Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
ležaj
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
pink0
Novembra lani sm kupil mazdo 6 sportkombi letnik 2004 opravil servis nedolgo nazaj pri 80000 in menjal desno luč zaradi nedelovanja avtonivelacije xenona. Sicer je šlo iz garancije ampak vseen me je mazda mal razočarala sad.gif , pri cliotu mi je sel prvi ležaj pri 130000. Kar se pa tiče užitka v vožni ja pa avto 1A happy0158.gif .
Zanima ma kakšne imate ostali izkušnje z ležaj že menjali, kdaj?
mazda_mx
Ce si kupil rabljen avto, je zelo velika verjetnost da je bl kam udarjen (kolo ob plocnik) in je pokvarilo lezaj. Ponavadi je kolesni lezaj zadnja stvar, ki crkne.
pink0
(mazda_mx @ 25 Mar 2008, 20:58) *

Ce si kupil rabljen avto, je zelo velika verjetnost da je bl kam udarjen (kolo ob plocnik) in je pokvarilo lezaj. Ponavadi je kolesni lezaj zadnja stvar, ki crkne.

To misliš pri mazdi da je zadnja stvar ki crkne. ker avto je zlo lepo ohranjen. Kdaj pa drugače pri mazdah crkujejo ležaji 200 000 več ?
mazda_mx
Pri 350.000km se ne kaze na to da bi crknil. Racunam da bo zdrzal do 500.000km.
Oziroma ni nobenega razloga da bi se pokvaril. To je Mazda.
Mazda323
Vendar zdaleč ne več takšna kot je bila wink.gif
nisde
Tud men je na hyundaiju pobral sprednje ležaje pr 100.000 km. Seveda 2000 km po tem, ko je fotra en izsilu in je biu karambol. Če se mene praša je biu zih km udarjen ali v robnik al pa je doživeu kako nesrečo.
pink0

potem bo pa kot kaže res kakšen karambol dry.gif Sicer je pa avto še v garanciji od prodajalca, kupil sem ga v avtohiši in mi je podaljšal garancijo za eno leto. Tako, da bo šlo najbrž iz tega? Vsaj pravično bi bilo, kaj mislte?
YavarYe X6V6
(pink0 @ 25 Mar 2008, 21:36) *

To misliš pri mazdi da je zadnja stvar ki crkne. ker avto je zlo lepo ohranjen. Kdaj pa drugače pri mazdah crkujejo ležaji 200 000 več ?

Moja, je tvoj razred, pa še nič ne kaža da bi ga menjal. Imam pa 260+ kkm.
IngvarL
(pink0 @ 25 Mar 2008, 20:32) *

Novembra lani sm kupil mazdo 6 sportkombi letnik 2004 opravil servis nedolgo nazaj pri 80000 in menjal desno luč zaradi nedelovanja avtonivelacije xenona. Sicer je šlo iz garancije ampak vseen me je mazda mal razočarala sad.gif , pri cliotu mi je sel prvi ležaj pri 130000. Kar se pa tiče užitka v vožni ja pa avto 1A happy0158.gif .

Hja, meni šel levi sprednji ležaj na M6 SC pri 140.000km, pa nisem srečal nobenega robnika...
KAALman
dečki.. ležaj je kos, kot vsak drug del na avtu... moj je bil menjan na 60k km, pa avto tudi ni videl robnika...

ni prijetno, ampak tak je, zaradi tega avto še ni slab, če moraš ležaj menjat...

kaj pa če so na avtu kdaj bli gor kaki valarji, ki tudi relativno neugodno lahko vplivajo na ležaj...

@mazda_mx: tebi itak ne more ležaj crknt, ko skoz naravnost voziš tongue.gif
Beli
(pink0 @ 25 Mar 2008, 21:32) *

Tudi meni so menjali pri 60.000 prevoženih km pod garancijo.Na servisu so rekli,da je avto zadel v kakšen robnik lahko pa tudi kakšno večjo luknjo in se s časom uniči ležaj.Je pa zelo treslo pri zaviranju.Smo najprej mislili,da so diski.
lesko
kar se tice japoncev mislim da ni problema z lezaji. poleg moje 3 ki ima sicer mal prevozenega imamo pri bajti se stifta pa jimnya oba z cca 130 000 km pa noben ni imel se menjanega ne lezaja ne koncnika...
mi_c_ho
Tudi jaz sem moral zamenjati sprednja ležaja, pri 137500km. Desni je bil že na koncu, levi pa načet, tako da sem zamenjal kar oba. Sedaj se mi pa pojavlja, da se mi pri okoli 50km/h pojavlja nek podoben zvok kot prej, preden sta bila ležaja menjana. Zvok se pojavi v katerikoli prestavi kot tudi v leru, včasih ga pa ni. Sem se tudi že oglasil pri mojstru, ki mi je menjal ležaja in pravi, da sta nova ležaja OK in da ni nikjer nobenega lufta. So mogoče krive gume, saj sva skupaj ugotovila, da so že dokaj stopničaste in to ravno sprednje ali kaj drugega?
Hvala za odgovor.
LabiGT
cist mozno da so gume..
katere pa mas?
mi_c_ho
Mam Goodyear Excellence in mislim da so 2008 letnik. Zvok je pa tak kot, da bi se nekaj ovalnega drgnilo, včasih ni pa nič slišati?!. Ko sta bila ležaja fuč, je bilo konstantno tuljenje, ki se je večalo s hitrostjo in pa pri zavijanju. Tole pa res ne vem kaj bi bilo.
YavarYe X6V6
To so gume.
Boss
Gume definitivno ... jaz sem lih včeri kolesa premetal in obrnil smer vrtenja, ker mi je tudi že ružilo. Zdaj je pa tišina in užitek, kot bi se peljal na novih gumah. happy0064.gif
mi_c_ho
(Boss @ 30 Jul 2010, 12:56) *

Gume definitivno ... jaz sem lih včeri kolesa premetal in obrnil smer vrtenja, ker mi je tudi že ružilo. Zdaj je pa tišina in užitek, kot bi se peljal na novih gumah. happy0064.gif

A to si zamenjal prve-zadnje, ali poleg tega še levo-desno (smer vrtenja)? Bi bilo tudo to za poskusiti, če bo kaj bolje smile.gif
jures
Reveži, men so na CX7 menjali v garanciji ležaj pri 40000..... blush.gif
Boss
Samo levo desno... ampak moraš pazit, če guma nima točno določene smeri vrtenja. Če ne smeš obračat smer vrtenja pa menjaj samo naprej nazaj. Tud to bo pomagalo pri odpravljanju stopničavosti.
Mazda 6 Combi
Meni so menjali ležaj spredaj pri 60 000 km, avto pa imam od 10 000 km dalje, butnjen nikoli. Mehanik na servisu je rekel, da občasno pač crkne. CD120 2007.

mi_c_ho
Zmeraj bolj se mi zdi, da je poleg gum problem še nekje drugje, ker se piskajoč jajčast zvok, kot neko drgnjenje pojavlja tudi pri okoli 120 km/h. Mogoče sta nova zamenjana ležaja defektna. Kako pa vem, če je slučajno kaj narobe z polosovino? Lufta ni nikjer razen malenkost pri volanski letvi. Vesel bom vsakega odgovora.
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.