Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Težave z ''rolojem'' v prtljažniku
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
lampard
Zanima me če slučajno kdo ve kam naj se obrnem za popravilo roloja v prtljažniku.

Alex
(lampard @ 9 Jul 2008, 16:23) *

Zanima me če slučajno kdo ve kam naj se obrnem za popravilo roloja v prtljažniku.

Kaj ti je pa šlo?
sdspecy
Men tud una pregradna mreža ne gre več ven, neki se je zaskočl sad.gif
lampard
(Alex @ 9 Jul 2008, 16:30) *

Kaj ti je pa šlo?

Jah pač k potegnem ven mi ne gre nazaj notr.
kowkele
Šla vzmet, ali pa se je zlomil plastičen čep, ki prepreči, da se vzmet zavrti. O temu smo že govorili. Malo poišči po forumu.

lp
lampard
(kowkele @ 11 Jul 2008, 07:45) *

Šla vzmet, ali pa se je zlomil plastičen čep, ki prepreči, da se vzmet zavrti. O temu smo že govorili. Malo poišči po forumu.

lp
sory sem iskal na forumu pa nikjer ne najdem...tko da bi ti bil zelo hvaležen če bi mi prilepil link wink.gif
sdspecy
V glavnem, če komu koristi, sem spacal skup eno slikico notranjega dela mehanizma za mrežasto pregrado roloja prtljažnika:

Da pa se odpre je potrebno prevrtati vse nete in kasneje na novo znetati mehanizem skupaj (ni komplicirano).

lp,
D
champ
Super da si uspel stvar popravit.

Ti si govoril za mrežno pregrado med prtljažnim prostorom in potniško kabino.

Zanimalo bi nas pa za rolo, ki pokrije prtljažni prostor.

Vsaka inf. dobrodošla.
RoKo
(champ @ 12 Aug 2008, 15:34) *

Super da si uspel stvar popravit.

Ti si govoril za mrežno pregrado med prtljažnim prostorom in potniško kabino.

Zanimalo bi nas pa za rolo, ki pokrije prtljažni prostor.

Vsaka inf. dobrodošla.

Meni se je zgodilo isto-rolo ne gre več v sredinsko konzolo! Pa sem stvar razdru in je res plastični čep ki fiksira vzmet, fuč! sad.gif

Sem bil pri strugarju in mi bo naredu novga iz kovine! tongue.gif
Bom poročal,kako se bo obneslo... z0tdntknw.gif

sdspecy
Matr jim šlampasto rolojsko japansko wallbash.gif

(a sploh to delajo japanci?)
RoKo
Pravkar dobil kovinski čep, zmontiral rolo in deluje boljš kot prej! happy0158.gif happy0064.gif yahoo.gif
Alex
(RoKo @ 13 Aug 2008, 13:43) *

Pravkar dobil kovinski čep, zmontiral rolo in deluje boljš kot prej! happy0158.gif happy0064.gif yahoo.gif

se pravi-to je že inovacija. happy0158.gif Patentiraj to . wink.gif
RoKo
(Alex @ 13 Aug 2008, 15:02) *

se pravi-to je že inovacija. happy0158.gif Patentiraj to . wink.gif

Ja ko bom velik, bom kooperant Mazde... happy0195.gif
sipi
No dans sem se pa tud jaz namučil z rolijem tongue.gif !Zdaj pa na eno zasluženo sobotno hladno pivo biggrin.gif
Alex
(sipi @ 30 Aug 2008, 19:19) *

No dans sem se pa tud jaz namučil z rolijem tongue.gif !Zdaj pa na eno zasluženo sobotno hladno pivo biggrin.gif

...to je pa kar pogosta napaka.Še ena izmed pomanjklivosti oziroma slabe konstrukcije na Mazdi.
No,po zasluženem delu, party0012.gif
YavarYe X6V6
(Alex @ 30 Aug 2008, 19:50) *

...to je pa kar pogosta napaka.Še ena izmed pomanjklivosti oziroma slabe konstrukcije na Mazdi.
No,po zasluženem delu, party0012.gif

Še zmeraj bolš da rolo nagaja kot pa da odpade kakšno kolo ali pa kaj bolj vitalnega.
Alex
(YavarYe X6V6 @ 31 Aug 2008, 09:48) *

Še zmeraj bolš da rolo nagaja kot pa da odpade kakšno kolo ali pa kaj bolj vitalnega.

Se strinjam s tabo. happy0158.gif Sej nagajajo večinoma "manjše" konstrukcijske napake,ki niso vitalne za naše
avtke.
Mipo
Tudi meni je že dvakrat odpovedal poslušnost rolo prtljažnega prostora. Razmišljal sem o izdelavi novega čepa, kot je že bilo omenjeno. Sem pa za začetek napako hitreje odpravil. Prvič je po popravilu čep zdržal dve leti.

