Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Spet xenon
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
PeGo
Pomoččč

Še malo pa se mi bo zrolalo zaradi smotanih xenonk na M6.

Najprej se mi je dogajalo, da se žarnica ni prižgala. Na uradnem servisu "ugotovijo" da je kriv starter za žarnico, in ker tega ni posebej je potrebno zamenjat celoten žaromet. To naredimo nakar je bil nekaj časa mir. To mislim 3 tedne, nakar crkne žarnica, zamenjam žarnico, in spet problem.

Žarnica se prižge, gori cca. 1 min. parkrat utripne in ugasne vmes pa migeta. Če postopek ponovim se to dogaja ponovno, potem pa spet kak teden dni dela normalno in spet začne zajebavat

help wanted.

Zdaj mi manjka še samo da menjam elektroniko:((( in da se mi potem to ponovi še pri drugi luči
mazdacon3
Za šestico ne vem podoben pojav pa sem pred nekaj dnevi videl na novem Audiju TT, le da je prvemu simptomu sledil še drugi. Po začetnem utripanju xenon diode je sledil popolni mrk omenjene luči, ko je gospa prižgala smernik in zavijala. Kot pri starih kantah...prižgeš eno luč pa odvzame štrom drugi happy0195.gif Po ugasnjenem smerniku pa znova veselo utripajanje xenonke naprej....

Napredna tehnologija, ni kaj.
YavarYe X6V6
Mazdacon3, da si nauš kaj naredu, mojstru crkava, oziroma je že crknil balast, sem imel podoben primer kake 14 dni nazaj.
PeGo
(YavarYe X6V6 @ 16 Jul 2008, 08:36) *

Mazdacon3, da si nauš kaj naredu, tebi crkava, oziroma je že crknil balast, sem imel podoben primer kake 14 dni nazaj.

To da crkava balast je verjetno blo namenjeno meni?

Kdo to kvaliteno in poceni menjava na Štajerskem? Da jih je poceni možno dobit pri Mateju že vem:)
David
Zdravo.... mislim da imaš naslov dobrega "serviserja" en post nad svojim že opisan...

Yavarje se s tem že precej let ukvarja.... in mislim da kar se xsenona tiče... ima največ konkretnega znanja.

Jaz bi na tvojem mestu njega za pomoč vprašal... happy0158.gif

LP David
mazdacon3
(YavarYe X6V6 @ 16 Jul 2008, 08:36) *

Mazdacon3, da si nauš kaj naredu, modelu crkava, oziroma je že crknil balast, sem imel podoben primer kake 14 dni nazaj.

YavarYe, zaenkrat me še H7 oskrbujejo s svetlobo... rolleyes.gif
Mraušk Mčk
Eno vprašanje v zvezi s xenonkami. Kakšne so vaše izkušnje s tehničnim pregledom za podaljšanje registracije v primeru neoriginal xenonk?

Meni je moder mož police.gif zatežil samo enkrat in sicer pri prčkanju meje s Hrvaško. Sicer me je spustil naprej, cilj mu je bil samo, da se pokaže s svojo strokovno podkovanostjo pred "luknjo v zakonu", ki je zdolgočasena stala poleg njega.

Lp M
PeGo
Malo sem že pozabil na to temo. Kriv je res bil balast in žarnica. Zdaj ko je vse menjano upam na še dolgo brezskrbno uporabo tongue.gif
YavarYe X6V6
(Mraušk Mčk @ 12 Nov 2008, 14:46) *

Eno vprašanje v zvezi s xenonkami. Kakšne so vaše izkušnje s tehničnim pregledom za podaljšanje registracije v primeru neoriginal xenonk?

Meni je moder mož police.gif zatežil samo enkrat in sicer pri prčkanju meje s Hrvaško. Sicer me je spustil naprej, cilj mu je bil samo, da se pokaže s svojo strokovno podkovanostjo pred "luknjo v zakonu", ki je zdolgočasena stala poleg njega.

Lp M

Vedno povsod in brez problema in to vsa žlahta.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.