Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Xedos 9 nasveti?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
DDDD
A jo kdo pozna pa kaksni so stroski z takim avtom in na kaj bit pozoren?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=242231
YavarYe X6V6
Osebno imam xedos6 v6 in sem zadovoljen z njim.V6 motorji so zelooo vzdrzljivi,tako da ti bo prej skup padu kot pa motor odpovedal.Rezervni deli niso nic drazji kot za mojega.Pri nakupu vprasaj ce je bilo menjano tesnilo pokrova odmicnih gredi,vodna crpalka in zobati jermen in kdaj.Je se vec detajlov,ce te zanima se kaj mi poslji PM, lahko pa se zmeniva in greva skupaj pogledat avto,ker sem iz skofje loke do LJ ni dalec.
KAALman
predlagam da tudi temeljito preveriš podvozje, ker je avto zelo težak,
odsvetujem iskanje podobnega vozila z avtomatskim menjalnikom... baje (prebral na tujih forumih) se znajo težave pojavljat... kakšne pa se več ne spomnim...

konc koncev pa je V6 tak lepo z ročnim menjalnikom vozit smile.gif
YavarYe X6V6
Tako je xedos 6 in 9 imata zelo slabe avtomatske menjalnike + ima z avtomatskim menjalnikom, nenormalno večjo porabo in za 40 km/h nižjo končno hitrost, slabši pospešek z mesta, ker gre veliko moči motorja v nič, povrh vsega pa je vzdrževanje tega menjalnika DRAGO. Vsaj tako se je pokazalo ko sva s kolegom ki ima avtomatika malo preizkušala in primerjala avtomatik vs. ročni menjalnik. Do tega pa je prišlo zaradi tega ker v tistih časih, ko si delali te avtomobile, še ni bilo avtomatskih menjalnikov ki bi bili sposobni izkoristit in prenašat vso moč ki jo daje od sebe V6 motor.Tako ali tako, ko boš enkrat imel V6 boš sam ugotovil, da ga ni potrebno tiščat v visoke vrtljaje(čeprav se 2.0 rad vrti do 7800 rpm) in tudi pri prestavljanju si lahko len in se mirne duše pelješ s 5 prestavo 50 km/h in potem samo gas in avto bo brez problema pospešil na 90+ km/h.Je pa feeling, ko mu pri 160 stisneš gas in se kazalec za hitrost začne dvigovat ti pa slišiš samo veter. cool.gif
DDDD
Hvala za odgovore. biggrin.gif Aja a prov tega avta noben ne pozna? Kje pa vi servisirate mazde kaksn dobr fuser?
YavarYe X6V6
Jaz osebno jo servisiram sam doma(tudi veliki servis,zobati jermen+napenjalci, vodna črpalka,napenjalci micro jermenov, tesnilo pokrovov odmičnih gredi+zavore spredaj in zadaj+še kaj bi se našlo), imam pa kolega, ki je do par let nazaj, delal na mazda servisu, kot mehanik.Tako, da mi svetuje in pomaga pri napakah, ki se, če se pojavijo in mi pove kaj naj naredim. Sem pa z neta že potegnu service manual za par mazd in imam tudi knjigo auto data, kjer tudi najdeš vsemogoče potrebne in nepotrebna podatke.
KAALman
ja pa kaj se zdaj ven mečeš tongue.gif

pizda je škoda da si tak daleč stran od mene doma unsure.gif

včasih bi te človek kar uporabil... saj orodje za avte šraufat maš tud ane ? smile.gif
YavarYe X6V6
Ja mam, če pa se že zgodi da nimam pa ga naredim. tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.