Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
parkirni senzorji
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
lesko
na netu jih je cel kup pa me zanima če ima kdo kake izkušnje.
mirkot
(lesko @ 2 Jun 2008, 14:00) *

na netu jih je cel kup pa me zanima če ima kdo kake izkušnje.

Jest sem dal montirati tele parkirne senzorje. Res da so dražji od čunga lunga analognih senzorjev ampak delajo super in so skoraj nevidni.

LP
Kuscar
Ko smo že pri tej temi - ali kdo ve, če se da signal park senzorjev kje pojačati, ker moji so toliko tihi, da ko imam radijo precej naglas jih ne slišim. Na MMI vmesniku nimam dostopa do senzorjev, ne najdem pa kje bi bil sploh zvočniček od parktronica. Sedaj poleti se mi celo dogaja, da ko upalim avto in mi koj na začetki klima dela na polno - komaj kaj slišim piskanje...

Lp Kuscar
qwerty
mogel bi meti vezano na zadnja dva zvočnika tongue.gif a3 ma tko unsure.gif za tvojga nwm sam za a3 vem wink.gif
mirkot
(Kuscar @ 2 Jun 2008, 21:14) *

Ko smo že pri tej temi - ali kdo ve, če se da signal park senzorjev kje pojačati, ker moji so toliko tihi, da ko imam radijo precej naglas jih ne slišim. Na MMI vmesniku nimam dostopa do senzorjev, ne najdem pa kje bi bil sploh zvočniček od parktronica. Sedaj poleti se mi celo dogaja, da ko upalim avto in mi koj na začetki klima dela na polno - komaj kaj slišim piskanje...

Lp Kuscar

Na mojih park senzorjih je tudi en kabelček, ki ga lahko vežeš na mute izhod na avtoradiu. Ko daš rikverc se avtomatsko zniža glasnost avtoradia podobno kot pri klicu, če imaš prostoročno telefoniranje.
aleksander
Par dni nazaj sem montiral senzorje v obliki traku. Senzor se prilepi na notranjo stran odbijača in klasično poveže na rikverc luči. Zadeva zaenkrat deluje odlično. Če bo sprememba, poročam. Odločil sem se za tračni senzor , ker me je najedalo vrtanje in barvanje senzorjev. Če sem odkrit, so mi tudi tisti gumbi, ki gledajo ven iz odbijačev, malo off. Stvar stane cca 100 funtov, je iz GB.
blindek
maš kaki link od tega oz. kako točno se temu reče?
mazda3 2010
Mene pa zanima (ker sem večkrat zasledil na forumu) da so parkirni senzorji na novi M3 zelo tihi (original) sad.gif . Ker avto pride kmalu, bi to probal uredit kr pri prevzemu avta na servisu (M3 2010, 1.6, tx plus). Nekaj sem zasledil da se dajo vezat na avtoradio če imaš že vgajeno prostoročno tlelefoniranje (original)-cena in kje? Ali je skrit ph34r.gif kakšen zvočniček, ki se ga da navit in kako?
Grega_
Ne vem če se bo to dalo na zvočnike vezati oz. bi moral malo razkopavati ker škatlica je postavljena zadaj v prtljažniku, na levi strani za izolacijo. Pri moji prejšnji, je bila že remake 2006 letnik so bili normalno glasni oz. dobro slišani, potem sem kupil 2005 M3 in so tišji, tako da stišam radio, druge ni. Verjetno so to z remakeom porihtali in bi morali biti sploh pri novemu modelu normalno glasni. Na škatlici pa ni nobenega gumba za jačanje glasnosti ipd.
lesko
jst mam že dobro leto montirane tele:

http://www.bolha.com/oglas383132407/parkirni-senzorji

takrat sem dal ene 60 ojrčku. ko sem menjal odbijač sem jih dal skupaj prebarvat in zadeva ne zgleda slabo in dela tako kakor mora.
lc4
(aleksander @ 8 Jun 2008, 22:32) *

Par dni nazaj sem montiral senzorje v obliki traku. Senzor se prilepi na notranjo stran odbijača in klasično poveže na rikverc luči. Zadeva zaenkrat deluje odlično. Če bo sprememba, poročam. Odločil sem se za tračni senzor , ker me je najedalo vrtanje in barvanje senzorjev. Če sem odkrit, so mi tudi tisti gumbi, ki gledajo ven iz odbijačev, malo off. Stvar stane cca 100 funtov, je iz GB.

Mene tud zanimajo tile senzorji za nalepit od znotraj, ker mi ni do vrtanja odbijačev.
Kakšen link prosim?
mazda3 2010
(Grega_ @ 2 Feb 2010, 10:18) *

Ne vem če se bo to dalo na zvočnike vezati oz. bi moral malo razkopavati ker škatlica je postavljena zadaj v prtljažniku, na levi strani za izolacijo. Pri moji prejšnji, je bila že remake 2006 letnik so bili normalno glasni oz. dobro slišani, potem sem kupil 2005 M3 in so tišji, tako da stišam radio, druge ni. Verjetno so to z remakeom porihtali in bi morali biti sploh pri novemu modelu normalno glasni. Na škatlici pa ni nobenega gumba za jačanje glasnosti ipd.

