maximus
24 Jan 2005, 14:55
....kabine avta ...
Rad bi si zmontiral merilec temperature ,pa ne bi rad odkrival tople vode,če se je slučajno že kateri matral,da je dobil kabel iz kabine ven ,proti motorju in odbijačem...
Marko_mx-3
24 Jan 2005, 15:47
Kaj pa preko požarne stene? Ponavad je tam polno lukenjc.
Mazda323
24 Jan 2005, 15:54
Najbolše je da daš tipalo v ogledalo not!
maximus
24 Jan 2005, 16:00
| QUOTE (Mazda323 @ Jan 24 2005, 15:54) |
| Najbolše je da daš tipalo v ogledalo not! |
ne to pa ni res....ogledalo se bolj greje,,kot pa na koncu odbijačev pod avtom...
YavarYe X6V6
24 Jan 2005, 21:07
Večina avtov ima vgrajeno tipalo zunanje temperture v zunanje vzvratno ogledalo s spodnje strani. Tako da bo nekaj na tem, da je to nakako priporočljiva pozicija za tipalo.
maximus
28 Jan 2005, 09:08
Pokliči kakega monterja ozvočenja oz. avtoakustike, ta ti bo sigurno znal povedat.
Pri varovalkah potisni trdo žico in pri posodici za zavore jo boš videl, tako sem jaz potegnil kable v mašinski prostor
pr sopotnikovih nogah maš med armaturo in tepihom eno tako okroglo gumo, sam morš mal tepih umaknt, je pa na spredni steni. tko da lahko spravš tipalo tm čez. tista goma maod 8-10 cm premera, tko da če je tista luknja k je že narejena v gumi premajhna jo lahko sam narediš še eno z nožem in pol spravš tipal čez in ga spelješ kamor te je volja.
hej... apcih ma prau... sm isto nardiu z ozvocenjem
ajdi
torstorm
17 Feb 2005, 12:59
jaz tudi
maximus
1 Mar 2005, 13:00
jaz tudi,,,hvala
Mene pa zanima kako najbolj elegantno povleči kabel iz akumulatorja pa do prtljažnika (rabim za oječavelec in sub), torej kako do notranjosti ste povedali (je mogoče tudi kakšna luknja pri voznikovi steni, kabel namreč ni zelo dolg, je bil pa kar drag), kako pa potem pod tapete dat kabel, kaj vse moram razdret?
Mazda323
1 Mar 2005, 20:48
Ti samo poglej pod armaturno pri sovozniku in vozniku in malo odstrani tapete in če boš vido črne gumice veš da je luknja skozi ali pa poglej pod motorni pokrov na požarno steno in boš tam najlažje videl kje so luknje! Za kabel pa treba vse razdred ja pri pragih plastiko dol pa pod tepih kabel...
Kako to misliš vse zazdret, tudi sedež stran?, upam da ne... če kdo točno ve, naj mi prosim pove, kaj vse moram razdret...
Mazda323
1 Mar 2005, 22:45
Uh bo treba nekaj za DIY tudi nardit, polaganje kablov!!

Ne sedeže ne rabiš odstranjevat! Tam ko je prag in je ona plastika tisto lepo odvij vijake in potegni dol malo boš mogel uporabiti sile ker še je noter zataknjeno, in potem lahko kar oblogo stran daš ( stran potegneš ker je samo zataknjena za tisto plastiko) in boš lepo od strani vse do prtljažnika položo, malo poglej pa probaj kako boš naredil ( kje bo najlažje položit do prtljažnika..)!! Probaš pač, tako se boš najlažje naučil, probati ni greh, tako težko pa tudi ni malo ročnih spretnosti in to je to!!!
hvala ti, sedaj si že lažje predstavljam, montiral bom verjetno čez vikend, pa sporočim kako je šlo, če pa kdo ve za kak trik oz kje naj bom pozoren, pa z besedo na dan...
Mazda323
1 Mar 2005, 23:02
Ti lepo priključi na akumolator kabel lepo pritrjuj sproti z izolir trakom, in pelji kabel v kabino prej še lepo lukno vreži v gumico ( malo majnšo kot pa je prerez kabla da ne bo mokro noter v kabini ) in potem lepo polagaj pot oblogo, in tako kot sem ti reko tisto plastiko odstrani vendar z občutko da ti ne bo tista sponka odletela v 3 pm.. če pa ti bo že odletela jo potem malo stisti skupaj in jo nazaj gor natakni na tisti nosilec ( saj boš videl kako zgleda ), druga pa nič ni kaj takage pač ali je zatakjeno gor pa privito al pa je s tistimi sponkicami noter priterjeno pa s sponko ( takšni krogeci ko prvo moreš notranjo ven potegnit in potem šele gre ven, veš kaj mislim?? ), no poglej kako boš edino pri zadnjih sedežih speljal, drugače pa ni kaj za upoštevat, ker kašno zakomplicirano opravilo tudi ni!
tnx, saj vem da delam iz muhe slona in da verjetno ni velika umetnost to lepo narest, ampak že samo to kar si mi do sedaj pomagal, mi bo prihranilo kar nekaj časa in živcev, tako da res hvala
Mazda323
1 Mar 2005, 23:19
Ja to pa se strinjam s teboj! Brez problema rad pomagam!
