Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Easter eggs za Mazdo 6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
mirkot
Če kdo pozna kakšno neobjavljeno skrito uporabno funkcijo (easter egg) za Mazdo 6 naj prosim vpiše v to temo. Sam poznam po dobrem mesecu lastništva Mazde 6 '04 zaenkrat samo 2:

1. Kako izklopiti moteče piskanje pri vsakem pritisku na gumbe avtoradia:
- ugasni radio s pritiskom na Volume gumb
- pritisni in drži "Seek" dol tipko
- med držanjem "Seek" tipke pritisni in drži še tipko 5 dokler ne slišiš piska
- zdaj radio ne piska več, vklop nazaj je po istem postopku.

2. Dvojno zaklepanje avtomobila:
- če na daljincu pritisneš tipko za zaklep enkrat se "normalno" zaklene avto
- če pritisneš tipko dvakrat zaporedoma se dvojno zaklene, to pomeni da v tem primeru ne moreš odkleniti avta od znotraj. Primer: če ti vlomilec razbije okno, ti vseeno ne more odpreti vrat. Ukrade ti lahko samo samo stvari, ki jih ima na dosegu skozi okno.

BOJČ
A tole pod 2. točko res drži? z0tdntknw.gif
LabiGT
tocka 2. je itak opisana v navodilih za uporabo
BOJČ
(LabiGT @ 5 Jun 2008, 12:08) *

tocka 2. je itak opisana v navodilih za uporabo

Ne boš verjel Labi, ampak jaz navodil po 3 letih še vedno nisem prebral... sad.gif ashamed0001.gif
KAALman
@BOJČ: drži, sem sprobal smile.gif
BOJČ
(KAALman @ 5 Jun 2008, 13:23) *

@BOJČ: drži, sem sprobal smile.gif

Hvala za info. Uporabna zadeva. happy0158.gif
Z M A J
A bomo Pirhe spet jedl al kaj! z0tdntknw.gif party0024.gif happy0195.gif
Jest
Drzi drzi...

Ampak dvojno zaklepanje ni vkljuceno v vseh paketih opreme... Pomoje je sele od TE naprej ... Jaz vecinoma "dvojno" zaklepam...
LabiGT
QUOTE(mazda6 @ 5 Jun 2008, 22:40) *

Drzi drzi...

Ampak dvojno zaklepanje ni vkljuceno v vseh paketih opreme... Pomoje je sele od TE naprej ... Jaz vecinoma "dvojno" zaklepam...

majo vse...
jaz mam CE in mam to...in tudi vedno dvakrat pritisnem (in zacne rdeca lucka (avto skljucem) goriet kake 3-4 sekunde in potem zacne normalno utripat
Boss
OK, ampak kakšna je pa prava uporabna vrednost tega zaklepanja? Tisto kar je napisal mirkot je bolj slaba tolažba. Glede na to, da lahko vlomilec skoz razbito okno tudi notr zleze in pobere vse po želji. Varni bi bili le tako veliki predmeti, da ne gredo skozi okno - ampak glede na to, da hladilnikov in pralnih strojev ne tovorimo glih vsak dan je tudi to whatever.gif

z0tdntknw.gif
Mraušk Mčk
Moj bicikel se dostikrat prevaža v avtu in ta funkcija pride kar prav. So mi pa takoj na začetku kar dvakrat zapored poizkusili vlomiti v avto (brez bicikla) na način, da z izvijačem nakrivijo vrata potem bi verjetno odklenili, če bi jim ratal.
Sicer sem si samkriv. Kaj pa parkiram na parkiriščih, kjer glupi nedeljski planinci redno puščajo denarnice v avtih confused0059.gif mad.gif .

Lp M
mirkot
Sem našel eno podobno starejšo temo. Če kdo še pozna še kakšno foro, naj jo prosim napiše.

(Stroker @ 17 Aug 2007, 22:49) *

Nekaj skritih funkcij radija v Mazdi 6:

Kontrola displeja:
Radio prižgan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb SEEK UP (če pri modelu '06> ne deluje, probaj POWER + TA).
Funkcija prižge vse znake na displeju naenkrat (kontrola morebitnih mrtvih ali obledelih znakov).

Pregled stanja zvočnikov:
Radio prižgan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb AUTO-M.
Radio začne predvajati zvok izmenično iz vsakega zvočnika (kontrola ustrezne povezave in delovanja) po sledečem vrstnem redu:
1. Prednja leva vrata
2. Prednja desna vrata
3. Zadnja desna vrata
4. Zadnja leva vrata

Ponastavitev nastavitev zvoka:
Radio prižgan - Drži pritisnjen gumb TUNE/AUDIO CONT. + katerikoli gumb v avtu (razen POWER/VOL).
Funkcija postavi na tovarniške nastavitve bass/treb/fade/bal, ostale stvari se ne spremenijo (ALC, radijske postaje...)

