Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 3 1.6 diesel
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Radoveden
Ima kdo iskušnje?
KAALman
hmm... dejanskih ne, mam pa izkušnjo iz testne vožnje sedanke ene 20km

avto lepo potegne, ni pa za dirke, in nimaš ravno občutka da bi ga raztrgalo od moči.

Poraba je bla po računalniku 6.4 kar grobe vožnje....

motor se v kabino zamolklo in uglajeno sliši.. če maš radio mal bolj na glas, ga preštimaš samo pri priganjanju...

po moje avto fenomenalno zvezno pospešuje od nekje 1800 obratov naprej

npr. VAG TDi (razen V6)ne gre tak zvezno (moja laična ocena)

V ovinkih pri normalni vožnji je podvozje lepo nevtralno, mogoče malo premehko(ampak jaz sem moje mxe vajen)
Volan je lepo direkten... spet malo premehak (zame)

to pa je žal vse kar ti lahko povem...
so pa to moja doživetja vozila, priporočam testno vožnjo biggrin.gif
Boss
Edina stvar, ki jo vem pri tem je to, da povprečna poraba ni tako nizka kot jo navajajo (povprečno 5,0L). Pri vseh testih, kjer imajo normni krog je bila zgolj za 0,5 litra manjša kot od Mazde 6 2.0CD, kar je malce nenavadno glede na to, da je novejši motor in lažji avto.
DonFilipo
Mazdin diesel (v sodelovanju z Fordom in PSA) je trenutno najboljsi diesel motor na svetu! To priznajo vsi.
Rabis se kaj?
radovedni
QUOTE (DonFilipo @ Jan 17 2005, 19:50)
Mazdin diesel (v sodelovanju z Fordom in PSA) je trenutno najboljsi diesel motor na svetu! To priznajo vsi.
Rabis se kaj?

Najboljši na svetu? Se pravi, boljši od vse konkurence...a po čemu to? Pri Avto magazinu jih je celotni avto pustil hladnim...sivo poprečje. In še skoraj petsto tisočakov dražji od bencinca...verjame še kdo v pravljice o porabi?
KAALman
hja... to je tak...

jaz z mojo 1.8 mazdo povprečno normalno rabim 10 litrov, ko sem se vozil v Poreč, je bla dva tanka povprečna poraba 8 litrov...

fantje na forumu ti lahko povejo koliko porabi njihova 6ka npr. ko je 2.0 pa 136 KM dizel , na dolge ture...

poznam tipa ki je hodil z novo 6ko na hvar, pa je mel dva tanka povprečno porabo 5.3... razlika med mojim pa njegovim je v prostornosti , on ma klimo, pa karavana, pa mu tud 150-160 normalno pelje po AC... razlika pa je tudi v novem motorju ipd... ampak v porabi je pa razlike za približno 2.7 litra / 100km ...
pravljice ? izračunaj kaj se komu splača...

sosed ma golfa 1.8T pa je tud novejši motor od mojega pa ne porabi nič manj kot moj...

vsak mora pri sebi preštudirat če bo dal 500 jurjev več... tisto sivo povprečje pa je v očeh opazovalca...
LabiGT
1.6 dizel sploh ni mazdin (niti priblizno), pa tud platforma mazde 3 ni cist made in japan. Jaz ne bi sel tko dalec da bi reku da je to najboljsi dizel, je pa bliz tega smile.gif
Moji vtisi: ne rabi predgretja, mirno tece, je tih, in vlece konstantno.

Ce primerjam 1.6 benz pa 1.6 dizel, pol bi reku da dizel gre malo boljs (za oba velja vtis iz testne voznje). Vseen pa 500.000 sit je velik, ce se bos vecinoma po mestu vozil.

Za Mazdo 6 lahk povem da po skoraj 60.000km povprecna poraba je 6.8L/100(mam evidenco).

