Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
ležaj
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2
mazy1905
(KAALman @ 20 Sep 2010, 19:51) *

prej ali slej gre avto spet po starem, in dela dimno zaveso...

sem se navadil smile.gif

Torej je to za M6 normalno, da pokadi, koga poženeš?Vozi ga namreč moja velespoštovana na relaciji MB-Ptuj avtocesta.Je zelo nezna z pritiskanjen na plin.Ko ga pa jaz dobim pa ga malce poženem in to opazim, da kadi.... Kak je pa kaj z bio dizlom in cvičkom?Že kdo probal?Težave?Al gre brez problemov in ni rizika...Hvala na odgovore tudi za tole!
LP vsem

(cRaZY @ 21 Sep 2010, 09:02) *

Pri meni na spusceni +7 let stari mazdi in 200kkm ni nobenih problemov z lezaji... ce kaj pomaga.

lucky you biggrin.gif
Boss
QUOTE(mazy1905 @ 21 Sep 2010, 09:48) *

Torej je to za M6 normalno, da pokadi, koga poženeš?Vozi ga namreč moja velespoštovana na relaciji MB-Ptuj avtocesta.Je zelo nezna z pritiskanjen na plin.Ko ga pa jaz dobim pa ga malce poženem in to opazim, da kadi.... Kak je pa kaj z bio dizlom in cvičkom?Že kdo probal?Težave?Al gre brez problemov in ni rizika...Hvala na odgovore tudi za tole!
LP vsem

Sej mrbit je pa to to... Tvoja velespoštovana ga s tako vožnjo zapaca ti ga pa pol spucaš in se kadi kot zmešan devil.gif

Zdej pa resni del vprašanj

A je avto kej chipan al pa ima powerbox montiran? A se ti to dogaja z različnimi gorivi? Lahko je problem z merilcem pretoka zraka al pa s kakim drugim senzorjem in fila prebogato mešanico. Kaj pa poraba? A je kej višja, kar bi lahko pomenilo napako na merilcu pretoka zraka.
mazy1905
(Boss @ 21 Sep 2010, 12:15) *

Sej mrbit je pa to to... Tvoja velespoštovana ga s tako vožnjo zapaca ti ga pa pol spucaš in se kadi kot zmešan devil.gif

Zdej pa resni del vprašanj

A je avto kej chipan al pa ima powerbox montiran? A se ti to dogaja z različnimi gorivi? Lahko je problem z merilcem pretoka zraka al pa s kakim drugim senzorjem in fila prebogato mešanico. Kaj pa poraba? A je kej višja, kar bi lahko pomenilo napako na merilcu pretoka zraka.

Pozdravljen,
Sorry za kasen odgovor.
Da pojasnim, kajenje spolh ni kritično, daleč od tega...pa tudi mojster jerekel, da se mu ne zdi nič takega, če malenkost pokadi.
Avto ni čipan in nima power boxa(kaj hudiča jeto? blush.gif )Tankam samo OMV in Shell!Poraba po računalniku 6,3-6,7L na na 100km, relacija MB-Ptuj-Žetale.
Reci ti meni Boss: cviček in biodizel(TUŠ) JA al NE????
Boss
No sej pol ni panike... če nima DPF filtra pol se pokadi zadi. Ampak glede na normalno porabo ni neke panike, da bi blo kej narobe.

Kar se tiče cvička: osebno ga ne dam notri ampak ppoznam primere, da se vozijo popolnoma normalno. Kvaliteta cvička je danes nekje na ravni kvalitete nafte izpred 5-6 let.

100% biodiesel pa mislim da sploh ne smeš dajati notri - nekje v navodilih to piše. Par procentne mešanice z biodieslom pa mislim, da tko al tko že dandanes prodajo na pumpah.
mazy1905
(Boss @ 28 Sep 2010, 16:05) *

No sej pol ni panike... če nima DPF filtra pol se pokadi zadi. Ampak glede na normalno porabo ni neke panike, da bi blo kej narobe.

Kar se tiče cvička: osebno ga ne dam notri ampak ppoznam primere, da se vozijo popolnoma normalno. Kvaliteta cvička je danes nekje na ravni kvalitete nafte izpred 5-6 let.

100% biodiesel pa mislim da sploh ne smeš dajati notri - nekje v navodilih to piše. Par procentne mešanice z biodieslom pa mislim, da tko al tko že dandanes prodajo na pumpah.

Hvala za odgovor in komentar.Če še kaj nucam te kontaktiram!LP od mene
mare-
Nisem vedel kam bi dal.Pod ležaj ali serviserje šalabajzerje.
No kakorkoli.
Pri 20.000 km sem opazil,da je nekaj slišat v ovinke.Avto v garanciji,grem na servis in vprašam,če morda ne tuli ležaj.
Ne gospod.Vi imate stopničasto obrabljene gume in morate kupiti nove.Ok se vozim tako do jeseni,ko jih bom zamenjal z zimskimi. huh.gif
Zamenjam,spet isto,grem nazaj.
Ja gospod pa je res ležaj,bomo zamenjali.
Se vozim kakšne 3 tedne in nekaj cvili.Si mislim morda pa se niso ploščice prav vsedle a zvok je vse glasnejši.
Danes sem snel kolo in opazil da zaščitna pločevina drgne po disku.To me niti ni tako razjezilo,se zgodi.

Potem malo gledam in vidim,da so pozabli tudi ključ na vijaku.Ker pa je glavo vijaka zglodalo se je kluč obdržal gor rolleyes.gif

Zdaj samo upam,da ne bo še kaj odpadlo z0tdntknw.gif
Ja pa matice koles so stisnili na mrtvo,da je kar škripalo,ko sem odvijal.

YavarYe X6V6
Pa še ene gedoro so ti podarili.
V glavnem kater servis je to takosuper duper zrihtal ?
mare-
Uni drugi,ki nima veze z BTC.Aja pa križni vijak,ki drži disk so stolkli z točkalom(sem pozabu slikat).
YavarYe X6V6
(mare- @ 5 Nov 2010, 16:08) *

Uni drugi,ki nima veze z BTC.Aja pa križni vijak,ki drži disk so stolkli z točkalom(sem pozabu slikat).

Tist vijak je VEDNO problem, tako da ne sprašuj kaj vse moram počenjat da ga odvijem.
lesko
(YavarYe X6V6 @ 6 Nov 2010, 22:19) *

Tist vijak je VEDNO problem, tako da ne sprašuj kaj vse moram počenjat da ga odvijem.

če ne gre uporabi večje kladiv party0035.gif o
nk84
A lahko kdo ki je že menjal ležaj in semering napiše točne oznake obeh!?
Hvala!
Lp, Nejc
adormi11
(Andriy @ 20 Sep 2010, 15:20) *

Ležaj sem dal gor od SKF-a cena cca. 40€, menjal sem ga pa sam tongue.gif

Tudi pri meni je ležaj fuč, pa me zanima, kako se ga menja?
Rabiš prešo?
mazy1905
(nk84 @ 26 Nov 2010, 16:11) *

A lahko kdo ki je že menjal ležaj in semering napiše točne oznake obeh!?
Hvala!
Lp, Nejc
Pozdravljen, nimam pojma o oznakah.Šel v trgovino in kupil.

(adormi11 @ 14 Feb 2011, 12:33) *

Tudi pri meni je ležaj fuč, pa me zanima, kako se ga menja?
Rabiš prešo?

Ja, ležaj je treba "sprešat"
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.