Bom javil čez kakšen teden, so mi glih danes najavli, da avto pride v roku 7 delonih dni... party0024.gif
mazda3 2010
(mazda3 2010 @ 5 Feb 2010, 21:30) *

Bom javil čez kakšen teden, so mi glih danes najavli, da avto pride v roku 7 delonih dni... party0024.gif

Evo prišla je. Senzorji so tihi, da je treba radio bolj potih devat. Trenutno me ne moti, ker mi ne zbudi 8 mesečnega sineka passifier.gif
Grega_
(lesko @ 2 Feb 2010, 10:31) *

jst mam že dobro leto montirane tele:

http://www.bolha.com/oglas383132407/parkirni-senzorji

takrat sem dal ene 60 ojrčku. ko sem menjal odbijač sem jih dal skupaj prebarvat in zadeva ne zgleda slabo in dela tako kakor mora.

Tudi sam iščem ene vredu senzorje, čeprav kot berem so tisti ki naj bi bili ok 100 eur +.
Tebi še vedno dobro delajo?? od kateerga proizvajalca so teli?
Gustav
Jaz sem sprobu že ene 5 različnih senzorjev na različnih avtih, nekaj v familiji, nekaj na službenih, nekaj tako. Dosedaj so edini aftermarket (če se le da naj bodo originali gor) so od proizvajalca SPAL. Prodaja jih en stric v Kamniku, uporabi najdi si.

LP
Grega_
Avtoakustika Simons a ne, sem že bral da hvalijo Spalove, samo me zanima od katerega proizvajalca so teli. Če so kakšni res čang šlang potem itak da zadeva odpade.
Gustav
SPAL Ni kitajc. Menda je italija..... sej vem včasih je blo italija šrot. Danes pa napram čangšlangu je že mercedes smile.gif
Grega_
Vem da ni kitajc, čeprav so tudi dobre stvari iz kitajske, v večini pa k nam privlečejo samo šrot smile.gif sem imel že skoraj 10 let nazaj Spalov avtoalaram in je delal ko šus, nobenih problemov, tulil samo ko je bilo potrebno ipd.
snjaper
Jst sm si te senzorje zmontiral na mazdo 6 in zaenkrat delujejo odlično.Sem jih kupil kar v tujini, dobil po pošti v 6 dneh.To so elektromagnetni senzorji, nerabiš nobenih lukenj vrtat. se hitro zmontirajo in delajo v vseh pogojih. lp

http://www.parkingdynamics.co.uk/
pozdrav
Se zanimam za te senzorje SNJAPER brez vrtanja ipd.... Lahko malo več poveš kolk je stalo skupaj z poštnino, pa kdo ti je zmontiral, a je potrebno oba odbijača snet dol?
snjaper
(pozdrav @ 30 Aug 2010, 09:44) *

Se zanimam za te senzorje SNJAPER brez vrtanja ipd.... Lahko malo več poveš kolk je stalo skupaj z poštnino, pa kdo ti je zmontiral, a je potrebno oba odbijača snet dol?

Jst sm prek kartice plaču visa/vse kartice sprejemajo tudi maestro), men se zdi da je 105 evrov s poštnino, drugaač je kr simpl ta zadeva. daš odbijač dol(z lučmi vred), prlepš ta senzor, lociraš kable za luči za vzvratno vožnjo in prklopiš gor napravco, ter si spelš zvočnik za piskanje v notranjost avta, tam kjer ti je najmanj opazno. in to je to. va pa drugač to s kolegom skup nardila, več glav več ve. samo za zadnje senzorje samo zadnji odbijač.
Active
Spoštovane bralke in bralci foruma!

Praviloma se "javno" ne udeležujem forumov, če se le da.
Rad pa pomagam....če se le da.

Moja izkušnja s stikalom parkirnih senzorjev:

Kupil kit z 8-mimi senzorji in mini LED ekrančkom. Suh in sončen dan in malo dobre volje in žlica Vegete in senzorji +vse ostalo je bilo vgrajeno.

Kje se je pojavil PROBLEM?
Piskanje zaradi stalno vklopljenih sprednjih senzorjev!

Najprej stalni tok.....piska na vsako dežno kapljo.
Nato sem kritično pogledal Mazdino notranjost in si rekel, da je to "lepoto" greh pokvariti.

Nisem hotel nič dodati pa vendar imeti stikalo sprednjih senzorjev (zadnji so vezani itak na vzvratno luč).

Torej, rešitev je v ročni zavori. Vgradil sem relejček, ki je na enem delu priklopljen na 12V, na drugem pa vzporedno povežeš z žico stikala za kontrolno lučko ročne zavore. Posebnost je v tem, da na ročni preklapljaš maso!
Na drugem delu je klasika in pelješ 12V na napajanje senzorjev.....

Vse ostalo je rutina (izolacija fiksiranje.....) !!!