Pa se to: avtomagazin ni nobena referenca; bolj bedne avtorevije ni.

lp
apcih
vsak ma svoje mnenje o avtomagazinu, jst mam dobro mnenje o njemu in ga tudi redno prebiram ( koker lahko) no ko sm bil jst na testni vožnji mazde 3 dizel se mi je zdel lušten avto res pa je da ni za dirke. ker je po mojem občutku preveč mehek, če bi imel trše podvozje bi bilo bl zakon, je pa res da je pol bolj konfortna vožnja. takrat sem tudi vprašal za povprečno porabo in je deklca rekla da imajo lasniki takig mazd porabo okol 6 litrov. to da motor mirno teče je posledica comonrail tegnologije, ki jo pa danes že skoraj vsi novi dizli imajo in na ta račun je tudi večja poraba goriva.
LabiGT
Jaz mam tud common rail pa ni tko miren kot pri M3.
Vecja poraba goriva s common rail-om?? ne bi reku
DonFilipo
QUOTE (radovedni @ Jan 18 2005, 08:56)

Najboljši na svetu? Se pravi, boljši od vse konkurence...a po čemu to? Pri Avto magazinu jih je celotni avto pustil hladnim...sivo poprečje. In še skoraj petsto tisočakov dražji od bencinca...verjame še kdo v pravljice o porabi?

Mogoce res pri Avtomagazinu, ki je res dober. Vendar se je pokaalo da so malo manj naklonjeni japoncem.

1.6 diesel JE mazdin, je pa res da je delan v sodelovanju z fordom in grupacijo PSA. Podvozje enako. Isto platformo delijo M3, Focus in V50.

Ko sm napisal da je motor najboljsi na svetu, sem seveda mislu v svojem razredu. Najboljsa diesela, pa si delita volvov D5 in Toyotin D4-D.

Mazdin diesel, pa ima povprecno porabo. V normalni voznji porabi celo manj od konkurence, pri hitri pa nekaj vec, zato je nekje v sredini, je pa res da jih novinarji na testiranjih "stiskajo" in zato je poraba vecja od ostalih. Motor je narejen z najsodobnejso tehnologijo: popolnoma aluminij, ventili premazani z titanovo zlitino, common-rail zadnje generacije 1800bara, v overboostu 2100, ogormen navor za 1.6 litrski motor (260Nm v overboostu 280Nm), izjemno cist izpuh ki ze sedaj zadovoljuje predpise Euro5, izjemno tih, zvezen v pospesevanju, izdelan za 360.000km (vecina drugih je do 280.000km - podatek katerega daje tovarna "off record"), itd...
lela_111
Jaz mam novo mazdo 3, ki pa ni dizel...... in imam težave s porabo, ker mi avto na dolge proge rabi racunalniško med 9 in 10 (na roke zracunano pa celo liter vec) !!!!!!!!!!!!!
In ne pa 7 kot naj bi bila kombinirana vožnja.......Kriza.... tako da pri taki porabi bi ziher dala 500.000 vec za dizelaša.

Drugace pa tudi tistega obcutka "rencanja" motorja in neke agresivne vožnej pri tem avtu nisem zaznala, ker greš 150-160 in plavaš ko da greš okoli 120.....
kar pa ne pomeni da je slabo - sam filing ni tisti kot sem ga pricakovala ( ni rencanja )

ohmy.gif)

YavarYe X6V6
Ne razumem zakaj končno ne pelješ na servis, taka poraba NI normalna, samo očitno te pemalo moti, da bi se zapeljala do servisa. Jaz imam 2.0V6 motor in imam tako porabo,ali celo nižjo, kot ti in to ni normalno. Moja mama ima mazdo 323f(zadnji model) z 1,5 motorjem(90KM) in ima porabo od 5,5 do 6,5 litrov.
presenečen
Zanimivo je gretje kabine, avto začne pihat topel zrak TAKOJ po štartu! Ni treba čakati da se mašina dejansko segreje... smile.gif
lela_111
Ma sej bo šel na servis, sam ne moreš po prvih 3-eh tankih tect na servis, ker nekaj ne štima..... kaj pa ce z mojim nacinom vožnje kaj ne štima?! Valda sem poskusla najprej spraznit tank na samo dolgih progah, pa poskusit kaj se zgodi pri zgolj kratkih progah,..... pa ce vozim pod obrati, pa ce vozim tako da spremljam sprotno porabo.....
Sem pac tip cloveka ki gre na servis potem ko je siguren, da je to potrebno in potem, ko vem zakaj grem in jim imam kaj povedat!!!!!!
Gostzoom
Kaj se komu kej sanja če bo ta motor tud v mazdi 2?
moški
Ah, Lelica, mogoče bi bilo treba in tebe malo poštimati... wink.gif
LabiGT
QUOTE (Gostzoom @ Jan 19 2005, 11:20)
Kaj se komu kej sanja če bo ta motor tud v mazdi 2?

