Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Imal sam Gtech u mazdici
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Japanac
Eto, rekli ste mi da pišem in rišem makar ne razmem slovenščinu baš najbolše...
V subotu mi je frend posudli Gtech in sam čist informativno išel meriti 0-100kmh in 1/4 milje. Z rezultatima sam zelo zadovoljan! Za 14 let starih 85 konja in michelin energy (nema veče katastrofe od gume) na lošem asfaltu izmjerio sljedeče:

0-100kmh: 10.02 sec!
1/4mile: 17.39 blink.gif

Jeste si kad mjerili ubrzanja?

Jaz nemam nič modifikacija na autu, sve je serijski

Dajte dopišite svoje rezultate če ih imate smile.gif
LabiGT
Ja sam isto tako merio i evo sta sam dobio:

0-100 km/h: 9.6 s
0-140 km/h: 18.1 s
0-160 km/h: 26.3 s
0-180km/h: 35.7 s

i ono sto najvise impresionira na ovom autu:

80-120 km/h u IV: 7.1s

Pre sam imao sve redom benzince 2.0 i nijedan nije imao ovakve rezultate.
KAALman
koliko je pa tale Gtech točen ? oz. koliko so rezultati zanesljivi ? biggrin.gif

jaz bi tudi... da vidim kak mi avto nikam ne gre
LabiGT
Ce se baziram na to kaksne rezultate so dobili pri Auto Motor und Sport potem je kar precizno.

Malce off topic ampak sem pogruntal da z M6 dizel ce grem do rdecega polja (5000rpm) so slabsi rezultati kot ce saltam pri cca. 4000rpm. (ceprav krivulja moci je dokaj ravna od 4000 do 5000, tista od momenta pa pada)

Dizel, kaj ces tongue.gif
vuk
Ena meritev pri RSRu...se točno vidi kje mu zmanjka sape.Gre se pa za mojega Premacy-ja.
Če pa koga zanima merjenje pri RSRu se pa lahko zmenimo za kak dyno day...meritev je mene takrat stala 4000 SIT. lp vuk
LabiGT
Evo se diagram motorja za Mazdo 6 CD120

Aja jaz sem za dyno
Boss
Ja to je to, ker če šaltaš prepozno je naslednja prestava že "previsoko" v vrtljajih in tam sta navor in moč prenizka (kjer ju tudi višja količina vrtljajev ne "rešuje") in posledično je pospešek slabši. Glede na to bi bilo potrebno prestavljati v tistem trenutku da naslednja prestava "pade" v območje največjega navora.

Pri bencinarju to sicer ne drži čisto saj si pri pospešku do 100km/h hitrejši, če ga dosežeš še v drugi prestavi kot pa da šaltaš v tretjo in izgubiš cca od pol do ene sekunde. Seveda pa sta pri bencinarju tudi navor in moč največja pri precej visokih vrtljajih tam, kjer diesel sploh ne seže oz. sploh ne zmore.
vuk
QUOTE (Boss @ Jan 19 2005, 13:44)
Ja to je to, ker če šaltaš prepozno je naslednja prestava že "previsoko" v vrtljajih in tam sta navor in moč prenizka (kjer ju tudi višja količina vrtljajev ne "rešuje") in posledično je pospešek slabši. Glede na to bi bilo potrebno prestavljati v tistem trenutku da naslednja prestava "pade" v območje največjega navora.

Pri bencinarju to sicer ne drži čisto saj si pri pospešku do 100km/h hitrejši, če ga dosežeš še v drugi prestavi kot pa da šaltaš v tretjo in izgubiš cca od pol do ene sekunde. Seveda pa sta pri bencinarju tudi navor in moč največja pri precej visokih vrtljajih tam, kjer diesel sploh ne seže oz. sploh ne zmore.

Bingo...točno tako je to;pri dizlu je pač potrebno večkrat šaltat,da si v tistem optimalnem številu vrtljajev(pač tam kjer maš največjo moč). Posledično temu ima vedno več modernih dizlov 6 prestav,da se tudi potovalne hitrosti po avtocestah lahko vozijo v 'dokaj' nizkih obratih.
lp vuk
Mazda323
Kje pa je tole zadevco možno kupiti za izmerit pospeške, kakšna je približna cena ter katera firma je dobra ko to izdeluje?

