(adormi11 @ 5 Apr 2008, 07:29)

Jaz sem kupil M6 isto kot tvoja, samo karavanko z vso opremo, razen navi, ma 111000 km, stala pa je 11.700
eurov, ampak je 2004 letnik kuplena v avtohiši in je brez udrtin, leder na sedežih je pa lepše ohranjen, kot pri mercedezu od kolega, ki ma 140k prevoženih. Tudi blatniki niso napihnjeni. Pa niso rekli da je odlično ohranjen.
Tudi jaz sem v avtohiši Grosuplje kupil M6 letnik 2004, z vso opremo razen navigacije, pa tudi nisem bil povsem zadovoljen glede ohranjenosti znotraj - predvsem boljša polovica me je - in me še kar sekira zaradi izgleda notranjosti. Pa je pisalo odlično ohranjen.
Usnje je sicer v OK stanju (na Toyoti sem mel večjo katastrofo od usnja) - edino na zadnjem desnem sedežu ima nek odtisek na naslonjalu - domnevam da ga je prejšnji lastnik veliko uporabljal za prevoz stvari pri podrtih sedežih. Se mi pa zdi da je usnje slabe kvalitete že ob vgradnji - sem videl precej avtov z usnjenimi sedeži - in nikjer ni bilo tako trdo usnje. Na armaturi ima neko prasko in na sredinski konzoli ob menjalniku. Na zunaj nima večjih bušk in prask, je bil pa barvan sprednji odbijač, kar mi je tudi prodajalec povedal. Mene to sicer ni toliko motilo in sem avto kupil. Ostalo barvo smo pregledali z testerjem in ni bil barvan.
Prodajalec jamči da so km pravi (79.900 ob nakupu) in je rekel da grem lahko preverit na mazda servis - tega sicer še nisem naredil - ker so bili pri Mazda Močnik tako arogantni, ker je avto uvožen. Sem pa dobil informacije od par kolegov ki uvažajo sami avte, da so avti iz Italije pregovorno slabše ohranjeni znotraj, ker se jih baje zmeneta italijanska ne pazijo kaj dosti.
Tudi podvozje je ok, zavore so menjane ploščice in mi je mehanik ko sem naredil servis na 80k rekel da nimam kaj skrbet in da avto tudi izgleda kot da ima 80k prevoženih. Me je pa zelo motilo da poka v volanu - in da tudi ko mi je mehanik podmazal še vedno občasno poka. Kolega, ki ima isti model mi je sicer pokazal kje moram nekaj ''odšraufat'' pod volanom in da to lahko sam podmažem - ampak še nisem mel časa. Tako da samo potelovadim z volanom po Boss-ovih navodilih pa je ok za naslednjih 500 km...
Me je pa zmotilo tudi da mi prodajalec ni povedal da led displej ne dela ok - nekaj črtic mi ne kaže vedno - nov displej je pa 400€. Kolega mi je rekel da ni kriv displej ampak skoraj 100% konektor zanj - in da naj peljem nekam kjer znajo razstavit osrednjo konzolo - in da mi bo zrihtal. Samo še iščem servis z uredu odnosom, da bom peljal razstaviti konzolo - sam je namreč ne upam da ne bi polomil kakih zatičev.
Glede porabe pa - nevem fantje (Boss, Kaalman, ...) ki ste registrirani na poraba.com kako vam uspejo take neverjetno nizke številke porabe. Kakorkoli se trudim lepo vozit - čimveč po tempomatu (takrat občutno pade trenutna poraba sem opazil) in pod 150 km/h in prestavljat pod pravimi obrati, ne vozit s prenizkimi in ne z previsokimi - NE GRE POD 7,5l/100km??? Da ne govorim če ga kdaj spustim malo z ketne - pol je poraba takoj čez 8,0l/100km.
Torej občutki - 2 meseca po nakupu:
Mešani

...avto se mi zdi da je narejen preveč na hitro - oz. da se ''špara'' na materialu. Sploh notranjost je preveč cenena za tak avtomobil. Občutek vožnje je trd. Servo je trši kot sem navajen. Sklopka tudi. Moči ima veliko, skoraj preveč (136KM model) - posledično večja poraba. Stekla se ful glasno zapirajo - oz se preveč sliši udarec stekla ob zapiranju na voznikovi strani - pojma nimam kako naj to odpravim. Takoj po nakupu sem imel problem tudi s tem da so se lepila na obrobo in ob odpiranju je bilo to moteče - potem sem jih očistil in podmazal tesnilo z WD 40 pa je boljše.
Avto priporočam vsakemu, ki je imel prej slabši avto - ker bo zadovoljen - tisti, ki je prej vozil kako (ne mislim nič slabšalnega glede Mazde) bolj prestižno znamko (beri Audija) bo pa razočaran glede udobja vožnje. Drugače pa lega na cesti, v ovinkih - sploh pri velikih hitrostih je boljša, avto se manj nagiba in težko ga pripraviš da zdrsne. DSC dela ok - samo v snegu ga je treba obvezno izklopiti, ker ne prideš nikamor. Zvok radia je na nivoju (mi manjka sicer Mp3 ampak bom preživel). Pospeški so brutalni, menjalnik jih občasno ne dohaja - ampak je izredno natančen (malo me je motilo glasno pretikanje pa natančnost to odtehta).
Upam da ne bo kdo rekel da se preseravam - samo tako je moje iskreno mnenje o rabljenem avtu za cca 12k € ...

Upam samo da ne bo preveč padla cena v teh 18 mesecih, ki jih rabim da odplačam kredit, ki sem ga najel za ta avto - ker vem da ga bom takoj ko bo izplačan prodal in si nabavil kaj drugega v asortimanu Mazda - najbrž bo to CX-7 (ker lepšega SUV-a še nisem videl) če bodo v tem času začeli prodajati dizla.
Lp Kuscar