Tezko verjetno. Tam je ze 1.4 Hdi, edin ce dajo 1.4 Hdi 16v.
mazda-mx3
QUOTE (moški @ Jan 19 2005, 12:24)
Ah, Lelica, mogoče bi bilo treba in tebe malo poštimati... wink.gif

al pa tebe wink.gif
radoveden
Eno je teorija, drugo pa praksa...a nobeden na tem forumu nima trojko dizla? huh.gif
skeptik
V cenovnom razredu 4.000.000 - 4.600.000 je 66 dizlov različnih znamk...kako se odločiti in zakaj glih za mazdo? Tukaj vsi gledate skozi mazda-očala, kaj pa če bi jih za trenutek dali dol? ph34r.gif
LabiGT
QUOTE (skeptik @ Jan 20 2005, 09:36)
V cenovnom razredu 4.000.000 - 4.600.000 je 66 dizlov različnih znamk...kako se odločiti in zakaj glih za mazdo? Tukaj vsi gledate skozi mazda-očala, kaj pa če bi jih za trenutek dali dol? ph34r.gif

Sej si v MAZDA FORUMU! halo?
KAALman
QUOTE (skeptik @ Jan 20 2005, 10:36)

vsak se odloči za tisto kar mu je všeč... jaz sem podal koliko toliko objektivno mnenje o avtomobilu za katerega se je v naslovu spraševalo...

noben nikogar ne sili da naj mazdo kupi... lahko pa jo gre probat, pa si ustvari svoj vtis... vsake oči majo svojega malarja, zato je enmu všeč rjavolaska, drugemu pa blondinka... kapiš ?

drugače pa je to MAZDA forum, kjer se večinoma govori o vozilih znamke MAZDA... wink.gif

mazda-mx3
QUOTE (skeptik @ Jan 20 2005, 10:36)

Sej lahko kupis bilokateri avto...nihce ti tega tukaj izrecno ne prepoveduje pa tudi silimo nobenega, a ni res?!
Skozi katera ocala pa gledas ti? fiat, audi, opel,...???
Sploh ni problem kiri avtomobil ti je vsec navzven, problem je dobit kvaliteten avtomobil.
Tukaj nas vecina prisega na kvaliteto japoncev oziroma, bolj konkretno, na mazde.

Upam, da ne bos sprejel ta post kot zalitev ali napad, ker ni tako misljen, ampak kot obco razlago nasih mnenj in pogledov ter izkusenj.

skeptik
Jaz samo želim da me nekdo tehtno prepriča da kupim mazdo3 dizel... smile.gif
KAALman
QUOTE (skeptik @ Jan 20 2005, 12:03)

ti kupi, pa te bo voz sam prepričal ! wink.gif biggrin.gif
skeptik
QUOTE (KAALman @ Jan 20 2005, 11:26)

Ne se hecat, bencinc tudi 'prepriča'...z visoko porabo...(baje) mad.gif
KAALman
jaz se ne hecam, moj dober prijatelj je kupil 1.6 TE SPORT z vso opremo, pa ma porabo 7-8 zdaj že ene 5000 km ... včasih 8.5

žal se bolj malo oglaša na forumu...