Funkcija:

Ko želiš vklopiti prve senzorje le malo potegneš ročno....na prvi zob sploh še ne prime, lučka in senzorji pa so že "živi".

Poceni, 100% zanesljivo, 200% estetsko, pa še izvirno je!

Skratka v duhu ZUMMMM ZUMMM inovacij.

LP Active (M6)
Alex
Hm,zanimivo.Samo jaz bi verjetno kmalu ostal brez ročne-ker bi zategnil vsakič preveč. tongue.gif
Active
(Alex @ 23 Nov 2010, 20:29) *

Hm,zanimivo.Samo jaz bi verjetno kmalu ostal brez ročne-ker bi zategnil vsakič preveč. tongue.gif

Kolega!

Vaš " zanimivo " sem vzel kot pohvalo......ha ha...!

Da bi zategnil preveč....., to pa je stvar občutka. Avto se vozi z občutkom in strastjo istočasno! Če vas prevzamejo strasti bolj kot razum (vas popolnoma razumem, saj tudi sam vozim Mazdo) potem je pač tako......

Vaša partnerica že ve, zakaj vas ima... (rada?) .....! Stvari je treba pač narediti do KONCA!

LP Active
uklopko
sam kot štromar in tvoja ideja o vklopu senzorjev s pomočjo je za moje pojme happy0158.gif Sam se 100% nebi spomnil tega,bi pa ziher dal dodatno stikalo za izklop senzorjev(nekam kjer bi blo estecko in dosegljivo roki)
Čeprav uporaba prednih zame BV
YavarYe X6V6
(uklopko @ 24 Nov 2010, 00:57) *

Čeprav uporaba prednih zame BV

Ja k maš kratkega,če bi mel kito da se reče pol bi jih krvavo rabil. devil.gif
uklopko
(YavarYe X6V6 @ 24 Nov 2010, 10:26) *

tvoja je rekla drugače!!!

ok res je majhen in kratek ..........ampak tehničen harhar.gif
Active
(YavarYe X6V6 @ 24 Nov 2010, 10:26) *

Bravo fantje!

Debata se je razvila v zeeeelo zanimivo smer!

In Janezek je rekel tovarišici........:"Mi je pa všeč kako razmišljate!"

Lp Active
Alex
(Active @ 23 Nov 2010, 20:36) *

Kolega!

Vaš " zanimivo " sem vzel kot pohvalo......ha ha...!
Da bi zategnil preveč....., to pa je stvar občutka. Avto se vozi z občutkom in strastjo istočasno! Če vas prevzamejo strasti bolj kot razum (vas popolnoma razumem, saj tudi sam vozim Mazdo) potem je pač tako......
Vaša partnerica že ve, zakaj vas ima... (rada?) .....! Stvari je treba pač narediti do KONCA!
LP Active

Sej me lahko tikaš.Če ne se počutim,kot da sem kje na občini.Tukaj na forumu smo vsi kolegi. wink.gif
In ja,to je bil kompliment. biggrin.gif
RoKo
(snjaper @ 28 Aug 2010, 17:21) *

Jst sm si te senzorje zmontiral na mazdo 6 in zaenkrat delujejo odlično.Sem jih kupil kar v tujini, dobil po pošti v 6 dneh.To so elektromagnetni senzorji, nerabiš nobenih lukenj vrtat. se hitro zmontirajo in delajo v vseh pogojih. lp

http://www.parkingdynamics.co.uk/

Hej Snjaper, a ti senzorji še delujejo? Kam pa si speljal zvočnik, da slišis piskanje oz. kako glasno je piskanje , mislim če maš muzko bolj naglas?
Lp
snjaper
(RoKo @ 25 Feb 2011, 11:37) *

Hej Snjaper, a ti senzorji še delujejo? Kam pa si speljal zvočnik, da slišis piskanje oz. kako glasno je piskanje , mislim če maš muzko bolj naglas?
Lp

Senzorji še delajo, sm kr zadovoln,piskanje je dost glasno, da slišiš ob normalni glasnosti. zaenkrat sm ga dal zravn zadnjega airbaga, sam ga bom prestavu ker ni estetsko, k bo cajt (še nobega ne mot)lp
RoKo
(snjaper @ 25 Feb 2011, 18:59) *

Senzorji še delajo, sm kr zadovoln,piskanje je dost glasno, da slišiš ob normalni glasnosti. zaenkrat sm ga dal zravn zadnjega airbaga, sam ga bom prestavu ker ni estetsko, k bo cajt (še nobega ne mot)lp

Ok, zdej jih nabavim,ko bo čas za montažo bom poročal, pa kako slikco bom gor prpopal... happy0158.gif
Lp Roko
snjaper
(RoKo @ 25 Feb 2011, 21:59) *

Ok, zdej jih nabavim,ko bo čas za montažo bom poročal, pa kako slikco bom gor prpopal... happy0158.gif
Lp Roko

Sam v dežju včasih pisakjo mal zapiska sm pa tja, zgleda da motjo kaplje al nevem kaj...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.