Kaj storiti za hitro popravilo?

1. izvrtal sem točkasto zakovano mesto, ki drži čep na mestu.
2. Vzmet je "pregrizla" plastičen čep. Zato sem čep zasukal za 90°in vrezal nov utor za vzmet.
3. Ta poseg se da opraviti trikrat, da pridemo po čepu naokoli.
4. Sestavil sem rolo in na prevrtanem nestu vstavil kovico, ter čez njo spet zalepil platno roloja.

Popravilo traja ~1 uro z vsem motoviljenjem. Naslednjič, bom v pol ure gotov. Ko bo zmanjkalo prostora na čepu, bomo pa novega izdelali.

LP
Mipo
Boss
Hehe Mazda ima svoj hobi program happy0195.gif
jernic
(Mipo @ 4 Dec 2008, 11:50) *

Tudi meni je že dvakrat odpovedal poslušnost rolo prtljažnega prostora. Razmišljal sem o izdelavi novega čepa, kot je že bilo omenjeno. Sem pa za začetek napako hitreje odpravil. Prvič je po popravilu čep zdržal dve leti.

Kaj storiti za hitro popravilo?

1. izvrtal sem točkasto zakovano mesto, ki drži čep na mestu.
2. Vzmet je "pregrizla" plastičen čep. Zato sem čep zasukal za 90°in vrezal nov utor za vzmet.
3. Ta poseg se da opraviti trikrat, da pridemo po čepu naokoli.
4. Sestavil sem rolo in na prevrtanem nestu vstavil kovico, ter čez njo spet zalepil platno roloja.

Popravilo traja ~1 uro z vsem motoviljenjem. Naslednjič, bom v pol ure gotov. Ko bo zmanjkalo prostora na čepu, bomo pa novega izdelali.

LP
Mipo

ma ne rabiš vzmeti zatikat v čep, ali pa celo izdelovat nekaj namesto plastičnega čepa

samo zažagaj par mm. cev s konca in zatakni vzmet v nastali utor.
tako se sila vzmeti prenaša direktno na cev in se ti ne bo nikoli več pokvarilo..
pa še netat ni nič treba,samo zalepiš platno in gotovo.
ti vzame cajta 10min max..
KISS systems .doo .. biggrin.gif

se je tudi meni to zgodilo,in sem tako popravil..

tud sliko tega masterpisa sem nekje napopal na forum ,pa je ne najdem..

Alex
(Boss @ 4 Dec 2008, 11:58) *

Hehe Mazda ima svoj hobi program happy0195.gif

Hvala bogu,da dokažemo,da znamo marsikaj narediti sami mazdaši,ne? happy0158.gif
jaki
[quote name='lampard' date='9 Jul 2008, 15:23' post='125529']
[/quo
tud jaz sem imel ta problem, dokler nisem dobil te številke
pokliči 041/722-958 in povej da se ti je pokvaru rolo
cena zelo ugodna
jureh
(jernic @ 4 Dec 2008, 14:00) *

ma ne rabiš vzmeti zatikat v čep, ali pa celo izdelovat nekaj namesto plastičnega čepa

samo zažagaj par mm. cev s konca in zatakni vzmet v nastali utor.
tako se sila vzmeti prenaša direktno na cev in se ti ne bo nikoli več pokvarilo..
pa še netat ni nič treba,samo zalepiš platno in gotovo.
ti vzame cajta 10min max..
KISS systems .doo .. biggrin.gif

se je tudi meni to zgodilo,in sem tako popravil..

tud sliko tega masterpisa sem nekje napopal na forum ,pa je ne najdem..

Hvala za nasvet, sem naredil točno to in deluje super! Porabil sem sicer 1,5 ure, da sem vse pazljivo razstavil in sestavil nazaj, saj sem to delal prvič.

Simpl'k pasulj! happy0064.gif
brezy
Men pa rolo ful ropota, če ni glasbe v avtu je res moteče to bi nekaj pokalo ali ob nekaj butalo. Sicer se normalno vrača nazaj. A je kdo že menjal kdaj to? Res razmišljam o nakupu novega roloja?!
lc4
(brezy @ 29 Jun 2010, 17:33) *

Men pa rolo ful ropota, če ni glasbe v avtu je res moteče to bi nekaj pokalo ali ob nekaj butalo. Sicer se normalno vrača nazaj. A je kdo že menjal kdaj to? Res razmišljam o nakupu novega roloja?!