avto pa se pelje kot kakšen mercedez... res, mene je navdušil smile.gif

in za to kar sem povedal dam roko v ogenj... mogoče ma Lela pač ena redkih tako izkušnjo.. kdove... jasno pa je da taka izkušnja bistveno pokvari vtis o vozilu... ampak... sja ma 3 leta garancije...
igor
QUOTE (skeptik @ Jan 20 2005, 11:40)
QUOTE (KAALman @ Jan 20 2005, 11:26)

Ne se hecat, bencinc tudi 'prepriča'...z visoko porabo...(baje) mad.gif

Imam Mazdo 3. Tisto malenkost večjo porabo odtehta veselje pri vožnji, udobnost in kvaliteta materialov v notranjosti...

Smešno je prit na MAZDA forum kritizirat avte te znamke.

LP
KAALman
QUOTE (igor @ Jan 20 2005, 15:05)

Imam Mazdo 3. Tisto malenkost večjo porabo odtehta veselje pri vožnji, udobnost in kvaliteta materialov v notranjosti...

Smešno je prit na MAZDA forum kritizirat avte te znamke.

LP

koliko je to malenkost višja poraba ?

cifre... da vidimo če se je res za sekirat... biggrin.gif

mogoče niti ne kritizira, se pa na podlagi govoric mogoče boji kupit avto, ker nekateri znajo srat po avtomobilih ki jih nimajo (pa ne samo po mazdi)

zato mu moramo dati čimveč realnih izkušenj...

p/s: če maš mazdo, se prijav na forum, boš lahko kaj izkušenj doprinesel biggrin.gif
lela_111
Ojla ma cujte....... jaz ni da mazdo kritiziram, pac sem imela to težavo pri bencincu.... in ne gre za to da mi ni všec - avto je BOŽANSKI in tudi vožnja je WAW !!!!!!

Ma konec koncev ce cmo bit realisti je potrebno povedati, tudi kadar se pojavi kak problem in ne si takrat zatiskati oci.

Da ne gre za slab avto povejo že odgovori na moje pisanje "Porazna poraba" - saj je takoj jasno, da gre za napako in standard - kajti vsi odogovori, ki sem jih prejela zanikajo tako porabo!!!!!!! Tako vsaj vem, da je nekaj narobe pri mojem avtu in ni to standardna napaka, se strinjaš?

Kdor se za tak avto ne more odlocit, naj se v LJ dogovori v istem dnevu za eno urno vožnjo najprej npr. s kakim pežojem 300 in nekaj ali pa astro,.... in potem naj gre direkt v mazdo in naj se prova z njo pelat !!!!!!! Razlika med avti bo ocitna !!!!!!!! MAZDA prevlada..... sicer je tudi vožnja s Toyoto Corllo primerljiva z mazdino, sam potem je le še stvar okusa ali avto ki je športnega videza (mazdo) ali klasicni avto (corollo) - ki me spominja celo na Škodo felicijo ohmy.gif)

Pri corolly so sedeži malenkostno pre-visoki, kar ne prispeva k tolikšnemu udobju nog za sovoznika (na daljši vožnji).

Osebnih komentarjev nekaterih, pa ne bom niti komentirala, ker so cist mimo. Sorry

moški
QUOTE (lela_111 @ Jan 21 2005, 11:06)
Osebnih komentarjev nekaterih, pa ne bom niti komentirala, ker so cist mimo. Sorry

