Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
čudni zvoki
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
torstorm
ve kdo kaj bi lahko to bilo, ko se peljem v desno je normalno, ko pa se začnem peljati ali pa se zelo počasi peljem v levo pa nekej vibrira iz desne strani (sliši se kot GRRRRRR nekej takega), pri višjih hitrostih je normalno vse.Sem že vse pogledal pa ni nič za najti ,kaki zglobi so vsi fiksni ne moreš jih niti malo premakniti da bi se poznal luft.Sem razmišljal da bi to bil kak zglob ali ne vem kak se to reče tam pri menjalniku ki gre ven os za pogon.Ali bi to bilo možno.Je kdo že to kdaj menjal pa koliko ga je prišlo $$.
torstorm
nihče ne ve ? sad.gif
Boss
A to pri malo obrnjenem volanu ali pri skoraj do konca obrnjenem?
KAALman
da nimaš ti spet kaj zrahlhjjano smile.gif
torstorm
sem šel gledat na servis , pa so rekli ka je zglob, pride aftermarket okrog 20k ,original pa 86k.Tak da bom vzel aftermarket.Dela pa je za eno uro da zamenjajo je rekel.
To pa se čuje zdaj že zelo fest tudi ko malo zmotaš volan, samo samo ko greš v levo, in to pri startu in ko se zelo počasi pelješ kakih 30km/h.Bolj ko obrneš volan bolj se čuje.Ko greš v desno je normalno.
Ti?
Men je tut ze sputil homokineticni zglob... tak kot si reku...servis okol 90 k sit, jst sm ga dobiu pr GKN Zreče (ful bliz konjic) za 10 k sit. No zglob je biu 8 k ostalo pa je blo gospodu za uslugo. Sj poglej ce na tem aftermarketu pise gor GKN... pol je to tak to...

LP tongue.gif
Ti?
BTW... to na mazdah NE CRKUJE!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Men je crknu sam zato ker mi je mansetna spustila...pol pa k mal peska notr pride... pa sm prepozno opazu pa je crknu zato...

ciao
BrainLess
[QUOTE]BTW... to na mazdah NE CRKUJE!!!

Men je crknu sam zato ker mi je mansetna spustila...pol pa k mal peska notr pride... pa sm prepozno opazu pa je crknu zato...

Ima prav!

Zglobi res ne crkavajo, če manšeta cela ostane (guma okrog zgloba)!

Če pravočasno ugotoviš se da popravit!
Upam da nisi naredo dosti kilometrov, saj se da popravit, če se res nisi dosti vozil!
Probaj zamenjat manšeto pa zglob fajn z vazelinom namaži!

May be you hawe luck! wink.gif
torstorm
zaj že je kaj je sem že naročil novi del.
Samo zdaj če hočem zamenjati manšeto moram itak polos ven vzeti, tak da če ne bi prenehalo ružiti pa še potem enkrat vse razstaviti, tak da mislim da je bolje menjati pa maš potem za en cajt mir, stari zglob pa za rezervo.Kaj to je na obeh straneh isti zglob?
BrainLess
Ne!

Eden je daljši od drugega! (vsaj pri mazdi)!

Ni vseeno kera stran je!
torstorm
saj ,poznam mehanika pa bo on šel kupit ka je bilo za ta model več različnih skozi leto.

Popraviti pa se vendar nebi več dalo ker se že celi mesec vozim pa to bole na hard.Zdaj pa že redno ruži taka mislim ka je hin do konca.
Japanac
I ja sam ih mjenjal... manžeta je bila puknuta pa je pesek uništio zglob.

Prijatelju je pa na 323C PUKNUL zglob zato kaj je smotao volan skroz in nabil gas rolleyes.gif
YavarYe X6V6
Homokinetičen zglob JE na obeh straneh enak, razlika je samo v dolžini polosi, pri vseh mazdah kot tudi pri drughih avtomobilih.
din
QUOTE (YavarYe X6V6 @ Jan 6 2005, 06:26)
Homokinetičen zglob JE na obeh straneh enak, razlika je samo v dolžini polosi, pri vseh mazdah kot tudi pri drughih avtomobilih.

EEEEEEE.... ni res. Na moji stari Mazdi 323 BG L in D ni enak - sem sprobal in žalostno ugotovil, da imata različno veliki luknji za polos blink.gif . Skoraj 100% ima tako cela BG serija Mazd in verjetno tudi novejše. Kdo bi razumel japončeke huh.gif laugh.gif
torstorm
imam že zamenjano.Pa leva in desna stran tudi ni enaka.En zglob pa je prišel 14k sit ,menjati pa sem moral oba.Tak da vse skupaj me je prišlo 56k sit z delom vred in potrošnim materijalom.Dela je bilo 4 ure ,ker ni šla ven os iz ležaja tu pri bremzah.Tako da so morali dati v stiskalnico in še tam so komaj ven spravili( s pritiskom 2 toni = 20kN).Dobro da nisem tega se spravil delat doma ker itak nebi mogel ven vzeti osi.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.