Vklop/Izklop zvočnega signala (BEEP) ob pritisku na tipko (model radija do '06 - srebrn):
Radio ugasnjen - Drži pritisnjen gumb SEEK DOWN + gumb 5 (<<) za 3-5 sekund.
Funkcija vključi ali izključi pisk kadrkoli se pritisne kakšen audio gumb. Sliši se en dolg pisk, ko je BEEP vključen in en kratek pisk, ko je BEEP izključen.

Preverjanje jakosti radijskega signala:
Radio prižgan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb 2 (disc^).
Funkcija prikaže kvaliteto sprejema radijskega signala in pomaga pri ugotavljanju kvalitete antene, povezave, sprejemnika). Prikaz na displeju je 0-9 (0 = slab, 9 = dober sprejem).

Preverjanje ustreznega delovanja vseh gumbov:
Radio prižgan - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb TAPE/MD (pri modelu '06> pritisni gumb POWER/VOL + gumb MEDIA).
Funkcija omogoča preverjanje delovanja vsakega gumba. Ob pritisku vsakega gumba se zasliši pisk (tudi obvolanskih komand) Npr. v nekem režimu delovanja radija nekateri gumbi niso aktivni. Tako lahko preverimo ali gumb res ni aktiven ali pa dejansko ne deluje.

Self Test - samostojna diagnoza radija:
Radio ugasnjen - Pritisni gumb POWER/VOL + gumb AM + gumb TAPE/MD (pri modelu '06> pritisni gumb POWER/VOL + gumb AM + gumb MEDIA).
Radio bo sam naredil nekaj testov za preverjanje ustreznega delovanja audio sistema. Prvi izpis na displeju bo priozvajalec in serijska številka. Za zaustavitev testiranja in ustavitev trenutnega prikaza na displeju obrni ključ v zaklenjeno pozicijo (LOCK).
Tako, to bi bilo nekaj zanimivosti, ki jih lahko preizkusite.
Iz vseh funkcij se vrnete v normalen režim delovanja s pritiskom na gumb POWER/VOL.

Brez problema se pa lahko tudi poigrate (tri tipke pritisnjene naenkrat) in ugotovite še kakšno morebitno skrito funkcijo.

overdoze
jst sm pred časom iskou "hack"-e za mazdo 3, našel nekaj v stilu "ce nimas potovalnega racunalnika odkleni display in ti bo delal", pa ni delal, baje dela samo za US modele, fora je v drugacnem radiu oz. sredinjski konzoli.sem pa naredil radio characters display (izpis vseh znakov na radiu, med katerimi je bil tudi znak za avt. klimo ki jo pa jaz na CE modelu nimam - to pomeni da display je povsod enak).komu kaj podobnega ratalo oz. je vsaj poskušal?
Skobi
Če odkleneš in naprej držiš pritisnjen gumb se vse 4 šipe odprejo, isto lahko ko zakleneš držiš in se zaprejo. Uporabno ko maš odprt avto in greš kam, samo zakleneš in še šipe zapreš, da ti ni treba v avto pa kontakt pa šipe dol... happy0158.gif
Boss
QUOTE(Skobi @ 22 Jun 2008, 23:04) *

Če odkleneš in naprej držiš pritisnjen gumb se vse 4 šipe odprejo, isto lahko ko zakleneš držiš in se zaprejo. Uporabno ko maš odprt avto in greš kam, samo zakleneš in še šipe zapreš, da ti ni treba v avto pa kontakt pa šipe dol... happy0158.gif

Samo pri faceliftani to deluje, pri navadni pa žal ne.
Jest
(Boss @ 22 Jun 2008, 23:48) *

Samo pri faceliftani to deluje, pri navadni pa žal ne.

Pri navadni verjetno zato ne deluje, ker ima samo soferjeva sipa avtomatiko... ostale pa ne... pri faceliftani imajo vsa stiri vrata avtomatske sipe ...
blindek
2. točka bi jaz vzel še uporabno, če bi npr. šel s sitno punco ali otroki kam, pa bi moral hitro skočit v trgovino, pa punca(žena) ne sme videt ali pa ne bi rad otroke vlekel na hitro sabo, ven pa tudi ne morejo sami
qwerty
(Skobi @ 22 Jun 2008, 23:04) *

pri petki tudi to deluje biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.