Danes sem se 5 ur igral s polaganjem kablov. Nisem še fertik. Prage sem dal vse 4 stran (niso nikjer prišfraufani, so nanetani pa zahaklani, en prag mi je žal malo počil, ampak ga bom verjetno s cianokolom zalimal, upam da bo ok in da se ne bo videlo). Po desni sem položil činč kabel, po levi pa moram še štrom kabel, tega nisem, ker ne najdem luknje od voznika (npr. varovalke) pa do mašine. Kje točno naj probam, jaz sem vse gledal pa nikakor ne najdem. Sicer sem zadevo vseeno sprobal (štrom kabel čez šipo pa na akomulator:) in zadeva seka (Pioneer DEH3600, spredaj visokotonci, kretnica, 13ke, zadaj 13ke, prtljažnik pa globotonec Magnat in ojačevalec Blaupunkt GTA 4100, torej vse skupaj nekakšen srednji razred, ampak zaenkrat več kot zadovoljivo). Je pa delo prav mukotrpno. Upam, da jutri dokončam...
Mazda323
5 Mar 2005, 23:16
Nebi vedel kje bi jih lahko spravil skozi pri voznikovi strani ker ne poznam Lantisa, kaj pa če bi jih dal skozi na sovoznikovi strani?
Pri BG mazdah, si lahko šel skozi steno na levi strani, zraven kablovja kateri gre v motorni prostor, je večja gumijasta požirka (čep, skoznik.....

), kateremu narediš luknjo za napajalni kabel. Jaz sem tam potegnil 35mm2 kabel. Odstranit, moraš še notranji blatnik (vsaj polovico) in volan polno v desno, ker kabli najprej gredo proti kolesu, nato pa zavijejo proti motornemu prostoru. Na tem delu zaščiti kabel z požirko.
Upam da je vsaj približno razumljivo
torstorm
6 Mar 2005, 11:34
ti vse napelji skozi tisto veliko luknjo (skozi gumo) ki je puščeno za klimo na desni strani.Činče pa lahko napelješ po sredini.
Pa če boš že imel enkrat vse razdreto, probaj če ti pri prižganem avtu kaj cvili v zvočnikih, da še potem ne boš enkrat vse razdiral, ker moraš še potegniti en kabel za izenačevanje mas radija in ojačevalca (ground looping) ali pa kupiš ločilni transformator na činčih.Pa če si še kaj razmišljal pozneje za nadgradnjo sistema , si še potegni ene činče ,pa jih pusti nepriklopljene in ko jih boš rabil samo priklopiš, ker pozneje se nobenemu več ne da razdirat vsega.
vzameš uno plastiko koloteka dol, pol vidš zadi uno gumo, pri kateri lahko potegneš kabl čez, in pol maš še na zgornji strani eno luknjo skoz katero prideš v motorni prostor, spodi maš označen kje maš te dve luknje sam naj te ne mot k je brez blatnika in odbijača
torej se ni nič spremenilo pri menjavi generacije
Hvala vsem za odgovore. Že tako sem podrl pol avta, tako da mi odstranjevanje blatnika ni prišlo v poštev. K sreči je bil napajalni kabel dovolj dolg in sem ga v notranjost potegnil pri sovozniku (tam ko ste rekli, 5x2cm guma + požarna izolacija, res elegantna rešitev), pa potem pod volan in po levi strani. To sem delal prvič in verjetno nikoli več. Delal skupaj najmanj 10 ur, res pa je da sem picajzelj in sem vse 3x preveril, da bo ja ok. Rezultat brez lažne skromnosti navdušujoč, ground looping se ni pojavil. Sicer sem jezen, da nisem res dal dodaten par činčev notri, vendar po toči zvoniti... Prag sem zalimal (počil je cca 13cm) in niti ni videt, da je bil počen, upam samo da bo zdržal. Zdaj pa čakam še na lepo vreme, potem pa nižanje, feltne, beli žmigavci, takrat dodam tudi slike...
Mazda323
6 Mar 2005, 21:19
Jaz pa sem si rekel da nikoli več ne bom šel v avto vgrajevat centralno zaklepanje! Sem si rekel ja!
| QUOTE (Mazda323 @ Mar 6 2005, 21:19) |
Jaz pa sem si rekel da nikoli več ne bom šel v avto vgrajevat centralno zaklepanje! Sem si rekel ja! |
Ahjej, to še mene čaka
Mazda323
6 Mar 2005, 21:37
Ja saj pri dveh vratih še nebo tako hudo, ampak vseeno če greš prvič delat potem se malo loviš glede postavitve motorčkov drugače pa ni takšne panike samo vseeno vse razdirat polagat kable......Pa mi je šlo nekje 7ur!
Če boš rabil pomoč se ti ponudim
zakaj nebi take mehanizme že kupl? za ena zadnja vrata mam že en komplet z centralnim, pa kable tud. ampak sam za zadnje leva vrata.