Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nova Mazda 6 sport GT 2.5
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Robert
Zanimajo me izkušnje, mnenja, poraba, vozne lastnosti........ lastnikov novih Mazd 6 sport GT 2.5 (bencin).
BOJČ
(Robert @ 29 Aug 2008, 13:25) *

Zanimajo me izkušnje, mnenja, poraba, vozne lastnosti........ lastnikov novih Mazd 6 sport GT 2.5 (bencin).

Ne vem, če je na forumu že kdo s to različico... z0tdntknw.gif
Alex
(BOJČ @ 29 Aug 2008, 13:39) *

Ne vem, če je na forumu že kdo s to različico... z0tdntknw.gif

Po mojem tudi ne....še. tongue.gif
YavarYe X6V6
Bratranec ima bencin 2.0 147 km in avto je petarda, si ne predstavljam kaj je potem šele 2,5 motor.
KAALman
hmm... poraba okrog 9l

udobje 1.liga, oprema, kar rabiš pa še več...

motor je super, not v kabino se ne sliši skoraj nič, avto ima zelo lep zvok v notranjost smile.gif

aja... izkušnje so na podlagi enega dne vožnje, ko sem kolegu z njegovo špilal šoferja biggrin.gif
poky
(YavarYe X6V6 @ 31 Aug 2008, 10:06) *

Bratranec ima bencin 2.0 147 km in avto je petarda, si ne predstavljam kaj je potem šele 2,5 motor.

Pol je moja Mazda tudi petarda,samo stara. tongue.gif
mazdacon3
Al so pa naše pasje bombice happy0064.gif . Usekajo potem pa jih nikjer ni več rolleyes.gif .

Kakorkoli že...špica bo spremljat nove 6-tke bencin (pa tudi dizel) kako se bodo pokazale. Pa tudi pleh in vse ostalo. Eden redkih razlogov, ko si človek zaželi da lajf mine hitreje happy0005.gif .
vogrin
(Robert @ 29 Aug 2008, 13:25) *

Jaz se vozim z Mazdo 6 GTA 2.5 približno 3 mesece. Prvi vtisi so dobri. Avto je opremljen maximalno- voziš se kot mali kralj. Zelo dobro stopi tudi že pri nižjih vrtljajih motorja 2500. 6 stopenjski menjalnik funkcionira fantastično. Poraba je odvisna od načina vožnje, na manj kot 8,5l ni mogoče spraviti. Avto je moč pognati krepko čez 200km/h v relativno kratkem času - pri 180 potegne kot zmaj. Kombinacija usnjenih sedežev z blagom je po moje špica - s familijo sem šel na morje pa sem bil razočaran da smo prehitro prispeli (od utrujenosti ne duha ne sluha), nato sem komaj čakal da se peljemo nazaj proti domu - hahaha. Skratka za enkrat sem nad avtekom navdušen happy0064.gif

Lep pozdrav!
Vogrin
mazdacon3
No evo...mislim, da je kakršenkoli drug opis odveč cool.gif .
ice
samo en uprasanje: V6?
YavarYe X6V6
(ice @ 3 Sep 2008, 09:41) *

samo en uprasanje: V6?

Odgovor je NE. sad.gif
sdspecy
(YavarYe X6V6 @ 3 Sep 2008, 09:48) *

Odgovor je NE. sad.gif

Pa kaj je to za en fenomen, da ni V6 motorjev bolj v ponudbah??
V končni fazi ga lahk ponudjo na plin, pa nau nobene dileme več glede porabe mad.gif
Marko_mx-3
Šestatki so bolj rezervirani za američane, samo tudi niso nek biser glede zmogljivosti.
YavarYe X6V6
(Marko_mx-3 @ 4 Sep 2008, 07:19) *

Šestatki so bolj rezervirani za američane, samo tudi niso nek biser glede zmogljivosti.