Na vsaki strani roloja zalepi košček gume, pene.. ,da bo bol fiksen ko ga zakleneš v ležišče.
Pri meni deluje. happy0158.gif
brezy
(lc4 @ 29 Jun 2010, 21:14) *

Na vsaki strani roloja zalepi košček gume, pene.. ,da bo bol fiksen ko ga zakleneš v ležišče.
Pri meni deluje. happy0158.gif

A res happy0158.gif Bom upošteval nasvet. Bom javil kako je.
SpEkTr
Jaz sem to naredil, tisti hakelc kamor zatakneš rolo sem oblimal s peno...samo nekje drugje more še mal čričkov dajat tale rolo..
Alex
Eko,tudi meni je šel ta plastik fantastik čep.In to na dopustu,tako,da se mi je rolo-platno motovililo po prtljažniku in grdo nagubal mad.gif
Sem stvar razstavil,upam popravil in zalepil nazaj rolo gor.
Jutri sestavim.Samo nekaj me zanima;ali je potrebno feder dobro nategniti,preden ga damo v zarezo? whatever.gif
`ripper`
tud jest sm ga prejšn vikend oz. ene 14 dni nazaj razmontiral. Oz. to naredu pri kolegu doma, k ma fotr orodjarno, grip in smisel za vse orodje doma smile.gif

Zadeva špila s popravljenim čepom, če bo pa še 1x odletel, je pa stari reku da bo vzel čep pa nadrejal alumunjastga smile.gif
jures
Kaj moram vedeti o6ki spet? dry.gif Keri čepki? Uni ki se zataknejo levo desno ko je rolo zunaj?

To je men že odletel in sem jih z 2x večjim spaksom zabetoniru biggrin.gif
Alex
Probal popravit,pa najprej spet ni delalo,ker je bila zareza zanič zgleda.Potem sem kotel vzeti plastičen zatič ven in je počil. sad.gif
Ker ni šel ven nikakor drugače,sem probal z šipko za nategovanje,ki je noter ga zbit ven..Še ta mi je ostala v roki. mad.gif
In na koncu še feder ne gre ven in ko sem ga vlekel,se je pretegnil,ven pa noče nikakor. blink.gif sad.gif wallbash.gif
Izgleda,da sem vse zaje..al in ni pomoči več tej moji ponjavi. whatever.gif dry.gif
Uh,kako sem razpiz..en....fak,fak... wallbash.gif wallbash.gif

kdo pravi,da je to simpl za zrihtat?? confused0059.gif
Alex
(jures @ 4 Aug 2011, 21:21) *

A kdo ve,koliko pride ta zadeva nova pri nas?
Alex
O.k.smo malo shladili bes in glavo in zaključek je,da bom pač naredil cel sistem nov.
Potrebno alu-cev imam,štifte bi bilo treba postružit iz aluminija,šipko imam,vzmet sem uspel rešit,je pa nekaj krajša ampak nič ne de.
Ker ne vem točno,kako izgleda noter,sem narisal skico pa mi jo prosim popravite,če sem kaj narobe narisal-tisti,ki ste imeli možnost videti sistem znotraj cevi.

Narisano ni tehnično točno,to vem,ampak se gre za princip delovanja ali je točno,kakor mislim,da naj bi bilo noter po moji logiki. biggrin.gif
jures
(Alex @ 5 Aug 2011, 16:06) *

A kdo ve,koliko pride ta zadeva nova pri nas?

250 ojro....
SpEkTr
Tle en majstr zrihta tele štifte kovinske..za 70€ baje..
RoKo
Hm, jaz sem ga dal stružit strugarju, mi je naredu kovinskega iz medenine, pa še dva povrh....
Škoda, če bi vedel, bi jih naročil celo serijo, saj je reku, da je problem samo stružnico nastavit, pol pa samo gasssa in vsak naslednji je cenejši...Sva se že menla, da jih ponudimo par tisoč Mazdi, ker tista plastika ni šans da zdrži.... whistling.gif
Pa tudi sama menjava je šla meni brez težav, ker je nekje na forumu zlo detaljno opisano, kaj je treba nardit pri menjavi, tko da.. z0tdntknw.gif
Alex
(jures @ 6 Aug 2011, 12:42) *

250 ojro....

Nop,čez 500€ na srvisu. w00t.gif
jernic
Nikar toliko komplicirat okol rolete...
Evo, sem našel tole mojo fotko . .

http://www.mazda-si.net/index.php?act=Atta...ost&id=5831

Zažagaj cev s konca in zatakni feder v utor .. to je to..

Alex
(jernic @ 9 Aug 2011, 14:25) *

Nikar toliko komplicirat okol rolete...
Evo, sem našel tole mojo fotko . .

http://www.mazda-si.net/index.php?act=Atta...ost&id=5831

Zažagaj cev s konca in zatakni feder v utor .. to je to..

Kot sem napisal,se je meni strgala vzmet in ta plastični štift je počil. sad.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.