Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
K: rolo prtljažnega prostora m6 wagon
Mazda forum Slovenija > Razno > Mali oglasi
champ
Pozdravljeni,

Kupim rolo prtljažnega prostora za mazdo 6 combi, letnik 2003. Pri dosedanjem se je pokvarila vzmet, ki zavije platno skupaj. Ne potrebujem celega kompleta z ohišjem in mrežo, ampak samo platno, ki prekrije prtljažni prostor.
cleopatra
bodi vesel karkoli boš dobil, tudi če je kpl.
champ
Vesel bi bil vsake informacije, ki bi mi pomagala rešiti ta problem. Cena novega kompleta je zelo visoka, zato bi bil vesel vsake informacije.
YavarYe X6V6
(champ @ 16 Jun 2008, 08:50) *

Vesel bi bil vsake informacije, ki bi mi pomagala rešiti ta problem. Cena novega kompleta je zelo visoka, zato bi bil vesel vsake informacije.

Kaj pa če samo feder zamenjaš ?
Alex
(YavarYe X6V6 @ 16 Jun 2008, 08:57) *

Kaj pa če samo feder zamenjaš ?

Jap,baje da so eni pacienti na tujih forumih že zrihtali sami to.Se pravi,da se da,samo malo je treba preštudirat
in se lotit.Stane te itak ne nič. biggrin.gif
kowkele
Tudi mene se je naredilo podobno-pri meni se je "zjebal" plastičen čep. ki drži navito vzmet. In sm pač naredil novega iz jekla, in sedaj deluje že dobro leto(skica spodaj) happy0158.gif

P.S. Najprej sem tudi jaz mislil, da se je strgala/počila vzmet.

lp
cleopatra
si se pa potrudil...
champ
Hvala za nasvet.

Kako pa dobim ta čep ven? Ali je potrebno odlepiti rolo, ki je nalepljen na šibko?
kowkele
(champ @ 16 Jun 2008, 18:17) *

Hvala za nasvet.

Kako pa dobim ta čep ven? Ali je potrebno odlepiti rolo, ki je nalepljen na šibko?

ja, samo malo na koncu-kakšnih 50-100mm. Nato pa je samo stisnjena enem mestu v alu nosilec(točkovno, da se ne zavrti). Jaz sem povrtal tisto stisnjeno mesto, dobil čep ven, ter po njem naredil novega.

LP
RoKo
No sedaj je tud meni crknil ta rolo sad.gif ,pa bi prosil za kakšen tutorial( v slikah po možnosti), ker ne vem, kje se bi lotil... z0tdntknw.gif
sdspecy
Žal slik nimam, sem pa ravno svojega včeri popravu (ni pustu odvit mrežaste pregrade).
Pri men je zmlel eno drugo mehko vzmet (mehkejša od vzmeti kulija), ki drži narazen štift v stranskem mehanizmu roloja, kateri ima namen varovanja nadaljnega odvijanja mrežaste pregrade v primeru naglega zaviranja ali trka avtomobila. Vzmet sm pol eno uro popravlju do zasilne oblike, pa neki zimproviziru, da bo dlje držal.

OFFT. (je*emti tistmu projektantu, k je ta mehaniz, projektiru; ne pozna fizike in centrifugalnih sil, ki ti sili tisto mehko vzmet navzven, ko potegneš rolo ven in takrat jo po možnosti (če si prehitr) zahakljajo utori na pokrovu valjčnega ohišja, ki imajo namen blokade sukanja roloja ...bravo, bravo wallbash.gif ...pa sam en kos plastike bi mogu držat vzmet od strani whatever.gif

Sicer pa za sam rolo prtljažnega prostora ne rabiš nič drugega, kot odstranit (odšraufat) stranske plastičen pokrove ohišja roloja, pa dobiš rolo ven.

Kaj je pa pri teb crknal?

lp,
D

PS:

Dajmo tole nadaljevat v tejle temi (ne pa med oglasi):

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=4912
godisevil666
Hehe biggrin.gif

Nemoreš verjet kako je lahko uporaben tale forum happy0158.gif
Tako, kot večini je tudi meni odpovedal tale famozni rolo.

Sledil sem vašim napotkom in zrihtal zadevo u nulo. Sm pa šušto kar točkasto privaril; eno stran šušte sm privaril na osovino drugi del pa na cev, sestavil vse skupaj in preden sm privil zadnje vijake, sem še konkretno navil zadevo, tko da lepo zgleda ko je napeto. Mislim, da je zadeva rešena za vekomaj.

Je pa res, da nič ni težko sestavit, če v naprej veš kako zadevo sploh razstavit.
Hvala fantje... cool.gif
jureh
Rešitev za rolo:

http://www.mazda-si.net/index.php?s=&s...st&p=138357

Sem se držal navodil kot je opisano, vzmet sem zataknil za glavno os v katero sem zažagal utor happy0158.gif .

LP
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.