Pa še 3.0 so.
ice
(sdspecy @ 3 Sep 2008, 15:53) *

Pa kaj je to za en fenomen, da ni V6 motorjev bolj v ponudbah??
V končni fazi ga lahk ponudjo na plin, pa nau nobene dileme več glede porabe mad.gif

Porabe?
men zdej ko sm zategnil vse cevi za zrak mi povprecno pokuri manj kot 10 l pa je 2.5 V6 in letnik 1992.
Na dolge relacije pa se manj, od kranja do kopra pa nazaj porabil 22 l bencina. Tako da glede velike porabe pri V6 motorjih ni čist res.
Robert
Prosim za predloge - v pričakovanju vozila Mazda 6 sport GT 2.5i:
- nakup 4 zimskih gum 205 55 R16 z alu platišči in senzorji za tlak ali
- nakup 4 zimskih gum 225 45 R18 brez alu platišč in menjava gum vsako leto na obstoječa alu platišča s
senzorji - mogoče nasvet katere (gume).
Senzorji naj bi delovali le na alu platiščih - ali je to res. Strošek je sicer bistveno večji pri prvi varianti.
poky
Ja 16" zimske gume so ziher precej cenejše,pa še menjavat ti ne bo treba gum stalno,ker boš jih mel že na platiščih. wink.gif
Boss
Robert

A slučajno veš kolk stanejo senzorji?

Drugače je pa tako, da boš 16 colske zimske gume dobil za cca 100€ po gumi medtem, ko so 18 colske tam nekje okrog 200€ po kosu.

Se pravi, da za ene 18-ke dobiš 16 + alu feltne. Mislim, da ni kaj preveč za razmišljat, razen, če so senzorji astronomsko dragi z0tdntknw.gif

Pa še nekaj v pravih zimskih razmerah se ožje gume obnesejo veliko bolje kot širše tako, da je še en plus na strani 16", da pa vsako leto prišparaš 60€ za menjavo koles pa tudi ni slabo.
BOJČ
Točno tako je kot je napisal Boss, nimam kaj dodat. smile.gif
LabiGT
A nima nova Mazda 6 205/60 16?

Boss
V slovenskem katalogu na straneh Mazda.si je objavljena dimenzija 205/55 R16 tako, da podatek pač zavaja in ima Labi prav saj vse povsod drugod je podatek 205/60 R16.

Kar pa bistveno ne spremeni dejstva, da je 16" zimska guma okrog 100€ tudi v tej dimenziji wink.gif
Robert
(Boss @ 11 Sep 2008, 08:52) *

Robert

A slučajno veš kolk stanejo senzorji?

Drugače je pa tako, da boš 16 colske zimske gume dobil za cca 100€ po gumi medtem, ko so 18 colske tam nekje okrog 200€ po kosu.

Se pravi, da za ene 18-ke dobiš 16 + alu feltne. Mislim, da ni kaj preveč za razmišljat, razen, če so senzorji astronomsko dragi z0tdntknw.gif

Pa še nekaj v pravih zimskih razmerah se ožje gume obnesejo veliko bolje kot širše tako, da je še en plus na strani 16", da pa vsako leto prišparaš 60€ za menjavo koles pa tudi ni slabo.

Če mi je pravilno povedal v A-Cosmosu so za novo mazdo 6 senzorji po komadu z DDV 72,00 €, medtem ko so v Avstriji (vir internet) po komadu 67,00 €. Če jih nimaš ti baje skozi gori neka rdeča luč na armaturi.
suicidal
Če je situacija taka kot pri prejšnji verziji 6ke (oziroma pri moji):

moja GT ima homolomo samo 17" in 18".

in 16" niti gor ne morem dati - baje, da zaradi večjih zavornih diskov al nekaj takega. Je treba pogledat homolomo, da ne boš kupoval 16" in jih potem menjaval za 17".
Alex
(suicidal @ 11 Sep 2008, 11:53) *

Če je situacija taka kot pri prejšnji verziji 6ke (oziroma pri moji):

moja GT ima homolomo samo 17" in 18".

in 16" niti gor ne morem dati - baje, da zaradi večjih zavornih diskov al nekaj takega. Je treba pogledat homolomo, da ne boš kupoval 16" in jih potem menjaval za 17".