ma super si ti punca, že zaradi tega ker voziš mazdo...a ti mislila drugače? wink.gif
mimixtz
Khmmm, no, kar pa se tega 1.6 dizla tiče, MISLIM, da je bil najprej v Fordu Focus-u T-maxu? V glavnem, prej v Fordu kot v Mazdi, se mi zdi. Saj glede na to, kaj pišejo v avtorevijah, nikjer ni sicer pisalo konkretno ''ta motor je prvič zabrnel v tem in tem avtu'', sklepam iz prebiranja testov in prvič sem ta motor zasledil ravno pri T-max-u. Zato mislim, da je to Fordov motor (saj tako je pisalo v reviji)?
Correct me if I'm wrong. Je pa bil motor hvaljen že takrat (cca. slabo leto nazaj).
Ja, kar se pa razlike v ceni tiče... Vsak naj sam preračuna, pred pol leta nazaj sem bil zaprisežen dizelaš, samo potem se je začela nafta dražit, stane skoraj tok kot bencin, na kurilca si ne upam vozit, preveč kontrol, da o mrzlih dizlih ne govorim (pa naj bo TDI, dCi, D4D, Tdci ali karkoli, vsak je mrzel kot traktor, razlike so opazne potem). In potem je najprej padel 1.8T, ko pa sem poskusil še V6, je šel od hiše še drugi dizel. Ostanek denarja pa ob menjavi pa sem porabil za asfaltiranje dvorišča. biggrin.gif Zdaj pa na mesec pač malo več dam za gorivo, uživam pa neprimerno bolj. Čeprav se da tudi bencinarja varčno vozit, kot je napisal Kaalmann, samo oba moja avtomobila (1.8T in V6) kar kličeta po priganjanju. Samo se malo umirjam. ph34r.gif
KAALman
Focus "C"-Max ! smile.gif

ampak.... stari.... 6cilinder je ZAKON!

radoveden
VW TDI 1.9 ima skoraj iste lastnosti kot 'mazdin' 1.6. Se majhni dizli več matrajo (in s tem v zvezi več kvarijo)? huh.gif
Mazda323
QUOTE (radoveden @ Jan 24 2005, 08:49)
VW TDI 1.9 ima skoraj iste lastnosti kot 'mazdin' 1.6. Se majhni dizli več matrajo (in s tem v zvezi več kvarijo)? huh.gif

Prosim ne primerjat Mazde z VW! dry.gif
LabiGT
QUOTE (radoveden @ Jan 24 2005, 08:49)

To vprasanje je na mestu.
1.6 CD (hdi tdci, karkol) je se nov motor tko da je prezgodaj govort ce je dobr al ne.
1.9 tdi je pa legendaren motor.
Spet pa je prezgodaj (only time will tell) govort kaj je boljs: common rail ali pa crpalka-soba.

Dejtsvo pa je da Mazda 3 s tem motorjem je predrag. (za mal vec ze dobis mazdo 6)
mimixtz
Focus "C"-Max !

ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif wink.gif wink.gif wink.gif

ampak.... stari.... 6cilinder je ZAKON!

Yep. Kako to lepo zagrgra... rolleyes.gif biggrin.gif smile.gif Res ga je težko počasi (normalno) vozit. Saj meni. A sem res samo jaz tak?!?! Se bom potrudil ta tank, da vidim, na koliko lahko pridem s porabo. Mogoče me bojo pa slabe (zasnežene) ceste umirile.

Drugače pa, a bi kdo vedel zagotovo, čisto iz firbca, a je ta 1.6 dizel torej Mazdin ali Fordov?
YavarYe X6V6
Skozi več nas je 6 cilidrašev. Js pravim ko ga enkrat imaš ga ne daš več od sebe.
Marko_mx-3
Pa še eden bo letos prišel s V6 če bom le najdu kakšno pametno MX-3!

moški
kak dolgi cajt brez lelice...
Mazda323
QUOTE (moški @ Jan 27 2005, 14:03)

Kaj te tale lelica tako muči, če smem vprašat??
moški
QUOTE (Mazda323 @ Jan 27 2005, 14:34)

Kaj te tale lelica tako muči, če smem vprašat??

Pa ženska v mazdi...dve lepoti skupaj...pustim se mučiti... wink.gif tongue.gif rolleyes.gif
lela_111
QUOTE (moški @ Jan 28 2005, 06:27)
QUOTE (Mazda323 @ Jan 27 2005, 14:34)

Kaj te tale lelica tako muci, ce smem vprašat??

Pa ženska v mazdi...dve lepoti skupaj...pustim se muciti... wink.gif tongue.gif rolleyes.gif

Cem rect, mazda je ziher zakon......... ma kaj pa veš ce ne jaz v njej škifiram?!
tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.