prednosti. Težko pa je primerjati modela z zasnovami cca 15 let narazen