Sej Amerosi imajo gor tudi 16-ke.Sicer pa ima benzinarka(GT) in diesel 136 konjska čisto enake zavore in diske-
282 mm.Verjetno bi šle gor tudi na tvojo 16-k,če grejo na naše 15-ke. whatever.gif
Symon
Bom povedal svoj primer iz nečesa drugega. Na 280mm diske gredo še brez težav celo 15" vprašanje je, če je čeljust prevelika. Mogoče bi si moral sposoditi kakšne feltne 15 ali 16 col pa preveriti, če pašejo. wink.gif Kakšen razmak imaš?
Obenem je razlika v ceni za tele senzorje zanemarljiva, ker te bo poštnina koštala na koncu še ene par € si pa na istem kot, če jih kupiš pri nas. Razen, če si blizu Avstrije.
Boss
Kot vem so bremze enake tako na GT-jki kot na tisti s CE opremo... tako, da 16" colske po mojem ne bi smele biti problem. Ne dam pa roko v ogenj ampak glede na to, da so malo večji diski kot pri stari šestki je razumljivo to, da 15" ne gredo gor (kar je bilo možno pri stari), 16" bi pa morala pasat.

Hmm... a je možno kontrolo pritiska nekako izklopit - recimo kakšna varovalka al pa kej podobnega. z0tdntknw.gif
iceman22
(LabiGT @ 11 Sep 2008, 09:21) *

A nima nova Mazda 6 205/60 16?

ja ma ampak samo osnovna z CE opremo.mazda GTA ima gor 225/?/18..drug teden jo dobim. happy0064.gif happy0064.gif happy0064.gif happy0064.gif
Boss
iceman22: happy0158.gif happy0158.gif glej da jo boš obvezno predstavil v sliki in besedi
suicidal
no ja, meni so na servisu rekli, da manjše od 17" tudi homolomo ne bi mogel, na listku pa piše, da imam lahko 17" in 18" gor. torej, manjše ne, večje da. nisem pa ziher, če zaradi bremz. ne vem zaradi česa.
Symon
Pomoje zaradi varnosti. Zato gredo tudi z vsako generacijo avti na večje in večje gume in cole. wink.gif
madmax
(Symon @ 11 Sep 2008, 22:29) *

Pomoje zaradi varnosti. Zato gredo tudi z vsako generacijo avti na večje in večje gume in cole. wink.gif

Pa še gumarski lobi ima neki od tega wink.gif dry.gif
iceman22
seveda jo bom predstavil v sliki in besedi upam da ne bom preveč čustva notri vpisal ker komaj čakam da jo dobim in sem bolj vesel kot otrok kakšne igračke..hahahahha..če bo vse po sreči drug teden dobim tako mi je rekla prodajalka ker morajo še senzorje naštimat in naredit servis...
KAALman
ok... bom pa še jaz dodal tole o velikosti koles,

kolega "vogrin" ima 2.5 6ko novo, in sva midva tole malo od bliže pogledala, pa se nama je zdelo, da 16" ne bo šlo gor, sicer nisva probala, so pa diski precej veliki... tako da... ne vem... sem 98% prepričan, da za tako velik in močen voz rabiš velike bremze, ki pa posledično rabijo tudi malo večja kola smile.gif

LabiGT
Mercedes S500 iz leta 2000 ima serijsko 16"...
pa ima skor 2000kg pa cez 300konjev.
Velikost diskov je sam izgovor...dajejo velika kolesa, ker je taksen trend. Upam, da se bojo kmalu spomnili, da velika kolesa tudi poslabsajo vozne lastnosti...
Alex
(LabiGT @ 12 Sep 2008, 09:17) *

Mercedes S500 iz leta 2000 ima serijsko 16"...
pa ima skor 2000kg pa cez 300konjev.
Velikost diskov je sam izgovor...dajejo velika kolesa, ker je taksen trend. Upam, da se bojo kmalu spomnili, da velika kolesa tudi poslabsajo vozne lastnosti...