Jaz sem tudi za Dyno.
LabiGT
QUOTE (Boss @ Jan 19 2005, 13:44)

ja ja saj to mi je jasno (sej sem strojnik wink.gif ), ampak mi ni jasno zakaj so dal rdece polje pri 5000rpm (recimo isti motor na MPV-ju ma 4500 redline.
Pa se to: ce hoces pokriti vse hitrosti rabis neskoncno stevilo prestav za dizelski motor. Mogoce tud zarad tega ne bomo nikol vidl dizel F1 smile.gif
vuk
QUOTE (Mazda323 @ Jan 19 2005, 15:50)
Kje pa je tole zadevco možno kupiti za izmerit pospeške, kakšna je približna cena ter katera firma je dobra ko to izdeluje?

Jaz sem tudi za Dyno.

http://www.gtechpro.com/
Glede dyno day-a...jah zmenmo se in enkrat spomladi ali poleti nardimo en dyno day pri RSRu in Mazda srečanje hkrati;kdor je zainteresiran naj se javi, da vidimo kolko je interesentov in kakšna bi bila nato cena. lp vuk
Mazda323
QUOTE (vuk @ Jan 19 2005, 17:04)
QUOTE (Mazda323 @ Jan 19 2005, 15:50)

Jaz sem tudi za Dyno.

http://www.gtechpro.com/
Glede dyno day-a...jah zmenmo se in enkrat spomladi ali poleti nardimo en dyno day pri RSRu in Mazda srečanje hkrati;kdor je zainteresiran naj se javi, da vidimo kolko je interesentov in kakšna bi bila nato cena. lp vuk

Oj jooj draga zadevca!!
Hrdzo
Dej mi reci kak bi dosel do te Gtech space tehnolođi da vidim kak moja Mazda vlece?? Piva, dve tri uopce ni u pitanju!! cool.gif
Japanac
2 Hrdzo: Killer ga ima, nemam ja nis s tim smile.gif
DonFilipo
626 5,7l HEMI, twinturbo, bikompressor, nos, V12, 16V, GT; TDI, K&N, recaro in poseben pepelnik = 700KM, 1210Nm...

0-100 km/h: za cik skadit
0-140 km/h: za kavo spit
0-160 km/h: od ljubljane do maribora
0-180km/h: KAJ je to?!!

kurca ne gre. smile.gif
Japanac
QUOTE (DonFilipo @ Jan 21 2005, 10:45)
626 5,7l HEMI, twinturbo, bikompressor, nos, V12, 16V, GT; TDI, K&N, recaro in poseben pepelnik = 700KM, 1210Nm...

0-100 km/h: za cik skadit
0-140 km/h: za kavo spit
0-160 km/h: od ljubljane do maribora
0-180km/h: KAJ je to?!!

kurca ne gre. smile.gif

Onda ti taj turbo baš i ni od koristi smile.gif

A ovo, "Ljubljana - Maribor" pa to je super rezultat! Slovenija je mejhna laugh.gif

Please don`t ban me biggrin.gif
Boss
Mogoče je res majhna ampak zakaj sem pa moral zadnjič en avtobus Hrvatov usmerjat, ker so se zgubili? tongue.gif
DonFilipo
QUOTE (Boss @ Jan 22 2005, 17:34)
Mogoče je res majhna ampak zakaj sem pa moral zadnjič en avtobus Hrvatov usmerjat, ker so se zgubili?  tongue.gif

Da ne bi slucajno zaceli z taksnimi stvarmi in prerekanji!
Japanac
QUOTE (Boss @ Jan 22 2005, 16:34)
Mogoče je res majhna ampak zakaj sem pa moral zadnjič en avtobus Hrvatov usmerjat, ker so se zgubili? tongue.gif

laugh.gif imam še materijala za hecat se ampak nočem jer ni več uredu biggrin.gif
Boss
QUOTE (DonFilipo @ Jan 23 2005, 13:04)
QUOTE (Boss @ Jan 22 2005, 17:34)

Da ne bi slucajno zaceli z taksnimi stvarmi in prerekanji!

Ej, Don, ne se sekirat pa politike iz tega ven vlečt. To je pač štos na štos padel in jaz to tako razumem zato pa zraven razne smejkote limam.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.