Bravo Labi,to so besede.Veliki diski še ne pomenijo dobrih zavor.In pa za Mazdo 6-prva izvedba je bilo dokazano,da ima najboljše performanse(najhitrejši krog,največje udobje) prav z 16-kami. happy0158.gif
Pa so dali gor tudi 17-ke,pa 18-ke... z0tdntknw.gif
Boss
QUOTE(KAALman @ 12 Sep 2008, 06:51) *

ok... bom pa še jaz dodal tole o velikosti koles,

kolega "vogrin" ima 2.5 6ko novo, in sva midva tole malo od bliže pogledala, pa se nama je zdelo, da 16" ne bo šlo gor, sicer nisva probala, so pa diski precej veliki... tako da... ne vem... sem 98% prepričan, da za tako velik in močen voz rabiš velike bremze, ki pa posledično rabijo tudi malo večja kola smile.gif

Zakaj pa gredo 16" na model z opremo CE? Diski in zavorne čeljusti so enaki pri vseh stopnjah opreme.
Alex
(Boss @ 12 Sep 2008, 15:28) *

Zakaj pa gredo 16" na model z opremo CE? Diski in zavorne čeljusti so enaki pri vseh stopnjah opreme.

Pri 6-ki prve generacije imajo samo benzinarke 1.8 manjše diske in drugačne zav.ploščice.Vse ostale imajo enake-tudi ameriške.
Kaneda
(Robert @ 11 Sep 2008, 07:52) *

Prosim za predloge - v pričakovanju vozila Mazda 6 sport GT 2.5i:
- nakup 4 zimskih gum 205 55 R16 z alu platišči in senzorji za tlak ali
- nakup 4 zimskih gum 225 45 R18 brez alu platišč in menjava gum vsako leto na obstoječa alu platišča s
senzorji - mogoče nasvet katere (gume).
Senzorji naj bi delovali le na alu platiščih - ali je to res. Strošek je sicer bistveno večji pri prvi varianti.

Če rabiš Dunlop SP Wintersport M3 225 45 R18 vožene eno sezono (od novembra 2007 -marec 2008) mi pošlji PM (kupljene prejšnje leto - jesen 2007 pri Španu http://b2c.span.si/?p=a&i=200000413968...da=&lang=sl, bile so popolnoma nove). Lepo ohranjene in tudi lepo shranjene doma v vrečah in primerni temperaturi. Dam za ugodno ceno. Ena nova je 240€, jest dam vse 4 za 400€.
Jest
(Kaneda @ 12 Sep 2008, 16:18) *

Če rabiš Dunlop SP Wintersport M3 225 45 R18 vožene eno sezono (od novembra 2007 -marec 2008) mi pošlji PM (kupljene prejšnje leto - jesen 2007 pri Španu http://b2c.span.si/?p=a&i=200000413968...da=&lang=sl, bile so popolnoma nove). Lepo ohranjene in tudi lepo shranjene doma v vrečah in primerni temperaturi. Dam za ugodno ceno. Ena nova je 240€, jest dam vse 4 za 400€.

Ce bos gume se imel cez kaksen mesec, se verjetno kaj slisiva... Enkrat oktobra naj bi dobil novo sestko... pa bo treba za zimo obuvala najti smile.gif ...
Robert
mazda6, zanima me ali si se potem odločil za tisto Mazdo 6 Sport Combi (nova), temno modra, katere notranjost slike sem ti poslal (svetlo siva).
Jest
(Robert @ 25 Sep 2008, 17:48) *

mazda6, zanima me ali si se potem odločil za tisto Mazdo 6 Sport Combi (nova), temno modra, katere notranjost slike sem ti poslal (svetlo siva).

Ja sem smile.gif ...

Se par slikic sem naredil potem sam...

Mitja MX6&T
samo nekaj bi pripomnil glede, senzorjev za tlak v pleomatikah.

jaz osebno tega nebi imel, saj se gostota zraka glede na temp. zunaj spreminja, senzorji pa to zaznavajo kot da je guma prazna in na koncu gorijo opozrilne lučke po nepotrebnem.

ne govorim iz lastnih izkušen, ampak sem, so mi omenili ljudje, kateri hodijo k nam na servise.
večina reče, da če bo še kupla nov avto bo 100% brez teh senzorjev.

tak gledano je to potem samo zato da se pač pohvališ: ja jaz pa mam senzorje za merjenje tlaka v gumah.

no se na koncu je to samo stvar vsakega posameznika.
KAALman
(mazda6 @ 25 Sep 2008, 17:58) *

Ja sem smile.gif ...

Se par slikic sem naredil potem sam...

naaaaaaajs raaaaaajd duuuuuuuuuuuuud smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.